Dodaj do ulubionych

Będzie polski Deutsche Bank?

IP: 83.18.194.* 17.07.08, 21:13
Dobre sobie.. a panowie z rady nadzorczej nie zastanawiali się jaki jest
powód, że klienci odchodzą?Na pewno nie z powodu nazwy. Gdyby PKO zaoferowało
warunki podobne jak konkurencja to byłby szanse na zatrzymanie , a nawet
zdobycie nowych klientów a tak.. Porównując iPKO z mBankiem- mbank nie wymaga
posiadania jakichkolwiek środków na rachunku- pko trzeba mieć średni
miesięczny bilans min 100zł aby konto było darmowe. Druga sprawa opłaty za
karty płatnicze, pko pobiera, mbank nie, ot i cała filozofia. Sumując
wszystkie za i przeciw większość wybierze mbank, bo po co płacić za coś co
można mieć za darmo? Jak PKO zmieni podejście do klienta to wtedy pogadamy, bo
zmiana jedynie nazwy nic nie da.
Obserwuj wątek
    • Gość: tiger Re: Tusek pewnie zmienilby na Deutsche Bank... IP: *.fwgc.dot.ca.gov 17.07.08, 21:18
      i dostal z kolchozu jakies ochlapy. Ale to bozyszcze - glupich
      lwewusow i lewych "wyksztalciucow", nie wolno krytykowac
      • ukos Masz konto w Debil Bank? /nt 17.07.08, 21:58
      • trasat Re: Tusek pewnie zmienilby na Deutsche Bank... 17.07.08, 23:38
        W okresie AWS wprowadzono nazwę ORLEN, co pozwoliło wydać masę
        pieniędzy, a firmom zewetrznym je zarobić. To prosty sposób
        legalnego wyprowadzenia pieniędzy z instytucji. Teraz wrócili ci
        sami ludzie, którzy rządzili w czsie AWS chcą powtórzyć manewr. Jest
        to szkodliwy pomysł z punktu widzenia wizerunku banku, natomiast
        sposób na legalne finasowanie róznych firm zewnętrznych.
    • Gość: Dziadek33 Będzie polski Deutsche Bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 21:32
      Czy musimy małpować to co jest zagraniczne ? Mam 76 latmój Dziadek
      miał konto w PKO, mój Ojciec również miał konto w tym banku i ja też
      mam w nim konto od chwili kiedy stałem się pełnoletni.
      Znam historię tego Banku, przyczyny dla których powstal oraz Jego
      działalność na przestrzeni prawie 100 lat.Bank ten miał do 1939 roku
      miał bardzo piękną tradycję a szczególnie w zaszczepianiu wśród spo-
      łeczeństwa polskiego nawyku oszczędzania i obrotu bezgotówkowego.
      Dzięki temu własnie Bankowi i Jego działałnosci powstawały, egzysto-
      wały i rozwijały się w Polsce międywojennej rzemiosło, handel i dro-
      bny przemysł.
      Szkoda,że władze tego Banku nie chca brać przykładu ze swych poprze-
      dników w prowadzeniu działalności finansowej i społeczno/ekonomicznej
      • Gość: realista hahahahahaha IP: *.ds.pg.gda.pl 17.07.08, 22:27
        Być w banku ze względu na tradycje?!? PKO to żenada. Kolejki, drożyzna (za wszystko trzeba płacić), konto internetowe średnio-kiepskie (karty zdrapki które przysyłają zwykłą pocztą, opłaty spore i za wszystko). Ja patrzę na bank patrząc na to co oferuje, a nie że miał "piekną historię".
        • st1111 Taki sam śmiech słyszałem 17.07.08, 22:45
          O ludziach którzy trzymali oszczędności na lokatach a nie na giełdzie.
          A później okazało się że lepiej mieć pewne 3% niż stracić 70%.
          Pamiętacie może Agrobank i jemu podobne śp. instytucje?
          • afiag Re: Taki sam śmiech słyszałem 18.07.08, 08:15
            PKO BP jako jedyny oparł się aferom - znikanie pieniądze z kont obsługiwanych przez internet, księgowanie po kilkadziesiąt razy tej samej operacji. Ja wolę postać w kolejce z babciami i dziadkami i mieć mniejszy procent na lokacie, niż mieć dostęp do wszystkiego "za darmo", większe oprocentowanie i... ups... bardzo przepraszamy będziemy wyjaśniać tą sytuację... pięniądze... zniknęły?
            • afiag Re: Taki sam śmiech słyszałem 18.07.08, 08:18
              A i dodam jeszcze że ja mojego konta nie traktuję zarobkowo. Chodzi o to żeby oprocentowanie nie było mniejsze niż inflacja, a kasa lezała BEZPIECZNA, zamiast w skarpecie, lodówce, szafie, czy banku-koguciku, który dziś jest, jutro zostane przejęty, a pojutrze zbankrutuje.
    • Gość: sirius Będzie polski Deutsche Bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 21:48
      no to podobnie jak z TPSA
      najpierw france telekom kupuje sporo akcji TP
      integruje orange z tp a juz chodzą słuchy o zmianie nazwy tp na
      orange i tyle bedziemy mieli z Banku Polskiego i Telekomunikacji
      Polskiej
      sprzedamy się jak prawdziwe k.....
      • Gość: Lukasz PKO jest polskie BRAWO IP: *.icpnet.pl 17.07.08, 22:01
        jedna z nielicznych dużych firm w naszych rekach :)

każdy teraz bedzie wiedzieć ze będąc klientem tego banku wspiera
        Polske.

nie to co TPSA która była dojną krową frnacuzów i ratowała ich
        swoimi zyskami przed kłopotami finansowymi. Gdyby TPSA była polska
        to by tu więcej reinwestowała lub ceny były by niższe ... a tak była
        i jest częściowo wysysana przez Francuzów.

a takie PKO a teraz Bank Polski daje dywidendy skarbowi państwa i
        akcjonaruszom z których większość to Polacy.

bardzo dobra decyzja :) mi się podoba
        • Gość: Pow!slak (!) PKO jest polskie BRAWO nie wiedzialem.. IP: *.hsd1.ca.comcast.net 17.07.08, 22:27
          myslalem ze juz dawno ktos kupil pkoBP, jesli prawda to ze bank ostal
          sie w polskich rekach to mila niespodzianka. oby posluchali dziadka33
          i wyksztalcili naszych z kontami w DebilBanku! BankHandlowy byl ok
          dopiero Citi tam napsul i teraz orzyna jak to Citi (:)

ZADLUZYC MOTLOCH I WMAWIAC ZE SA BOGACI!
        • Gość: Tomo Re: PKO jest polskie BRAWO IP: *.merinet.pl 17.07.08, 22:27
          Gość portalu: Lukasz napisał(a):

> jedna z nielicznych dużych firm w naszych rekach :)
          > każdy teraz bedzie wiedzieć ze będąc klientem tego banku wspiera
          > Polske.

Nie bądź śmieszny. Płacąc za każdą pierdołę w PKO BP (np. za sam
          fakt posiadania u jaśniepaństwa rachunku) nie wspierasz Polski, a
          bandy nierobów siedzące i pierdzące w stołki. Załatwiałem ostatnio
          coś w oddziale na Sienkiewicza w Warszawie. Hala jak hala - wiecznie
          nadęte panie w okienkach i wieczny tłum. Ale to nic w porónaniu do
          tego co dzieje się na piętrach. Potrzebowałem odebrać część swoich
          dokumentów. Wlazłem do wskazanego pokoju. (nr. 3d i cztery cyfry -
          jakim trzeba być debilem żeby tak ponumerować pokoje???), zastałem
          tam jedną panią i cztery biurka, przykleony taśmą do wykłądziny
          kabel sieciowy idący w poprzek pokoju i usłyszałem, że pani nie może
          mi wydać moich papierów (pomimo, że wcześniej się na to umówiłem) bo
          druga i trzecia pani (zajmujące się moją sprawą) są na urlopie. Na
          wyraźne żądanie aby wydała mi dokumenty ruszyła d... zza biurka i po
          kwadransie poszukiwań wśród dziesiątków teczek klientów leżących na
          podłodze pod biurkiem (!!!!) wyszukała mój papierek. Po czym
          stwierdziła, że nie może mi go wydać ponieważ jest nie podpisany, a
          kolega który może to zrobić będzie po południu (w całym budynku z
          tysiącem ludzi nie było nikogo kto mógłby to zrobić!!!).
          Chcąc nie chcąc musiałem stamtąd wyjść i po południu znowu zrobić
          rundkę przez pół Warszawy żeby odebrać papierek, który można wysłać
          mailem. Tak wygląda ten polski bank. Chcesz to dalej pakuj w niego
          swoje pieniądze. Ja mam go w d... i jestem szczęśliwy, że 99% moich
          spraw bankowych jest związane z Multibankiem. W ogóle nie muszę się
          tam pojawiać, a jeżeli nawet mi się to zdarzy to czeka na mnie pokój
          z fotelami, kawą i zimnymi napojami + osobisty doradca znany mi z
          imienia i nazwiska, który w 10-15 minut załatwia każdą sprawę
          zaglądając do kompa i przeglądając historię mojego rachunku...
          • Gość: Lukasz Re: PKO jest polskie BRAWO IP: *.icpnet.pl 17.07.08, 22:43
            Getin też jest polski i nowoczesny (jestem jego klientem).
            Nigdy nie byłem kilentem PKO BP więc nie wiem czy jesteś trolem czy tak jest naprawde.

Pomijac PKO BP to się liczy to gdzie ląduje kasa na końcu bo juz mam dość tego że jesteśmy dojną krową dla wszystkich i u nas jest bieda. Jak sobie pomuśle co by było gdyby tepsa została sprzedana Polakom to wiem że kilka miliarów złotych zostało by w kraju. Denerwuje mnie to że jest wiele produktów które nie mają polskiego odpowiednika. A tu prosze jest bank co się ostał i brawo niech się maluje na biało czerono a co do zysków to dywidendy ma niezłe i się nawet na tej naszej giełdzie nieźle trzyma :) i co najważniejsze nie wysyła co roku kilku miliaródów zysków za granice.

Zobaczysz co się będzie działo jak inne banki mające zachodnich włascicieli skączą budowe swoich nowch oddziałów w Polsce i zacznie się dojenie. Jak z TPSA będzie, będziemy sponosorowac biurkoracje w Francji czy Włoszech ... a u nas będzie dobrze i tanio ... oczuwiście główna siedziba banku będzie zagranicą więc zapomnij o jakiejś wielkiej karierze w kraju.

Ja tankuje na Orlenie i mam konto w polskim banku. a ty jak chcesz to tankuj na Łukoilu i miej konto w deutche baku i jedz niemiecką czekolade i kup sobie niemiecką terenówke na tony rosyjskiej ropy ale później nie płacz że jest bieda.
        • Gość: z Re: PKO jest polskie BRAWO IP: *.cpe.netcabo.pt 18.07.08, 00:36
          > jedna z nielicznych dużych firm w naszych rekach :)
          >
          znaczy CZYICH, polityków?

> każdy teraz bedzie wiedzieć ze będąc klientem tego banku wspiera
          > Polske.
          >
          znacvzy kogo i co dokładniej...
          do tej pory nie wiedzili, co znaczy pko bank polski?

> nie to co TPSA która była dojną krową frnacuzów i ratowała ich
          > swoimi zyskami przed kłopotami finansowymi.
          oj, nie szarżowałbym z tą opinią. wymiana była dwustronna, Francuzi wnieśli sporo nooczesnych jak na nasz kraj i rynek rozwiązan

Gdyby TPSA była polska
          > to by tu więcej reinwestowała lub ceny były by niższe ...
          bzdura, nie miałaby know-how, ale miałaby za to gigantyczne przerosty zatrudnienia...

a tak była
          > i jest częściowo wysysana przez Francuzów.
          >
          rynek się stopniowo uwalnia, masz alternatywy, nawet na kablach tp

> a takie PKO a teraz Bank Polski daje dywidendy skarbowi państwa i
          > akcjonaruszom z których większość to Polacy.
          >
          > bardzo dobra decyzja :) mi się podoba

decyzja niszczy markę, która wystraczyłoby odnowić
          • Gość: Lukasz Re: PKO jest polskie BRAWO IP: *.icpnet.pl 18.07.08, 01:45
            wkońcu jakaś merytoryczna odpowiedz.

Co do TPSA, zajmuje się finansami (waluty giełda akcje/surowce/futures) na codzień i z tego co wiem to nasza tepsa (będąc monopolistą) drenowała nasze kieszenie poprzez wysokie stawki (nieporoporcjonalne w stosunku do inwestycji) i pomagała inwestorowi strategicznemu (czytaj francuzom) w czasie ich kłopotów finansowych. Z tego jasno wynika że Frnacuzi kupili tanio dobrą firme i więcej z niej brali niż dali (przepływy pieniężne mówią w którą storne płyneła kasa) pomijając to że technologie wdrażano za pieniądze naszej TPSA. Moim zdaniem dużo taniej by było wziąć menagerów z know-how i kupić technologie za pieniądze z TPSA (co defakto miało miejsce) Uważam że dobrze jest kiedy takie molochy są prywatyzowane bo są efektywniejsze ... ale czemu sprzedano ją francuzom którzy pompowali i dalej to robia kase do siebie ? mój kolega był pracownikiem tepsy w zeszłym roku i gwarantuje ci ze dalej mają tam dużo PRL-u choć należą do francuzów

PKO BP ... nie jestem klientem tego banku ale wiem jedno ... dywidendy cały czas zasilają skarb państwa ... oraz była okazja do zakupu akcji po atrakcyjnych cenach dla naszych inwestorów, Sam brałem w tym udział i doupowałem na debiucie ... całkiem ciekawa inwestycja. Akcje dalej są 100% powyzej ceny debiutu i kto ma akcje do tej pory to mu jeszcze wpadło sporo kasy do kieszeni z dywidend. Sam juz nie jestem włascicielem udziałów ale mniejsza o to.

Teraz porównajmy dwa molochy które mogły by lepiej działać ale jeden regularnie zasila w wiekszosci kieszeń francuzów a drugi skarbu państwa i naszych inwestrów.

Jest róznica.

Co do re-brandingu uważam że taka zmiana może pomóc PKO BP bo jest to szansa dla tej spółki ... której zresztą dobrze zycze. Dla PKN zerwanie z CPN było korzystne. Ja jestem klientem Getinu (Polski bank) i też jest mi z tym dobrze że Leszek cały czas inwestuje w Polsce i rozkręca kolejne biznesy (kimkolwiek by nie był) coraz więcej klientów jest świadomych że zwracając uwage na to gdzie kupujemy i co ... mamy wpływ na nasz kraj.

obecnie mamy co mamy ... w okresie wypłat dywidend nasz bilans reaguje zawsze negatywnie ... to znaczy ze pompują z nas kase.
            Tak samo hipermarkety ... dobrze ze zbijają cene itd. Lecz fakt jest taki ze unikają podatków poprzez znaprzykład zlecanie wyimaginowanych ekspertyz w centrali za granicą i u nas nie ma podatku. Co ciekwe nasi inwestorzy mają już pieniądze na tego typu inwestycje i pojawiają się Polskie sieci dyskontów i marketów. "Piotr i Paweł" "Lewiatan" itd... i mają coraz większy udział w rynku. Co najważniejsze kasa zostaje u nas i tu płacą podatki.

Coraz więcej ludzi rozumie że tu jest nasz dom a nie w Frnacji czy Niemczech i trzeba promowac siebie samych. Pojawiają się polskie banki (może i te PKO ktoś weźmie i porowadzi jak należy) i trzeba swoich promować. To nie była nasza wina że wyszliśmy z komuny bez wiedzy i w "porwanych spodniach" już wiele osób ma kase na ciekwe interesy ... więc czemu nie kupować u tych co dają tu prace reinwestują, zatrudniają. Duzo lepiej niż kupić coś u zagranicznego pośrednika sprzedjącego zagraniczne towary hmmmm z polskimi kasierami magazyniarami i managerami średniego i niskiego szczebla (i to nie zawsze)nie wspominając juz portugalskiej Biedronki.

pozdrawiam zdrowo myślących
            • Gość: bnt Re: PKO jest polskie BRAWO IP: *.zetobi.com.pl 18.07.08, 09:10
              dobrze mówisz, żeby jeszcze tylko była solidarność w narodzie na
              poziomie pracownik-szef/właściciel
              • Gość: Lopez Re: PKO jest polskie BRAWO IP: 195.117.118.* 18.07.08, 10:53
                Owszem, dobrze mówi. Rzadki przykład człowieka, który prezentuje - moim zdaniem
                - zdrowe podejście do kwestii wspierania rodzimego przemysłu i ogólnie rzecz
                biorąc patriotyzmu. Nie wiem czemu od razu inni traktują go jak jakiegoś
                nacjonalistę i próbują mu wmawiać, że wszystko w Polsce jest beznadziejne a on
                sam jest zaściankowy. Facet ma rację, trzeba wspierać nasze firmy i wzmacniać -
                w miarę możliwości polski rynek, polskich pracowników i polskie doświadczenie.
                Co nie oznacza, że wszystko co obce jest złe, ale przykłady, które podał są
                celne. Można było sprywatyzować TPSA na zupełnie innych zasadach, tak, aby
                zyskać know-how ale pozostawić decyzyjność firmy tutaj (i wpływy). I nawet nie
                chodzi o jakiś patriotyzm. Praktycznie rzecz biorąc: firma w Polsce pozwala
                polskim pracownikom zdobywać doświadczenie i pieniądze. To Polacy mogliby
                zostawać w niej dyrektorami i prezesami, a nie francuzi i to Polacy by dzięki
                temu ogacili się w doświadczenie. I tylko ten argument jest dla mnie wystarczający.
        • wojtek.08 Re: PKO jest polskie BRAWO 18.07.08, 08:40
          Gdyby TPSA była polska
          > to by tu więcej reinwestowała lub ceny były by niższe ... a tak był

Gdyby TPSA była polska, to nic by nie inwestowała, bo była by w takiej kondycji
          finansowej jak polska kolej, polskie stocznie, polskie kopalnie...
          • Gość: Lopez Re: PKO jest polskie BRAWO IP: 195.117.118.* 18.07.08, 10:55
            albo w takiej kondycji jak polski Getin Bank lub polski Orlen, czyli bardzo
            dobrej. Czemu od razu zakładasz tylko jedną możliwość?
          • Gość: Automatic Re: PKO jest polskie BRAWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.08, 11:18
            Nic nie boj. Jak jeszcze ropa troche podrozeje to bedziemy dziekowac Bogu, ze
            kolej jest w naszych rekach. To samo tyczy kopaln. To sa sektory, ktore dla
            bezpieczenstwa panstwa powinny byc utrzymane, nawet kosztem dotowania ich.
            Wszelka ich proba prywatyzowania to dzialanie na szkode panstwa.
    • Gość: bacardi Będzie polski Deutsche Bank? IP: *.chello.pl 17.07.08, 22:37
      Nie wiem, jak w innych rejonach kraju, ale w Gdańsku od poniedziałku w PKO BP jest horror. Podobno wdrożyli nowy system komputerowy i czas obsługi jednej osoby wynosi 20 minut. Klienci klną, kasjerki narzekają, a między kasami miota się fachowiec-informatyk i próbuje to wszystko opanować. W każdy poniedziałek jestem w tym banku, a w tym tygodniu przeżyłem szok. Wpłata kasy /służbowa/ zajęła mi 2 godziny. Czas zmienić bank.
      • gadery Re: Będzie polski Deutsche Bank? 18.07.08, 08:07
        A nie prosciej wyplacic pieniadze w bankomacie?
    • Gość: Pit kolejny chory pomysł IP: *.olsztyn.mm.pl 17.07.08, 23:08
      "koszt wymiany jednego neonu na placówce na blisko 20-30 tys. zł"
    • Gość: jas Jak mozna mieć konto w PKO BP... IP: *.chello.pl 17.07.08, 23:25
      Ludzie to są bezmyślni i leniwi... Nie rozumiem jak mozna mieć konto w PKO BP...
      Ten bank jest beznadziejny pod każdym względem.
      No ale w tym kraju 50% populacji nie ma konta:)
      • Gość: pracownik Nie Citibank Handlowy, tylko Citihandlowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 00:01
        Szanowna Redakcjo,
        Od lata 2007 nie Citibank Handlowy tylko Citihandlowy
        • wojtek.08 Re: Nie Citibank Handlowy, tylko Citihandlowy 18.07.08, 08:45
          I nie PKN na Orlen, tylko CPN na Orlen.
    • Gość: olo Nie szukajcie pracy na etacie, bo to głupota. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.08, 00:15
      Pracując na etacie stajesz się niewolnikiem, Twój szef mówi Ci co, jak, i
      kiedy masz robić. To straszne ale to prawda. wstajesz każdego dnia do pracy,
      by przywitać swojego szefa słowami w stylu: Dzień Dobry Szefie, co mógłbym
      dziś dla Ciebie zrobić? :) a zanim w ogóle pójdziesz do pracy to musisz się o
      nią prosić, wysyłać jakieś CV, łazić na rozmowy z jakimś pajacem w krawacie..
      nie to jest upokarzające, że ktoś decyduje o Twoim życiu.

Ja też tak pracowałem przez ponad 6 lat, ale w czas się opamiętałem i zacząłem
      powoli sam myśleć o swoim malutkim biznesie, który teraz pozwala mi żyć bez
      wykonywania żadnej pracy. Do swojej firmy tez nie chodzę bo jej nie mam, ale
      mam przychody pasywne, czyli takie które pojawiają się regularnie pomimo tego
      że nic nie robię (lub prawie nic). Zajmuje się wynajmem nieruchomości
      (kupionych na kredyty).

Zmobilizowałem się po przeczytaniu pierwszej z książek Roberta Kiyosaki -
      Bogaty Ojciec, Biedny Ojciec. Nie chcę Was na siłę namawiać żebyście je
      czytali, chociaż mi bardzo pomogły i tak naprawdę zmieniły one moje życie
      finansowe a także osobiste.
      Darmowe fragmenty znajdziecie na polskiej stronie Roberta Kiyosaki -->
      BogatyOjciec.info

Aby stać się bogatym, nie musisz posiadać specjalnego wykształcenia ani
      wyszukanych umiejętności. Tak naprawdę wielu ludziom wykształcenie przeszkadza
      w dojściu do prawdziwego majątku, bo szkoła czy uczelnia wpoiła im mentalność
      etatowego pracownika, który ma być posłuszny i ma wykonywać zadania powierzone
      mu przez kogoś, a to blokuje jego samodzielność. Taki pracownik, potem nigdy
      nie da sobie sam rady jeśli zostanie zwolniony, i musi szukać kolejnej pracy i
      płaszczyć się przed kolejnym szefem..
      Książka Bogaty Ojciec ( tu jest fragment -
      www.bogatyojciec.info/bogaty-ojciec-biedny-ojciec.htm ) nauczy Cię,
      jak rozwinąć skrzydła swojej niezależności i jak się wydostać z wyścigu
      szczurów - czyli pracy na etacie, w której bogacisz innych, zamiast siebie.

życzę wytrwałości w dążeniu do osiągnięcia wolności finansowej :) i jeszcze
      raz powtarzam NIE SZUKAJCIE PRACY – bo będziecie pracowali na czyjąś
      przyszłość sami dostając tylko jakieś ochłapy z tego co wypracujecie..
      ........
    • Gość: pko Będzie polski Deutsche Bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 00:38
      Zmiana bedzie kosztowac,To maly pikus.Podniesie sie o 2 zl oplate
      za konto i juz..Klijent zaplaci.Wprowadzic na rynek Sparkasse i
      bankrutctwo PKO pewne.
    • belzebub666666 Będzie polski Deutsche Bank? 18.07.08, 07:15
      Nacjonalizm w polsce kwitnie.
      • em_obywatel Nacjonalizm jest zdrowy w umiarkowanych ilosciach 18.07.08, 08:46
        Nacjonalizm jest zdrowy w umiarkowanych ilosciach. Nie mozemy pozabyc sie
        calkiem naszej tozsamosci narodowej. Mala doza nacjonalizmu nic zleego jeszcze
        nikomu nie zrobila. Pamietajmy jednak, ze co za duzo to niezdrowo.
        Co do bankow 'narodowych' to jest Dutsche Bank, Danske Bank, Banco de Espana,
        Sveriges Riksbank no i bedzie Bank Polski.
        niektorzy z forumowiczow zwracaja uwage, ze PKO to marka znana od przed wojny.
        Tak, moze i PKO istnialo przed wojna, ale 80% mlodego pokolenia sobie z tego nie
        zdaje sprawy. Oni mysla ze PKO BP to firma komunistyczna. Rozwiazania sa dwa -
        albo prowadzic szeroka kampanie na rzecz uswiadomienia ludziom, ze PKO nie
        powstalo za komuny a przed wojna, albo zmienic marke, co wydaje mi sie jest
        rozwiazaniem gorszym.
    • Gość: Gen Będzie polski Deutsche Bank? IP: *.docsis.tomkow.pl 18.07.08, 07:52
      Z punktu widzenia pracownika PKO BP SA, Dla mnie nazwa nie jes wazna
      byle by wyremontowano moje mejsce pracy. Mój oddzial wyglada jak za
      PRL-u i nie moze sie doczekac obiecanego remontu, teraz rozumiem dla
      czego wstrzymano w tym roku remonty, bedzie nowy wystrój, tylko co z
      tymi oddziałami które zostaly wyremontowane w ostatnich 3 latach
      jak zaczela działac nowa strategia ?
      Co do kolejek niestety został wdrozony nowy system informatyczny
      który chyba nie jest najlepszy a modul kasjerski to już porazka i
      niestety klienci beda uciekac.
      Najgorsze jest ze poprzedni zarząd postawił na strategi ,,kroimy
      klienta'' tłumaczenie bylo takie jak u konkurencji są opłaty to u
      nas tez, tylko niestety jakoś obsługi jest wyższa.
      to nie wina pracownika ze siedzi zawalony teczkami, do kasy jest
      kolejka a z 5 kas jest czynne 2.
      Brak jest do zintegrowanego Systemu, ja sam obsługuje okolo 20
      róznych aplikacji informatycznych a pracuje na obsłudze klienta,
      Co dwa lata zmienia sie zarząd a co za tym idzie strategia i cele.
      Nie ma dobrych produktów te co są nie stety nie sa konkurencyjne
      mamy drogie kredyty i bardzo nisko oprocentowane depozyty i nie
      stety wprowadzono bardzo duzo opłat pobocznych.
      A tu z kwartału na kwartał komunikat o rewelacyjnych zyskach
      najwiekszych w sektorz bankowym, które nie wiadomo gdzie idą ?
      Naprawdę podziwiam klientów ktorzy korzystaja z uslug PKO BP SA.
      • gadery Re: Będzie polski Deutsche Bank? 18.07.08, 08:10
        Zobaczymy co z tym zrobi Lachowski. Jesli mu dadza wolna reke to za
        kilka lat tego typu problemy beda wspomnieniem.
        • pjuk co zrobi Lachowski ? 24.07.08, 20:56
          zatrudni kumpli ubekow?
    • Gość: ? śmiesznie będzie dopiero jak tuski go IP: *.chello.pl 18.07.08, 07:52
      śmiesznie całkiem

będzie jak tuski

Bank Polski sprzedadzą np Deutsche Bankowi :-)
    • kruder76 Co za durnie 18.07.08, 08:52
      Jak można zmieniać nazwę banku, który ma najbardziej rozpoznawalną markę na
      rynku?!? Co za debile to wymyślili? Ile może być warta ta marka? Pewnie grubo
      ponad 100 milionów (co najmniej tyle trzeba by wydać, żeby wypromować taką
      rozpoznawalność). Niewyobrażalna bzdura. To tak jakby nagle Coca Cola zmieniła
      nazwę na jakąś inną. Tam musi pracować jakaś zgraja amatorów.
      • svatopluk Re: Co za durnie 18.07.08, 09:21
        "Poza tym w Polakach jest coraz więcej patriotyzmu lokalnego, na
        którym można coś zbudować."

ktos tu ma problem z logika.
        bank ma nazywac sie Bank Polski a nie mazowiecki, pomorski albo
        malopolski.

wiec jak juz to patriotyzm (wielko)narodowy.
    • toja3003 A kiedy będzie 18.07.08, 09:23
      Deutcze Bank Polski w Niemczech?
    • Gość: automatic Polski Bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.08, 09:52
      Wlasnie dlatego, ze to bank polski i kontrolowany przez nasz skarb panstwa mam
      tam konto i lokaty. Mam w d...pie wypasione oferty, ktorymi kusza inni. Wole,
      zeby zarabialo na mnie moje panstwo niz zagraniczni zlodzieje.
      Na obsluge nie narzekam, wrecz mozna pochwalic lokalny odzial (male miasto),
      duza siec bankomatow.
      Pytanie dla kazdego - czy dla 1% zysku z lokaty, lub przelewow tanszych o 20
      groszy warto bogacic obcych a nie swoich?
    • Gość: GaMa Będzie polski Deutsche Bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 10:07
      Najwyrazniej maja za duzo pieniedzy z prowizji od swoich klientow i musza je
      na cos wydac bo nie wiedza co z nimi zrobic;)
    • Gość: rejestrant Będzie polski Deutsche Bank? IP: *.klc.vectranet.pl 18.07.08, 10:26
      Raczej wątpię, czy sąd rejestrowy przełknie zmianę firmy. Bank Polski S.A istniał naprawdę i został zlikwidowany w 1952 r. Zapewne PKO nie ma żadnych praw do nazwy. Nowa firma mogłaby wprowadzać w błąd co do ciągłości prawnej tej szacownej instytucji.
    • Gość: tg Będzie polski Deutsche Bank? IP: 195.187.84.* 18.07.08, 11:26
      Juz ci od "marketingu" ostro drapia sie po lbach nad zmiana logo,cholernie
      powazne zajecie
      • Gość: luder Re: czy w warszawie IP: *.pools.arcor-ip.net 18.07.08, 11:27
        W siedzibie po kawiarni bliklego?
    • Gość: wj a koleki do kasy dalej beda? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.07.08, 11:43
      Pajace, majstruja przy nazwie, wydaja krocie na "analizy i
      strategie" a w oddziale znowu tylko 2 kasy otwarte i kolejki.
      Wynioslem sie od nich bo mialem dosc tych kolejek.

• dalton78 Będzie polski Deutsche Bank? 18.07.08, 11:51
      sprzedać wszystko, zmarnować tak żeby nic nie było. Specjalizacja polskich
      zarządzających
    • Gość: katarzynka Będzie polski Deutsche Bank? IP: 194.196.236.* 18.07.08, 11:54
      Chyba zarobili na nas za dużo kasy i teraz szukają na co je wydać.... tylko
      pomysły mają naprawdę marne.... np. na nowe szyldy, ulotki i inne duperele...
      komu to potrzebne??
      ja mam ich już dość, likwiduję u nich swój rachunek i przenoszę się do M Banku...
    • art.usa Polski Deutsche Bank, brzmi zasiłą Finansów w Eu 18.07.08, 19:53
      Brawo!. Wspaniały pomysł. Czas najwyższy na Realizacje.
      Na zachodzie Europy, nikt nie zwraca uwagi na korzenie właściciela
      Banku. Nie tylko ze nikt się tym nie interesuje ale i żaden
      śmiertelnik, na ten Temat coś wje. Ważne jest że powiązania Banku są
      możliwie wielkie, "Eurocard", bez specjalnych kosztów opracowania
      jest cholernie ważne.
      Paru wystraszonych nacjonalistów, będzie jeszcze długo ryczeć,
      aż sami zauważa że opracowanie zagranica, nic więcej nie kosztuje
      niżeli w kraju, zaczną powoly rozumieć potrzebę powiązań Finansów
      Europejskich w czasach Globalizacji.
    • Gość: kczereys@mp.pl Będzie polski Deutsche Bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 11:07
      Zmiana nazwy to najgłupszy pomysł, jaki mogli wymyśleć decydenci. Popularnośc banku (czytaj ilość klientów) nie zależy od nazwy, tylko od atrakcyjności oferty. Jeżeli obecnie PKO BP jest rezerwuarem klientów dla konkurencji to właśnie z powodu małej atrakcyjności. Jestem od wielu lat klientem tego banku, ale trzyma mnie przy nim wyłącznie sympatyczna i kompetentna obsługa przez pracowników mojego oddziału banku. Miałem kontakt z innymi i wiało grozą. Tak duży i bogaty bank stać na to by poskromić pazerność i dać lepsze warunki klientom. Wydawanie milionów z naszej (!) kieszeni na zmianę nazwy o to bzduwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka