Dodaj do ulubionych

Lokata strukturyzowana

IP: *.chello.pl 25.07.08, 19:59
Witam :)
i zwracam się z pytaniem czy tzw. lokata strukturyzowana jest
bezpieczna, czy warto w to wchodzić? Dziś miałam sotkanie z doradcą
Gold Finance w kwestii jak ulokować pieniązki, żeby uzyskac otymalny
zysk w ciągu roku dwóch i polecił mi właśnie tę lokatę. Jest to
Jakaś " Swiatowa Lokata" Noble Banku.
Jesatem a tej kwestii tabula rasa. Liczę, drodzy forumowicze, na
wasze sugestie. Z góry dziekuję.
Pozdrawiam
:)
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Lokata strukturyzowana 26.07.08, 13:23
      może tu sobie poczytaj o plusach i minusach
      gospodarka.gazeta.pl/pieniadze/1,49966,4717922.html
      • Gość: Amadeo Re: Lokata strukturyzowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.08, 13:39
        Czy to to?
        www.goldfinance.pl/01-lokata-gf
        • Gość: Cecylia Re: Lokata strukturyzowana IP: *.chello.pl 26.07.08, 17:11
          To coś w tym stylu, tylko , że tym razem lokata nazywa się "Światowa
          Lokata."
          Do przedprzedpisarza- bardzo danke za link, jednakowoż ten i inne
          artykuły są mi znane.
          Chciałabym poznać opinie ludzi, którzy w to weszli i dowiedzieć się
          czy są zadowoleni. Ja przyznam że się raczej boję i chyba jednak
          pójdę do jakiejś zwyklej lokaty o stałym oprocentowaniu. Mam rację
          czy nie..?
          • Gość: tadeusz Re: Lokata strukturyzowana IP: *.chello.pl 26.07.08, 18:20
            obok lokat bezpieczne są też polisy inwestycyjne
            www.comperia.pl/index/?id=798cebccb32617ad94123450fd137104
            Sama musisz zdecydować, czy chcesz trochę zaryzykować, czy załozyc zwykłą
            lokatę. Obecne oprocentowanie (około 6% rocznie minus Belka) w rzeczywistości
            może nie dogonić inflacji, jeśli wyniesie ona 5%.
            Ty decydujesz, ty ryzykujesz (lub nie)
            • Gość: Ellmo Re: Lokata strukturyzowana IP: *.centertel.pl 26.07.08, 21:16
              Widze ze o znanej mi firmie piszecie, z tego co wiem gold finance specjalizuje
              sie teraz w lokatach i robia takze wlasne produkty i tylko dlatego zdecydowalem
              sie zainwestowac w ich poprzednia lokate ktorej juz nie ma w sprzedazy.

www.bankier.pl/forum/temat_lokata-millenium-100-gwarancja-2012,5867432.html
              ale z tego co widze lokata światowa iwestuje w ten sam indeks co poprzednia
              lokata a to od 1995r zysk średnio 17% rok w rok. Jak tu sie mozna zastanawiac.

EL
          • jan-w Re: Lokata strukturyzowana 26.07.08, 23:55
            Musisz oczywiście sama zadecydować, ale zrób to świadomie. Przede wszystkim nie
            daj się nabrać na twierdzenie sprzedawcy nazywającego siebie zwykle
            bezpodstawnie "doradcą" że tzw 100% gwarancja kapitału to jakakolwiek gwarancja
            kapitału. Możesz na niej stracić 30 i więcej procent kapitału. Najmniejszych
            nawet zysków nikt ci nie gwarantuje. Przeczytaj ten post i zawarty w nim link:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44442&w=81324592&wv.x=2&a=81324592
            Dotyczy wprawdzie funduszy z ochroną kapitału, ale "ochrona" jest taa sama ;-)
            • Gość: Cecylia Re: Lokata strukturyzowana IP: *.chello.pl 28.07.08, 12:34
              dziękuję za wszelkie linki i słowa komentarzy. POczytałam,
              podumałam nad kasą i stwierdziłam definitywnie, że w to nie wchodzę,
              że lepiej dla realizacji moich potrzeb będzie jak zainwestuję
              większe pieniżdze, na krótszy czas w " regularnej" lokacie. Mam
              jeszcze tylko jedno pytanie, czy można sugerować się symulacjami
              obliczeń zysków na comperia. pl? Jest na nich uwzględnione
              belkowe", ale nie ma np kosztów prowadzenia takiej lokaty przez bank.
              Tradycyjnie dziekuję za wszelkie info :)
              C
              • koziorozka Re: Lokata 28.07.08, 14:03
                Lokaty nie mają "kosztów prowadzenia". Czasem może być opłata za prowadzenie
                rachunku, ale np. w mBanku i innych internetowych to jest za darmo.
              • Gość: doradca Re: Lokata strukturyzowana IP: *.chello.pl 28.07.08, 20:26
                Co się Pani nie spodobało w lokatach strukturyzowanych ?
                • Gość: more.. Re: Lokata strukturyzowana IP: *.centertel.pl 29.07.08, 00:01
                  Przeciez lokaty strukturyzowane z gwarancją są 1.000 razy lepsze od lokat
                  bankowych - pod warunkiem ze nie mamy konkretnych planów w okresie trwania np 4
                  letniej lokaty

Niewiedza ludzka i niechęć do uczenia się tego co nowe, hamuje rozwój
                  wszystkiego, łącznie z naszym krajem -

Przez osoby leniwe spowalnia sie rozwoj gospodarczy a przyspiesza przyrost
                  naturalny!

Ot Tyle powiem
                  • koziorozka Re: Lokata strukturyzowana 29.07.08, 10:16
                    Gość portalu: more.. napisał(a):
                    > Przeciez lokaty strukturyzowane z gwarancją są 1.000 razy lepsze od lokat
                    bankowych - pod warunkiem ze nie mamy konkretnych planów w okresie trwania np 4
                    letniej lokaty
                    - w niektórych lokatach strukturyzowanych gwarantowany jest zwrot kapitału po 4
                    latach, reszta to szansa/ryzyko.
                    Niektórzy w to idą, inni wolą mniej, ale pewniej na lokacie i nie nam oceniać,
                    co dla nich jest (jak piszesz) "1.000 razy lepsze".
                    • Gość: Wolajakkto Re: Lokata strukturyzowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 17:42

Kadyzyd woli jak woli
                      • Gość: Cecylia Re: Lokata strukturyzowana IP: *.chello.pl 30.07.08, 19:21
                        Koziorozko pieknie dziękuję za zainteresowanie wątkiem i
                        odpowiedzi :). Skorzystałam też z linków umieszczonych przez Ciebie
                        w innym wątku i jestem coraz bliższa optymalnego dla mnie planu
                        zadziałania.
                        Do more-
                        Cię przepraszam, że Nie odpowiem Ci nic, ale w ostatnie dni pracuję
                        więcej niż zwykle i z powodu wrodzonego lenistwa nawet mi się nie
                        chce mi się odnieść do tego co przeczytałam
                        Pozdrawiam wszystkich czytających :0)
                        Cecylia
                        • matt.cobosco Re: Lokata strukturyzowana 31.07.08, 15:01
                          Jeśli do 2010 roku nie zarchiwizują tego wątku, to wtedy odpowiem,
                          czy te lokaty strukturyzowane z ochroną kapitału to dobry pomysł.
                          Na razie nie wiem, ale wtedy się przekonam;)

PS. Ktoś tu pisał, że te lokaty trwają 4 lata, ale wcale tak nie
                          musi być - ja jestem w jednej dwuletniej i w jednej trzyletniej.
                          • Gość: Dorad Re: Lokata strukturyzowana IP: *.centertel.pl 31.07.08, 23:53
                            Mogę polecić dobrego doradcę z firmy Open Finance który ma w tej chwili 6 lokat
                            naraz w ofercie i moze na raz podzielic na kilka lokat wpłatę po 1/6%. PLN
                            Tak mi zrobił i jestem zadowolony.

Wiecej info na priv

DD
                            • Gość: Wyboor Re: Lokata strukturyzowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.08, 19:18
                              Co lepsze - co wybrac?

www.goldfinance.pl/03-lokata-gf
                              www.expander.pl/expander/index.jsp?place=Menu3&news_cat_id=308&layout=1
                              www.nano.open.pl/nano/contactFormStatic.jsp?type=trzylokatyszer&place=vertical_form&affId=1535974&frdt=yes&redirect=no
                              Proszę o rade - ktora fima jest lepsza - ktora ma lepszych specow?

• Gość: im Re: Lokata strukturyzowana IP: *.u.itsa.pl 11.09.08, 17:13
                                przeciez to ludzie z ulicy po tygodniowym przeszkoleniu, najlepszym specem jet
                                ten kto zarabia najwiecej na prowizjach, czyli poleca produkty, na których
                                zarabia najwięcej
                                • Gość: halo_im Re: Lokata strukturyzowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.08, 18:36
                                  Czytam temat i widze ze jest ktos zaznajomiony - "im" polec mi prosze jakiegos
                                  speca nie z ulicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka