copka65 04.09.08, 23:49 czy masz jakieś zdanie o tym banku i kredycie udzielonym przez niego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antos333 Re: noble bank 07.09.08, 22:14 Wg mnie mają aktualnie jedne z najlepszych warunków. Wysoka prowizja 1.5% może być negocjowana. Tania wycena nieruchomości 350zł.Jeden z najniższych spreadów, możliwość wcześniejszej spłaty bez %. Wymagane tylko ubezpieczenie nieruchomości(proponują Hestię ok. 190zł rocznie. Mają kredyt denominowany i należy to uwzględnić. Odpowiedz Link Zgłoś
copka65 Re: noble bank 08.09.08, 21:36 dzięki za odpowiedż!mam kiepską sytuację,jeżeli chodzi o zdolnoć udokumentowaną/karta podatkowa/,a jednak z tego banku dostałam pozytywną odpowiedż-ale kredyt jest na 50 lat!skoro można go będzie spłacać wcześniej to ok!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
antos333 Re: noble bank 08.09.08, 23:22 Przepraszam za wprowadzenie w błąd.Te warunki wyżej opisane dotyczą Nordea Bank, a nie Noble... Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.doradca Re: noble bank 09.09.08, 17:12 Po pierwsze sprawdź czy oferta jest na pewno z noble bank a nie z Metrobanku bo tam zasady są już diametralnie inne. To jest jedna grupa kapitałowa i doradcy często przekazują sobie kontakty. Jeżeli noble bank to opisz dokładnie warunki jakie dostałeś marża, ubezpieczenia, warunki wcześniejszej spłaty. Tam te wszystkie kwestie mogą być negocjowane bardzo indywidualnie i dlatego ciężko jest się wypowiadać bez dokładnych parametrów. Odpowiedz Link Zgłoś
copka65 Re: noble bank 09.09.08, 21:55 marża wyjściowa 1.45% marża w dniu udzielenia kredytu 2.45% oprocentowanie w dniu udzielenia 5.16% marża podwyższona do czasu wpisu do hipoteki o 1 %.dla banku weksel i polisa ubezpieczeniowa,ubezpieczenie CHF libor 1.5%dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
directre Re: noble bank 09.09.08, 22:57 o ile to nie jest z pomyłkami to nie wygląda delikatnie mówiąc rewelacyjnie. Sprawdziłbym jeszcze spread, bo tu i ówdzie przewijał się NB w rankingach na "skrajnych" pozycjach. A dlaczego akurat Noble Bank? Odpowiedz Link Zgłoś
copka65 Re: noble bank 10.09.08, 08:29 Nie bardzo orientuję się co to jest spread? Dlaczego Noble Bank?Czysty przypadek,w innych bankach nie za bardzo chcieli ze mną rozmawiać Odpowiedz Link Zgłoś