alfa.alfa4 07.10.08, 16:23 Z marnych 1000 Euro do poziomu europejskiego. Tylko mam pytanie. Komu zabierze żeby dać innym? I czy to nie wymaga zmiany ustawy budżetowej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alfa.alfa4 Re: Rostowski.... 07.10.08, 16:26 mmikki napisał: > ....zapowiedział podniesienie Jeszcze trochę i dogoni w obiecankach Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Rostowski podniósł gwarancje lokat 07.10.08, 16:27 Hahaha, ale fajnie się czyta, jak pisi debil nie wie, co jest grane. NIE BÓJ SIĘ, nikt ci niczego nie zabierze, przecież chodzi o DEPOZYTY BANKOWE, których ty nie masz, a nawet pewnie nie wiesz, co to depozyt. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolompl Nie martw się, tobie nie zabierze. 07.10.08, 16:29 Najpier byś musiało mieć coś poza tymi 200zł wyłudzonego zasiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
sebj.1 Re: Rostowski podniósł gwarancje lokat 07.10.08, 16:47 Piszesz jakieś brednie.Lokaty gwarantowane są przez Bankowy Fundusz Gwarancyjny który powstał z obowiązkowych składek banków . W przypadku upadku banku klienci otrzymują 100% wkładu do 1000E, 90% od 1000 do 22000 E (wypłata następuje w czasie do 3 miesięcy).Jeżeli wzrośnie kwota gwarantowana to banki muszą zwiększyc składki do funduszu, z co zapłacą klienci zwiększonymi marżami prowizjami etc. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Rostowski podniósł gwarancje lokat 08.10.08, 09:18 alfa.alfa4 napisała: > Z marnych 1000 Euro do poziomu europejskiego. Skąd ty wziąłeś 1000 Euro? Obecnie obowiązuje 22500 euro. Aby gwarantować, nie trzeba nikomu zabierać. To tylko zapobiega atakowi panikarzy na banki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Rostowski podniósł gwarancje lokat IP: *.wro.vectranet.pl 08.10.08, 11:14 > > Z marnych 1000 Euro do poziomu europejskiego. > Skąd ty wziąłeś 1000 Euro? Obecnie obowiązuje 22500 euro. Aby gwarantować, nie człowieku ty idz sie douczyć . tylko 1000euro jest gwarantowane w 100% a reszta (miedzy 1000 a 22500) w 90%. > trzeba nikomu zabierać. To tylko zapobiega atakowi panikarzy na banki. a może nie panikarzy tylko rozsądnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ron Gwarancje nic nie warte? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 08.10.08, 10:36 Czytałem sobie właśnie o problemach Islandii gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,69866,5781861,Jak_gospodarczy_raj_zmienia_sie_w_pieklo.html i jest tam taki fragment: - Stoimy przed realną możliwością, że nasza gospodarka zostanie wessana w globalne zawirowania, co mogłoby się skończyć narodowym bankructwem - ostrzegał w poniedziałek wieczorem islandzki premier Geir Haarde. Co to może oznaczać? - Zazwyczaj wiąże się to z czasowym zawieszeniem spłaty długu publicznego, czyli państwowego zadłużenia. Może się zdarzyć zajmowanie mienia danego kraju za granicą. Ale nie oznacza to, że komornik zajmuje szkoły czy szpitale - mówi prof. Witold Orłowski, doradca PricewaterhouseCoopers. Niżej jest jeszcze, że pewien bank zamroził wypłaty z konta. I dlatego się chciałem się zapytać, co mi po gwarancjach różnych? Niech zrobią gwarantowane nawet 1 mld euro, ale może się zdarzyć, że i tak nie dostanę nawet złotówki, a obligacjami wytapetuje sobie pokój. To chyba realne, mało, ale realne. Bo wyobrażam sobie, że mój bank pada, wypłacić nic nie mogę. Mówię wtedy rozżalony, ale przecież gwarancje itp. I nikt nie mnie słucha... co najwyżej mówi cham się uprze i mu daj... Odpowiedz Link Zgłoś