Dodaj do ulubionych

mBank - proszę o opinie

22.01.02, 11:10
Zastanawiam się nad założeniem konta w mBanku, ale najpierw chciałabym poznać
opinie osób, które już to zrobiły. Jesteście zadowoleni, czy żałujecie? Jakie
są plusy i minusy tego banku? Będę wdzięczna za opinie.
Pozdrawiam!
Belferka - pełna wahania i wątpliwości
Obserwuj wątek
    • Gość: bankier Re: mBank - proszę o opinie IP: *.chello.pl 22.01.02, 11:41
      Zajrzyj na "konta, lokaty, karty płatnicze".

Pozdrawiam
      • belferka Re: mBank - proszę o opinie 22.01.02, 11:44
        Dzięki, właśnie znalazłam tam stosowny wątek :)
    • Gość: ciułek Re: mBank - proszę o opinie IP: *.*.*.* 22.01.02, 15:08
      wejdź na forum mBank-owiczów
    • Gość: Konrad Re: mBank - proszę o opinie IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 29.01.02, 17:42
      "Używam" mBanku od mniej więcej roku i bardzo sobie chwalę. Jak wszystko, ma on swoje wady i zalety:
      - wysokie oprocentowanie
      - bezpłatne przelewy
      - bezpłatne wypłaty z Euronetu, który w wielu miastach ma sporo bankomatów
      Ale również:
      - brak kredytów oraz debetu na koncie (ma niedługo byc)
      - brak obsługi "polecenia zapłaty"
      - brak rachunków walutowych
      Nie miałem jak dotad żadnych problemów ani technicznych, ani formalnych. Nie potrzebuję akurat tych funkcji, na brak których niektórzy narzekaja, więc zdecydownie mi się podoba. Czego i innym życzę...
    • marban Re: mBank - proszę o opinie 30.01.02, 11:28
      Wszystko ok, ale uważaj... mBank nie bierze żadnej odpowiedzialności za
      dokonanie płatności kartą gdy na potwierdzeniu widnieje inny podpis... tzn gdy
      ukradną kartę a ty jej nie zastrzeżesz (albo po kilku godzinach) to nie ma
      gwarancji zwortu kasy (mBank odsyła do placówki,sklepu który zaakceptiwał
      płatność) - FAKT AUTENTYCZNY !!!! UWAŻAJCIE
    • Gość: pk Re: mBank - proszę o opinie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 30.01.02, 11:50
      ja jestem zadowolony i polecam
      • Gość: waldi Re: mBank - proszę o opinie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.02, 22:41
        Jest bardzo dobry
    • Gość: swietlik Re: mBank -a co z potwierdzeniem platnosci? IP: 213.25.39.* 20.03.02, 14:54
      mam konto w mbanku, jest spoko.
      ale male pytanko do innych uzytkownikow:
      dokonuje wplat na fundusz remontowy mojego mieszkania spoldzielczego, moge te
      wydatki odliczyc od podatku dochodowego, ale czy musze miec potwierdzenie (w
      mbanku wyciagi sa platne) czy moge sam wydrukowac liste przelewow?
      nie marze o tym, zeby miec skarbowke na karku.
      swietlik
      • Gość: miranda mBank IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 02.04.02, 10:10
        Próbowałam założyć konto w Inteligo i na sam początek zraziłam się do nich,
        więc założyłam konto w mBanku.
        Jestem bardzo ale to bardzo zadowolona, wszystko działa tak jak powinno. Z
        czystym sumieniem polecam ten bank. To co w Inteligo było problemem w mBanku
        przeszło bezproblemowo.
        • Gość: Janusz Re: mBank IP: *.lodz.dialog.net.pl 22.04.02, 20:02
          Ogolnie jest dobrze.Ale zeby wyplacic ponad 1000zl w ciagu jednego dnia to;
          1)Trzeba miec rachunek w innym banku.
          2)Dokonac przelewu z mBanku na w/w rachunek.
          3)Trzeba miec cierpliwosc czekac az to sie przeleje.
          To jest jednak wada.Plusy to dobry procent,duzo bankomatow(darmowych).
          Janusz.
        • Gość: Marcin D Re: mBank IP: 2.3.STABLE* / 10.1.17.* 14.06.02, 09:44
          A ja nie miałem żadnych problemów z założeniem konta w Inteligo zrobili to
          szybko i fachowo, a od znajomego słyszałem, że zraził się do mBanku i to mocno.
          Jak chciał się z tamtąd "wypisać" to też zajęło mu dużo czasu. Ja jestem w
          Inteligo i nie mam problemów.
    • palabra Re: mBank - proszę o opinie 15.06.02, 08:48
      belferka napisał(a):

> Zastanawiam się nad założeniem konta w mBanku, ale najpierw chciałabym poznać
      > opinie osób, które już to zrobiły. Jesteście zadowoleni, czy żałujecie? Jakie
      > są plusy i minusy tego banku? Będę wdzięczna za opinie.
      > Pozdrawiam!
      > Belferka - pełna wahania i wątpliwości

W tej chwili zaczynam żałować, mBank drugi miesiąc śle mi karty płatnicze i ajkoś
      dojść nie mogą. Znudziło mi sie poganianie panienek z biura obsługi. Jakaś
      paranoja.

• Gość: lloyd Re: mBank - proszę o opinie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.02, 15:51
      mam konto od około 10 miesiecy, wszystko jest ok., godny polecenia. Nie
      przetrzymuje pieniedzy przy przelewach, a zdarza sie to innym .
    • Gość: jagoda Re: mBank - proszę o opinie IP: *.centertel.pl 05.03.21, 14:14
      Posiadam konto w mBanku od około 10 lat. Wcześniej były niskie opłaty, teraz zostały podniesione. Dziś na infolinii złożyłam dyspozycję zamknięcia debetu wartego 1 tys. zł. Pan, który mnie obsługiwał, nie podał mi dokładnego terminu, kiedy środki na zamknięcie debetu mają być na koncie, a także poinformował, czy też postraszył mnie, że jak ich na czas nie będzie, będę miała do czynienia z windykacją. Poczułam się od tego jak jakiś gamoń. Widać nie jestem mile widzianym w tym banku klientem!!! Dodam jeszcze, że jak zakładałam konto firmowe w mBanku parę lat temu w oddziale w Bielsku-Białej na ul. 11-listopada, to trafiłam na takiego "dżentelmena", który przez całą rozmowę robił mi uwagi wyniosłe i negujące, być może w związku z tym, że nie dysponowałam ani wielkimi oszczędnościami, ani wielkimi dochodami. Wtedy jeszcze w tym banku zostałam, ale dziś już tego żałuję!!!
    • abecadlo8888 Re: mBank - proszę o opinie 23.03.21, 18:38
      Mam konto od bodajże 2019 roku. Odpukać - jest na tyle ok, że nie szukam innego :)
    • Gość: Klaudia Re: mBank - proszę o opinie IP: *.play-internet.pl 24.03.21, 18:46
      Daj sobie na luz z tym mbankien. Getin Noble jest teraz dobry. W 2020 wygrywał niezależne rankingi.
    • brofran Re: mBank - proszę o opinie 11.04.21, 20:50
      Spreed na walutach 6 % . Wysoki i chyba najwyższy spośród innych banków.
    • nowacyrania Re: mBank - proszę o opinie 19.05.24, 07:38
      Korzystam z usług tej placówki już od wielu lat, na ogół z pozytywną opinią do czasu gdy pieniądze ulokowane na promocyjnym funduszu nagle po prostu zniknęły z konta. Czekam na wynik reklamacji/ termin do dwóch miesięcy/ i tak się zastanawiam…
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka