Dodaj do ulubionych

Plusy i Minusy e-konta W LUKAS BANKU

IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.03, 15:45
Dzisiaj założyłem e-konto w Lukas Banku, Jakie są wg Was plusy i minusy tego
konta oraz wogóle LUKAS BANKU ??? Czy warto wykupić tokena? Wolałbym
oszczędzić, ale pani w banku mnie bardzo namawiała.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aa Re: Plusy i Minusy e-konta W LUKAS BANKU IP: *.bluu.net / 192.168.1.* 24.11.03, 16:51
      Do e-konta pro dają token za darmo. Jeśli masz na koncie 7000 zł(może to być
      np lokata) to nie płacisz nic za prowadzenie ( 7000zł to trochę dużo, mogliby
      zmniejszyć ten pułap)a tak to 7zł/m-c. Moim zdaniem konto jest super, zero
      prowizji za przelewy, zero za wpłaty, działa bez zarzutu, infolinia za darmo
      (0800...), łatwo się na nią dodzwonić. Minusów jak na razie nie dostrzegam.
      • Gość: pete Re: Plusy i Minusy e-konta W LUKAS BANKU IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.03, 18:12
        Myslałem Że Numer Infolinii To 0 801 33 11 11, więc jakaś opłata musi być??!
        • Gość: Aa Re: Plusy i Minusy e-konta W LUKAS BANKU IP: *.bluu.net / 192.168.1.* 25.11.03, 10:55
          Gość portalu: pete napisał(a):

> Myslałem Że Numer Infolinii To 0 801 33 11 11, więc jakaś opłata musi być??!

Mają również infolinię bezpłatną do dokonywania operacji 0 800 66 00 11.
          • Gość: pete Re: Plusy i Minusy e-konta W LUKAS BANKU IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.03, 18:58
            Mam Do Ciebie Pytanko W.S. Mianowicie na który numer dzwonić w końcu
            0801331111, czy 0800660011?
            Druga Sprawa To Jak Przebiega Już Potem Załatwianie Operacji Przez Telefon. Czy
            Osobisty Pin Który Wybrałem Przy Zakładaniu Konta To Bezpieczne Rozwiazanie I
            Czy Moge Go W Kazdej Chwili Bezpłatnie Zmienic??
            • Gość: W.S. Re: Plusy i Minusy e-konta W LUKAS BANKU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.03, 16:23
              Sprawa z telefonami wygląda tak - wprowadziliśmy nr 0801 33 00 00 do obsługi
              rachunków bieżących , nie wycofując dotychczasowego nr 0800 66 00 22. Klienci
              którzy podpisują umowę otrzymują tylko ten pierwszy nr , nie wiedząc o tym
              drugim. Z informacji jakie posiadam jeszcze długo nie zostanie wycofany ten nr
              bezpłatny :-))) Walcie na 0800 66 00 22 - za frico
              Tak operatorzy weryfikują klienta, pytają trzy losowe cyfry telekodu z sześcio
              cyfrowego nr ID. W karzdej chwili na IVR możesz dokonać zmiany sześcio
              cyfrowego telekodu ( bez opłat oczywiście ) Operacje są proste - dzwonisz
              mówisz co chcesz zrobić - operator potwierdza później jeszcze raz operację i
              wioooo
              Pozdrawiam
              W.S.
              • Gość: pete Re: Plusy i Minusy e-konta W LUKAS BANKU IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.03, 14:47
                Nadal Mam Obawy Co Do Operacji Przez LukasLinie. Nie Trudno Chyba Trafic 3
                Cyfry Spośód 6. Co Nie?? Jest możliwość że ktoś się poda za mnie, trafi i
                wykona operacje?
                • Gość: W.S. Re: Plusy i Minusy e-konta W LUKAS BANKU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.03, 16:12
                  Nie tak łatwo... po trzech nieorawidłowych próbach system blokuje konto i
                  musisz udać sie do placówki zmienić sześciocyfrowy telekod a i tak operator
                  będzie miał informację o prubie włamania i będzie dogłębnie weryfikował
                  klienta...
                  Pzdr
                  W.S.
                  • Gość: pete Re: Plusy i Minusy e-konta W LUKAS BANKU IP: *.promax.media.pl 28.11.03, 11:28
                    A Jak Trafi? Kombinacji Przyznasz Chyba Nie Ma Zbyt Wielu.
                    • Gość: W.S. Re: Plusy i Minusy e-konta W LUKAS BANKU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.03, 14:19
                      Pete - tych kombinacji jest strasznie dużo - no bo jak masz 6 cyferek ( od 1
                      do 10 ty wybierasz ) system później prosi o trzy losowo wybrane czyli np 2,
                      5 , 7 - stary jest strasznie dużo kombinacji

W.S.
            • Gość: M.S. Re: Plusy i Minusy e-konta W LUKAS BANKU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.03, 16:26
              Sorrki podałem Ci numery na Lukas Linię - do działu operacji bankowych to 0800
              66 00 11 Przepraszam za pomyłkę... też zresztą bezpłatny :-))))))))
    • Gość: katty Re: Plusy i Minusy e-konta W LUKAS BANKU IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.11.03, 18:24
      A tak poza tym to nie przy 7 tyś. tylko 5 tyś. złotych nie ma opłaty za
      prowadzenie konta.I przy e-koncie Pro jest więcej bankomatów bezprowizyjnych (
      wszystkie Euronety).
      A jeżeli nie robisz dużo przelewów to token nie jest Ci niezbędny.
      Pozdr.K
      • Gość: pete Re: Plusy i Minusy e-konta W LUKAS BANKU IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.03, 18:55
        A Czy Usługa LUKASLinii Jest Bezpieczna?? Nie Chciałbym Aby Spotkała Mnie Jakas
        Przykra Niespodzianka!?
        • Gość: kol Re: Plusy i Minusy e-konta W LUKAS BANKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 12:11
          A czy ty nie możesz pisać normalnie po polsku ?
    • Gość: Wojtek Re: Plusy i Minusy e-konta W LUKAS BANKU IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 25.11.03, 07:57
      Cześć co Lukasa i tego konta e-pro, to musze powiedzieć że, konto jest
      rzeczywiście ok. (szczególnie jeżli saldo konta jest 5000zł lub więcej poniewaz
      wtedy jest to konto w 100% bezprowizyjne). POza tym lukas organizuje duzo
      promocji , nie mówie tutaj o kawie za 6 tysiaków tylko np o kartach kredytowych-
      można naprawdę posługiwac sie równiez bezprowizyjną kartą. Może pamietacie że
      jakis czas temu była promocja że, do s-pro konta dokładano vise classic na rok
      gratis. Skorzystałem z tego i cieszyłame się jkarta dopóki ktos nie gwizdnął mi
      portfela, wtedy szybko udzryłem do placówki Lukasa w celu zablokowania- tak też
      się i stało. Złożyłe zapotrzebowanie na nową kartę i czekałem, czekałem ponad 2
      tygodnie) az w koncu przyszedł do mnie list polecony ale nie z banku tylko z
      Poczty Polskiej. Przesyłka zawierała wszystkie moje skradzinoe dokumenty w tym
      karte lukasa. Musze przyznac że b yło to miłe . Poszedłem do banku i zapytałem
      co z moja nową kartą i pokazałem stara , skardziona , zablokowaną i Pani w
      dziale obsłudze poinformowała mnie szczerze że oto moja krat skradzina 3
      tygodnie temu wcale nie była zablokowana i dlatego nie mogłem otrzymać nowej
      bo i po co. Troche mnie to wkurzyło i pokazałem jeje dokument - zlecenie
      zastrzeżenia karty. Miła pani troszkę się zmieszał , przeprosiła , przyobiecała
      że bank poniósły wszystkie ewentualne straty i tyle. Tak wiec moi drodzy idea
      banku jest ok tylko z fachwością obsługi troche nie za bardzo. Ale teraz wiem
      śe zablokowania karty nalezy dokonac telefonivcznie.
      • Gość: pete Re: Plusy i Minusy e-konta W LUKAS BANKU IP: *.promax.media.pl 25.11.03, 11:06
        Myślałem że e -konto też jest bezprowizyjne?? a nie tylko pro??
        • Gość: lilimarlene1 Re: Plusy i Minusy e-konta W LUKAS BANKU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.03, 13:29
          oczywiście e-konto jest bezprowizyjne.Ja korzystam z takiego konta dokonuję
          przez niego tzw.zleceń zdefinowanych tj.stałych opłat za gaz,energię,TV,PZU
          itd...i nie ponoszę z tego tytułu żadnych opłat.Pobieram gotówkę ze wszystkich
          bankomatów BZWBK SA ,których jest dość dużo - również bezprowizjnie.Jestem
          zadowolonym klientem tego banku ,czego nie mogę powiedzieć o np.BZWBK SA gdzie
          wysokie opłaty i prowizje pobierane są od wszystkiego, a środki na koncie
          oprocentowane zerowo.
          • Gość: W.S. Re: Plusy i Minusy e-konta W LUKAS BANKU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.03, 15:31
            Jestem doradcą w Lukas Banku i mam parę uwag do wcześniejszych opinii.

Przy e-koncie nie ma pobieranych opłat ale trzeba uważać na to co się zamawia
            jako opcje dodatkowe np jeżeli będziesz korzystał ze swojego dostępu drogą
            przez internet wraz z tokenem - opłata roczna 36 zł; wyciągi wysyłane na adres
            korespondencyjny 3 zł; przelewy przez Lukas Linię 2zł ; wypłaty z placówki
            bankowej 5zł; ( trzeba zwrócić uwagę na TOiP ) No i nie przesadzajmy z
            oprocentowaniem na e-koncie - to zaledwie 1%.

Jeżeli chodzi o e-konto PRO, uważam że jest to konto konkurencyjne na naszym
            rynku detalicznych usług bankowych. To prawda że opłata za prowadzenie konta
            wynosi 7 zł i to prawda że jeżeli średnie saldo przez cały miesiąc będzie
            większe od 5000 zł , bank odchodzi od w/w opłaty. Większa liczba bankomatów (
            BzWBK i Euronet ) oprocentowanie 3,5% darmowe przelewy przez Lukas Linię,
            wyciągi za darmo ( ale z przykrością stwierdzam że o kant ... je rozbić - brak
            jakich kolwiek informacji gdzie do kogo po co za co ... tego tam nie ma. )
            token za darmo, posiadacze tego konta mogą ubiegać się o V.C. za darmo (
            opłata roczna i za wydanie ) - ... tak na marginesie polecam MasterCard (
            promocja 0zł za wydanie )za sposób rozliczania transakcji zagranicznych.

... no i jeszcze jedna uwaga - nie dokonujcie zastrzeżeń w placówkach
            bankowych. Szczerze mówiąc jaki koń jest każdy widzi w placówkach bankowych
            jest teraz tyle ludzi że wasze zastrzeżenie może zostać przesłane do Centrum
            Kart np po godzinie i tyle. Polecam Lukas Linię - tam od razu zastrzeżenie
            karty jest wysyłane do Centrum Kart...

Jeżeli macie pytania to polecam się... szczerze mówiąc mam już troszkę dość
            swojej pracy ale chętnie podziele się z wiedzą którą posiadam - nie koniecznie
            z tą którą znajdziecie na ulotkach... :-)))

PZDR
            W.S.
            • Gość: 1234 do W.S. i innych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.03, 13:24
              Chciałbym mieć kartę kredytową, zarabiam sporo. Który bank 1/ daje gwarancję
              bezpieczeństwa dla karty (min. 24 godz przed zastrzeżeniem) 2/ wydaje karty z
              okresem nieoprocentowanym w granicach 50 dni (czy 51 czy 54 to już wszystko
              jedno) i 3/ bardzo ważne - wydaje kartę nisko oprocentowaną?
              Na razie BPHPBK proponuje kartę na 22,90 % (przy bezgotówce)
              Lukas - 29,90, Citibank 38 %.
              Czy jest jakiś inny przyzwoity, bo w BPH akurat nie chcę?
              • Gość: W.S. Re: do W.S. i innych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.03, 14:07
                U nas jest 29,9% - wszystkie nasze karty kredytowe - V.C. ; V.C.Cyfra+ ; Mc
                Onet
                Nasze karty są ubezpieczone i dajemy gwarancje 48 godzin wstecz od momentu
                zastrzeżenia
                Słyszałem Raiffeisen ma jakąś ciekawą kartę w swojej ofercie - ale nie znam
                oferty wejdź na stronę www.raiffeisen.com.pl/ i sobie sprawdź... :-)
                Pzdr
                W.S.
                • Gość: Marcin z Wrocka Re: do W.S. i innych IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 06.12.03, 18:29
                  Ja jestem bardzo zadowolony z Lukasa, od ok. 2 lat mam e-konto pro, jestem z
                  niego bardzo zadowolony. Tym bardziej, że należę do dosyć upierdliwych
                  klientów i zwracam uwagi na szczegóły, miałem już rachunki w PKO BP, WBK, ING
                  BS, Kredyt Banku i w mBanku. Z tych wszystkich instytucji najlepiej oceniam
                  wlaśnie Lukasa. Są jednak też wady. Nie moge np ustanowić dziennego limitu do
                  mojej karty Visa Electron przy transakcjach bezgotowkowych. W praktyce ktoś
                  buchnie mi kartę i wyczyści całe konto. Beznadziejne są też czasy przejęcia
                  odpowiedzialności przez bank od momentu zastrzeżenia karty. Pewnie przez to,
                  że nie macie własnego centrum kart.Obsługa jest całkiem niezła, korzystam też
                  z numeru 0800660011, doceniam fakt, że nie został on wyłączony.Generalnie bank
                  jest ok, tylko szkoda,że te miłe dziewczyny w placówkach zarabiają po 1200 zł.
                  Pozdrowienia
                  • Gość: Wera Re: do W.S. i innych IP: *.radiotel.com.pl / 195.150.76.* 12.12.03, 15:44
                    Jesteś dobrze poinformowany.Zarobki prac.bankowych objęte są tajemnicą
                    prawie,że bankową.No cóż "jaki pan,taki kram".W banku myśl przytomnie lokując
                    powinieneś odzyskać przynajmniej to co ulokowałeś.Przed oczami miej Invest-Bank
                    i jego upadłą odnogę Bank Staropolski.Przed Tobą ma stanąć
                    profesjonalista/bankowca szkoli się dobrych kilka lat/.Miła dziewczynę zaproś
                    na kawę lub herbatę pamiętaj reklama dżwignią handlu-powodzenia.
                    • Gość: ddd Wrea twój post jest do kitu nic tu nie wnosi IP: *.rtk.net.pl 12.12.03, 20:48
                      • Gość: pete Re: Wrea twój post jest do kitu nic tu nie wnosi IP: *.promax.media.pl 20.12.03, 01:22
                        na razie jestem zadowolony z lukasa. pozdrawiam ;)
                • filip6198 Re: do W.S. i innych 12.01.04, 17:45
                  A ja właśnie rezygnuję z e-konta PRO w Lukasie. Wkurzyłem się, ponieważ od
                  przeszło dwóch lat mam stabilne wpływy na konto, rzędu 3-4 tysiące miesięcznie.
                  Wpływy są z umowy zlecenie (jestem studentem) podpisywanej regularnie co 6
                  miesięcy. Poprosiłem o rozszerzenie limitu kredytowego (miałem wcześniej 400
                  PLN) albo alternatywnie o kartę kredytową. Bank odmówił w obu przypadkach.
                  Przeniosłem się do MultiBanku, gdzie zaoferowano mi limit 14000 i bardzo się
                  konsultant zdziwił kiedy poprosiłem tylko o 5 tysięcy.
                  Poza problemami z kredytem odnawialnym i kartami kredytowymi bank jest naprawdę
                  super i żalem się z nim żegnam.
                  • Gość: Tylko L do filip IP: *.rtk.net.pl 13.01.04, 00:35
                    Do filip , naprawdę ni mam pojęcia z kim ty rozmawiałeś o tym powiększeniu
                    limitu i o karcie kredytowej, mi ja zaoferowali po 6 miesiącach, a jej limit
                    określili przez umowę słowna, nie prosili o żadne wyciągi i zaświadczenia z
                    pracy, powiedziałem że moje zarobki wynoszą 5 tyś. miesiącznice pani cos tam
                    policzyła i zaoferowała mi kartę o danym limicie, a karta ta przez 51 dni nie
                    jest oprocentowana także mogę sobie wypłacić kasę i nic nie płace, o ile nie
                    zapomnę jej wpłacić po upływie tego czasu :)
                    • Gość: filip6198 Re: do filip IP: 217.153.35.* 13.01.04, 20:56
                      No cóż, zazdroszczę.
                      Ja otrzymałem informację, że Lukas prowadzi "konserwatywną politykę kredytową" i
                      umowy zlecenia nis są uznawane za dochód.
                      Pozdrawiam,
                      Filip
                      • wizet Re: do filip 14.01.04, 21:02
                        Mam konto "pro" w Lukasie, jestem bardzo zadowolony!!!
    • Gość: Paweł Re: Plusy i Minusy e-konta W LUKAS BANKU(ZMIENIĆ! IP: *.ds.ae.wroc.pl 16.01.04, 14:01
      Ja korzystam z InteligoJuż ponad 2 lat, jestem bardzo zadowolony( Najlepsze
      oprocentowania na rynku bankowym, najmniejsze opłaty za prowadzenie konta,
      dostęp do konta 24h na dobę przez konsultanta, WWW, WAP)i nie widzę na razie
      żadnych minusów, teraz można skorzystać s promocji
      zachęcam: odsyłam na stronę:
      kasananecie.webpark.pl/konta.htm
      • Gość: Galena Re: Plusy i Minusy e-konta W LUKAS BANKU(ZMIENIĆ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.01.04, 00:30
        Nie wiem czy wiecie, że już nie ma tak, że wystarczy mieć te 5000 stale na
        koncie żeby mięc te wszystkie przywileje związane z "pro". Teraz Lukas wymyslił
        ze trzeba mieć comiesięczne wpłaty chyba 1200 pln, niezaleznie od tych 5000
        pln. Ja mam wielokrotnośc tych 5000, ale nie mam tych comiesięcznych wpływów w
        Lukasie i śmieszy mnie to zarządzenie, bo teraz to im zabiore sporo pieniędzy,
        żeby im kapać co miesiąc te 1200 pln. Acha, jesli co miesiąc nie robicie
        przelewów za pomoca tokena, to opłata z token wynosi 7pln.
        • Gość: Mariusz Re: Plusy i Minusy e-konta W LUKAS BANKU(ZMIENIĆ! IP: 195.205.44.* 29.01.04, 15:30
          Troche cie nie rozumiem masz do dyspozycji wielokrotniosc kwoty 5 000 a problem
          z wplywem 1 200? Ja ich rozumiem chca aby na twoim koncie cos sie dzialo, stad
          koniecznosc przynajmniej jednego przelewu.
          • Gość: f Galena chyba nie zroumiałaś zmiany opłat IP: *.rtk.net.pl 29.01.04, 17:41
            poczytaj sobie to jeszcze raz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka