Gość: Daisy IP: *.chello.pl 12.05.09, 22:09 O rany, co to za bank, to jakas żenada. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jolka Re: Sygma bank - kto ogląda w Expresie Reporterów IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.09, 22:55 ja oglądałam, Teraz przeglądam wpisy i opini na różnych forach netowych, Widac że nie jest to kilka przypadków ale metodologia banku, Szczególnie podobały mi się wpisy ( a formu -prawnik)dotyczace ubzpieczeń sprzedaanych przez tlefon, klin nie zgadza sie na zawarcie umowy a potem i tak dostaje rachunki do zapłacenia + kary. A jak Ci sie podobała rzecznik prasowa , która nie chciała rozmawiać z reporterem? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Sygma bank - kto ogląda w Expresie Reporterów 12.05.09, 23:06 Oglądałem. I myślałem o przyczynach takich skandalicznych zdarzeń. Sprawa jest prosta. Jeżeli człowiek nie mający żadnej zdolności kredytowej (np małżeństwo inwalidów żyjących z jednej renty) nie posiada absolutnie najmniejszej zdolności kredytowej i chce wziąć kredyt, może liczyć tylko na oszusta. Każdy bank ma obowiązek dbać o interesy swoich akcjonariuszy. Nie jest instytucją dobroczynną którą można wzruszyć ludzkim cierpieniem. Jeżeli ktoś nie mając za co żyć bierze kredyt aby zmienić dzieciom komputer na lepszy, musi liczyc się z tym że trafi w łapy oszusta. Nie usprawiedliwiam oczywiście tego bandyckiego banku (?). Natomiast ostrzegam tych którzy codziennie, masowo zamieszczają na tym forum ogłoszenia typu: "Nie mam środków do życia ani żadnych dochodów. Kto mi pożyczy 5 tysięcy złotych?". Na wasze ogłoszenie może odpowiedzieć wyłącznie oszust. Na marginesie - na forum nie wolno zamieszczać ogłoszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka do Jana-w IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.09, 23:15 Szanowny Panie! jest jednen problem, Mianowicie jesli kupi Pan na raty cos np. w auchan albo w praktikerze, to przerobi Pan z tym dziwacznym pseudo-bankiem to co bohaterowie reportazu i Pana zdolnośc kredytowa nie będzie miała nic do rzeczy, Po prostu wiele sklepów współpracuje z sygma bankiem, czym tenże bank chwali się na swojej stronie www, Polecam tz forum e-prawnik, Tam sa piekne wpisy o sprzedaży ubezpieczeń przez telefon , Powie Pan: NIE,nie chcę takiego ubzpieczenia, a sygma bank uzna umowę za zawartą i policzy Panu kary/odsetki,itd To jest dopiero jazda,Pozdrawiam,Jolka , ps. znam wiele osób które mając gotówkę i tak wszystko kupuja na raty, tyle jszcze w kwestii zdolności kredytowj chiałam dodać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka jeszcze jedno IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.09, 23:23 znnalazłam w pulsie biznesu "Sygma Bank od 10 lat specjalizuje się w udzielaniu kredytów konsumenckich oraz wydawaniu i obsłudze kart kredytowych pod marką sieci handlowych. Obecnie wśród partnerów Sygma Banku znajdują się między innymi: Praktiker, Real, Sephora, Meble Vox, Wólczanka, Selgros, Jysk, Husqvarna, W. Kruk oraz 10 000 niezależnych punktów sprzedaży." Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: do Jana-w 12.05.09, 23:42 Nie wiem jak w Auchan, tam nie kupuję na raty, ale większość sklepów z AGD oferuje na podobnych warunkach kredyty różnych banków. Oczywiście proponują w pierwszej kolejności taki który im najbardziej odpowiada, ale można się nie zgodzić i wybrać inny. Rzecz w tym że aby móc wybrać solidny bank trzeba mieć zdolność kredytową. Nie posiadającym jej rzeczywiści zostają tylko takie instytucje jak sygma. Ale będąc w tej sytuacji nie nalezy brac kredytów. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: do Jana-w 13.05.09, 09:00 jan-w napisał: > Nie wiem jak w Auchan, tam nie kupuję na raty, ale większość sklepów z AGD > oferuje na podobnych warunkach kredyty różnych banków. Oczywiście proponują w > pierwszej kolejności taki który im najbardziej odpowiada, ale można się nie > zgodzić i wybrać inny. Rzecz w tym że aby móc wybrać solidny bank trzeba mieć > zdolność kredytową. Nie posiadającym jej rzeczywiści zostają tylko takie > instytucje jak sygma. Ale będąc w tej sytuacji nie nalezy brac kredytów. Ja pod zakupy kredytowe mam KK Polbanku. Kredyt co prawda tylko na 12 rat, ale zawsze znam jego warunki. Jak ktos potrzebuje na 18 rat, to troche drozej mozna rozlozyc sobie zakup na KK BZWBK Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejtx Re: Sygma bank - kto ogląda w Expresie Reporterów 13.05.09, 11:04 Miałem kiedyś raty z tego banku.Spłaciłem, a po pół roku dostaję jakiś wyciąg z karty kredytowej, której nigdy u nich nie miałem! Dzwonię do nich, a babka mi mówi, że mam od nich kartę, ale że jeszcze jej nie aktywowałem to wyciąg jest zerowy.Tłumaczę jej, że nie podpisywałem nawet umowy o kartę więc jak mogę ją mieć.A ta mi gada, że podpisałem i podaje datę.Zdębiałem, bo w tym czasie byłem za granicą!Nic innego jak sfałszowanie podpisu.Pojechałem do oddziału i mówię facetowi o co chodzi.Niech mi pokaże umowę, którą podpisałem.On dzwoni do centrali i mówią mu, że podpisałem i znowu ta sama data.Pokazuje mu paszport z wizą i datownikami przekroczenia granic kraju w którym byłem.Powiedziałem że prosto od nich idę do prokuratury, bo chyba sfałszowali mój podpis.Facet powtarza wszystko do słuchawki i nagle okazuje się, że jeszcze umowy nie podpisałem, ale przecież kartę już mam.Wziąłem od niego słuchawkę i tłumaczę babie, że żadnej karty nie mam, a ona mi na to, że w takim razie mi ją przyślą.Mówię jej, że nie chcę karty, a ona mi gada, że mogę nie korzystać z karty jak nie chcę, ale jak ją dostanę to mam podpisać umowę.Przysłali mi kartę i poszedłem ją oddać.Podpisałem, że rezygnuję i na tym się skończyło.Minęły 4 miesiące i jak narazie cisza, ale teraz zastanawiam się czy nie wymyślą czegoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Sygma bank - kto ogląda w Expresie Reporterów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 12:03 To typowa "amerykanka" Andrzeju. Do mnie trafiają klienci, którzy dokonywali zakupów ratalnych i np. po okresie spłaty zakupionego towaru otrzymywali KK, na której właśnie spłacili kredyt i teraz mają do dyspozycji np. 2000zł na KK. Inni otrzymywali KK bo przy podpisywaniu umowy na kredyt ratalny bo pracownik wypisujący umowe nie informójąc klienta odznaczył "ptaszkiem" chęć posiadania KK.(prowizja) Wiele by jeszcze opisywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QWERTY Re: Sygma bank - kto ogląda w Expresie Reporterów IP: 199.67.203.* 13.05.09, 12:27 Ja szczerze mówiąc nie dyskutowałbym z nimi tylko od razu na Policję i do prokuratury, za sfałszowanie podpisów. A potem tylko sprawa w sądzie i pewnie jakaś ugoda;) Odpowiedz Link Zgłoś