Gość: matylda IP: 78.8.139.* 13.06.09, 18:08 Wyrazy współczucia dla zwalnianych pracowników... ...ale to wspaniała wiadomość dla centrów polskich miast. Miejmy nadzieję, że nie ostatnia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kazik Re: "P": Bank BPH zamknie 35 placówek IP: *.cust.tele2.pl 13.06.09, 18:27 no i wancer dostanie premię, no i powiększy się przewaga tego prezia nad innymi preziami z innych banków pod względem dochodu. Wancer - prezio - ok. 5 mln rocznie (tak piszą gazety) wancer na premiera! bank już jest 10-krotnie mniejszy niż pierwotny bph, ale prezio zarabia więcej (za gazetą). A to ci sztuka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: "P": Bank BPH zamknie 35 placówek IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.09, 19:25 Powinni cos w koncu zrobic z tymi "wielkimi" prezesami i znaczaco ograniczyc im pensje. W czasach kiedy firmy padaja ci sobie podwyzki funduja i zarabiaja ile wlezie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek "Zrobić" z prezesami" ?? IP: 213.155.183.* 13.06.09, 20:18 Co nimi mają "zrobić"? Kto ma to "zrobić"? Gdzie ty żyjesz i co sobie wyobrażasz? Myślisz, że żyjemy w komunie, gdzie władza centralna może usunąć za dużo zarabiających? Czy to państwowe firmy, żeby regulować kominy płacowe? Firma płaci tyle, bo uważa, że warto. Widać prezes może decydować o zwolnieniach tysięcy osób, bo to "tylko pracownicy". Jeżeli zmniejszenie ilości miejsc pracy pozwoli podwyższyć zyski/zmniejszyć straty, to tak się robi. To jest decyzja władz banku - nie banku państwowego, zaznaczam. Masz nikłe pojęcie o rzeczywistości, w której dobro pracownika jest mało cenione, cenne jest za to zwiększanie zysków, bankiety i klepanie się kolesiów po pleckach - na bankietach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokolenieJ23 Re: "Zrobić" z prezesami" ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 23:19 Leszek ma rację: na tym polega kapitalizm, za którym 90% wyborców opowiedziało się 4.06.1989r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4krzych1 robią to żeby Wancer zarabiał 8 a nie 5 mln/rok IP: *.aster.pl 14.06.09, 09:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: robią to żeby Wancer zarabiał 8 a nie 5 mln/r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 09:58 Zostań Wancerzem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4krzych1 cięzko tak "zostać' amerykańskim zydem... IP: *.aster.pl 14.06.09, 12:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent Re: "P": Bank BPH zamknie 35 placówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 18:51 O tym samym pomyślałem: może w końcu ludzie odzyskają miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronaldonald Zamiast banków będą pustostany... IP: 212.180.160.* 13.06.09, 19:32 I 0 kasy dla właścicieli/wspólnot. O kawiarenkach sobie możecie sobie tylko pomyśleć. W najlepszym wypadku będzie ciuchland, ew. kebab. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WETERAN Re: Zamiast banków będą pustostany... IP: *.adsl.alicedsl.de 13.06.09, 22:56 kwatery dla MENELI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia raiffeisen też IP: *.grs-k1.g1.pl 13.06.09, 20:11 zamyka zwoje placówki, to chyba ogólnobankowy trend Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz zawsze się dziwiłem po co im tyle placówek... 13.06.09, 20:39 czyżby przypuszczali, że ludzie przy wyborze banku dla sibie kierują się lokalizacją a nie warunkami na jakich konto można sobie u nich otworzyć? Właśnie próbuję sobie przypomnieć kiedy ostatni raz byłem w oddziale banku w którym mam swoje prywatne konto i jakoś ta wizyta ginie w pomroce dziejów..... Po prostu w dobie netu nie ma potrzeby chodzenia do nich skoro wszystko można załtawić albo na stronie banku albo emailem... Ciekawe czy akcjonariusze kopną w zad prezesa za zmoczenie kasy w tych oddziałach bo przeciez to za to odpowiada.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi Zarząd się wyżywi IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.06.09, 21:51 Likwidowane oddziały, kolejne zwolnienia, milionowe straty, odbierane premie i niepewność jutra szeregowych pracowników. A tuż obok - milionowe uposażenia prezesów, służbowe limuzyny, pałace w centrum Warszawy, wydzielone piętro dla bankowej arystokracji z dziełami sztuki na ścianach... a Kammel z Niezgodą wyprowadzają miliony. I nawet byle behapowiec kręci lewe interesiki. Coś wam to przypomina? Bo mi przypomina feudalny majątek w przedrewolucyjnej Rosji. Gospodarka się wali, tynk ze ścian odpada, wiatr hula po pokojach, służba wynosi kosztowności, ale jaśniepaństwo baluje na całego, bo po nas choćby potop, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: Zarząd się wyżywi IP: *.dyn.optonline.net 13.06.09, 22:09 zaloz sobie bank, zostan prezesem i tez bedziesz mogl sobie wyplacac wilomilionowe premie lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen A mi akurat szkoda BPH IP: *.icpnet.pl 14.06.09, 00:27 Miałem u nich pożyczkę hipoteczną w CHF, którą w tamtym roku spłaciłem i nigdy nie dali mi powodów do narzekań. Wśród tylu banków, które ostatnimi czasy sobie leciały w bambuko z klientami to akurat z nimi dobrze się współpracowało. Szkoda, że te problemy nie dotyczą kilku innych banków o których dobrego słowa nie można powiedzieć np. millenium, raiffeisen, polbank, akurat oni zasłuzyli sobie na to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc zyczliwy "P": Bank BPH zamknie 35 placówek IP: *.socal.res.rr.com 14.06.09, 01:36 jezeli bank zamyka swoje odddzialy to znaczy ze czas wycofac swoje pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
w.s3 Re: "P": Bank BPH zamknie 35 placówek 14.06.09, 07:11 Ale nie napisali ,że otwiera 120 0ddziałow tylko w innej lokalizaji. Odpowiedz Link Zgłoś
dobralokata "P": Bank BPH zamknie 35 placówek 14.06.09, 09:55 Nie wiem czym się kierowały banki otwierając jedna koło drugiej dziesiątki placówek. Raczej nie rachunkiem ekonomicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: "P": Bank BPH zamknie 35 placówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 10:04 W promieniu 100 metrów od mojego mieszkania jest 7(siedem) oddziałów różnych banków. Trzy obserwuje z okna - nie widziałem w nich od miesięcy klienta. Może ktoś tam zachodzi gdy nie patrzę?! Dziwię się po co to utrzymują. W takich bankach nie trzymałbym swoich pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: "P": Bank BPH zamknie 35 placówek IP: *.vast.net.pl 14.06.09, 11:31 banki mialy zysk, czy glownie lokowaly ten zysk w placowki? czy przypadkiem nie uciekali w ten sposob od placenia podatkow , jak wszyscy w biznesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. "P": Bank BPH zamknie 35 placówek IP: *.chello.pl 14.06.09, 10:04 hura!! Drogi BPH, bądź tak miły i pozamykaj swoje placówki na placu Wilsona (o ile są, tyle tam tych banków ze nie ogarniam...), na Marszałkowskiej, na Grójeckiej... Niech wrócą tam kawiarnie, sklepiki i miejskie życie po godzinie 18! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbinx "P": Bank BPH zamknie 35 placówek IP: 217.168.192.* 14.06.09, 10:33 Bardzo mnie to cieszy bo w Polsce już prawie tylko banki i apteki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cosmo "P": Bank BPH zamknie 35 placówek IP: *.tvkdiana.pl 14.06.09, 10:45 Ciekawe czym bank się kierował zakładając swoje placówki jedna koło drugiej. Chyba głupim przeświadczeniem starej daty bankowców, że żeby skutecznie ściągać klientów, to trzeba wywalić oddział, a najlepiej 5 w samym centrum miasta. Na zachodzie większa część, strategicznych produktów bankowych sprzedawana jest nie przez same banki (czyt. ich oddziały) a przez pośredników i Internet. W dzisiejszych czasach, do oddziałów chodzą nieprzystosowani albo stare babcie, tudzież chodziarze - zawracajcodupcy (czyt. klient mało perspektywiczny). Dla obsługi tego segmentu w 100% wystarczy oddział poczty albo biuro obsługi klienta co najwyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
krusslover to jest więcej niż chore.... 14.06.09, 11:08 np. w takiej Bochni w niewielkim zaułku są trzy oddziały banków jeden obok drugiego...W samym mieście kilkanascie oddziałów banków w niewielkim centrum, czasem się zastanawiam czy ten system to nie jakaś pralnia brudnych pieniedzy. A jesli sie wydaje panom z zarządów że to ma jakiś sens ekonomiczny to życze powodzenia. Niedługo usłyszymy o kolejnych likwidacjach. Ale jak ktoś wyżej napisał zarządy się wyżywią. Zresztą panów menadżerów i innych specjalistów ze świata finansów uważam za bandytów w białych kołnierzykach. Za kradzież batonika w sklepie mozna mieć poważne kłopoty, oni kradną w biały dzien przy otwartej kurtynie i włos im z głowy nie spada. Jeszcze Państwo poratuje grubą forsą w razie wpadki. Żyć nie umierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czel kawiarenki zamiast bankow! IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.09, 11:47 swietnie - moze np. na Pl. Wilsona i w innych pięknych miejscach w Polsce otworza sie kawiarenki i osrodki zycia kulturalnego a nie ochydne przedstawicielstwa bankow ktorymi usiane sa najpiekniejsze punkty miast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iff... Umie ktoś z was czytać ze zrozumieniem??? IP: 94.254.216.* 14.06.09, 12:52 Wyraźnie napisano w treści artykułu, że placówki zostaną otwarte jako "FRANCZYZOWE" Czyli znajdą idiotów lub bogatych snobów (a jednych i drugich nie brakuje), którzy wyłożą 80 000 zł za wejście do sieci, zadowolą się małą częścią przychodów tegoż oddziału (większą zabierze GE) z której to utrzymają lokal i pracowników, będą płacić co miesiąc centrali za korzystanie z know-how i będą generować dla banku wyłącznie czysty zysk. Bank da im za to swoje produkty do sprzedaży, system do obsługi, procedury postępowania i koordynatora z który nie będzie odbierał telefonów za to przyjedzie raz na miesiąc i opierdzieli za niskie obroty, nieprzestrzeganie procedur i brak ulotek w stojaku. Za takie zmiany prezesowi premia się należy. I to duża. Odpowiedz Link Zgłoś