Dodaj do ulubionych

"P": Bank BPH zamknie 35 placówek

IP: 78.8.139.* 13.06.09, 18:08
Wyrazy współczucia dla zwalnianych pracowników...

...ale to wspaniała wiadomość dla centrów polskich miast. Miejmy nadzieję, że nie ostatnia.
Obserwuj wątek
    • Gość: kazik Re: "P": Bank BPH zamknie 35 placówek IP: *.cust.tele2.pl 13.06.09, 18:27
      no i wancer dostanie premię, no i powiększy się przewaga tego prezia
      nad innymi preziami z innych banków pod względem dochodu.

Wancer - prezio - ok. 5 mln rocznie (tak piszą gazety)

wancer na premiera!

bank już jest 10-krotnie mniejszy niż pierwotny bph, ale prezio
      zarabia więcej (za gazetą). A to ci sztuka!
      • Gość: AAA Re: "P": Bank BPH zamknie 35 placówek IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.09, 19:25
        Powinni cos w koncu zrobic z tymi "wielkimi" prezesami i znaczaco ograniczyc im
        pensje. W czasach kiedy firmy padaja ci sobie podwyzki funduja i zarabiaja ile
        wlezie
        • Gość: Leszek "Zrobić" z prezesami" ?? IP: 213.155.183.* 13.06.09, 20:18
          Co nimi mają "zrobić"? Kto ma to "zrobić"? Gdzie ty żyjesz i co sobie
          wyobrażasz? Myślisz, że żyjemy w komunie, gdzie władza centralna może usunąć za
          dużo zarabiających? Czy to państwowe firmy, żeby regulować kominy płacowe? Firma
          płaci tyle, bo uważa, że warto. Widać prezes może decydować o zwolnieniach
          tysięcy osób, bo to "tylko pracownicy". Jeżeli zmniejszenie ilości miejsc pracy
          pozwoli podwyższyć zyski/zmniejszyć straty, to tak się robi. To jest decyzja
          władz banku - nie banku państwowego, zaznaczam. Masz nikłe pojęcie o
          rzeczywistości, w której dobro pracownika jest mało cenione, cenne jest za to
          zwiększanie zysków, bankiety i klepanie się kolesiów po pleckach - na bankietach.
          • Gość: pokolenieJ23 Re: "Zrobić" z prezesami" ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 23:19
            Leszek ma rację: na tym polega kapitalizm, za którym 90% wyborców opowiedziało
            się 4.06.1989r.
          • Gość: 4krzych1 robią to żeby Wancer zarabiał 8 a nie 5 mln/rok IP: *.aster.pl 14.06.09, 09:04
            • Gość: franek Re: robią to żeby Wancer zarabiał 8 a nie 5 mln/r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 09:58
              Zostań Wancerzem!
              • Gość: 4krzych1 cięzko tak "zostać' amerykańskim zydem... IP: *.aster.pl 14.06.09, 12:33
    • Gość: malkontent Re: "P": Bank BPH zamknie 35 placówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 18:51
      O tym samym pomyślałem: może w końcu ludzie odzyskają miasta.
      • Gość: ronaldonald Zamiast banków będą pustostany... IP: 212.180.160.* 13.06.09, 19:32
        I 0 kasy dla właścicieli/wspólnot.

O kawiarenkach sobie możecie sobie tylko pomyśleć.

W najlepszym wypadku będzie ciuchland, ew. kebab.
        • Gość: WETERAN Re: Zamiast banków będą pustostany... IP: *.adsl.alicedsl.de 13.06.09, 22:56
          kwatery dla MENELI
    • Gość: basia raiffeisen też IP: *.grs-k1.g1.pl 13.06.09, 20:11
      zamyka zwoje placówki, to chyba ogólnobankowy trend
    • swan_ganz zawsze się dziwiłem po co im tyle placówek... 13.06.09, 20:39
      czyżby przypuszczali, że ludzie przy wyborze banku dla sibie kierują
      się lokalizacją a nie warunkami na jakich konto można sobie u nich
      otworzyć? Właśnie próbuję sobie przypomnieć kiedy ostatni raz byłem
      w oddziale banku w którym mam swoje prywatne konto i jakoś ta wizyta
      ginie w pomroce dziejów..... Po prostu w dobie netu nie ma potrzeby
      chodzenia do nich skoro wszystko można załtawić albo na stronie
      banku albo emailem...

Ciekawe czy akcjonariusze kopną w zad prezesa za zmoczenie kasy w
      tych oddziałach bo przeciez to za to odpowiada..
    • Gość: agi Zarząd się wyżywi IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.06.09, 21:51
      Likwidowane oddziały, kolejne zwolnienia, milionowe straty, odbierane premie i niepewność jutra szeregowych pracowników. A tuż obok - milionowe uposażenia prezesów, służbowe limuzyny, pałace w centrum Warszawy, wydzielone piętro dla bankowej arystokracji z dziełami sztuki na ścianach... a Kammel z Niezgodą wyprowadzają miliony. I nawet byle behapowiec kręci lewe interesiki.

Coś wam to przypomina? Bo mi przypomina feudalny majątek w przedrewolucyjnej Rosji. Gospodarka się wali, tynk ze ścian odpada, wiatr hula po pokojach, służba wynosi kosztowności, ale jaśniepaństwo baluje na całego, bo po nas choćby potop, prawda?
      • Gość: kotek Re: Zarząd się wyżywi IP: *.dyn.optonline.net 13.06.09, 22:09
        zaloz sobie bank, zostan prezesem i tez bedziesz mogl sobie wyplacac
        wilomilionowe premie lol
    • Gość: Zen A mi akurat szkoda BPH IP: *.icpnet.pl 14.06.09, 00:27
      Miałem u nich pożyczkę hipoteczną w CHF, którą w tamtym roku
      spłaciłem i nigdy nie dali mi powodów do narzekań. Wśród tylu
      banków, które ostatnimi czasy sobie leciały w bambuko z klientami to
      akurat z nimi dobrze się współpracowało. Szkoda, że te problemy nie
      dotyczą kilku innych banków o których dobrego słowa nie można
      powiedzieć np. millenium, raiffeisen, polbank, akurat oni zasłuzyli
      sobie na to.
    • Gość: gosc zyczliwy "P": Bank BPH zamknie 35 placówek IP: *.socal.res.rr.com 14.06.09, 01:36
      jezeli bank zamyka swoje odddzialy to znaczy ze czas wycofac swoje
      pieniadze
      • w.s3 Re: "P": Bank BPH zamknie 35 placówek 14.06.09, 07:11
        Ale nie napisali ,że otwiera 120 0ddziałow tylko w innej lokalizaji.
    • dobralokata "P": Bank BPH zamknie 35 placówek 14.06.09, 09:55
      Nie wiem czym się kierowały banki otwierając jedna koło drugiej dziesiątki
      placówek. Raczej nie rachunkiem ekonomicznym.
      • Gość: franek Re: "P": Bank BPH zamknie 35 placówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 10:04
        W promieniu 100 metrów od mojego mieszkania jest 7(siedem) oddziałów
        różnych banków. Trzy obserwuje z okna - nie widziałem w nich od
        miesięcy klienta. Może ktoś tam zachodzi gdy nie patrzę?! Dziwię się
        po co to utrzymują. W takich bankach nie trzymałbym swoich
        pieniedzy.
      • Gość: julia Re: "P": Bank BPH zamknie 35 placówek IP: *.vast.net.pl 14.06.09, 11:31
        banki mialy zysk, czy glownie lokowaly ten zysk w placowki? czy
        przypadkiem nie uciekali w ten sposob od placenia podatkow , jak
        wszyscy w biznesie.
    • Gość: A. "P": Bank BPH zamknie 35 placówek IP: *.chello.pl 14.06.09, 10:04

hura!! Drogi BPH, bądź tak miły i pozamykaj swoje placówki na placu
      Wilsona (o ile są, tyle tam tych banków ze nie ogarniam...), na
      Marszałkowskiej, na Grójeckiej...
      Niech wrócą tam kawiarnie, sklepiki i miejskie życie po godzinie 18!

• Gość: Zbinx "P": Bank BPH zamknie 35 placówek IP: 217.168.192.* 14.06.09, 10:33
      Bardzo mnie to cieszy bo w Polsce już prawie tylko banki i apteki.
    • Gość: cosmo "P": Bank BPH zamknie 35 placówek IP: *.tvkdiana.pl 14.06.09, 10:45
      Ciekawe czym bank się kierował zakładając swoje placówki jedna koło drugiej.
      Chyba głupim przeświadczeniem starej daty bankowców, że żeby skutecznie
      ściągać klientów, to trzeba wywalić oddział, a najlepiej 5 w samym centrum
      miasta. Na zachodzie większa część, strategicznych produktów bankowych
      sprzedawana jest nie przez same banki (czyt. ich oddziały) a przez pośredników
      i Internet. W dzisiejszych czasach, do oddziałów chodzą nieprzystosowani albo
      stare babcie, tudzież chodziarze - zawracajcodupcy (czyt. klient mało
      perspektywiczny). Dla obsługi tego segmentu w 100% wystarczy oddział poczty
      albo biuro obsługi klienta co najwyżej.
      • krusslover to jest więcej niż chore.... 14.06.09, 11:08
        np. w takiej Bochni w niewielkim zaułku są trzy oddziały banków jeden obok drugiego...W samym mieście kilkanascie oddziałów banków w niewielkim centrum, czasem się zastanawiam czy ten system to nie jakaś pralnia brudnych pieniedzy. A jesli sie wydaje panom z zarządów że to ma jakiś sens ekonomiczny to życze powodzenia. Niedługo usłyszymy o kolejnych likwidacjach.
        Ale jak ktoś wyżej napisał zarządy się wyżywią. Zresztą panów menadżerów i innych specjalistów ze świata finansów uważam za bandytów w białych kołnierzykach. Za kradzież batonika w sklepie mozna mieć poważne kłopoty, oni kradną w biały dzien przy otwartej kurtynie i włos im z głowy nie spada. Jeszcze Państwo poratuje grubą forsą w razie wpadki. Żyć nie umierać.
    • Gość: czel kawiarenki zamiast bankow! IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.09, 11:47
      swietnie - moze np. na Pl. Wilsona i w innych pięknych miejscach w
      Polsce otworza sie kawiarenki i osrodki zycia kulturalnego a nie
      ochydne przedstawicielstwa bankow ktorymi usiane sa najpiekniejsze
      punkty miast.
    • Gość: Iff... Umie ktoś z was czytać ze zrozumieniem??? IP: 94.254.216.* 14.06.09, 12:52
      Wyraźnie napisano w treści artykułu, że placówki zostaną otwarte jako "FRANCZYZOWE"
      Czyli znajdą idiotów lub bogatych snobów (a jednych i drugich nie brakuje), którzy wyłożą 80 000 zł za wejście do sieci, zadowolą się małą częścią przychodów tegoż oddziału (większą zabierze GE) z której to utrzymają lokal i pracowników, będą płacić co miesiąc centrali za korzystanie z know-how i będą generować dla banku wyłącznie czysty zysk. Bank da im za to swoje produkty do sprzedaży, system do obsługi, procedury postępowania i koordynatora z który nie będzie odbierał telefonów za to przyjedzie raz na miesiąc i opierdzieli za niskie obroty, nieprzestrzeganie procedur i brak ulotek w stojaku.
      Za takie zmiany prezesowi premia się należy. I to duża.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka