wolnorynkowy 14.07.09, 08:37 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :P Pełnomocnictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 09:23 Bo trzeba odpowiednio napisać pełnomocnictwo, ja mam jedno i cały czas nim się posługuję :P Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Fiskus ma sposób na dodatkowe wpływy 14.07.09, 09:40 Oplata skarbowa jest to w moim naiwnym mniemaniu coś w rodzaju opłaty za robociznę, koszty własne US. Ale do diabła. To za co płacę podatki, m.in. nie za pensje tych urzędników? Po co więc dodatkowo płacić? To zresztą jakieś kuriozum. Nawet w najgorszej firmie tego nie ma. Jestem klientem, zostawiam pieniądze i jeszcze się mnie doi na czym się da. Gorzej niż w banku, który ma często (dzięki konkurencji) promocje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Re: Fiskus ma sposób na dodatkowe wpływy IP: 167.127.24.* 14.07.09, 10:02 Za podatek ktory placisz to Pan Urzednik tylko przychodzi do pracy, pije herbate i op...dala petentow. A zeby cos zrobil to trzeba mu dac cos ekstra. Np. lapowe. Albo przynajmniej zaplacic oplate skarbowa. Kumasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe I co? I nic! IP: *.ghnet.pl 14.07.09, 09:52 Powiedzcie mi jedno. Co z tego, że jacyś eksperci się wypowiadają, skoro nic się nie zmienia..... czy tam naprawdę trzeba kogoś uderzyć w makówkę? bo przez sąd to szkoda czasu - a o to właśnie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
piwenko wypadalo by sie troche doksztalcic 14.07.09, 10:19 wystarczy przeczytać stosowną ustawę: za czynność udzielenia pełnomocnictwa nie ma żadnej opłaty skarbowej opłata 17 zł jest za "złożenie" pełnomocnictwa najprostszym rozwiązaniem jest złożenie stałego pełnomocnictwa do wielokrotnego wykonywania czynności tylko wtedy będzie problem, że "biedny" urzędnik będzie musiał je za każdym razem znaleźć, a to już przekracza możliwości organizacyjne urzędu Odpowiedz Link Zgłoś
krisp78 Re: wypadaloby się trochę dokształcić 14.07.09, 13:27 wystarczyłoby się zapoznać z art. 137 par 3 Ordynacji podatkowej i z wyrokami NSA/WSA a nie pisać bzdury. Jak się głosowało na baranów tworzących prawo to pretensje trza mieć do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichmordy Kiedy skończy się komunistyczna biurokracja ? 14.07.09, 10:56 Ale co sie dziwić urzędy niszczą POlskie firmy i obywateli firma.onet.pl/2007249,wiadomosci.html Tusk zajął się walką z opozycją , in vitro i grą w piłkę zamiast zmienić coś w przepisach . Co z tego że powstała strona internetowa www.BublePrawne.org jeżeli nie widać żadnych działań i zmian , wszystko jest robione na POkaz , pod publiczkę żeby rosły słupki sondażowe. video.filestube.com/video,09baa79d5a8345f503e9.html video.filestube.com/video,e1792c8ea980dc0203e9.html video.filestube.com/video,3dc937087218e8eb03e9.html Skończmy z biurokracją i urzędnikami rodem z PRLu którzy nękają petentów kolejnymi opłatami i zaświadczeniami o tym że nie jest się wielbłądem. Przy obecnej informatyzacji takie rzeczy powinny być uproszczone. Z drugiej strony uczciwi obywatele ponoszą konsekwencje skorumpowanych urzęników którzy kase od nieuczciwych petentów. Kiedy wreszcie przepisy będą jednoznaczne i skończy się samowola urzędnicza ? Odpowiedz Link Zgłoś
krisp78 Fiskus ma sposób na dodatkowe wpływy 14.07.09, 13:19 Jak zwykle fachowcy z "pławnej" - a co z art. 4 ust. 1 pkt 2 lit a ustawy z dnia 13 listopada 2003 r. o dochodach jednostek samorządu terytorialnego (j.t. Dz. U. z 2008 Nr 88, poz. 539 z późn. zm.) - żródłami dochodów własnych gminy są m.in. wpływy z opłaty skarbowej. Wypada zapoznać się pierwej z przepisami zanim napisze się pierdoły. Odpowiedz Link Zgłoś
krisp78 Fiskus ma sposób na dodatkowe wpływy 14.07.09, 13:24 a na forum jak zwykle barany z zawodówy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Fiskus ma sposób na dodatkowe wpływy IP: *.xdsl.centertel.pl 15.07.09, 01:40 Słuchajcie i czytajcie gupki jedne. Krisp78 ma racje. Poza tym to nie urzędnicy wymyślają ustawy. Oni są władzą wykonawczą ciołki jedne. Nieznajomość prawa szkodzi hołoto. Urzędnik jest takim samym człekiem jak inni. Niestety to jest zbyt skomplikowane byście mogli to pojąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Fiskus ma sposób na dodatkowe wpływy IP: *.xdsl.centertel.pl 15.07.09, 01:43 HAHAHAHA co to za eksperci?????? Jeśli tacy doradzają głowom państwa to szczerze gratuluje. Czytajcie wyżej Krisp78 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idioci Fiskus ma sposób na dodatkowe wpływy IP: *.mofnet.gov.pl 15.07.09, 08:50 a od kiedy opłata skarbowa jest dochodem fiskusa??? ludzie toż ta opłata gminom przypada, autor artykułu niedouczony trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dikol Re: Fiskus ma sposób na dodatkowe wpływy IP: *.torun.mm.pl 06.09.15, 22:38 a czy to ważne, czy jest dochodem fiskusa czy nie jest? Polskie prawo jest głupie, w jednym urzędzie od Ciebie wymagają dokumentu, który może wydać Ci inny urząd i musisz za to płacić nie można informatycznie połączyć urzędów, żeby w razie potrzeby było to wysyłane wewnętrznie bez głupich opłat czy to takie trudne? Projekt jakim jest ustawa Budrewicza - tutaj można o tym poczytać - www.robimyustawe.org/ - w ciekawy sposób rozwiązuje wiele idiotyzmów jakie obecnie można spotkać. Tylko obawiam się, że jak zawsze nie będzie odważnych, żeby te zmiany przeforsować. Odpowiedz Link Zgłoś