Gość: dobry wujek Noble Bank "się pomylił" i antydatował podwyżkę... IP: 94.143.64.* 29.07.09, 12:44 nie ma jak to szybkie reagowanie na Rekomendacje KNF:) gratulujemy Nobelsom podejscia do klientów:) w omijaniu przepisów przynajmniej się wykazują, teraz Kowalski nie bedzie musiał się zastanawiac czy zmienić metodę spłaty kredytu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zed Noble Bank to taki bank oszuścik IP: 81.219.116.* 29.07.09, 13:29 Kiedyś chciałem u nich kredyt to mnie spławili, kreowali się na elitarny bank dla VIP-ów, no a ja chciałem tylko marne 200 tys. PLN. Kredyt dostałem w innym banku, a teraz w sumie się cieszę, że nie jestem ich klientem jak czytam, że Noble Bank osiągnął dna i zniżył się do poziomu szamba. Taki z nich elitarny bank jak z koziej picz... trąbka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Re: Noble Bank to taki bank oszuścik IP: *.acn.waw.pl 29.07.09, 14:47 BANK z 3 letnim doswiadczeniem to BANK NA POKOLENIA?? CZYSTY ŻART TEN NOBLE :-))) CHCIWCY!! I Z DALEKA OMIJAJCIE DORADCÓW OPEN FINANCE - to SĄ SPRZEDAWCY NOBLE, DOMBANKU i METAORBANKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karmazynowy Pirat Pani rzecznik UOKiK IP: *.chello.pl 29.07.09, 13:36 Zastanawia mnie tylko, dlaczego na stanowisku rzecznika tak potrzebnej instytucji znajduje się panienka, której wykształcenie to pomaturalna szkoła dla sekretarek i polonistyka na UW? Od takiej osoby powinno się chyba wymagać więcej, chyba, że chodzi o to, aby taka persona dobrze i po polsku się wysławiała, z tą uwagą, że p. Małgosia ma bardzo poważną wadę wymowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient NB bankowość po polsku IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.09, 14:58 Jakiś czas temu stałem się klientem tego banku. Ucieszyłem się nawet, że można coś takiego zrobić i w Polsce - bank dla klientów z głębszą kieszenią, może nie najtańszy, ale dający pewien poziom jakości obsługi i pewien poziom uczciwości. Bank, który, w zamian za spore zdeponowane w nim środki, nie stosuje kruczków, podstępów i dopisków małym druczkiem. Niestety, myliłem się. Jednak w każdych warunkach z Polaka wyłazi malutki (duchem) Polaczek, który - jeśli ktoś mu nieopatrznie zaufa - uważa to za okazję do wydojenia naiwniaka. Z prawdziwą przykrością stwierdzam, że Noble Bank to kolejna zmarnowana szansa i kolejna instytucja, która zewnętrznym blichtrem przykrywa brak wewnętrznej solidności i zwyczajnej uczciwości. Być może doczekamy się jeszcze kiedyś polskiego banku z prawdziwego zdarzenia, ale pewnie nastapi to nieprędko. Za jakieś dwa - trzy pokolenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kli-end Był sobie bank który miał moje pieniądze.Miał :-) IP: *.centuria.pl 29.07.09, 15:27 Brzydzę się takim zachowaniem i taką hipokryzją. Teraz widać jak trafna była decyzja o połączeniu z Getin, standardy już się zrównały, szkoda że w dół. Dziękuję wszystkim za materiał poglądowy, szczególnie z tym serwisu kupfranki.pl i GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ręka w kieszeni Noble Bank "się pomylił" i antydatował podwyżkę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 15:54 Jak mówi Pan do ludzi, to ta ręka w kieszeni nie wygląda elegancko... Odpowiedz Link Zgłoś
solar.wind obce banki sa od okradania Polakow 29.07.09, 16:01 kiedy to zrozumiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
marekrz "Noble Bank"... szlachctwo zobowiązuje 29.07.09, 16:03 mogli sobie wymyślić trafniejszą nazwę np. Fraus Bank Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Noble Bank "się pomylił" i antydatował podwyżkę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 16:19 Na Zachodzie taki bank byłby prawdopodobnie zamknięty razem z zarządem, a klienci przeproszeni. U nas jak skończy się jak zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRED "... boi sie , że bank pod byle pretekstem wypowę" IP: *.globalconnect.pl 29.07.09, 16:54 Niewolnictwo 21 wieku. Nawet demokrację i wolność słowa szlag trafił, bo bank może wypowiedzieć umowę 30 dni, potem bankowy tytuł egzekucyjny i komornik , który wrzuci gaz do mieszkania aby kredyciarza wykurzyć- wszytko zgodnie z "prawem". Do czego to doszło. P.S. głosujcie na POmazańców , oni o kredyty się nie martwią, bo na nich zarabiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vp Noble Bank "się pomylił" i antydatował podwyżkę... IP: *.rzeszow.mm.pl 29.07.09, 17:25 Zamiast płakać jak to bank oskubuje jeleni, trzeba: a) samemu nie być jeleniem b) także na tych jeleniach zarabiać Ad a) Myśleć i wybierać tylko to, co jest rzeczywiście korzystne. A oprocentowanie lokat mają naprawdę najlepsze na rynku. Dotyczy zarówno Noble jak i Getinu. Całą resztę razem z reklamami, doradcami=wciskaczami kitu i "nobilitacją" można olać ciepłym sikiem. Ad b) Nie ma się co szczypać, takie "pomyłki" czyli maksymalne przeciąganie struny w skubaniu dopóki się klient/jeleń pozwala oskubywać, to najskuteczniejszy sposób zarabiania. To jest biznes/kapitalizm i jak go zwał tak zwał, ale skutek zawsze ten sam: kto postępuje honorowo ten zbankrutuje, kto posunie cwaniactwo do granic możliwości ten będzie miał zysk. To bardzo brzydkie i pieski szczekają, ale karawana jedzie dalej, a kaskę każdy by chciał, no nie? Bardzo łatwo się podczepić i samemu uszczkąć troszkę z ichniego cwaniactwa bez osobistego udziału w tymże procederze. Jak? Ano kupując ich akcje. Których wartość zależy od zysku firmy, a nie od etyki, honoru i tym podobnych dyrdymałów. Chcieliśkie kapitalizmu - no to macie - przyspieszony kurs prawa dżungli. Nie ma wyjścia, żeby przeżyć, trzeba kogoś zeżreć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlop1 Re: Noble Bank "się pomylił" i antydatował podwyż IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.09, 21:38 Ja nawet grosza nie wloze do tego banku chocby dawalio mi dwa razy wiecej niz i innym banku.Wiecej sie nie bede rozpisyweal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkasia to ja też a propos Opena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 17:31 ja wiem, że zawsze są niezadowoleni i oni będą najgłośniejsi na wszelkiego rodzajach forach, ale ja jestem, przynajmniej jak do tej pory bardzo zadowolona z pomocy doradcy z Open Finace (a dokładnie z Ochoty) naprawdę bardzo sprawnie i jakoś tak łatwo udało mu się uzyskać dla mnie kredyt w banku, który był mi polecany przez znajomych i on też stwierdził, że ta oferta będzie dla mnie najlepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chop Re: to ja też a propos Opena IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.09, 21:43 Chopie co ty pleciesz, jak ja na tego facia z rekamowki z open'a popatrze to mi sie odechciewa wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 A sąd ściga emerytkę za kilka groszy... 30.07.09, 09:23 ...a tam, gdzie odchodzą oszustwa na wielką skalę Temida jest naprawdę ślepa i udaje głupią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staruszek Noble Bank "się pomylił" i antydatował podwyżkę... IP: *.c158.petrotel.pl 30.07.09, 11:38 A gdzie Komisja d/s etyki przy ZBP. Gdzie kara dla banku na rzecz klientów, chociaż 1% zysku banku, po ca 500 zł. Tylko pieniądze bolą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsafljkdsaklfd Noble Bank "się pomylił" IP: *.chello.pl 30.07.09, 16:04 Patrzec zlodziejom na rece!!! Przeciez Nadzor Finansowy wychwytuje wierzcholek gory lodowej. Klienci powinni SAMI uwazac, bo demoralizacja bankow w Polsce dalej postepuje i w 99 proc. sa bezkarni. Przekrety, przekrety, przekrety... Ten zalosny geszefciarski Noble Bank od poczatu wylapywal klientow z duza kasa, chyba zeby latwo ich robic w konia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody ciąg dalszy afery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 22:24 wygląda na to, że teraz pocztą dochodzą te regulaminy do klientów, również datowane na 1 lipca ... z miesięcznym opóźnieniem ... ciekawe jak na to zareagują klienci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB UWAGA - ponownie sciemniają IP: *.chello.pl 25.10.09, 21:00 WAGA - zlewka dla klienta ktore juz maja u nich na infolinii dla klientów - bo ciagle nie maja internetu i trzeba dzownic - lokata 5.25 a jak zalozysz np w Open finance ( tez ich firma i lokata tez w Noble Banku ) to juz masz 5.65 - fajnie co ... czyli lepiej nie byc klientem masz lepsze warunki - infolinia tez nie wie dlaczego tak jest a i indywidualny doradca takze nie ma pojecia - i po co ten caly PR banku jak na prostych sprawach sie wykladaja - jestem zawiedziony Odpowiedz Link Zgłoś