Dodaj do ulubionych

UWAGA na eurobank !!!!!!!

IP: 81.210.27.* 30.07.09, 14:44
Dzisiaj miałam "niewątpliwą przyjemność" kontaktować się z pracownikami
EUROBANK !!!!!
ZDECYDOWANIE ODRADZAM WSZYSTKIM TEN BANK !!!!!!!
Nie zasługują na klienta - nawet przy najbardziej korzystnych warunkach.
Mam konta w kilku bankach Pierwszy raz spotkałam się z tak niemiłą obsługą (
podkreślę, że nie chodzi tylko o jedną osobę, ale szereg pracowników).
Nie wiem kto ich szkolił. Jestem " w szoku", że w ten sposób można traktować
klienta. Pomijam fakt, że stale są problemy z dostępem do konta, karty
kredytowej (wyciągi robione w ten sposób żeby nikt z nich nic nie wiedział),
dostęp internetowy do konta - prawie żaden, zawsze jakiś problem a jeśli
próbujesz sie skontaktować żeby ktoś Ci pomógł ( nagraj sobie dzień wcześniej
zapas dobrego humoru i mnóstwo cierpliwości) oraz nastaw się, że potraktują
Cię jakbyś to Ty zarabiał na nich a nie oni na Tobie :):). Łaskę Ci robią, że
z Tobą rozmawiają :):). Jestem w szoku :):)
Zabieram stąd swoje pieniądze i idę do NORMALNEGO banku.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: UWAGA na eurobank !!!!!!! 30.07.09, 19:06
      Mam u nich konto online z tokenem gsm od ponad roku.

Nie jest idealnie ale nie widze specjalnie roznic w stosunku do innych bankow, w
      ktorych rowniez mam konta. Pady systemu nie odbiegaja czestotliwoscia i
      dlugoscia od tych w innych bankach.

Mozesz napisac szerzej, jakie konkretnie problemy cie trapia?

Wiem, ze maja bardzo brutalna windykacje, ale chyba nie o to chodzi?
    • Gość: Gieorgij Re: UWAGA na eurobank !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 22:40
      Bank ten jest specyficzny to prawda- ale cos mi sie wydaje, że
      zostalas co najmniej zwolniona z pracy w tej firmie, jak chodzisz do
      tego Banku( o ile chodzisz) to nie da sie nie zauwazyc, ze ludzie z
      tego banku bez poslizgu chca wchodzic w... i byc mili, nie wiem
      gdzie ty chodzisz, mnie az to zraza, nie mialem nigdy do czynienia z
      windykacja eurobankowa, ale wiele juz slyszalem nt.
      • Gość: edi Re: UWAGA na eurobank !!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.09, 07:34
        Czasem zaglądam bo mam u nich konto , Ale na jakośc obsługi nie mogę powiedziec złego słowa. Nie wiem na kogo trafiłaś, ale to musiał być sporadyczny przypadek
        • lethargica Re: UWAGA na eurobank !!!!!!! 04.08.09, 19:17
          Napisz w jakiej placówce Eurobanku Cię tak niemile potraktowano. Możliwe, że
          będę w stanie zweryfikować jakość obsługi ;)
          • iwonagos Re: UWAGA na eurobank !!!!!!! 04.08.09, 19:31
            mnie wkurzyło to, że babka nie dała mi druku oświadczenia o ewentualnej rezygnacji z kredytu (przy podpisywaniu umowy), a możliwość takowa przysługuje mi do 10 dni.
            • Gość: euroNIE UWAGA na eurobank !!!!!!! IP: *.multimo.pl 09.08.09, 09:34
              no powinna dac, ale w umowie masz napisane, iz takie prawo masz! ale tak
              pracownikow sie uczy, aby nie dawali.
              • Gość: szoking Re: UWAGA na eurobank !!!!!!! IP: 217.98.84.* 14.08.09, 00:32
                Piszecie o zlym traktowaniu tych co nie placa kredyty to jestem w
                stanie zrozumiec. Ja jak narazie kredytow nie mam ale trzymam okolo
                200 tys na zwyklym rachunku. Oto jak mnie potraktowano;
                Potrzebowalem gotowki bo rano mama miala zawal serca i karetka
                zabrala ja do szpitala, po poludniu pojechalem do Eurobanku wybrac
                pieniadze potrzebne aby mame ratowac tj. zapewnic jej odpowiednia
                opieke w szpitalu! Do banku zabralem dowod i paszport, poprosilem o
                wyplate 5 tys zl. W banku kazali mi podpisac aktualizacje danych
                osobowych bo ich pracownicy popelnili blad i nie wpisali AL (Aleja)
                przed nazwa ulicy. Odmowilem bo sie wymeldowalem z tego adresu i tam
                nie mieszkam ale nie zdazylem dowodu wymienic, gosc stwierdzil ze
                taki adres mam w dowodzie i mam to podpisac. Gdy podpisywalem
                dokument nagle sie rozmyslilem i pokreslilem moj podpis oraz
                napisalem dane nieaktualne. Poprosilem o zwrot dowodu, ale nie
                chcieli mi go oddac, powiedzialem ze wychodze a pieniadze wyplace w
                bankomacie. Przy wyjsciu ochroniaz mnie zlapal i zaczal wykrecac
                reke. W banku stwierdzili ze zniszczylem dokument bankowy i wzywaja
                policje, powiedzialem ze nie mam na to czasu bo mam mame w szpitalu,
                a w banku robili sobie z tego zarty, zamkneli bank chyba na godzine a
                potem powiedzeli ze mnie pozwa do sądu o jakies koszty?? Przezylem
                taki szok ze pomylilem PIN kilka razy i mi sie zablokowala wiec
                musialem wrocic do banku. Powiedzieli mi ze mnie w tym odziale juz
                nigdy nie obsluza a w moim miescie nie ma drugiego odzialu tego
                banku, nastepnego dnia musialem jechac to innego miasta bo nie mialem
                nawet na papier toaletowy dla mamy ktorego w szpitalu brakowalo!!!

Nie wiem co mam zrobic, czy mam to tak zostawic? moze gdzies napisac
                skarge.. moze do telewizji
                • jan-w Re: UWAGA na eurobank !!!!!!! 14.08.09, 07:53
                  Gość portalu: szoking napisał(a):
                  > Gdy podpisywalem
                  > dokument nagle sie rozmyslilem i pokreslilem moj podpis oraz
                  > napisalem dane nieaktualne.

> Przezylem
                  > taki szok ze pomylilem PIN kilka razy i mi sie zablokowala wiec
                  > musialem wrocic do banku.

Oczywiście bank powinien osobę zachowującą się w tak podejrzany sposób traktować z wielką atencją?
                • Gość: kk Re: UWAGA na eurobank !!!!!!! IP: 94.254.180.* 14.08.09, 23:46
                  napisz do Eurobanku skargę, wszystko jest zarejstrowane przez monitoring. Jeśli uważasz, ze naruszyli twoje prawa, poszukaj kogos, kto poprowiadzi ci sprawe w sądzie o naruszenie dóbr osobistych
                • Gość: gośćAlina Re: UWAGA na eurobank !!!!!!! IP: *.30.80.107.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.01.14, 15:52
                  Mąż wziął w tym banku kredyt gotówkowy. Zdarzyło się jeden raz, że zapłacił ratę w dwóch osobnych ratach (mniej więcej tydzień różnicy), po tym czasie(wpłaty jednej części raty) bank przysłał smsa, żeby zapłacić drugą część raty tak jak kazali mąż zapłacił tyle ile wskazał mu eurobank w smsie. Po tym czasie (mąż ma podgląd do BIKu), okazało się, że eurobank podał go do biku, że zalega z płatnościami chodzi o odsetki, o których mąż nie został poinformowany (kwota około 1,50 ). Także piszę jako przestrogę dla innych. Nie rozumiem dlaczego nie informują o odsetkach !!!!!. Spotkałam się pierwszy raz z takim bankiem nikomu nie polecam.
    • Gość: dima Re: UWAGA na eurobank !!!!!!! IP: 188.33.103.* 09.08.09, 11:01

zadajcie pracownikowi eurobanku (w placówce lub na infolini) pytanie: czy jest pobierana opłata za przewalutowanie za płatność w walucie innej niż euro, w jakiej wysokości jest to opłata i jak są rozliczane transakcje (jaka jest waluta rozliczeniowa)

sam sprawdziłem: 100% pytanych nie potrafiło odpowiedzieć na pytanie. kompromitacja na maksa.

kiedys w 2004 roku starałem się o prace w eurobanku - wtedy były testy na inteligencje i rekrutacja była całkiem inna (prace dostalem, ale zaproponowali 850 pln netto wiec zrezygnowałem), teraz chyba odwrócili zasady rekrutacji
      • agnieszka.browarna Re: UWAGA na eurobank !!!!!!! 19.08.09, 11:13
        Szanowny Panie,
        Zgodnie z regulaminem kart płatniczych:
        1. Transakcje dokonane przy użyciu Kart realizowane są w walucie, w której
        zostały dokonane.
        2. Transakcje dokonane poza granicami Polski, wyrażone w walutach innych niż
        euro, przeliczane są na euro według kursu VISA obowiązującego w dniu rozliczenia
        transakcji.
        3. Kwoty transakcji wyrażone w euro są przeliczane na złote polskie po kursie
        sprzedaży dewiz obowiązującym w Banku w dniu otrzymania z VISA informacji o
        transakcjach.
        4. Obciążenia Rachunku z tytułu transakcji przeprowadzonych przy użyciu Karty
        dokonywane są w złotych polskich.
        W tabeli opłat i prowizji kart płatniczych nie ma prowizji od przewalutowania.
        W przypadku kart kredytowych:
        1. Transakcje dokonane przy użyciu Karty realizowane są w walucie, w której
        zostały dokonane.
        2. Transakcje dokonane poza granicami Polski, wyrażone w walutach innych niż
        euro, przeliczane są na euro według kursu VISA obowiązującego w dniu rozliczenia
        transakcji.
        3. Kwoty transakcji wyrażone w euro są przeliczane na złote polskie po kursie
        sprzedaży dewiz obowiązującym w Banku w dniu otrzymania z VISA informacji o
        transakcjach.
        4. Obciążenia Rachunku karty z tytułu transakcji przeprowadzonych przy użyciu
        Karty dokonywane są w złotych polskich.
        Zgodnie z tabelą opłat i prowizji dla każdego typu karty kredytowej, prowizja od
        przewalutowania wynosi 1,5%

Agnieszka Browarna
        Ekspert
        eurobank
    • steady_at_najx Re: UWAGA na eurobank !!!!!!! 09.08.09, 11:28
      Ja ostatnio chcialem u nich zalozyc konto. A wiec ide do stanowiska w jednej z duzych galerii w Wawie i prosze zeby mi zalozyli konto. Byla to sobota. Niestety Pani mowi mi, ze nie maja kart z haslami lub cos w ten sens i karty beda dopiero (uwaga!) okolo czwartku...
      Dopiero wtedy moge przyjsc..

Na pytanie dlaczego zatem tu siedzi, nie umiala odpowiedziec...

Troche obciach.
    • magda_mp Eurobank - no i zaczęły się schody:-) 09.08.09, 13:49

:-) na stronie jest napisane, że konto mogę założyć on-line. No i
      zaczęłam to robić. Niestety formularz nie przyjmuje kodu
      miejscowości, w której mam adres korespondencyjny i nie przepuszcze
      mnie dalej. Po kilkunastu nieudanych próbach zadzwoniłam na
      infolinię i usłyszałam, że: 1) konta on-line nie moge założyć on-
      line, 2) to co jest na stronie i nazywa się "załóż konto on-line"
      jest to wniosek do kontaktu z kurierem, 3) żeby założyć konto muszę
      udać się do placówki, 4) na pytanie czemu formularz nie przyjmuje
      kodu pocztowego i uznaje to za błąd uniemożliwiający wypełnienie
      wniosku Pani powiedziała, że nie wie co to może być i, że może kod w
      mojej miejscowości ostatnio się zmienił...

Co teraz? Przeczytam jeszcze raz informacje na stronie - może czegoś
      nie zrozumiałam a potem...?
      • Gość: dima Re: Eurobank - no i zaczęły się schody:-) IP: 94.254.200.* 09.08.09, 14:06

i sprawdziłaś czy się zmienił? wiem, że forum jesto czytane przez pracowników EB, może poprosimy o oficjalną odpowedz. czekamy na eksperta Eurobanku
        • magda_mp Re: Eurobank - no i zaczęły się schody:-) 09.08.09, 14:30
          nie,nie zmienił się. Nie mam pojęcia czemu formularz cały czas
          wyrzuca to jako błąd. Przeczytałam jeszcze raz uważnie na stronie i
          jak byk jest napisane, że konto mogę założyć on-line i kurier
          dowiezie mi dokumenty. Rozkładam ręce bo jak tu się nie zniechęcić.
          Nachodzi mnie takie przemyślenie: czy gdybym pytała o kredyt to
          mieliby większą motywację, żeby mi pomóc??

Do placówki nie pojadę bo właśnie dlatego chce założyć konto przez
          internet bo z domu nie moge się ruszyć (ciąża leżąca).
          • Gość: dima Re: Eurobank - no i zaczęły się schody:-) IP: 188.33.74.* 09.08.09, 17:40
            wiem,wiem. żartowałem. kody pocztowe nie zmieniają się raczej :)

wejdz na www.poczta-polska.pl i poszukaj jakiegoś kodu w pobliżu twojej miejscowości lub ulicy (jeśli mieszkasz w dużym mieście).

możliwe, że ten inny kod zostanie przyjety przez system eurobanku.

jeśli fima kurierska będzie miała problem, to zadzwonią do ciebie i potwierdzisz im prawidłowy kod.
            • chris1970 Re: Eurobank - no i zaczęły się schody:-) 10.08.09, 13:25
              A czy oddzielasz dwie cyfry od trzech końcowych myślnikiem? Być może
              w tym być błąd. To jest częsty błąd w formularzach internetowych.
        • Gość: kama Re: Eurobank - no i zaczęły się schody:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 01:19
          za eksperta się nie uważam, ale... jeśli w (bankowej) bazie kodów nie
          ma danego kodu pocztowego, z reguły należy wpisać kod (większej,
          najbliższej) miejscowości, do której kodu przypisana może być
          miejscowość, w której się mieszka.
          Z niektórymi wypowiedziami zamieszczonymi w wątku mogłabym
          polemizować, ale wiem, że ile jest osób, tyle będzie opinii, dlatego
          nie będę wnikać w szczegóły. Jedno co: to, że w mieście X czy Y
          doradca nie potrafi odpowiedzieć na pytanie klienta, nie oznacza, że
          cały bank jest do bani, a jego pracownicy niekompetentni. Zwłaszcza,
          jeśli Klient pyta, po co pani tutaj siedzi. Ta pani siedzi m.in. po
          to, żeby ułatwić życie Klientom, którzy w dniach roboczych nie są w
          stanie załatwiać spraw w banku (bankowość to nie tylko konta czy
          pożyczki)
          Co do tokenów, osobiście polecam sprzętowy (i nie dlatego, że jest
          płatny) dla mnie jest on wygodniejszy; są Klienci, którzy mają token
          GSM i się nie skarżą :) (problem pojawia się przy zmianie telefonu -
          tu bez wizyty w placówce nic się nie zrobi, bo aplikacja musi być
          wysłana na nowy telefon)
          Jeśli chodzi o sprawy typu "nie zgadzam się z ..." zawsze można
          złożyć reklamację :)
          pozdrawiam :)
      • hanatol Re: Eurobank - no i zaczęły się schody:-) 09.08.09, 16:46
        A ja konto online zakładałem bez wizyty w placówce.
        Kurier przyjechał, przywiózł mi papiery do podpisania i tokena (mam sprzętowy).

Za kilka dni przyszła pocztą karta.
        Co do obsługi konta - generalnie może być, chociaż w mBanku dużo lepiej.

Co mi nie pasuje
        - przelew między moimi kontami trwa zbyt długo. Czasem jest to kilkadziesiąt
        sekund, a czasem i kilka godzin.
        W związku z tym operację: "z oszczędnościowego na zwykłe a potem w świat" nie
        zawsze da się wykonać w czasie jednego logowania.

• agnieszka.browarna Re: Eurobank - no i zaczęły się schody:-) 19.08.09, 11:14
          Szanowny Panie,
          Zazwyczaj operacja przelewu między rachunkami konta trwa bardzo szybko i w ciągu
          kilku-kilkunastu kolejnych sekund prezentowane jest aktualne saldo na rachunkach.
          Trudno określić, jakie były przyczyny tak długiego przetwarzania przelewu w
          systemie w Pana przypadku. Aby to ustalić, prosimy o zgłoszenie tej sytuacji za
          pośrednictwem serwisu eurobank online.

Agnieszka Browarna
          Ekspert
          Euro Bank S.A.
      • magda_mp Re: Eurobank - no i zaczęły się schody:-) 11.08.09, 09:29
        W związku z tym, że opcja z założeniem konta on-line zupełnie nie
        wypaliła zebrałam się z domu i pojechałam do punktu obsługi. Obsługa
        była bardzo miła, potwierdzili wszystkie informacje, które
        wyczytałam na forach i stronie eurobanku, założyli konto, konto
        oszczędnościowe i dostęp elektroniczny i już byłoby nawet nieżle
        (trwało to do tego momentu około 30 minut a nie 15) ale... W trakcie
        instalowania tokena gsm okazało się, że system jest trzaśnięty i
        obecnie nie da się tego zrobić. Na help line, na którą dzwoniła pani
        z obsługi powiedzieli jej, że od Soboty nie da się takiego tokena
        dla nowego klienta uruchomić i, żebym przyszła za dwa dni. To akurat
        nie jest pewne czy i kiedy będe mogła tam znowu podjechać a chciałam
        już poprzelewać tam pieniądze. Wzięłam token sprzętowy (2 zł na
        miesiąc) i jak tylko znowu będę tamtędy przejeżdżać to go sobie
        wymienię na gsm. I tyle. Ogólnie uważam, że dość sprawnie udało mi
        się wszystko pozałatwiać - w końcu trudno ich obwiniać za problemy z
        systemem (na razie trafiło mi się to drugi raz:-)
        • Gość: euroNIE Re: Eurobank - no i zaczęły się schody:-) IP: *.multimo.pl 11.08.09, 13:15
          radzilbym tobie zostac przy tokenie sprzetowym. dlaczego? przekonasz sie sama.
          wizyt w placowce bedzie wiecej ;) token gsm jest dosc awaryjny!
          • maniek_ok Re: Eurobank - no i zaczęły się schody:-) 14.08.09, 10:47
            > wizyt w placowce bedzie wiecej ;) token gsm jest dosc awaryjny!

Napisz ze to zart, czy cos... Jak token gsm moze byc awaryjny???? Jezeli juz to
            moze sie przez bledy uzytkownika rozsynchronizowac ze wzorcem w banku -
            wystarczy wowczas jeden krotki telefon...
            Uwielbiam takie fora - jakies dziwne postacie wypisuja takie brednie ze trudno
            to nawet skomentowac, a kilkadziesiat tysiecy tych normalnie uzytkujacych
            pozostaje jakby "z boku"...
            Ja uzywam EB od dawna - poza niedorobkami to sama funkcjonalnosc jest bardzo w
            porzadku, obsluga jak w kazdym innym banku, windykacja zapewne tez nie rozni sie
            od tych z innych bankow, token gsm to super sprawa - jak dla mnie najlepsze
            rozwiazanie zabezpieczen z jakim sie dotychczas spotkalem, do tego dziala
            prosto, pewnie i bez zarzutu.
            • magda_mp Re: Eurobank - no i zaczęły się schody:-) 14.08.09, 11:01
              dzięki za komentarz:-)chyba jednak wymienię na gsm
            • Gość: euroNIE Eurobank - no i zaczęły się schody:-) IP: *.multimo.pl 16.08.09, 15:51
              bledy uzytkownika? gdyby nie to badziewie nie bylo tak zaprogramowane, to tych
              bledow by nie bylo. u 1 osoby token gsm dziala ok, u 2 nie. skoro jestes
              specjalistom od tego, to nam wyjasnij, dlaczego tak jest? jezeli klient sam sie
              przekona, iz ma z tym problem, to wymieni na sprzetowy, i tyle. co to za
              zabezpieczenie, jak zle pin wpiszesz, to token gsm i tak ci pokaze wskazanie a
              potem blokuje konto? i to podobno byla taka nowosc jak to wprowadzili.
              • limciu Re: Eurobank - no i zaczęły się schody:-) 18.08.09, 00:59
                TOKEN GSM jest w porządku. Nie porządku jest ciemna obsługa, bo nie mówią o jego
                cechach. Ta najbardziej kontrowersyjna to taka, że token działa nawet jak poda
                się zły PIN. Generuje wtedy nieprawidłowe kody, co skutkuje po trzeciej próbie
                blokadę konta. WKURZAJĄCE NIE ??? Ale jeżeli robi to złodziej, to już mniej nas
                wkurza. Ta dziwaczna cecha, to jedno z zabezpieczeń. WYSTARCZY TYLKO O NIM
                WIEDZIEĆ. Ja się dopiero dowiedziałem z infolinii po zablokowaniu sobie konta.
                Powinni bardziej postawić na szkolenia, bo te panienki, choć ładne, to zbyt
                kumate nie są. Lepiej wybierać inteligentnych kandydatów na pracowników, a nie
                ładne. Jak chcę ładnej panienki, to idę do burdelu. W banku oczekuję
                kompetentnej obsługi, niekoniecznie urodziwej.
                • Gość: eeeee Eurobank - no i zaczęły się schody:-) IP: *.multimo.pl 19.08.09, 16:51
                  nie chcialbys zeby np. twoja karta kredytowa czy debetowa przestala dzialac, bo
                  bank ma zabzpieczenia. ten pin to nie cecha pozytywna, a jakis blad... ktos
                  tobie kitu nawciskal. wiele razy wymienialismy tokeny gsm na sprzetowe, bo
                  klientom ciagle cos nie chodzilo. ale byli tez klienci zadowoleni z tego, ale to
                  w mniejszosci.
      • Gość: abc Re: Eurobank - no i zaczęły się schody:-) IP: *.e-wro.net.pl 14.09.09, 23:38
        Wpisując kod pocztowy proszę nie przechodzić tabulatorem do następnego pola tylko przejść za pomocą kliknięcia myszką. Przykład: kod pocztowy 03-052 (wymyślony...)
        Z pola, gdzie wprowadziła Pani cyfry 03 proszę przejść do następnego pola poprzez kliknięcie myszką i wtedy wprowadzić pozostałe cyfry czyli 052. Wtedy komunikat o nierozpoznanym kodzie pocztowym nie powinien się pojawić. Proszę nie używać tabulatora, strzałek czyli przycisków na klawiaturze żeby przejść do następnego pola przy kodzie pocztowym. Przetestowałem osobiście na kodach pocztowych przy których pojawiał się ten komunikat....... Mam nadzieję, że podany przeze mnie sposób pomoże Pani...Pozdrawiam
        • magda_mp Re: Eurobank - no i zaczęły się schody:-) 15.09.09, 09:39
          Dziękuję za podpowiedź ale problem rozwiązałam już wizytą w
          placówce. W tym przypadku on-line okazał się nie-on-line.
    • Gość: Thork Re: UWAGA na eurobank !!!!!!! IP: *.pruszcz.mm.pl 02.09.09, 09:44
      Mój ojciec wziął pożyczkę w Eurobanku na 2600 zł. W połowie spłaty
      dobrał 3500 zł. Po jednym dniu okazało się ze te pieniądze nie będą
      mu potrzebne i następnego dnia zaniósł pieniądze do eurobanku z
      prośba o anulowanie tej drugiej pożyczki skonsolidowanej i powrót do
      starego harmonogramu spłat, (co eurobank ma zapisane w regulaminie,
      że do 10 dni tak można zrobić). Babkę go obsługująca chyba to
      przerosło, (bo jak się później dowiedziałem eurobank ma bardzo duża
      rotacje pracowników) i te pieniądze wpłaciła ojcu na konto
      oszczędnościowe. Ojciec nieświadomy niczego spłacał raty z pierwszej
      pożyczki a brakującą sumę bank pobierał z konta oszczędnościowego.
      Ojciec nie był niczego świadomy. Pierwszą pożyczkę ojciec spłacił
      zgodnie z pierwszym harmonogramem. Teraz dzwoni windykacja,
      złożyliśmy pismo do prokuratury na jej działania, dodatkowo skargę
      do nadzoru finansowego. Ojciec został perfidnie oszukany przez
      pracowników banku. Za jeden przetrzymania pieniędzy dzień bank chce
      1600 zł!!!!
      Eurobank specjalnie naciąga emerytów, bo łatwo ich wsadzić na minę
      tak jak mego ojca i łatwo ich "windykacja" - działająca już poza
      krawędzią prawa może zastraszyć. Ogólnie jest to bank, który tylko
      czeka na Wasze potknięcia!! Regulamin ma tak opracowany, aby
      sprzyjał generowaniu tego rodzaju [pomyłek, na których Eurobank
      zarabia. Uważajcie na ta instytucję!!
    • Gość: Zignorowany Re: UWAGA na eurobank !!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 30.07.13, 13:23
      Eurobank działa jak wszystkie inne banki - żeby cię ściągnąć do siebie obiecają ci złote góry
      a potem już mają cię w d.... .Mam tam kredyt konsumpcyjny i regularnie go spłacam (spłaciłem już 75%). Zaproponowano mi coś w rodzaju konsolidacji - spłacenie reszty kredytu i dodatkowe
      kilkanaście tysięcy. Zgodziłem się bo planowałem drobną inwestycję. Złożyłem papiery (dochody
      3500 netto) i dostałem odmowę mimo, że sami mi zaproponowali ten kredyt. Okazało się że
      panienka z działu prewencji zadzwoniła tylko raz do pracodawcy (który nie zdążył odebrać) i potem sprawę "olała" nawet się nie pofatygowała z drugim telefonem. Stwierdzili że dostałem
      odmowę bo kiedyś (parę lat temu) komornik mi wlazł na konto oczywiście napisałem reklamację z pełnym wyjaśnieniem że była to wyłącznie złośliwość mojej byłej żony (ja byłem jej winien 7000 a ona mi ponad 80 000). Eurobank nawet się nie pofatygował z odpowiedzią. Napisali maila do oddziału w moim mieście z jakimiś farmazonami przepisanym
      chyba z folderu reklamowego - że się cieszą, że zapraszają do korzystania z usług itp. Gdybym się nie upomniał w oddziale to bym nawet o tym nie wiedział. Jestem dobrym klientem banku, roczne obroty na koncie to prawie 100 000 a oni generalnie mają mnie
      gdzieś, zresztą nie tylko mnie bo słyszałem już o podobnej ignorancji klienta od innych
      którzy uwierzyli temu bankowi. Podobno w centrali we Wrocławiu pracują jakieś siksy
      które mało co potrafią i dlatego jest tyle kłopotów - wygląda na to , że to prawda.
      GENERALNIE PO PROSTU OLEWAJĄ KLIENTÓW !!!
      • Gość: aaa Re: UWAGA na eurobank !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.13, 09:19
        Że Ciebie olewają to nie znaczy, że wszystkich. Ja na pewno nie czuję się olewany.
        • Gość: Air Re: UWAGA na eurobank !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.13, 22:35
          Są beznadziejni, to prawda.
          Wyszkoleni do obsługi przedszkolaków, a nie poważnych klientów.
      • Gość: gośc_ UWAGA na eurobank !!!!!!! IP: *.multimo.pl 06.08.13, 15:30
        Zignorowany, jaki masz zawód? bo czytając twój post, dochodzę do wniosku, iż masz jako tako pookładane w głowie. ale... i tu dochodzę do setna... eurobank to jeden z najdroższych banków w kraju. ty chłopie nie masz zielonego pojęcia o finansach... kredyt na 30% rocznie to dla ciebie cool, bo zaplanowałeś drobna inwestycje? bez komentarza, naprawdę...
        klient z dochodem takim jak twój, jak nie ma nasrane w biku i przede wszystkim, nie jest prze kredytowany - jest witany w każdym banku. mnie dziwi (bo coś pominąłeś), ze trzymasz się tego banku... to jest specyficzny bank dla specyficznych ludzi (którzy właśnie łykaja wszystko jak pelikany, bo dostali poczta ulotkę).
    • Gość: Bierz co chcesz? Re: UWAGA na eurobank !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.13, 16:32
      -tylko nie kredyt konsolidacyjny! Nawet nie ma szans na rozpatrzenie wniosku! Sprawa kierowana jest do dz. Restrukturyzacji, który z butą zaproponuje obniżenie posiadanych 4-6 rat
      pobierając opłatę manipulacyjną ponad 500 zł a w konsekwencji dopisze tą ilośc rat do harmonogru w pierwotnej wysokości. NIEZŁY I PRZEWROTNY INTERES !
    • Gość: LM Re: UWAGA na eurobank !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.14, 16:34
      Kasia,a po co ty do nich dzwonisz? Przeciez z kontem online nie ma żadnych problemów. Mam to konto od 2006r. i nigdy, zapewniam, nigdy nie było z nim kłopotów. Co rusz słychać było o innych bankach, ciągle awarie, brak dostępu do pieniędzy, a tu nigdy! Mam jeszcze konto w innym banku, przeglądałam też wersje demonstracyjne innych banków i stwierdzam, że podoba mi się tylko Eurobank. Konto tego banku jest przejrzyste, czytelne, proste w obsłudze. Można z niego zrobić przelew US lub ZUS (co np. w PKO S.A.) jest niemożliwe. Nie wiem KAsiu o co ci chodzi, czego ty nie wiesz? Jesteś aż tak mało pojętna? NA temat pracowników nie będę się wypowiadać bo nie miałam jeszcze z nimi do czynienia. Za to z pracownicą w oddziale tak i nie mam powodu narzekać.
      • Gość: zachodniopomorski UWAGA na eurobank !!!!!!! IP: *.multimo.pl 06.03.14, 19:01
        nie wiem, lm, skąd wziąłeś informacje, ze w pekao sa nie można zrobić przelewu do us czy zus. można. u góry strony, jak już wejdziesz w przelewy, zmieniasz zakładkę z przelewu standardowego na us, z us, sepa czy jaki chcesz... widać, ze fachman z ciebie. od 2006 roku masz konto i bez problemów? przecież człowieku w 2009 roku jeszcze wpłacasz kasę np. dzisiaj tj 6go, a w bankowości elektronicznej te pieniądze widziałeś dopiero 7go rano. dla ciebie to rewelacja? człowieku, ogarnij się!
        euro bank to bankowe dno i wie to każdy, ale tylko wymagający użytkownik usług bankowych. ty raczej do nich nie należysz ;)
      • nogard-10 Re: UWAGA na eurobank !!!!!!! 07.05.14, 16:38
        Niema pani racji,splacam w tym banku kwote okolo 700 zl miesiecznie,dalej nie moge doprosic sie ile mam do splacenia i dlaczego suma tak sie zwiekszyla.
    • Gość: lusi uwaga na eurobank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.14, 09:48

Witam mój syn niedawno miał w placówce tego banku taka sytuację, chciał wypłacić pieniadze, dostał to, ale w domu zorientował się, że pracownica wydała mu nie potwierdzenie wypłaty, ale wpłaty tej kwoty na konto, po czym saldo znowu wzrosło powrotem , po zamknięciu placówki z prywatnego numeru tel swojej komórki widocznie gdy zorientowała się jaki błąd popełniła nagrała się na pocztę, gdy syn był w pracy z rozmowa swojej koleżanki z pracy nie wiedząc, że się nie rozliczyli, że cytuje....najwyżej jutro rano wyslij chłopa niechęć wp... przyzna się lub nie.....?! Co wtedy? To przejadą tego banku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka