Dodaj do ulubionych

Zbuntowani klienci mBanku chcą zmian w Prawie B...

• Gość: wapień Brawo mStop! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 00:05
      Fight the power! The real power!
      • and_nowak Brawo KDT? 03.08.09, 11:02
        Kamieniami ich!

ZŁODZIEJE! ZŁODZIEJE!
        (tu smród palonej opony)
        (a teraz przejeżdża baner z nieprawdziwymi informacjami)
        (wpuszczamy zapłakaną matkę z dzieckiem cierpiącym od Złego Kredytu)
        itd.
    • Gość: Zed Takie ciekawe pytanie? IP: *.icpnet.pl 02.08.09, 00:57
      Mimo, że nie jestem bankowcem ale ileś tam lat miałem do czynienia z
      bankami więc raczej dosyć dobrze znam całą problematykę bankową to
      ciekawi mnie jedno, pyatnia takie zadała mi pewna osoba - mieszkanie
      kupuje para nie będąca małżeństwem jako współwłasność po 50%. I tu
      dwa pytania:
      1) Co w razie jak nie spłacają rat, ale powiedzmy jedno z nich
      przelewa pół raty na rachunek banku.
      2) Jedno z nich ma kredyt gotówkowy i przestało go spłacać,
      jednoczesnie przestają spłacać ten hipoteczny; co wtedy - komornik
      wejdzie najpierw na ten gotówkowy, a drugiej osobie w całości na
      hipoteczny czy po równo na hipoteczny a to co zostanie to na poczet
      tego gotówkowego?
    • Gość: pazdzioch Zbuntowani klienci mBanku chcą zmian w Prawie B... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 01:53
      BRE to syf, szczegolnie mbank. W miare latwo u nich zrobic jakies zobowiazanie (kredyt, karta, ubezpieczenie itd), ale sprobujcie sie czegos pozbyc. Po prostu sie kur* nie da, w tych g* wartych mkioskach NIC nie zalatwicie jesli chcecie z czegos zrezygnowac. Wszystko trzeba poczta, a wiadomo, ze wtedy te cwaniaki kreca i kombinuja jak moga, zeby wyszarpac jak najwiecej kasy od klienta, nawet jesli nie chce juz korzystac z danej uslugi to i tak dalej bulisz prowizje czy jakas skladke ubezpieczeniowa! Na tej cholernej mlinii tez g* sie dowiecie, za kazdym razem inna panienka, ktorej trzeba od poczatku wsio tlumoczyc. Po prostu syf i kila!
      • Gość: Zed Nie tylko w mbanku tak jest IP: *.icpnet.pl 02.08.09, 02:53
        Nie chcę ich bronić, bo nie mialem z tym bankiem nigdy do czynienia
        ale jeśli chodzi o likwidację zobowiązań to według mnie number1
        należy się Polbankowi. Żeby miec czysto w BIK-u likwidowałem
        wszystkie karty, limity w rorach itp. W Polbanku trwało to chyba z
        dwa miesiące nim uzyskałem zaświadczenie, że nie posiadam żadnych
        zobowiązań. Panienka z okienka ciągle powoływała się na centralę, że
        tylko oni mogą, a my w oddziale to nic nie możemy, kwoty do spłaty
        całkowitej były chyba zmieniane z 5 razy, w końcu moja stanowcza
        interwencja chyba zakonczyła ten cyrk, powiedziałem w placówce banku
        po prostu, że mają podać ile mam wpłacić i wystawic papier, że nie
        mam żadnego zadłużenia, a jesli tego nie zrobią to przy nich piszę
        interwencję do prezesa banku i na na kopii pisma mają zrobić
        parafkę, że przyjęli to pismo. Jakoś to poskutkowało, ale niesmak
        pozostał, przy okazji pochwalić powinienem dwa inne banki, które w
        tej samej sytuacji zachowały się wzorowo, czyli Lukas Bank i Sygma
        Bank. Pierwszy bank to tylko jedna wizyta w placowce, drugi to pismo
        przeslane faksem, zaświadczenia o braku zadłużenia przyszły darmowo
        pocztą na adres domowy.
    • Gość: mm.nnn Zbuntowani klienci mBanku chcą zmian w Prawie B... IP: *.aster.pl 02.08.09, 08:46
      Jestem wiernym i zadowolonym klientem mBanku o wielu, wielu lat i żadna akcja zniechęcania do korzystania z usług z tego banku na mnie nie zadziała.

Kredyt jednak wziąłem w innym banku... I chyba nie musze pisać dlaczego, prawda?
      • Gość: ika Re: Zbuntowani klienci mBanku chcą zmian w Prawie IP: *.aster.pl 02.08.09, 14:44
        no wlasnie, jak jest taki zajebisty to czemu nie masz hipotecznego? czyli
        przyznajesz sie ze kombinuja za bardzo przy hipotecznym jak na instytucje
        zaufani publicznego?
    • Gość: arahat oto RP: prezydent zajmuje sie zdechlym koniem a dl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 09:19
      sejmu najwazniejsze plemiki i to co dzieje sie pod koldra....
    • sammler Zbuntowani klienci mBanku chcą zmian w Prawie B... 02.08.09, 10:16
      Trochę z innej beczki, ale mBank rzeczywiście przesadza. Gdy jakieś 3 lata
      temu dawał mi kartę kredytową z limitem 10 tys. zł, w umowie napisano, że
      zgadzam się poddać dobrowolnie egzekucji długów do kwoty 100 tys. zł. Jak
      miałbym niby "nabić" (nomen omen) to 100 tys.? Czy gdyby do tej sytuacji
      doszło, można by powiedzieć, że BRE właściwie zarządza ryzykiem kredytowym?

Inicjatywę w sprawie ograniczenia swobody posługiwania się BTE i zasad
      ustalania LTV chętnie poprę.

S.
      • Gość: tez klient mbanku Re: Zbuntowani klienci mBanku chcą zmian w Prawie IP: *.chello.pl 02.08.09, 19:00
        Tez mi wtedy wciskali karte kredytowa i to mimo, ze ich o to nie prosilem. Dostalem karte i umowe do podpisania i odeslania. Oczywiscie odeslalem, ... do smieci.

A w umowie dokladnie to co pisal sammler, poddanie sie egzekucji do 100tys pln. W innym banku mam karte, gdzie kwota odpowiedzialnosci ogranicza sie do ok. 150% limitu na karcie.

Kredytu u nich nie mam i nie mialem, konto mam. Jeszcze mam, ale wiekszosc srodkow przetransferowalem juz do innego banku. Obiecuje sobie, ze w perspektywie paru miesiecy/roku zlikwiduje konto calkowicie. Nie podobaja mi sie dzialania tego banku w stosunku do swoich klientow.

Popieram akcje dotyczaca BTE, to zdecydowanie zbyt mocne narzedzie w rekach bankow.
    • Gość: miro Zbuntowani klienci mBanku chcą zmian w Prawie B... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 10:41
      Zanim nazwicie kogos pieniaczami proponuje poczytac na tych forach
      co jest istota sporu klienci - bre. Moze troche was oswieci..
      generalnie dla tych bardziej leniwych - ten sam zapis umowy
      traktowany jest przez bank raz tak a raz inaczej, w zaleznosci od
      stawek LIBOR/WIBOR..
      po drugie - to czy tym dwom tomkom z mbanku to firma placi za prace
      w weekend i te wpisy.. "prawie" wspolczuje..
    • pir-bank-kwadrat Dlaczego TomkiL wkroczyły do internetu? 02.08.09, 11:43
      Dlaczego wszystkie TomkiL. i jemu podobni "bankowcy" nie starają się
      rozwiązywać problemów indywidualnie - np. odpowiadając na
      korespondencje? Odpowiedź jest prosta - problem ich przerasta.
      Dodatkowo oficjalni przedstawiciele banku milczą (przecież nie będą
      się kompromitować nieudolnymi tłumaczeniami). TomekL poinformował,
      że rozmawiali z kilkoma tysiacami klientów - z tego wynika, iż z nie
      wszystkimi. Zatem TomkuL., nie marnuj sił i czasu i ruszaj do
      telefonu, do pióra, do biura!!! Umowy każdy podpisywał
      indywidualnie, nie hurtowo! Wszyscy chcą rozmawiać, ale z osobami do
      tego przygotowanymi. To nie jest spęd bydła na dzikim zachodzie!
    • Gość: M Zbuntowani klienci mBanku chcą zmian w Prawie B... IP: 77.79.255.* 02.08.09, 11:45
      Banki to zaplecze tuska,on woli zwykłych ludzi opodatkować tak jak
      SLD,ale bankom trzeba jeszcze dołożyć,tak jak w USA dla AIG.Tusk
      chyba wszyskiego dowiaduje się od dzięnnikarzy,bo mam wrażenie,że on
      nic nie wie co się w Polsce dzieje.A propo czy premier wie że
      odcinek A-4 do granicy jest gotowy od Grudnia.Czyżby premier poszedł
      grać w piłkę,a laptop mu się zepsół.Jest to chyba największy nierób
      w Polsce.Kiedy zlikwiduje pan biórokrację,czy cokolwiek pan zrobi
      coś,poza przyznawaniem premii nieudolnym urzędnikom(na to pięniądze
      muszą być,bo tam wpycha się swoich kolesi i swój elektorat).Przed
      wyborami pięknie pan mówił,ale teraz musi pan podzielić losy SLD -
      czyli dostać kopa.
    • globalmsg Na zachodzie chlebek po €1.60, ktoś ma ochotę? 02.08.09, 12:09
      Na zachodzie chlebek po €1.60, ktoś ma ochotę na kromeczkę?
      • Gość: Beny Re: Na zachodzie chlebek po €1.60, ktoś ma IP: 195.117.221.* 02.08.09, 16:32
        To ździebko inna sprawa - na Zachodku "rolnicy" nie płacą KRUSu, więc chyba może tam być inaczej, nieprawdaż???
    • Gość: r_xxx Re: Zbuntowani klienci mBanku chcą zmian w Prawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 13:07
      Ja mylę, że nikt z protestujących nie neguje, że podpisał umowę dobrowolnie.
      Faktem jest jednak, że bank zapisy tej umowy wykorzystał nieuczciwie. Nie
      słychać było oburzonych głosów kiedy LIBOR wędrował w górę. Oprocentowanie też -
      i z tym wszyscy się godzili. Bo to było zgodne z "duchem" zapisu umownego.
      Kiedy LIBOR zaczął spadać, bank postanowił zarobić dodatkowo :)).
      Nikt mi nie powie, że to uczciwe... A pełno tu głosów, że należało to
      przewidzieć. I nie, nagłaśniając tę sprawę klienci godzą w dobre imię banku.
      Jakie dobre imię???
      Świetnie jest. Budujemy zaufanie. Do każdej, najdrobniejszej umowy, podchodzimy
      z założeniem "cokolwiek tam jest będzie wykorzystane przeciwko mnie". Każdy
      Polak zatrudnia prawnika!
    • ulanzalasem Zbuntowani klienci mBanku chcą zmian w Prawie B... 02.08.09, 13:09
      Trzeba ukrócić lichwę! D:
    • ichmordy Nierzetelny artykuł GW. Przenieście swóje kredyty! 02.08.09, 15:04
      PO przeczytaniu artykułu odniosłem negatywne wrażenie do projektu , słowo bunt źle mi się kojarzy , głównie ze zwariowanymi osobami :)
      Myślałem że chodzi tylko o zbyt wysokie oprocentowanie jednak dopiero po przeczytaniu wpisów na forum można dowiedzieć się o co w tym wszystkim chodzi i zgadzam się z wami w 100% bo zmiana banku przy obecnych przepisach może niewiele pomóc.
      Nie podoba mi się biurokracja i przepisy z czasów "komunizmu" na terenie polski oraz ustawy tworzone przez adwokatów którzy są uważani za mafię ze względu na swoje powiązania i ograniczony dostęp do tego zawodu.
      Problem jest bardzo złożony , dobrze że ludzie zaczęli organizować się przeciw szkodliwym zapisom ustawowym.

W POlsce rządzi Tusk i on nic nie robi żeby ten stan rzeczy zmienić.
      Od zmian w prawie są partie polityczne i posłowie( większość rządzu stanowi PO).Prezydent w tym wypadku jedynie wetuje lub zatwierdza ustawy.
      Znowu zostaliście nabici w butelkę przez POlityków , wcześniej Wałęsa obiecywał 100 milionów , niedawno PO obiecywało cuda i drugą Irlandię (czyli łatwą kasę). Nawet w Eurowyborach PO miało ok. 50% poparcia społeczeństwa więc mimo nieudolności i braku zmian polacy wiernie głosowali na PO. Wszystko co robi PO jest robione na POkaz (żeby słupki sondażowe rosły) ale nie widzimy praktycznie żadnych zmian. Powstała nawet strona www.bubleprawne.org z inicjatywy PO ale chyba tylko do tego aby wykorzystywać luki prawne , bo zmian w prawie polepszających jakość życia nie widać. Przepisy jakie uchwalili jeszcze bardziej sprawę skomplikowały i wprowadziły zamieszanie. Jedynie co moge powiedzieć o PO to skok na kasę rządową i zrobienie dziury budżetowej , którą będziemy wszyscy spłacali.
      Ich podejrzane działanie można jedynie wytłumaczyć tym że głosowało na nich 80% przestępców w zakładach karnych wiec są lojalni swojemu żelaznemu elektoratowi zza krat i sponsorom ich kampanii wyborczej.
      Dziwi mnie dlaczego nie głosowaliście na PiS (Prawo i Sprawiedliwość) która jest jedną z najuczciwszych partii politycznych. Właśnie polsce najbardziej brakuje działań w zakresie walki z korupcją i ochrony obywateli którą realizowali podczas swojego krótkiego okresu urzędowania będąc w koalicji z niezbyt doborymi partiami od których wyborcy całkowicie odwrócili się .
      W PiSie są posłowie którzy zostali przez wyborców wybrani ze wzgledu na posiadane kwalifikacje do reprezentowania naszych spraw w Sejmie , które mogą nas bronić i wiele dobrego dla nas zrobić.
      Warto swój społeczny projekt związać z PiSem bo do Platformy nie można mieć zaufania , bardziej zaszkodzą niż POmogą chociaż mają większość w Europarlamencie , Sejmie i POparcie w komercyjnych nastawionych na zysk mediach jak GW.
      Wracając do usług bankowych mBank zawodzi w wielu kwestiach obsługi klienta , głośna była sprawa gdy znikały z kont klientów pieniądze bo był błąd w systemie ,ma placówki ale nie wypłacają w nich pieniędzy czyli można mieć więcej zastrzeżeń do ich funkcjonowania ale mimo tego klienci zgadzają sie na współpracę z nimi.

Po wejściu na stronę mstop.pl to jest naprawdę przerażające.
      Dobrze że jest wiele banków do których można przenieść kredyty hipoteczne.
      Rząd obiecał w razie utraty pracy i kłopotów dopłaty do kretytów hipotecznych ale czy wcześniej bank nie wystawi nakazu egzekucji ? Wtedy będziecie skazani na niesamowite konsekwencje i straceni.
      Z nowo powstałych banków warty polecenia jest Aliorbank który bardzo dba o swoich klientów i chce być dla was idealnym bankiem.

Mam nadzieję że ten ruch społeczny będzie rozwijał się i całkowicie zmienimy prawo w Polsce w końcu jest demokracja więc należy działać wspólnie. Powinniśmy razem walczyć z bezprawiem i wyzyskiem.Popieram was całkowicie.

POlitycy = POkomunistyczni Lichwiarze Tyrani Cyniczni
      • Gość: Beny Re: Nierzetelny artykuł GW. Przenieście swóje kre IP: 195.117.221.* 02.08.09, 16:35
        Panie Szanowny, tu chodzi o banki, a z tego co wiem to Tusk nie rządzi żadnym. Więc po co ten spamerski post tutaj?
        • ichmordy Re: Nierzetelny artykuł GW. Przenieście swóje kre 02.08.09, 17:47
          Tusk rządzi POlską ale nie rządzi bankami ? Dziwne stwierdzenie :)
          To już Tusk niczego nie kontroluje ? Nie ma wpływu na to co się dzieje w kraju ? No racja on tylko gra w piłkę całymi dniami ;)
          I po co go wybierali takiego Dyzmę jak nic nie potrafi
    • Gość: zula Zbuntowani klienci mBanku chcą zmian w Prawie B... IP: *.tvkdiana.pl 02.08.09, 16:46

Całe szczęście, że nie wzięłam kredytu w Multibanku, a stało się tak
      przez zupełny przypadek - po miesiącu od wypełnienia wniosku
      zażądali ode mnie oświadczenia, że nie mam żadnych dzieci na
      utrzymaniu (chociaż było to wyraźnie napisane we wniosku). Poszłam
      do innego banku, wzięłam kredyt w dwa tygodnie i spłacam go
      uczciwie, a trzem znajomym skutecznie odradziłam ten badziewny bank.
    • Gość: Anty BRE BRE mBanku, TomkuL - już niedługo SĄD wyda wyrok:) IP: *.icpnet.pl 02.08.09, 22:42
      BRE mBanku - już niedługo się doczekacie wyroku. Ciekawe do wtedy powiecie.
      • Gość: Luke Re: BRE mBanku, TomkuL - już niedługo SĄD wyda wy IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.08.09, 23:45
        domyślam się co powiedzą:
        a) mBank to nie BRE
        b) zupełnie inny produkt
        c) zupełnie inne brzemienie zakwestionowanej klauzuli, u nich
        przecinek jest w innym miejscu
        d) jak się nie podoba to są inne banki
        e) nic nam nie udowodnicie
        f) odwołamy się od wyroku
        g) jak przegramy to i tak nie uznamy waszych roszczeń
        h) jak wygracie w sądzie to uruchomimy BTE
        i) kliencie - płać i gęba w kubeł, byle nie bulgotać - bo oskarżymy
        cie o niszczenie wizerunku zasłużonej firmy
        j) jesteście dorośli, podpisywaliście umowy z wadą prawną - to wasz
        problem

itd itp... teraz to musieliby wymienić cały zarząd i wszystkich w
        dziale PR żeby coś się zmieniło na korzyść dla klienta.
        • Gość: TomekL(mBank) Re: BRE mBanku, TomkuL - już niedługo SĄD wyda wy IP: *.bremultibank.com.pl 03.08.09, 09:48
          To samo co mówimy od pół roku. mBank takich kredytów nie udziela od
          2006 roku. Wielu Klientów było i jest zadowolonych z tego kredytu
          chociażby przez wymierne korzyści jakie dzięki niemy uzyskali (zakup
          nieruchomości przed górką hipoteczną). Nie mówiąc już o tym, że
          często są to kredyty na stosunkowo małe kwoty w porównaniu z tymi
          branymi w latach 2006-2008. Co do rozprawy i pozwu który śmiem
          wątpić bezpośrednio dotyczy umów zawartych w mBanku i jest pewnym
          nieporozumieniem medialnym. Jeżeli ewentualny wyrok będzie w
          jakikolwiek sposób dotyczył kredytów, których potwórzę od 3 lat już
          nie udzielamy wtedy dostosujemy się do rekomendacji odpowiednich
          organów.
          • Gość: 1rekD Re: BRE mBanku, TomkuL - już niedługo SĄD wyda wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.09, 11:41
            Czytając wszystkie wypowiedzi Tomków na tym forum, aż się chce... przepraszam.
            Zaśpiewam sobie lepiej piosenkę
            Aaa, zapomniałbym dodać. TomkuL jest też zwrotka
            specjalnie dla ciebie.
          • Gość: Luke Re: BRE mBanku, TomkuL - już niedługo SĄD wyda wy IP: *.gdynia.mm.pl 03.08.09, 17:53
            >Co do rozprawy i pozwu który śmiem
            > wątpić bezpośrednio dotyczy umów zawartych w mBanku i jest pewnym
            > nieporozumieniem medialnym.

Kurzce, a to "nabitych" się czepiają, że czytać nie umieją.
            Jeszcze jedno trudne określenie - zapis tożsamy.

> Jeżeli ewentualny wyrok będzie w
            > jakikolwiek sposób dotyczył kredytów, których potwórzę od 3 lat już
            > nie udzielamy wtedy dostosujemy się do rekomendacji odpowiednich
            > organów.

jak rozumiem, nie wystarczy, jak dany zapis będzie w rejestrze, będzie musiało
            być jeszcze dopisane "odnosi się to zwłaszcza kredytów hipotecznych, udzielanych
            przed X.2006 w mBanku i Mulitibanku". bez tego dodatkowego uściślenia nie będzie
            możliwe załatwienie sprawy?
            • Gość: TomekL(mBank) Re: BRE mBanku, TomkuL - już niedługo SĄD wyda wy IP: *.bremultibank.com.pl 04.08.09, 13:00
              > jak rozumiem, nie wystarczy, jak dany zapis będzie w rejestrze,
              będzie musiało

Luke czytaj co napisałem. Jeżeli ewentualny wyrok na który pewnie
              poczekamy do przyszłego roku albo i dłużej będzie dotyczył umów
              które posiadacie, mBank się do niego dostosuje. W mojej opinii sąd
              nie jest żadnym rozwiązaniem tego problemu tylko rozsądek który
              mówi: "czekaj na lepsze czasy lub skorzystaj z oferty aneksu".
    • Gość: (gość portalu) Ja w piątek wycofałem swoje depozyty w Multibanku IP: 199.67.203.* 03.08.09, 09:34
      zamykając konto. Na nieśmiałe pytanie misia w okienku czy może nie chcę
      zachować konta powiedziałem, że chyba sobie kpi. Doprowadźmy ich do ruiny!
    • and_nowak A może wam konstytucję zmienimy? KDT bis 03.08.09, 10:58
      Czego jeszcze chcecie drodzy Nabici?
      Zmienić wam prawo bankowe? Chyba nie pomoże, bo prawo jakoś nie chce działać wstecz.
      Chyba, że zmienimy konstytucję, ustrój i co tam jeszcze chcecie.

Bo przecież tu nie chodzi o wasze kredyciki, przecież gdyby w mBanku było za
      drogo to byście się przenieśli z kredytem do innego banku. Tak to działa na
      świecie, tak to działa i u nas.

Może przyłączcie się do KDT?
      • Gość: life Re: A może wam konstytucję zmienimy? KDT bis IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.08.09, 17:39
        kurcze co za oszołom he he
      • habitacion Re: A może wam konstytucję zmienimy? KDT bis 04.08.09, 22:31
        strachliwy(a), nie boj żaby, odwalimy robotę za Ciebie - lepiej sobie pośpij.
    • Gość: ZŁOdziej się w mBa Zbuntowani klienci mBanku chcą zmian w Prawie B... IP: *.acn.waw.pl 05.08.09, 07:53
      Luke po co ty próbujesz prowadzić dialog z Tomaszem (postać fikcyjna)??
      To nie ma sensu jak próba "porozumienia" z mBankiem której nigdy nie podjęli!!

Każdy kredyt traktujecie indywidualnie?? Kłamstwo!!
      Hurtowo odpowiadacie na różne reklamacje tym samym drukiem tylko dane osobowe
      zmieniacie - to jest u was indywidualne podejście!!

Nie chcecie obniżyć oprocentowania!! Zasłaniacie się kosztami pozyskania
      franka!! Jak koszt miał się niby zmienić skoro nasze już dawno zostały
      wypłacone?? Podwyżki oprocentowani uzasadnialiście TYLKO i wyłącznie wzrostem
      LIBOR - nie było ŻADNYCH innych uzasadnień ze strony mBank (nie pamiętacie już
      wykresów?).

Szkoda gadać, nie ma się co denerwować - czekamy na wyrok sądu.
      A w między czasie :) Gdy słyszę dźwięki tej piosenki :
      La La La La nie lubię mBąka

Przypomnę, że najważniejszy (moim zdaniem) sukces to większa świadomość
      społeczna - miejmy nadzieję, że nikt już nie da się nabić bankom nie tylko tym
      z BRE.
      Miłego dnia :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka