Dodaj do ulubionych

Najnowsze dane: co czwarty kredyt to dzieło dor...

02.09.09, 18:32
tiaa, jasne
kredytobiorcy robią pod siebie żeby franek wyżej nie skoczył,
teraz każdy się trzy razy zastanowi po takich doświadczeniach
ostatniego roku nad kredytem w walucie,
a w złotówkach zwyczajnie się nie opłaca, chyba że tzw chora RNS,
ale też o pewnych ograniczeniach
Obserwuj wątek
    • Gość: arfer Najnowsze dane: co czwarty kredyt to dzieło dor... IP: *.238.64.18.ip.abpl.pl 02.09.09, 18:37
      Certyfikacja lub INNA forma weryfikacji umiejętności i wiedzy doradców - jak najbardziej, im wcześniej, tym lepiej.

Absolutna jawność kosztów Klienta - jak najbardziej, zresztą u sensownych doradców to nigdy nie było niewiadomą.

Ale pomysł informowania o wynagrodzeniu od partnerów jest absurdalny i jestem sobie w stanie wyobrazić sytuacje, w których będzie szkodliwy, bo przeciętny Kowalski, dla którego ścianą płaczu jest ścieżka mnożenia i różnica między lokatą i rachunkiem oszczędnościowym, będzie wybierał w sposób absurdalny.

• Gość: ingtr Re: Najnowsze dane: co czwarty kredyt to dzieło d IP: 94.75.253.* 02.09.09, 22:38
        To nie wszyscy doradcy.
        bank.pox.pl/kredytymieszkaniowe/

.
    • Gość: arfer Re: Najnowsze dane: co czwarty kredyt to dzieło d IP: *.238.64.18.ip.abpl.pl 02.09.09, 18:41
      :) Widzisz, początek roku był doskonałym czasem dla kredytobiorców. Pod warunkiem oczywiście, że mogli sobie pozwolić na kredyt w walucie - w zasadzie dowolnej spośród najpopularniejszych - czy to CHF, czy EUR, czy USD. Po nieco ponad półrocznu kapitał do spłaty mają o 1/3 niższy z powodu umocnienia PLN.

Jak wspominałem - Ci, których było na to stać i byli w stanie sprostać utrudnieniom ze strony banków.
      • jestembond Re: Najnowsze dane: co czwarty kredyt to dzieło d 02.09.09, 19:24
        Gość portalu: arfer napisał(a):

> Jak wspominałem - Ci, których było na to stać i byli w stanie sprostać utrudnie
        > niom ze strony banków.

Oczywiście. Wiadomo, zawsze lepiej być pięknym, młodym i bogatym, niż brzydkim,
        starym i chorym.
    • sselrats Najnowsze dane: co czwarty kredyt to dzieło dor... 02.09.09, 19:54
      Taaa... Kiedys byla czarna wolga lapiaca dzieci, teraz sa doradcy
      finansowi zmuszajacy do wziecia kredytu.
    • Gość: sralismazgalis Doradca ci pomoże... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 20:02
      ale bajeczki. Dopóki doradcy nie będą mieli płacone za godziny (teraz mają
      prowizje od sprzedaży) dopóty będą zwykłymi sprzedawcami-naciągaczami i nie
      można im ufać...
      • poborowy102 Re: Doradca ci pomoże... 02.09.09, 22:56
        są oszustami, nazwijmy rzeczy po imieniu. Wciskają kłamstwa naiwnym,
        biednym często ludziom. Karta kredytowa jest dla bogatych, a nie dla
        kogoś kto w spożywczym przelicza na co może sobie pozwolić. Moja
        sąsiadka zeszła na zawał, kto wie czy nie dzięki temu, ze dała się
        wrobić w kartę kredytową GB, której nie była w stanie spłacić, jak
        policzyła ile płaci odsetek to marniała w oczach - najpierw deprecha
        potem zawał. Prostolinijna, starsza kobieta, a miły, przystojny
        facet nawciskaj jej farmazonów to skorzystała.
    • Gość: emigra Najnowsze dane: co czwarty kredyt to dzieło dor... IP: *.chelmza.mm.pl 02.09.09, 20:07
      A mnie doradca olał!! Złożyłam wniosek o kredyt jednocześnie u doradcy i w
      banku i jak myślicie gdzie dostałam szybciej kredyt? Dziwne, ale w banku.
      Jednak dałam szansę doradcy, pisałam maile, dzwoniłam i nic, cisza... I był to
      kierownik placówki Open Finance w Bydgoszczy.
      I w ten oto sposób ominęła go prowizja. Pozdrawiam pana, panie Łukaszu...
    • Gość: hegomoniusz Najnowsze dane: co czwarty kredyt to dzieło dor... IP: 94.254.246.* 02.09.09, 20:21
      Bank zazada zaswiadczen na niewiadomo co, przemieli i odmowi, a doradcy
      (raczej doradczynie o milej aparycji) zalatwia kredyt nawet jak cie nie stac.

Zyja z prowizji to musza sprzedac usluge posrednictwa, wiec sprzedaja.
      Maja wtyki w bankach i wiedza kto w jakim banku chce dostac premie za
      wyrobienie planu, to dlaczego nie maja zalatwic??

• antydoradca To nie są żadni doradcy!!! 02.09.09, 20:25
      Z uporem maniaka powtarzam: to nie są doradcy! Więcej na ten temat tutaj:
      antydoradca.blox.pl/2009/07/Doradca-finansowy-nie-istnieje.html
      W związku z tym bzdurą są pomysły certyfikowania pracowników pośredników
      finansowych.

---
      twitter.com/antydoradca
      antydoradca.blox.pl/
      • robert-z111 Re: To nie są żadni doradcy!!! 11.09.09, 14:32
        Tez z uporem maniaka potwierdzam to co powiedzial Antydoradca.
        Certyfikowac posrednikow mozna jako posrednikow( aby chociaz zachowywali sie
        troche bardziej etycznie i weryfikowac ich wiedze jako posrednika - przez brak
        wiedzy czesto wprowadzaja w blad Klienta).
        Natomiast certyfikowanie sie wzajemne przez firmy zrzeszone , i to jeszcze na
        niezaleznego Doradce Finansowego, to juz calkowita bzdura.Przepraszam,
        zdenerwowalem sie,bo dla udowodnienia przewrotnych racji gmatwa sie proste i
        oczywiste(na swiecie)sprawy. Doradca Finansowy to Doradca Finansowy a Posrednik
        Fin. to Posrednik Fin.( por.definicje FECIF ).Nazywanie sie przez posrednika
        doradca finansowym to przestepstwo.Regulacje w UE juz sa i jezeli jeszcze u nas
        ich nie znamy to nie udawajmy ,ze ich nie ma.
    • Gość: matt Najnowsze dane: co czwarty kredyt to dzieło dor... IP: *.izacom.pl 02.09.09, 20:43
      "pomogli w uzyskaniu", przy okazji wciskając na chama fundusze akcji
      itp. :)
    • Gość: hello Najnowsze dane: co czwarty kredyt to dzieło dor... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 22:48
      to też doradcy zarabiają po 5000 złotych miesięcznie plus samochód
      służbowy
    • poborowy102 Najnowsze dane: co czwarty kredyt to dzieło dor... 02.09.09, 22:52
      mieszkaniowe to tam hooj. Najgorsze jest to, ze skoorwysyny
      wciskają karty kredytowe babciom z 1000 zł emerytury albo
      alkoholikom, którzy potem udoopiają tym cudem całą rodzinę. Takich
      kolesi - naciągaczy, to powinno się skazywać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka