Dodaj do ulubionych

Pomerania development Platan Complex opinie

01.08.10, 12:29
Witam serdecznie,
Zastanawiałem się już nie raz z czego wynika polska mentalność. Dlaczego jest
tak, że oczekujemy zawsze najwięcej nie dając w zamian nic. Chcielibyśmy
kupować prawie darmo najwyższą jakość. Dlaczego bezwzględnie egzekwujemy
obietnice innych, ale nigdy swoich. I na koniec... dlaczego głośno i otwarcie
narzekamy, a chwalimy szeptem, bądź też wcale.
Jestem mieszkańcem osiedla Platan Complex już przeszło kilka miesięcy i nie
przeczytałem na internecie prawie żadnych pozytywnych opinii na temat
developera i inwestycji. Jest to dla mnie ogromne zdziwienie, gdyż codziennie
mijam innych mieszkańców, którzy również nie kryją swojego zadowolenia z
zakupu mieszkania. Usterki o których tyle się wcześniej naczytałem na formach
wynikały z szybkiego tempa zasiedlenia osiedla. Z podobną sytuacją spotkałem
się kupując mieszkanie w Hiszpanii. Ze wszystkich stron goniły terminy i
później podwykonawca musiał nanosić poprawki. Ale to należy zawsze wkalkulować
- w końcu coś za coś, czym wcześniej tym niższa cena metra. No ale Polak
potrafi - narzekać. Jedyną usterkę jaką ja miałem, to izolacja pod blachą na
balkonie. Dostali zgłoszenie od innego sąsiada, sami do mnie przyszli,
sprawdzili, poprawili, protokół spisaliśmy i tyle. Po temacie.
Jeżeli chodzi o kwestie prawne i kondycję Spółki to ja nie mam zastrzeżeń.
Umowa przejrzyście napisana, zasady ustalone. Przeważnie obawy i lęki wynikają
z niewiedzy i nieznajomości przepisów.

Pozdrawiam wszystkich obecnych i tych nowych mieszkańców.
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Re: Pomerania development Platan Complex opinie IP: 217.97.193.* 08.08.10, 12:25
      Powyższy komentarz jest ewidentną bzdurą. Jak pomieszka Pan pełny rok,
      to zmieni Pan zdanie. Czy ponowne wykonanie elewacji jest drobną
      usterką? chyba nie. Takich usterek, przeciekające stropy miejsc
      garażowych, to też drobna usterka? Proszę nie słodzić, czegoś co jest
      gorzkie.
      • Gość: gosia Re: Pomerania development Platan Complex opinie IP: 217.97.193.* 18.08.10, 11:42
        ciekawe co by Pan napisał mieszkając w apartamentach przy promenadzie, gdzie
        poprawki nie są nanoszone w ogóle... u nas na platanie przynajmniej pomerania
        nie ucieka od odpowiedzialności. Poprawa całej elewacji? hmm ja widziałam, że
        poprawiali jedynie fragmenty...no ale może mi się wzrok psuje... ;)
        Pozdrawiam narzekaczy
        • Gość: Alicja Re: Pomerania development Platan Complex opinie IP: *.uznam.net.pl 23.02.15, 22:46
          Alicja. Witam ,mieszkam na Platanie i nie spotkałam dotąd podobnego Osiedla, gdzie byłaby Ochrona(sprawdzanie klatek ,garażu wspólnego ,wsypów) latem ogrodnik, Panie sprzątające bardzo dokładnie dbają o czystość. Jedyne co drażni na osiedlu to niektórzy mieszkańcy nie sprzątający po psach albo rzucający byle gdzie małą butelkę po alkoholu bo akurat ją opróżnił.Pozdrawiam sąsiadów zadowolonych.
          • uznam4 Re: Pomerania development Platan Complex opinie 26.02.15, 12:58
            Gość portalu: Alicja napisał(a):

> Alicja. Witam ,mieszkam na Platanie i nie spotkałam dotąd podobnego Osiedla, gd
            > zie byłaby Ochrona(sprawdzanie klatek ,garażu wspólnego ,wsypów) latem ogrodnik
            > , Panie sprzątające bardzo dokładnie dbają o czystość. Jedyne co drażni na osie
            > dlu to niektórzy mieszkańcy nie sprzątający po psach albo rzucający byle gdzie
            > małą butelkę po alkoholu bo akurat ją opróżnił.Pozdrawiam sąsiadów zadowolonych
            > .
            Zgadzam się z Panią. Tu mieszka się super! Jesteśmy bardzo zadowoleni. Mogę się domyślać , kto pisze te krytyczne komentarze.....
    • Gość: Julek Re: Pomerania development Platan Complex opinie IP: *.pools.arcor-ip.net 11.08.10, 13:58
      ...przypomina mi to kawal; ...moge spelnic twoje zyczenie... czy Ty tez chcesz
      robic tak dobre interesy jak twoj konkurent? Nie , ja chce aby on robil takie
      slabe jak ja !!! Platanu nikt nie chwali bo "odskakuje" od norm, jest nowoczesny
      i ta w/w mentalnosc jeszcze nie u wszystkich zaczyna sie zmieniac, ale
      zaczyna!!! Pozdrawiam
      • Gość: Ronnie Re: Pomerania development Platan Complex opinie IP: *.uznam.net.pl 11.08.10, 18:14
        Platan wygląda jak nowoczesny "leningrad". Jeśli byłeś w UK to wiesz, że dokładnie takie mieszkania dostaje tam margines żyjący na socjalu. Platan nie jest ani ładny, ani dobrze wykonany, ani tani. I ja zupełnie się nie dziwię, że cieżko się to sprzedaje.
        • Gość: gg Re: Pomerania development Platan Complex opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 23:46
          biedote którą nie stać na luksusowe mieszkanka dręczy zawiść???
          • Gość: sosa Re: Pomerania development Platan Complex opinie IP: *.uznam.net.pl 12.08.10, 19:48
            coś takiego jak "luksusowe mieszkanie" w świnoujściu nie istnieje, nie mówiąc już o tym że nie jest nim krzywy i obskurny platan.
            • Gość: darek Re: Pomerania development Platan Complex opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.10, 22:16
              niektórzy dla dobrego samopoczucia mówią że Platan to nie luksusy że
              luksusów nie ma nigdzie że wszyscy jeżdżą starymi wrakami
              itd.Psychologowie twierdzą że to też metoda żeby nie wpaść w dołek.
        • Gość: A.K. Re: Pomerania development Platan Complex opinie IP: *.uznam.net.pl 24.02.15, 14:24
          Mercedesy też się długo sprzedaje
    • Gość: kv Re: Pomerania development Platan Complex opinie IP: *.uznam.net.pl 22.08.10, 18:47
      To cenna umiejętność samemu sobie polizać tyłek. Podziwiam, tym batdziej że z wrodzonej skromnosci autor wątku raczył podpisać się fałszywą ksywą, żeby odwrócić uwagę od swoich ekwilibrystycznych umiejętności
      • Gość: swede-boy Re: Pomerania development Platan Complex opinie IP: *.bredband.comhem.se 07.09.10, 02:48
        Platan...daleko od centrum....
        tam nic nie ma,
        Lidl...
        jedyna zaleta ze swiezo pomalowane sciany, elewacje,

taki Ursynów w Swinoujsciu, królikarnia, za rok ,dwa przekonamy sie o jakokosci...
        usterki...
        najwiekszym problemem jest brak przestrzeni miedzy blokami, kojarzy mi sie z jakims miasteczkiem studenckim, akademik..? internat?
        lub garnizon, czy socjalne bloki
    • Gość: Marley Re: Pomerania development Platan Complex opinie IP: *.uznam.net.pl 13.02.15, 11:53
      Mieszkam na Platanie od paru lat i nie chciałbym mieszkać nigdzie indziej w Świnioujściu. Bliziutko do wszystkich supermarketów Biedronka, Lidl, Kaufland, Intermarche oraz Żabka i także do McDonald 's. Osiedle Platan Complex jest w samym sercu miasta. Wiec niema tu komarów jak nad wodą o pewnych porach roku i jest około 700 metrów od plaży, Portu na rzece Świna oraz od granicy polsko-niemieckiej, Jest nowocześnie i młodzieżowo :)
    • uznam4 Re: Pomerania development Platan Complex opinie 17.02.15, 23:38
      Na Platanie najlepsze mieszkanie. Nie ma lepszego miejsca do życia. Wygoda, bezpieczeństwo, zadbane zielone przestrzenie.....nie wspominając o moim 52 m tarasie.
      Nie piszcie bzdur i krytyki, bo nie widzieliście Platanu, pewnie tylko z daleka. Pozdrawiam zazdrośników.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka