gosia-s 19.03.02, 12:04 No nareszcie jesteś!!! Im więcej nas tym lepiej, bo niejaki Kajli (fan klub Kazia...) stwierdził, że jestem (prawie) jednoosobowym forum... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ga Re: GA - wielki come back!!!!! 19.03.02, 12:24 Jestem, trochę z zadyszką po tygodniu z wirusem( jak najbardziej "organicznym", nie elektronicznym),ale zdążyłąm już odwiedzić wyspę.Coś się ludno tam robi, czyżby zwabieni ubiegłoroczną gorącą wiosną spływali łikendowi spacerowicze? A może to były po prostu dobre dni na zakupy po polskiej stronie. Motyw z kamienicą mi się podoba. Ale jakoś bardziej niż wysadzanie nowej interesuje mnie odnawianie starej zabudowy. Na przykład ten elegancki poniemiecki szpital, coraz bardziej niszczeje, a nikt na nim nie chce położyć łapy. Szkoda, super położenie, piękna architektura, ładny stary park. Można by z tego zrobić kilka ciekawych "funkcji" - nawet tych bardzo publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia-s Re: GA - wielki come back!!!!! IP: *.stat.gov.pl 19.03.02, 12:34 No tak... a ja dostałam wstrząsu na widok starego kościółka. To zabytek, w mordę, dlaczego tak niszczeje???!!! Poza tym, świnoujskie osiedla też straszą. Leningrady to pomalowali, a mój blok? (Kościuszki 9) Sterczy toto, rzuca się w oczy, a przecież wystarczyłaby tu farba. Odpowiedz Link Zgłoś
ga Re: GA - wielki come back!!!!! 19.03.02, 12:38 Czyli jesteś zwolennikiem teorii, że "słonia można zafortepianić"- Ha! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: GA - wielki come back!!!!! 19.03.02, 12:54 ga napisał(a): > Czyli jesteś zwolennikiem teorii, że "słonia można zafortepianić"- Ha! ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ??????????????????????????????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ga Re: GA - wielki come back!!!!! 19.03.02, 13:34 No taki żart, że fortepian można zasłonić, słonia nie da się zafortepianić a brzydką elewację wystarczy zamalować. No co, na żartach się nie znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia-s Re: GA - wielki come back!!!!! IP: *.stat.gov.pl 19.03.02, 13:48 Znam się, znam, ale nie wiedziałam co to znaczy. Dzięki za wyjaśnienie. Chyba jestem zwolennikiem tej zasady, ale czasami to jedyne i najlepsze wyjście. I niezbyt kosztowne. A "zatortepianić" to można pół Świnoujścia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: GA - wielki come back!!!!! IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 19.03.02, 15:15 Cześć dziewczyny, dawno Was nie było, a szczególnie Ga, zostawcie trohe miejsca na nowe a nie byście wszystko zamalować chciały,Historia uw Polsce najbardziej rzuca się w oczy jak jest w stanie ruiny :)) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: GA - wielki come back!!!!! 19.03.02, 15:30 Jak to dawno???!!! Ja tu codziennie jestem oprócz łykendów. A zamalowywać ładnych ruin nie chcemy, tylko to, co kłuje w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: GA - wielki come back!!!!! IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 20.03.02, 22:31 Masz racje Gosiu jesteś tu codziennie oprucz niedziel, ale nie wiem dlaczego niema Cie na gadu-gadu. A ruinny nawet piękne to kuja w oczy - moje zdanie - jedne pieknością inne niedbałością :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: GA - wielki come back!!!!! 21.03.02, 08:28 Przecież już pisałam, nie mam możliwości zainstalowania gadu-gadu w pracy. A na razie mam trochę roboty, mało czasu, więc nie uruchamiam też ICQ. A ruiny są rzeczywiście piękne, ale pod warunkiem, że się nie sypią i nie zarastają chwastami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: GA - wielki come back!!!!! IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 21.03.02, 22:27 Ale ruiny porośnięte chwastami które pokryte sa barwnym kwieciem tez maja swój nieowtarzalny urok Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: GA - wielki come back!!!!! 22.03.02, 14:20 Jasne, dopuki stoją. A poza tym ten urok jest wątpliwy, jeżeli zarastające ruiny walą się w środku miasta, niech to byłoby gdzieś na przedmieściach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: GA - wielki come back!!!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.02, 16:48 W końcu środek miasta to piekny punkt na pokazanie biedy, braku pieniędzy i może stanowić dosyć ciekawą atrakcje dla turystów. W końcu i Grecja ma swoje ruiny, a jak tam ludzie ciagną ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia-s Re: GA - wielki come back!!!!! IP: *.chello.pl 23.03.02, 17:35 A jaka to atrakcja, hę? Mogłoby być, ale zadbane!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: GA - wielki come back!!!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.02, 18:24 Zadbane to może byc wszedzie ale uatracyjnić niezadbane to trzeba umieć Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: GA - wielki come back!!!!! 25.03.02, 08:21 Mogliby przynajmniej wyplewić te chwasty i powiesić tabliczkę informacyjną: "Kościół zbudowany przez... w roku..." No nie? Odpowiedz Link Zgłoś
milseog GA - GRATULACJE! 22.05.02, 12:38 czy o to wlasnie tobie chodzilo: swinoujscie na jedynce forum? cel osiagniety. od tej pory juz prosta droga. ciesze sie, ze wam sie udalo. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: GA - GRATULACJE! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.02, 12:45 Wielkie dzięki, w końcu i Ty także do tego paluszków troche przyłożyłeś, zachox cześciej bedzie milo :))) Odpowiedz Link Zgłoś