18.01.07, 15:49
Powieje, oj powieje niewąsko. Dawno nie widziałem żeby barometr tak szybko spadał, o ósmej rano było 996 a teraz jest 977 mm Hg . Woda w rzece ma prąd wyjściowy a mimo to poziom się podnosi. Na razie wieje delikatnie z południa, jak zacznie obracać się na zachodni a nie daj na północno zachodni to ... Idę po świeczki i baterie do radia żeby kontakt ze światem jakiś mieć, zanosi się na niezły przeciąg z prądem może być różnie. Jutro rzeczywistość za oknem może być inna.
Obserwuj wątek
    • przedziwna1 Re: Wiatrowo 18.01.07, 18:33
      I jak, skreca ten wiatr? Świeczki juz mam gotowe :) Zdejmowac skrzynki z
      balkonu? A jutro rano do pracy z obciazeniem...;)
      Teraz poki co leje!
      Starbos bedziesz nasza Gwiazdą swiecaca i wskazujaca droge wsrod zawirowan
      pogodowych i nie tylko :))
      • starbos Re: Wiatrowo 18.01.07, 19:39
        Powoli nieśmiało obraca się na zachodni, ciekawiej jest na barometrze, spadł na 969mm Hg i to chyba nie koniec. Mewy, których w dzień nie było widać siedzą na lampach, na nabrzeżach i czekają, wiedzą nawałnica jest tuż tuż. Rozmawiałem za znajomą z Niemiec, takiej dmuchawy jak dzisiaj jeszcze nie widziała, miejmy nadzieję, że my oglądać nie będziemy musieli. Jeśli prognozy się sprawdzą i powieje z północnego zachodu, cofka pewna warto zwrócić uwagę na stan wody. Powodzenia, pozdrowienia, do po sztormie.
        • egraa Re: Wiatrowo 18.01.07, 19:43
          Oj, to ja pewnie tym razem zostanę w ten weekend na stałym lądzie, choć i tu
          już nieźle wieje! Pozdrawiam!
    • przedziwna1 Re: Wiatrowo 18.01.07, 21:12
      Wlasnie nadchodzi, zaczyna sie...Starbos super!
      • przedziwna1 Re: Wiatrowo 19.01.07, 15:51
        Najmocniej dolozyło nam miedzy 0.30 a 1.30 w nocy, Dziwna znow sie rozlała na
        boki, zalało pomosty i hmm, z wiatrem przyplynelo woda mnostwo smieci, ktore
        teraz bujaja sie w trzcinach...Ktos je powinien pozbierac i tylko odwieczny
        problem:kto? Gmina czy UM? Moze dzieci ze szkoly? Moze ja? Hmmm, przykro
        patrzec...
        • starbos Re: Wiatrowo 20.01.07, 07:01
          Wiatr już nabroił, teraz szaleje woda. Wypłukuje wszystko co spotka w trzcinach i na plaży, śmieci jeżdżą w tę i z powrotem . Fajnie by było żeby nikt tego nie musiał sprzątać poza właścicielami. Ostatnio widziałem kąpiącą się lodówkę, no sama tam nie przyszła, zamiast mandatów powinny być prace publiczne, to by chyba lepiej zadziałało. Inna sprawa, jak złapać sprawców? Ot i szara rzeczywistość.
    • przedziwna1 Re: Wiatrowo 20.01.07, 10:20
      Woda podnosi sie dalej czy opada? Uchyl nam znow rabka tajemnicy :) Na ICM widac
      ze ma wiac i padac. Zrobilam pare deszczowych zdjec dzis, zaraz beda na FFDz. :)
      P.S. Starbos, mieszkasz w Dz? taka babska ciekawosc mnie zzera, wybacz :))
    • przedziwna1 Re: Wiatrowo 20.01.07, 16:45
      Znowu sie zaczelo...Niby normalka, ale Dziwna juz wystarczajaco wysoko, a teraz
      sie jeszcze niezle buja. No i leje...
      • starbos Re: Wiatrowo 22.01.07, 16:32
        Woda pokazuje swoją siłę, zatrzymać może ją tylko wiatr a ten wcale nie chce pomóc. Wieje zachodni – północno zachodni 5 do 7 o B i to wróży, że woda nie opadnie. Pomiędzy Dziwnówkiem a Dziwnowem woda podchodzi pod drogę, nabrzeża zalane, pomosty pod wodą, widziałem to już parę razy i zawsze robi to wrażenie. Nie ma Pani Zimy to rządzi Neptun.
        PS. ... i wszysto jasne. Córka zdała mi relację.
        • przedziwna1 Re: Wiatrowo 22.01.07, 18:45
          Az tak wysokiego stanu wody tutaj to dawno nie widzialam... Jeszcze troche a z
          domu bede musiala w kaloszach wychodzic :)Widzialam tez te "jeziorka" przed Dz.
          od strony zalewu. Rozumiem, ze wieje i bedzie wiac? Bo w tej chwili to niezle
          szalenstwo odchodzi...
          P.S Starbos....ja tam sie ciesze :))
          • starbos Re: Wiatrowo 23.01.07, 22:23
            Dawno tak nie było, mam na to co się działo powiedzonko, może niezbyt ładne, ale w pełni charakteryzuje sytuację „waliło dramatem”. Jednak z drugiej strony piękny żywioł, oczywiście jeśli ogląda się go przez okno.
            PS. Bardzo mi miło ... i tu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka