Dodaj do ulubionych

Villa Major

28.04.07, 14:02
Witam!
Zamierzam spędzić urlop z dziećmi w Willi Major na ulicy Dziwnej 13A.
Czy to daleko od morza,chodzi mi o 3 latka czy da radę na pieszo?
Może Przedziwna będzie wiedziała czy wogóle fajnie jest w tej willi?
I jeszcze to:
Gdzie jest lepiej w Dziwnowie czy Dziwnówku?
Obserwuj wątek
    • przedziwna1 Re: Villa Major 28.04.07, 15:34
      Na pewno bedziecie mieli wzgledny spokoj, bo to po drugiej stronie rzeki, choc
      muzyczka z Clifa po wodzie niezle sie niesie :) Ale ogolnie jest tam mniej
      halasu, samochodow, turystow. Do morza spacerem okolo 15 minut - wszystko jedno
      czy przez las na zachodnia plaze czy przez most na glowna. 3-latek moze sie
      zwyczajnie znudzic marszem albo - co czesciej obserwuje - bedziecie isc pol
      godziny, bo dziecko po drodze bedzie zatrzymywac sie przy kazdym kamyku :)Jesli
      nie tolerujecie psow na plazy to polecam Wam jednak plaze w centrum, czyli przez
      most, tam jest zakaz wprowadzania psow. Pensjonat lezy nad sama rzeka, moze
      bedziecie mieli widok na most i przeplywajace statki i zaglowki. Pamietajcie o
      smarowidlach przeciw ukaszeniom komarow, bo wieczorem w lesie i nad rzeka troche
      ich jest :)
      W Dziwnowie glosniej i wiecej atrakcji, w Dziwnowku spokojniej poza weekendami.
      Nie wiem na czym Wam bardziej zalezy.
      Milego pobytu :)
    • suhotnik Re: Villa Major 04.06.07, 17:49
      Villa spoko :)
      Ale trochę daleko... Chociaż za to spokojnie :D
    • krawro Re: Villa Major 03.07.07, 15:03
      Spędziłam urlop z dwulatkiem w tym miejscu. Opisze krótko zalety i wady tego
      miejsca. Zalety:
      - piękny ogród
      - cisza i spokój
      - super widok (jeśli ma się pokuj z widokiem na rzekę)
      Jednego dnia do ogrodu wpadł na chwilkę lisek innego obok domu na przy chodniku
      posilało sie stadko dzików.
      Wady:
      - kuchnię na pierwszym piętrze trudno nazywać kuchnią. Po prostu aneks
      kuchenny w przdpokoju czy raczej korytarzu. Mieszkają na tym piętrze masz
      wrażenie że inni wczasowicze jedzą i urzędują u ciebie w pokoju
      (szczególnie "miłe "wcześnie rano). W kuchni dostępnyne naczynia typu szkalnki
      i talerze oraz sztućce ale w nie wystarczającej ilości dla wszystkich gości.
      Garnek jest tylko jednen więc nie ma co się nastawiać na gotowanie (zresztą
      jednim z naszych sąsaidów gospodarz zarzucił ze za dużo korzystają z kuchni).
      - dużo komarów
      - u nas w pokoju (nie wiem jak w imnnych)czuć wilgocią
      Ogólnie nie najgorzej ale byłam już w lepiej urządzonych miejscach za podobną
      cene.
      • miloja Re: Villa Major 05.07.07, 23:21
        Serdeczne dzięki za info,zrezygnować nie mogę,ale przynajmniej wiadomo czego
        się spodziewać :)
        My ponoć będziemy na parterze,więc niewiem czy to lepiej czy gorzej?
        Czy Ty byłaś tam w tym sezonie czy w poprzednich latach?

Pozdrawiam serdecznie.
        • krawro Re: Villa Major 13.07.07, 08:51
          Byliśmy w tym roku w drugiej połowie czerwca. Nie martw się. Tam jest w sumie
          sympatycznie. wymieniłam pewne minusy które przecież zawsze są. Uważam te
          wakacje za bardzo udane. Poza tym tobie mogę nie przeszkadzać te rzeczy o
          których pisałam. Gospodarze mają wielu stałych bywalców. Najważniejsze żeby była
          pogoda i dobre nastawienie. Zresztą wydaje mi się , że jest to jeden z lepiej
          wyglądających domów w Dziwnowie. Pewnie wszędzie sprawa wygląda podobnie ze
          właściciele nastawieni są na maksymalny zysk. Miłych wakacji
          Ada
    • miloja Re: Villa Major 03.08.07, 21:53
      No,my już po urlopie,szkoda,że tak krótko,10 dni to chyba jednak za mało
      było...:)Pogoda dopisała,oczekiwania względem Dziwnowa i zamieszkania też.Nam
      się bardzo podobały warunki mieszkaniowe.Wszystkim polecam.Dom piękny,ogród
      duży,leżaki,gril,baseny,parasole,huśtawki,w domu czyściutko,pełne
      wyposażenie,niczego nie brakuje,gospodarze w porządku.W pokojach bardzo dobre
      warunki,no można się przyczepiś do wilgoci,ale jak na krótki okres nie zawadza.
      My nie korzystaliśmy raczej z ogrodu,bo było słonecznie,więc przeważnie
      siedzieliśmy na plaży a wieczorkiem spacer i atrakcje w Dziwnowie.
      Bardzo mi się podoba Dziwnów i napewno tam pojedziemy jeszcze.
      Dziękuję Przedziwna za cenne rady,np co warto zwiedzić,skorzystałam i
      pozdrawiam Cię gorąco.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka