Dodaj do ulubionych

dobre miejsca w Świnoujściu

03.06.03, 13:51
przeprowadzam się do Was i proszę o informacje z pierwszej ręki, np gdzie są
fajne niedrogie sklepy z ciuchami, dobry fryzjer, kosmetyczka, przychodnia
lekarska, ginekolog i dentysta z umową z kasą chorych, gdzie można zjeść coś
dobrego nie zostawiając pół wypłaty. Proszę napiszcie jak wam się mieszka,
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Bystrzacha Re: dobre miejsca w Świnoujściu IP: 213.77.105.* 05.06.03, 22:00
      Z tymi niedrogimi sklepami to jest roznie. Chodzi o to, gdzie obecnie mieszkasz
      (mieszkalas dotychczas). Jezeli na wschodzie w jakiejs miescinie to bedziesz
      oczy przecierala ze zdumienia. We wszchodnich miescinach chleb kosztuje 1 zl a
      u nas 1,80. Jest taki wyrob jak pojedwica sopocka, ktora na wschodzie kosztuje
      16 zl a u nas 26. Troszeczke spore roznice biorac pod uwage to, ze przeciez
      znajdujemy sie w tym samym kraju. Chyba, ze przeprowadzasz sie z Warszawy to co
      innego. Z ciuchami to raczej nie ma problemu sa tanie i drozsze sklepiki.
      Gorzej maja faceci bo w Swinoujsciu praktycznie nie ma sklepoch z meska
      odzieza. Fryzjer to chyba studio 5. Jako facet jestem zadowolony, jak
      skorzystam z ich uslug. Babka obcina fajnie i tak jak sobie tego zycze. Wszdzie
      indziej to tylko umia wygolic z boku i gore na 3 cm. Kosmetyczka to moze obok
      centrum uznam. Poradnie zdrowotne sa 3 chyba na Dabrowskiego, Pilsudskiego i na
      2 stronie. Oczywiscie przydzial zalezy od lekarza, do ktorego jestesmy
      zapisani. Ginekolog, nie poradze przykro mi :)). Dentysta tez nie poradze bo w
      zyciu zepsuly mi sie tylko 2 zeby, ten 2 z 10 lat temu. Z reszta wiadomo jak
      teraz jest z tym narodowym funduszem zdrowia. Pewnie juz nie przyjmuja, tylko
      wszystko prywatnie bo juz jest po kasie, albo przyjmuja z 10 osob na miesiac.
      Niestety Zachodniopomorskie dostaje praktycznie najmniej kasy ze wszystkich
      woj. W gospodniku mozna zjesc obiad za 7 zl wykupujac abonament. Obok L.O tez
      jest jakas stolowka niby tania. Jak mi sie mieszka nie bede pisal bo wszystko
      jest na nie!!!! Pozdrawiam Bystrzacha
      • cma Re: dobre miejsca w Świnoujściu 10.06.03, 12:28
        wielkie dzięki! miło że ktoś wogle odpisał. Przeprowadzam się ze Szczecina wiec
        nie tak z daleka.W piatek 13-go wielka przeprowadzka a od poniedziałku do nowej
        pracy. Będe mieszkac w Międzyzdrojach więc czekają mnie przeprawy promami. Nie
        może być aż tak źle. Myślę pozytywnie,Jeszcze raz dzieńki na info,pozdrawiam,pa
        • Gość: delf Re: dobre miejsca w Świnoujściu IP: *.uznam.net.pl 10.06.03, 21:57
          cma mysl pozytywnie:)podobnie jak ty pzreprowadzilam sie tu ze
          szczecina.bardzo podoba mi sie miasto,totalny luuz,spokoj,cisza.
          jednak jesli chodzi o sklepy to hmmm kosmetyki rossmann,ciuchy-tylko
          szczecin,gdzyz nie ma za duuzo fajnych sklepow.swinoujszczanki ubieraja sie w
          defekcie?na boh.wrzesnia,w trollu,moda+.i dlatego sa bardzo podobnie
          ubrane.wiec ciuchy przywiez sobie ze szczecina:)fryzjer jest dobry w centrum
          handlowym uznam a takze na monte cassino.jesli chodzi o kosmetyczke hmmmm jest
          jedna ktora uzywa kosmetykow eris na woj.polskiego.a ginekolog?dr
          wojciechowski,ktory ma gabinet na boh wrzesnia,bo jelsi chodzi o pzrychodnie
          to nie polecam-szczerze.lepiej wydac te 30zl i komfortowo sie poczuc.
          jak sama widzis jest to baaardzo male miasteczko,gdzie prawie kazdego znasz z
          widzenia.
          czekam na ew dalsze pytania
          pzdr
          • gosia-s Re: dobre miejsca w Świnoujściu 12.06.03, 16:01
            No nie, nie takie znowu baardzo małe, ponad 44 tys. ma. :)))

Względnie tanie zakupy można zrobić w Netto (ten koło kościoła chyba trochę
            lepiej zaopatrzony), jeżeli oczywiście klientowi starczy cierpliwości, straszny
            tam bajzel. Ciekawe czy dożyję budowy hipermarketu. ;)
            • Gość: Wakacjowicz Re: dobre miejsca w Świnoujściu IP: *.zgierz.sdi.tpnet.pl 16.06.03, 15:32
              A ja znam Świnoujście tylko z okresu wakacyjnego bo od ponad dwudziestu lat
              spędzam je tam właśnie. W porównaniu do centrum Polski to drogo jak jasna
              cholera, ale da się wytrzymać. Wspominałaś o Międzyzdrojach - nie podobają mi
              się!!! W sezonie letnim turystyczna fabryka pieniędzy. Za dużo ludzi i za
              głośno - nie ma jak wypocząć.
              Świnoujście natomiast, szczególnie <<druga strona>>, pozwala oderwać się od
              wszelkich problemów:
              * falochron (około 1100m w morze)
              * latarnia morska (64m n.p.m.)
              * obok latarni udostępniony bodaj dwa lata temu kompleks zabudowań
              fortyfikacyjnych z okresu pierwszej wojny światowej
              * dzika plaża w Warszowie (polecam spacer z Międzyzdrojów do Świnoujścia -
              około 3godz. marszu po prawie dziewiczej plaży)
              * rezerwat ptaków w Karsiborzu (tuż przed przeprawą promową w stronę
              Świnoujścia - dla przyjezdnych - trzeba skręcić w lewo, przejechać wąziutki
              most i już jesteś w Karsiborzu. O rezerwat pytać miejscowych)
              * również w Karsiborzu w malutkiej przystani jachtowej kiedyś można było
              wynająć kajak i popływać po rozlewiskach rzeki Świny - czy dziś można to nie
              wiem, ale wyprawa super. POLECAM.
              * ponadto za niewielkie pieniądze możesz popłynąć na wycieczkę promem bezcłowym
              do Niemiec. Od strony Bałtyku lub od Zalewu Szczecińskiego - jak wolisz. U
              Niemców wysiadasz i zwiedzasz (czasami nie za wiele do zwiedzania). Do
              ukochanej Ojczyzny wracasz następnym rejsem za mniej więcej kilkla godzin
              * jak masz więcej pieniędzy to popłyń na Rugię - super!!!
              * blisko Międzyzdrojów polecam Wzgórze Gosań - piękny widok, kolejny punkt
              widokowy Wzgórze Zielonka - też ładnie, Jeziorko Turkusowe - naprawdę turkusowe
              szczególnie w słoneczny dzień
              * blisko Wzgórza Gosań żubrowisko - poza żubrami sarny, jelenie, dziki i orły
              bieliki - jeden z nich niewidomy.

W Świnoujściu jest fajnie - polecam.

Pozdrowienia.
    • Gość: nachez Re: dobre miejsca w Świnoujściu IP: *.biaman.pl 06.09.03, 19:32
      a ja tam sie sprowadzam do was z Bialegostoku:-)
      • Gość: jedna pani Re: dobre miejsca w Świnoujściu IP: *.ip-pluggen.com 20.02.04, 20:59
        To przezyjesz szok cen, a do tego zawsze zwiedle warzywa, nawet u handlarek za
        cene wysoka, w porownaniu z lezacym 110 blizej Stargardem Szczecinskim!
      • Gość: mod Re: dobre miejsca w Świnoujściu IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 21.02.04, 18:22
        A ja pracuje w m-jach a mieszkam w sciu i tka sie zapytma jesli osoby od
        przeprowadzek tu zagladaja niech napisza jak sie im zyje obecnie. gg10173

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka