Gość: maltry IP: *.fn.pl 09.08.09, 21:10 Jak w temacie. Był ktoś może w zoo w Ueckermunde? Będę wdzięczna za wszelkie info (dojazd, ceny, wrażenia ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jusytka Re: zoo w ueckermunde 10.08.09, 06:16 Największy hit to spora ilość zagród, do których można wchodzić i karmić z ręki różne zwierzęta - kupionym na miejscu pokarmem - 1 euro (nie może być własny) oraz głaskać je. Przy czym są to nie tylko kozy jak u nas, o bezpieczeństwo nie musicie się martwić. - Spacerując po zoo dzieci dosłownie co chwilę napotykają na rożne atrakcje przygotowane specjalnie dla nich np koła ze zdjęciami zwierząt, którymi się obraca i dopasowuje do dźwięku z odgłosem zwierzątka, który słychać po naciśnięciu guzika , ścieżki edukacyjne i wiele innych - można wejść do zagrody z małpkami i się z nimi bawić! - fantastyczny małpi gaj prawdziwym torem przeszkód - dzieci biegają wysoko nad waszymi głowami, ale są tam bezpieczne - wszystkie tablice informacyjne w zoo można przeczytać w języku niemieckim oraz polskim - zoo tonie w zieleni, wizyta tam to czysta przyjemność dla całej rodziny. Tu jest link www.tierpark-ueckermuende.de/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kari86 Re: zoo w ueckermunde IP: *.chello.pl 10.08.09, 11:42 Byłam w podstawówce, było dobrze, cen nie znam, a dojazd? też nie wiem bo jechalismy autokarem, ale najbardziej podobało mi się to, że po drugiej stronie było netto i mogliśmy iść na zakupy ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek kari86 IP: *.uznam.net.pl 11.08.09, 14:17 Skoro nic nie wiesz, to po co zabierasz głos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maltry Re: zoo w ueckermunde IP: *.fn.pl 11.08.09, 18:26 Jusytka - dzięki za wyczerpujące info :) Powiedz mi jeszcze, czy ciężko tam trafić czy droga oznakowana odpowiednio? Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: zoo w ueckermunde 19.10.09, 23:21 Z dotarciem tam nie mieliśmy problemów. Warto tylko pamiętać, że zoo po niemiecku to Tierpark. Odpowiedz Link Zgłoś