ania7718 22.10.09, 14:15 Coś z dziwnego się ze mną dzieje,odkąd dowiedziałam się, że ex ma kogoś, nawet tą osobę widziałam na zdjęciu,ciąglę myślę w czym ona była/jest lepsza ode mnie, dlaczego mnie zostawił dla niej.......... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania7718 Re: obsesja 22.10.09, 14:17 Wiem, że wygrałam los, lepszy bo on dobrym człowiekiem nie jest, tyle się dowiedziałam o nim w sensie nagatywnym a mimo to myślę o tym jak on mógł mnie zostawić Odpowiedz Link
ekscytujacemaleliterki Re: obsesja 22.10.09, 14:24 Nic tak nie boli jak zwiedzione nadzieje i niespelnione marzenia. Nie katuj sie tymi myslami bo sobie sama poczucie wlasnej wartosci skopiesz. Zly byl. To sobie pomysl,ze dla nie tez dobry nie bedzie. Odpowiedz Link
ania7718 Re: obsesja 22.10.09, 14:28 No właśnie pewne osoby od których się o tym dowiedziałam,a wcześniej wiedziały o tym mi mówią, że długo ta sielanka nie potrwa bo ta kobieta na za dużo mu nie pozwoli, napewno nie pozwoli sobą rządzić/dowodzić jako on to mówił. Odpowiedz Link
mola1971 Re: obsesja 22.10.09, 14:40 Anka, nie porównuj się z nią bo to bez sensu. Ona w niczym nie jest ani lepsza ani gorsza. Inna po prostu jest i tyle. Odpowiedz Link
ania7718 Re: obsesja 22.10.09, 14:44 Chyba tak, wiem co dla niego jest atutem u niej, to że ma pracę, prawo jazdy i dziecko. Odpowiedz Link
mola1971 Re: obsesja 22.10.09, 14:55 A co Cię obchodzą jej atuty i to co on za atuty uznaje? To już nie jest Twój problem. Teraz Ty możesz i musisz zająć się sobą i własnym życiem. Znajdź pracę, z czasem prawo jazdy zrób a na dziecko też jeszcze masz czas. Odpowiedz Link
ania7718 Re: obsesja 22.10.09, 14:58 Tak, muszę zająć się swoim życiem, czy mam czas na dziecko? niby mam i nie mam bo z jednej strony to młoda już taka nie jestem a z drugiej stara też nie. Odpowiedz Link
mola1971 Re: obsesja 22.10.09, 15:03 Aniu, najpierw to musisz znaleźć dobrego kandydata na ojca dla tego dziecka. A by znaleźć NAPRAWDĘ fajnego faceta musisz sama być samodzielna i mieć własne życie. I w żadnym przypadku nie wyskakiwać od razu z tekstami o dzidziach bo każdy normalny facet zwieje wtedy gdzie pieprz rośnie Odpowiedz Link
ania7718 Re: obsesja 22.10.09, 15:47 Znalezc kandydata,niedawno poznałam faceta, też jest po rozwodzie, spotkaliśmy się raz i raczej spotkamy się ponownie w weekend. Problem w tym, że będzie mi trudno zaufać komuś z takim bagażem doświadczeń jaki mam, boję się i jestem bardzo ostrożna. Owszem mogę się spotykać ale nic ponadto. Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: obsesja 22.10.09, 15:53 Przede wszystkim za szybko cokolwiek zakładasz. Nie obraź sie, ale teraz nie czas na myslenie o dziecku, kolejnym POWAZNYM kandydacie, o tym co robi eks, jaka jest neksia...to nie ma sensu. Teraz lepiej skupić się na sobie, własnych potrzebach i oczekiwaniach i przeanalizowaniu siebie w kontekscie tego co sie stało i co by sie chciało osiagnac w przyszłosci. Jest czas na skupienie na sobie i swoim rozwoju. A przede wszystkim teraz jest czas na zdrowienie, a nie zastanawianie sie czy jedna randka lub dwie krótko po rozwodzie mogą doprowadzic do czegos wiecej i czy potrafisz zaufac. Zaufasz, wierz mi. Zaufasz jak sie zakochasz i odżałujesz związek ze swoim eks. Nie wiem czy spotykanie sie z kumplami eksa nie jest jakas forma masochizmu i checia ciaglej kontroli nad tym co robi eks. A to niebezpieczne. Dla Ciebie i Twojego sampoczucia. Odpowiedz Link
mola1971 Re: obsesja 22.10.09, 16:06 Anka, czy Ty słuchasz (czytasz) co się do Ciebie mówi (pisze)? NAJPIERW masz być samodzielna i mieć własne życie. Chłop to dopiero później. Wg mnie priorytetem dla Ciebie teraz powinno być znalezienie pracy by się usamodzielnić. Nie tylko dlatego zresztą. Odpowiedz Link
ania7718 Re: obsesja 22.10.09, 16:46 Pracę najprawdopodobniej zacznę od stycznia,od początku.W listopadzie idę na kursy. Odpowiedz Link
cold.wind.blows Re: obsesja 22.10.09, 17:55 Skoncentruj się przede wszystkim na sobie. Podpisuję się pod tym, co napisały Kas i Mola, bo to zazwyczaj rozsądne kobiety są. Jeszcze od siebie, jednak mężczyzny, dodam iż moim zdaniem nie jest to właściwa kolejność. Najpierw zrób porządek ze swoim "bagażem", a dopiero później angażuj się w jakiekolwiek związki. W przeciwnym razie bedzie sie to wlokło za Tobą i ten cały inwentarz, chcąc nie chcąc, będziesz wprowadzała do kolejnych związków. Odpowiedz Link
sonia_30 Re: obsesja 22.10.09, 15:06 "Wiem, że wygrałam los, lepszy bo on dobrym człowiekiem nie jest" I to właśnie sobie powtarzaj.. Tamtą zostaw i jej atuty ewentualne też, nic Ci nie da takie analizowanie. Odpowiedz Link
a.niech.to Re: obsesja 23.10.09, 11:47 Tylko nie czyń miary swojej wartości z faktu, że odrzucił Cię facet. Co dla jednego be, to dla drugiego cacy, a każda z nas ma swoją wartość bez względu na taką czy inną ocenę jakiegoś pana. Odpowiedz Link