Dodaj do ulubionych

alimenty od teściów

18.04.12, 19:15
Witam ,wiem że coś takiego już było , ale zdaje sie , bez konkretnych odpowiedzi .
Czy ma ktoś może doświadczenia w tej sprawie ??
Komornik nic nie ściągnął, mąż śmieje nam się w oczy - niby bezrobotny - a wiem gdzie pracuje , co robi .
Odsyła nas do FA , ale minimalnie przekraczam próg .
Pozwanie teściów byłoby zimnym prysznicem- jego matka szybko by go ustawiła do pionu.
Podzielcie się jeśli ktoś próbował.
Dzięki ,A.
Obserwuj wątek
    • pmro Re: alimenty od teściów 19.04.12, 09:21
      Tak, efekt był taki, że nagle przed rozprawą z teściami wszystkie zaległości zostały spłacone i od tamtej pory wszystko się ustabilizowało. Alimenty przychodzą co miesiąc i na czas. Kto je tak naprawde płaci to niewiadomo, wszystko idzie przez komornika, ale przychodzą.
      • dreamline13 Re: alimenty od teściów 19.04.12, 12:54
        Dziekuję za info . Rozumiem , że złożony był już pozew w Sądzie i Pan/Pani zobowiązany/a
        się obudził/a. czyli muszę składać.
        Pozdrawiam. A.
        • limonka69 Re: alimenty od teściów 19.04.12, 13:18
          Wygląda to tak że wszyscy dziadkowie partycypują w kosztach utrzymania dziecka Twoi teoretycznie także i nigdy nie dostanie się 100% zasądzonych alimentów tatusia ale zawsze warto
          • dreamline13 Re: alimenty od teściów 19.04.12, 13:26
            Wiem , że dziadkowie mają przysądzane inne kwoty ,ale mąż nie płaci świadomie i złośliwie ani grosza. A każda złotówka nas ratuje. Znam swoich teściów - jak zlożę pozew, syn zacznie płacić . Szkoda że to tak działa ....
            • limonka69 Re: alimenty od teściów 19.04.12, 13:29
              Oby zadziałało moja sąsiadka płaci za synusia nieroba i jego to nie wzrusza
              • dreamline13 Re: alimenty od teściów 19.04.12, 13:34
                Mojego męża wzruszają tylko nakazy sądowe , tytuły wykonawcze , a i to nie zawsze .
                Zobaczymy jak to podziała , chociaż , przyznaję , że się trochę tego boję i uważam, że tak nie powinno być. Ale teściowie tez myslą , że wnuczka żyje powietrzem .
                Nie życiowi jacyś....smile
              • gazeta_mi_placi Re: alimenty od teściów 21.04.12, 11:10
                A kto sąsiadce wychował synusia na nieroba? Koleżanka jakaś czy ona sama?
            • garibaldia Re: alimenty od teściów 19.04.12, 13:33
              Częściowo to teściowie wychowali syna na nieodpowiedzialnego gówniarza, więc się nie rozczulaj, że "tak to działa", tylko złóż pozew. Konkretne działanie wykładające kawę na ławę normalizuje stosunki rodzinne. Widać exowi trzeba "zlania tyłka" przez rodziców by dorosł do odpowiedzialności.
              • fraaa Re: alimenty od teściów 20.04.12, 20:21
                garibaldia napisała:

> Częściowo to teściowie wychowali syna na nieodpowiedzialnego gówniarza, więc si
                > ę nie rozczulaj, że "tak to działa", tylko złóż pozew. Konkretne działanie wyk
                > ładające kawę na ławę normalizuje stosunki rodzinne. Widać exowi trzeba "zlani
                > a tyłka" przez rodziców by dorosł do odpowiedzialności.

jak nauczycielka sie znalazla
                • kalpa Re: alimenty od teściów 20.04.12, 20:47
                  A czy dziadkowie mogą się nie zgodzić na płacenie alimentow?
                  Bo przecież często to już starsi, nie raz schorowani ludzie...
                  • gazeta_mi_placi Re: alimenty od teściów 21.04.12, 11:09
                    A skąd nagłe pojawienie się dawno nie widzianych alimentów od ojca dziecka w sytuacji gdy matka poszła do sądu po alimenty od dziadków? Otóż dziadkowie nie zgodzili się zapewne na płacenie alimentów i pognali synka do płacenia, który dziwnym trafem znalazł jednak pieniążki dla dziecka, he he....
            • pmro Re: alimenty od teściów 21.04.12, 19:34
              ziddreamline13 napisała:

> Wiem , że dziadkowie mają przysądzane inne kwoty ,ale mąż nie płaci świadomie
              > i złośliwie ani grosza. A każda złotówka nas ratuje. Znam swoich teściów - jak
              > zlożę pozew, syn zacznie płacić . Szkoda że to tak działa ....

W naszym przypadku sprawa alimentów od dziadków została umorzona ze względu na to że magicznie przed sprawą zostały spłacone wszystkie zaległości. Nie ma alimentów od dziadków, są nadal od ojca. Takie posunięcie to dobry straszak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka