Dodaj do ulubionych

co Was odpręża?

30.08.12, 09:40
Pisałam już, że moje stare hobby jakieś takie związane ze wspólnymi latami. I szukam czegoś nowego. Z książek przerzuciłam się na kryminały, filmów już też nie oglądam, ale nie mam czym zająć rąk. Robiłam piękne rzeczy - teraz nie mam na to ochoty. Mówię o hobby raczej "stacjonarnym". Coś robić, tworzyć. Może przeredaguję moje niewysłane maile i posty z forum? Zajmie ręce, myśli i coś STWORZĘ. Na pewno tylko do szuflady, bo historia banalna i bez happy endu, ale też jako terapia? Punktowanie siebie, swojego życia? Ktoś z Was pisze?

Kwiatek
Obserwuj wątek
    • pati790 Re: co Was odpręża? 30.08.12, 10:28
      Odpręża?

Mnie seks, tylko i wyłącznie smile, ewentualnie jakieś SPA smile
      • kwiaty_zla Re: co Was odpręża? 30.08.12, 10:43
        Cóż, seks odpada. Nie mam pogotowia seksualnego big_grin
    • anbale Re: co Was odpręża? 30.08.12, 10:35
      Pisanie to świetny pomysł, bardzo dobra terapia. Otwierają się wtedy różne ciekawe klapki w głowie, nabiera się dystansu do opisywanych zdarzeń albo wręcz załapuje nowy punkt widzenia.
      Z innej beczki- to dobrze jest w czasie kryzysu emocjonalnego uprawiać intensywnie jakiś sport, jakikolwiek, byle się zmęczyć, zdyszeć, zapocić. Pomaga zapomnieć o zbolałej duszy. Ja zawsze ganiałam po górach albo na rowerze.
      • kwiaty_zla Re: co Was odpręża? 30.08.12, 10:45
        anbale napisała:

> Z innej beczki- to dobrze jest w czasie kryzysu emocjonalnego uprawiać intensyw
        > nie jakiś sport, jakikolwiek, byle się zmęczyć, zdyszeć, zapocić. Pomaga zapomn
        > ieć o zbolałej duszy. Ja zawsze ganiałam po górach albo na rowerze.

Zdechłabym na pierwszym kilometrze. Jestem niedożywiona, sport musi poczekać. Stepper w domu mnie wykańcza po 5 minutach. Musze dojść do siebie fizycznie.
        Dlatego pisałam o jakimś "stacjonarnym".

K.
    • rzut_beretem Re: co Was odpręża? 30.08.12, 11:00
      co mnie odpręża:

* piwo
      * czytanie Polityki
      * jazda samochodem
      • kwiaty_zla Re: co Was odpręża? 30.08.12, 11:16
        rzut_beretem napisała:

> co mnie odpręża:
        >
        > * piwo

odpada, tableteczki wesołe big_grin

> * czytanie Polityki

spsiała ostatnio

> * jazda samochodem

nie mam auta sad , a poza tym tableteczki wesołe

Kicha.
        Zostanę grafomanem big_grin

K.
        • pati790 Re: co Was odpręża? 30.08.12, 11:28
          Może joga w takim razie? Sama nie probowałam, ale podobno niesamowita dla ciała i ducha smile. Mozna poki co samej cwiczyc, podejrzec filmiki na you tube np.
          • kwiaty_zla Re: co Was odpręża? 30.08.12, 11:42
            pati790 napisała:

> Może joga w takim razie? Sama nie probowałam, ale podobno niesamowita dla ciała
            > i ducha smile. Mozna poki co samej cwiczyc, podejrzec filmiki na you tube np.

OOOOO
            I to jest to! Z dzieckiem mogę to robić! Super! Dzięki big_grin

K.
          • steppenwolf37 Re: co Was odpręża? 30.08.12, 11:50
            mnie kino, znajduję się wtedy w innym świecie. czytam Politykę, ale faktycznie spsiała, czytam książki, ale już żadnej nie kończę.
        • mala2012 Re: co Was odpręża? 30.08.12, 21:46
          *tableteczki wesołe - zależy które ale np antydepresanty nowej generacji nie przeszkadzają... zrobiłam z nimi badania psychotechniczne wink

Ja znalazłam sobie nowe hobby - robienie biżuterii i to mnie naprawdę relaksuje smile
    • malpkap Re: co Was odpręża? 30.08.12, 11:55
      Taras+książka+kawa/piwo/winosmile
      A ostatnio serial "Jak poznałem Waszą matkę" - pierwszy serial, który oglądam od 7 lat, czyli od kiedy leżałam plackiem przez 3 miesiące...
      • blue_ania37 Re: co Was odpręża? 30.08.12, 13:28
        joga ćwiczona w swiątyni buddyjskiej i pisanie, dużo pisania....
        A
    • kobieta306 Re: co Was odpręża? 30.08.12, 13:34
      z tą jogą to Wy poważnie?
      Da się z dziećmi na to chodzić?
      Może się skuszę, bo tak o tym piszecie.
      • blue_ania37 Re: co Was odpręża? 30.08.12, 16:54
        Mi ta joga pomagasmile , ja wogóle zakochałam się w buddyzmiesmile.
        Nie wiem jak wygląda joga w jakiś fitnesach, ja na moją łażę z dzieckiem.
        Ostatnio dostałam od buddystów książkę, przebudzenie świętego ciała, polecamsmile
        A
        • kwiaty_zla Re: co Was odpręża? 30.08.12, 17:19
          blue_ania37 napisała:

> Mi ta joga pomagasmile , ja wogóle zakochałam się w buddyzmiesmile.
          > Nie wiem jak wygląda joga w jakiś fitnesach, ja na moją łażę z dzieckiem.
          > Ostatnio dostałam od buddystów książkę, przebudzenie świętego ciała, polecamsmile
          > A

Myślałam raczej o jakimś dvd i w domu ćwiczyć. Też można.

K.
          • lady-z-gaga Re: co Was odpręża? 30.08.12, 19:12
            Samodzielnie w domu z dvd to można szydełkowania się uczyć smile
            Joga - zwłaszcza dla kogoś, kto dotąd sportu nie uprawiał - tylko z instruktorem, i to dobrym.
    • nicol.lublin Re: co Was odpręża? 30.08.12, 13:34
      ja po rozstaniu zaczęłam studia smile bardzo mi pomogły stanąć na nogi. no i uwielbiałam chodzić na fitnes. książki pochłaniam pasjami - ale tylko te ulubione. łażenie po sklepach - niekoniecznie kupując.

a i wiesz co? jak wpadłam po raz pierwszy na takie forum, to tez wsiąkłam czytając chyba na miesiąc!!!! no nie mogłam uwierzyć, że to możliwe! smile
      • azmb Re: co Was odpręża? 30.08.12, 18:07
        Ach, "Lobby biuściastych" to już cała szkoła brafitiingusmile Czytam je systematycznie, czytam porady z linków zamieszczonych obok forum, a ostatnio zamówiłam kostium kąpielowy dla wielkobiuściastej i- mam go już w domusmile Jest dobry!!
        A studia, SPA czy fitnessy pomagają. Jedynie joga ponoć nie powinna być ćwiczona w domu, bez pomocy instruktora. Można się usamodzielnić dopiero po zdobyciu i utrwaleniu właściwej techniki pod okiem fachowca. Ćwiczyłam, zrezygnowałam, nie żałuję
    • ewela1_1 Re: co Was odpręża? 30.08.12, 20:07
      Mnie sen najbardziej odprężabig_grin I jeszcze jak mi się śnią piękne sny to już ho ho smile. W końcu od 5 lat niedawno porządnie się wyspałam, więc "przeżywam" dlatego tak się cieszę z takich wypoczętych poranków smile.
      -------------
      "Żaden człowiek siły swojej nie zna, dopóki jej w potrzebie z siebie nie dobędzie" E. Orzeszkowa

"Nie ma drogi do szczęścia to szczęście jest drogą"
    • miss.swiss Re: co Was odpręża? 30.08.12, 22:27
      Mnie też pisanie odpręża. I czemu tylko do szuflady... Są blogi, fora, portale. Niektóre na bardzo dobrym poziomie.
      Aktywność fizyczna, joga właśnie, pilates...
    • na_rozdrozu76 Re: co Was odpręża? 31.08.12, 09:08
      Też polecam jogęsmile
      Na początek jednak radziłabym zapisać się na jakieś zajęcia. W domu możesz ćwiczyć jak już będziesz wiedziała jak to robić poprawnie.
      Genialna rzecz - wycisza, dystansuje, wzmacnia, koi. I nie mam tu na myśli całej nadbudowy ideologicznejsmile Same ćwiczenia sprawiają, że zmieniasz optykę patrzenia na siebie i świat.
      To ład i harmonia. Polecamsmile

• to.ja.kas Re: co Was odpręża? 08.10.12, 22:39
        czytanie, rozmawianie, bieganie, picie wina z mężem do kolacji i oglądanie filmów, co w moim wykonaniu wygląda tak, że zasypiam po 20 minutach i rano pytam się męża jak się skończyło wink
        • nandita_7 Re: co Was odpręża? 09.10.12, 09:18
          To.jakaś, w przypadku posiadania fajnego męża mniejsza chyba jest potrzeba odprężania się. smile Gratuluję ci braku problemów ze snem. Ruch w ulubionej formie.Literatura ulubionego rodzaju. Pisanie. Czegokolwiek. Pamiętnika, historii przodków. Gotowanie - jeśli lubisz. coś, co się robi rękami, w sensie robótki - jeśli umiesz i lubisz, haft, druty, szydełko, szycie ręczne. Może robienie biżuterii? Teraz tyle sklepów w półproduktami. Piwo - taak. smile Rower! Nowe hobby - może fotografia?
          A na silny stres - zmęczyć się fizycznie. Polecam pranie w rękach.
          • noname2002 Re: co Was odpręża? 09.10.12, 12:03
            A na silny stres - zmęczyć się fizycznie. Polecam pranie w rękach.

Ja wolę kopanie ogródka big_grin
            I w ogóle grzebanie w ziemi mnie odpręża, a jedną z największym przyjemności jest polowanie w centrach i sklepach ogrodniczych i w internecie na nowe odmiany "zielska".
            A potem planowanie gdzie co wcisnę.
            • nandita_7 Re: co Was odpręża? 10.10.12, 09:28
              Ja bym też wolała, tylko nie mam ogródka. smile
            • mayenna Re: co Was odpręża? 10.10.12, 10:14
              Mnie świetnie pomagało rąbanie drewna, nauka języków i śpiewanie w chórze
              • czekolada.mietowa Re: co Was odpręża? 10.10.12, 10:25
                ruch, ruch i jeszcze raz ruch smile ale trwający min 30 minut - wtedy podobno następuje produkcja endorfin - hormonu poprawiającego nastrój.
                Ja - gdy mam podły nastrój - zmuszam się do ruchu, jakiegokolwiek i po 40 minutach czuję jak stres "schodzi" ze mnie...

Tekst linka

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka