Dodaj do ulubionych

98karola pomoc

29.03.14, 16:25
Tworzę nowy wątek - karola, napisz dokładnie, czego potrzebujesz. Jakie ubranka (np. kurtka, czapka, sweterki 2 itp), buty, na jaki rozmiar.
Kasper, zamiast bawić się w rozgrywki i dogryzania proponuję, żebyśmy oboje zainicjowali składkę na kaucję dla karoli. Mam 3 dzieci,najwyżej raz nie pojdą do kina. 40 osób po 50 zł to nie tak dużo. Nie uzbieramy? Karola odda albo nie oddasmile. Ale coś zrobimy, zamiast dopieprzać sobie na forum w ciepełku domowego zacisza. Karola, napisz do mnie i podaj nr konta. Pozdrawiam i trzymam kciuki.
Obserwuj wątek
    • teuta1 Re: 98karola pomoc 29.03.14, 16:38
      teuta1@gazeta.pl
    • nicol.lublin Re: 98karola pomoc 29.03.14, 18:20
      napisz jakie rozmiary. coś dla młodszej by się znalazło.
    • mika99 Re: 98karola pomoc 29.03.14, 19:51
      Karola, dokładnie napisz czego potrzebujesz jak się krępujesz napisz na priv. rozmiary- idzie wiosna, chemia, -może jakaś paczkę w pracy uda się uzbierać.
      • 98karola Re: 98karola pomoc 03.04.14, 11:20
        Witaj
        KOLejna dobra duszasmile neta mam do jutra.45075833 moje gg.Jesli mozesz odezwij siesmile
    • kami_hope Re: 98karola pomoc 29.03.14, 23:38
      kami_hope@gazeta.pl

Chetnie doloze sie do kaucji. Paczke tez moge zorganizowac, ale to troche potrwa (przeprowadzam sie od 1ego).

Karola, glowa do gory!
      • 98karola Re: 98karola pomoc 03.04.14, 12:38
        Witaj
        Dziekujesmile pisz na emaila 98ka-rola@gazeta.pl.
        • kami_hope Re: 98karola pomoc 11.04.14, 18:09
          Karola przeczytaj swoja poczte prosze. Pozdrawiam.
          • 98ka-rola Re: 98karola pomoc 15.04.14, 10:06
            Niemam zadnej wiadomosci od ciebiesmile
            • kami_hope Re: 98karola pomoc 15.04.14, 23:12
              Wyslalam Ci 2 emaile na poczte gazetowa. Moze Cos jest nie tak? Emails poszly na 98karola, jak wpisalam 98ka-rola, wyswietlila sie informacja, ze taki adres nie istnieje.
              z tego co wiem, ktos inny przekazal Ci wazne informacje dot.przekazu.
              • kami_hope Re: 98karola pomoc 15.04.14, 23:18
                Pisalas wczesniej jako 98karola, a pozniej jako 98ka-rola. Napisalas, ze poczte aktywowalas, domyslam sie ze ta pierwsza. Postaraj sie prosze o wieksza przejrzystosc, bo sprawy niepotrzebnie moga sie komplikowac.
    • berlynea Re: 98karola pomoc 30.03.14, 08:31
      Karola, napisz, proszę, do mnie na pocztę gazetową - berlynea@gazeta.pl
    • mayenna Re: 98karola pomoc 30.03.14, 08:57
      Teuta, aktywuj profil bo nie ma możliwości wysłania ci prywatnej wiadomości.
      • teuta1 Re: 98karola pomoc 30.03.14, 10:10
        aktywowałam
    • fotm Re: 98karola pomoc 31.03.14, 15:05
      Ja się chętnie przyłącze do akcji. Poproszę info o koncie na maila!
      • teuta1 Re: 98karola pomoc 31.03.14, 19:32
        Karola, odezwij się, duża grupa ludzi chce Ci pomóc.
      • 98karola Re: 98karola pomoc 03.04.14, 14:22
        Bardzo dziekujesmile
    • nowainnaja1 Re: 98karola pomoc 01.04.14, 23:36
      Chętnie przyłączę się do tej inicjatywy.
      Mogę zaproponować ciuchy i wsparcie finansowe.

• 98karola Re: 98karola pomoc 03.04.14, 14:26
        Witajsmile przekazalam informacje teute.Neta mam do jutra tak wiec moja obecnosc jest tu ograniczona.Bardzo dziekuje za pomocsmile
    • adam543 Re: 98karola pomoc 02.04.14, 19:30
      Podbijam wątek do góry .

Karola . Poszukiwana ! Kontakt - chyba z ...Teutą .
      Trzymam kciuki za pomyślność całej akcji .
      • teuta1 Re: 98karola pomoc 02.04.14, 23:03
        Kochani, wszystkich, którzy do mnie napisali informuję, że nadal czekamy na jakąkolwiek informację od karoli. Może speszyła ją reakcja w innym wątku.... Tak czy inaczej, kochana odezwij sie do mnie i przynajmnie poinformuj, jak sobie radzisz. Ja prywatną pocztą prześle tę info wszystkim zainteresowanym, którym dziekuję, bo to fajnie dostać taki odzew i widzieć, że ludziom chce się pomagać. Życzę wszystkim dobrej nocy. Pa. Agnieszka
    • 98karola Re: 98karola pomoc 03.04.14, 11:17
      Witajsmile nie mam neta wiec jestem zaskoczona milesmile z gory dziekuje.Bede wdzieczna za jakakolwiek pomoc.Dzieci mam w wieku 5 i 13 lat.Starsza corka ma wzrost 158 cm
      MNIejsza ok 102.Moje gg to 45075833 napisz prosze .Pozdrawiam serdecznie
    • 98karola Re: 98karola pomoc 03.04.14, 13:39
      Starsza corka ma wzrostu ok 158cm nr buta 37smile mniejsza ok 104 cm.nr buta 28.Nie bede wybrzydzac.Wszystko sie przyda.Nie teraz to pozniejsmile
      • teuta1 Re: 98karola pomoc 03.04.14, 20:27
        Kochani, dziewczyna odezwała się do mnie na maila. Wysłałam wam info i ze swojego profilu, i z poczty. Pozostałe osoby, np innanowaja, czy innych, którzy są zainteresowani np. wysłaniem paczki z butami czy ubraniami, zapraszam na priv. Ze swojej strony chciałam zaznaczyć, że przede wszystkim zależało mi na zebraniu kwoty na kaucję na tańsze mieszkanie, bo długoterminowo to daje wieksze oszczędności i pozwala żyć lepiej niż jakakolwiek doraźna pomoc. Może "hanyski i gorolki" też chcą adres? Może sie któraś z dziewczyną spotka? Nie wiem, up to you. Pozdrawiam was, dzieci mi jęczą w wannie, za chwilę rozwalą łazienkęsmile
        • teuta1 Re: 98karola pomoc 03.04.14, 20:30
          Aha, cały czas jeszcze nie udało nam sie zebrać pełnej kwoty na kaucjęsad.
          • kobieta-000 Re: 98karola pomoc 03.04.14, 21:21
            Ja też pod koniec stycznia musial uciekać od psychicznej właścicielki mieszkania, które wynajmowałm z Synem.
            Szukałam i znalazłam, porozmawiałm z właścicielką mieszkania które chcieliśmy wynająć.
            Są dobrzy ludzie. Pani zdgodziła sięwynająć nam mieszkania BEZ KAUCJI mówiąc że to dziwne, ale czuje że zostalismy skrzywdzeni ( miała racje) i że wierzy że jesteśmy wartościowymi ludxmi i że mimo iż wilelu ludzi było chetnych na ten wynajem nie wie czemu nAS właśnie zdecydował się wynając mieszkanie.

Nie trzeba wynajmowac przez agencję nieruchomości. Ja szukałam na tablicy.pl, bo tam najczęściej prywatne osoby wystawiają swoje ogłoszenia. Bezpłatnie.
            Szukaj w ten sposób. Negocjuj, rozmawiaj. Uda Ci się, jak mnie.smile) Wierzę w to.
            • 98ka-rola Re: 98karola pomoc 03.04.14, 22:05
              Od miesiaca nie robie nic innego jak szukam.Z biura wogole nie biore pod uwage.Do tej pory nie mialam szczescia by znalesc bez kaucji .Ludzie sie boja ze ktos nie zaplaci.Niektorzy zadaja zaswiadczenia o zarobkach a nawet spotkalam sie ze chcieli poreczenia od osoby emeryta gornikasmile porazka
          • fotm Re: 98karola pomoc 07.04.14, 13:18
            Prześlijcie mi proszę nr konta na maila, bo nic nie dostałam sad a chętnie pomogę smile
        • kobieta-000 Re: 98karola pomoc 03.04.14, 21:14
          98karola, odezwij się.. Zapraszamy na Nasze spotkanie po świetach.
          Tu na forum są zyczliwi dobrzy ludzie. Mnie w mojej tragicznej sytuacji bardzo pomogli. Póki co jeszcze nie dam rady sięwszystkim odwdzieczyc ale..ciągle o tym myśle, bo dostałm paczki z jedzeniem, art. chemiczne, ubrania dla siebie i Syna, pieniądze. I wiele, wiele coepłych budujacych słów.
          Dostałam pracę ( teraz na 3 miesiace na okres próbny), ruszam ponownie z zawieszona własna gazetą( bo stan psychiczny, po tym co mnie spotkał nie pozwalał na kontakty z władzami miast, klientami). Ale mam nadzieję stanąc na nogi, odbudować się . Ważne że i we mnie ktoś ( forumowicze) uwierzyli, wsparli. To sporo.
          Minie sporo czasu niczym wypłata bedzie godziwa by żyć tak jak kiedyś,ale całkiem, zupelnie niedawno jadłam obiad ( jadal ostatnio tylko Syn), a "kranówka" przelana do butelki po "ustroniance" prawie nie robi róznicy. Cóz.. i wzrok da się oszukać.

Tak więc 98karola..odezwij się, proszę. Mieszkasz obok Nas. A My fajne babki jesteśmy. Uśmiechnięta. Już teraz tak.smile)
          Pozdrawiam ciepło..
          • 98ka-rola Re: 98karola pomoc 03.04.14, 22:08
            Chetnie sie spotkamsmile mnie zycie zmusilo do zakupow w takiej fundacji dla biednych..no coz lepsze to niz glodowac
            • kobieta-000 Re: 98karola pomoc 04.04.14, 08:28
              Karola, co to za fundacja? Podaj namiary.. mnie też by sie przydało skorzystać. Nie wiem czy mogłabym..sad(

ps super ze przyjdziesz na nasze spotkanie.smile)
        • nicol.lublin Re: 98karola pomoc 03.04.14, 23:15
          ja nic nie dostałam. wysłałaś na pocztę gazetową?
          podaj mi swój email, najwyżej napiszę z alternatywnego adresu.

i chciałabym adres do wysyłki. chyba nie ma tu nikogo z okolic Lublina by zrobić wspólną paczkę, co?
          • nicol.lublin Re: 98karola pomoc 03.04.14, 23:16
            i jeszcze pytanie. czy dziecko młodsze to chude czy pulpecik raczej? lubi barbie?
            • teuta1 Re: 98karola pomoc 04.04.14, 18:02
              wysłałam
              • teuta1 Re: 98karola pomoc 04.04.14, 20:42
                Wszystkich tych, którzy sie do mnie odzywali w sprawie karoli bardzo gorąco proszę o odebranie poczty!!!
                • sleepsafe Re: 98karola pomoc 06.04.14, 03:27
                  ja poproszę nr konta Karoli na adres:
                  spamenio@gmail.com
                  Chyba, że jest inna forma przekazania pieniędzy.
                  • teuta1 Re: 98karola pomoc 06.04.14, 09:16
                    Kochani, piszcie do mnie od razu na profil albo pocztę gazetowa. Zgłaszanie akcesu w tym wątku powoduje, że muszę pamiętać, że ktoś jeszcze jest chętny, wyszukiwać, kopiować. To niby nie jest praca, ale między kąpielą dzieci, jajecznicą na śniadanie, bójkami chłopaków, boję się, że coś ominę, o czymś zapomnę. Pozdrawiam wszystkich. Agnieszka, maila sleepsafe wysyłam.
                    • adam543 Re: 98karola pomoc 06.04.14, 11:10
                      Ha ,ha . Chciałaś to masz . Teraz musisz pilnować .
                      Ale za to masz gratisowe rozgrzeszenie . Jeśli istnieje coś takiego jak niebo , to anielskie skrzydła masz zagwarantowane .
                      • adam543 Re: 98karola pomoc 06.04.14, 11:18
                        A tak na marginesie .....
                        Może warto by było pomyśleć o jakimś wątku pomocowym na forum . Może raczej na zasadzie - ,,oddam , przekażę ubranka , wózek , zabawki .....". " Poszukuję taniego mieszkania " i temu podobne , niby proste rzeczy ...
                        W naszym kraju nie żyje się komfortowo nawet parom , a co dopiero powiedzieć singlom wychowującym samotnie dzieci . A po rozwodach bywa różnie. Ale najczęściej to nieszczęścia nie chodzą parami - a raczej czwórkami.
                        • teuta1 Re: 98karola pomoc 06.04.14, 14:57
                          Fajny pomysł z tym odrębnym wątkiem.
                          • teuta1 Re: 98karola pomoc 07.04.14, 17:30
                            Kochani, z różnych powodów jestem zmuszona zaprzestać pośredniczenia w przekazywaniu nr konta między Wami a karolą. Winna Wam jestem sprawozdanie: napisało do mnie 7 osób i wszystkim przesłałam nr konta dziewczyny. W wątku napisałam, że nadal brak pełnej kwoty, no bo suma naszych wpłat da około 400 zł. To jest właśnie ta duża grupa, o której pisałam. Wszystkim dziękuję, innych ewentualnych zainteresowanych przepraszam. Nadal jestem przekonana, że powinniśmy mieć wątek pomocowy.
                            • 98ka-rola Re: 98karola pomoc 07.04.14, 18:01
                              Dziekuje za checi.Spodziewalam sie ze tak naprawde nikt nie pomoze.Takie czasy.Dziekuje za slowa otuchy.Wierze w to ze zaswieci i dla mnie kiedys slonce.Pozdrawiamwink
                            • adam543 Re: 98karola pomoc 07.04.14, 18:33
                              Teuta . To trza coś wymyśleć z tym wątkiem pomocowym .
                              I tak sobie pomyślałem ze może nie tyle z wątkiem pomocowym ale raczej osobnym forum . Tyle ze takim troszkę skojarzonym z RiCD . No bo samo TO forum to zajmuje się .... zupełnie czymś innym ,a pomocowe ma służyć samodzielnym/samotnym rodzicom . I nie zawsze koniecznie muszą to być rozwodnicy .
                              Trza założyć osobne forum , napisać coś na powitanie , wybrać jakiegoś moderatora, albo dwóch co by trolli przepędzali i jakoś się potoczy ....
                              No a na obecnym tu forum wkleić link , albo poprosić obecnych tu moderatorów o odpowiednie ..... czy ja wiem ? Promocję ? Reklamę ? Pomoc przy prowadzeniu ?
                              • teuta1 Re: 98karola pomoc 07.04.14, 20:43
                                Te ważne powody to moje powody, niezwiązane z osobą karoli, tak gwoli wyjaśnienia. Ag.
                                • 98karola Re: 98karola pomoc 08.04.14, 07:41
                                  Jutro mam sprawe rozwodowa.Oby ostatnia..
                              • mayenna Re: 98karola pomoc 08.04.14, 08:27
                                Adam, pamiętasz tego chłopaka z Wrocławia, który załozył stowarzyszenie pomagające ludziom w okresie rozwodu? Może z nim o tym porozmawiać?Nie pamiętam nicka: Rozpieprzony po latach?
                                • 98karola Re: 98karola pomoc 08.04.14, 14:40
                                  Dziekuje pani z warszawy za pomocsmile
                                  • sleepsafe Re: 98karola pomoc 08.04.14, 15:59
                                    A niech na zdrowie Pani idzie! Pozdrawiam serdecznie. Dużo siły życzę smile
                                    • teuta1 Re: 98karola pomoc 08.04.14, 18:16
                                      Czy ktoś wie, czy funty wysyłane z W.Brytanii na zwykłe konto w Polsce (w PLN0 zamieniają się w cudowny sposób w złotówki, czy też do ich odbioru trzeba mieć konto walutowe?
                                • adam543 Re: 98karola pomoc 08.04.14, 21:45
                                  Nick i faceta pamiętam . Fajny, zabawny gość , ale jakoś zniknął. Zresztą jak większość z nas , przychodzi się na forum , a potem odchodzi ....
                                  Ja też w zasadzie tak zaglądam z przypadku . Po prostu zaintrygował mnie wątek to napisałem .
                                  A założenie i prowadzenie forum to chyba nic wielkiego . Każdy może być ojcem/matką założycielką. Tyle ze trzeba mieć czas żeby tam zaglądać ..... Może kogoś natchnie .... a może Ty Mayenna , to nic wielkiego
                                  • teuta1 Re: 98karola pomoc 15.04.14, 18:08
                                    Kochani, wraz ze mną w akcji wzięło udział 12 osób, które deklarowały jeszcze poinformowanie znajomych.
                                    • kami_hope Re: 98karola pomoc 15.04.14, 23:03
                                      To dzieki Twojej swietnej inicjatywie Teuta!
                                      Wbrew wczesniejszej opinii Karoli, to jednak dowodzi, ze "czasy sa dobre" i ludzie chetni do pomocy. Trzeba umiec poprosic o pomoc, przyjac pomoc i z niej skorzystac.
                                      Pozdrawiam wszystkich zaangazowanych!
                                      Karoli zycze szybkiego wyjscia na prosta.
                                      • 98karola Re: 98karola pomoc 08.05.14, 10:19
                                        Chcialabym podziekowac za paczke pewnej pani.Bardzo dziekuje i pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka