Dodaj do ulubionych

Rozwod, sluzebnosc, meldunek

06.02.16, 18:42
Witam
Dostalam na mocy darowizny polowe domu, ktorego 1/2 czesci na podst. aktu notarialnego (zapis o sluzebnosci mieszkania -dozywocie dla moich rodzicow).
4 miesiace temu moi rodzice rozwiedli sie (bez orzekania o winie) na wniosek mojej mamy. 7 miesiecy temu moja mama wyptowadzila sie z domu.
Moj tata jest chory, ma stwierdzony 1 stopien niepelnosprawnosci. Chce placic za jego prywatne leczenie.
Chce rowniez wymeldowac mame i pozbawic ja prawa sluzebnosci, poniewaz kolokwialnie mowiac uciekla öd problemu choroby i cala odpowiedzialnosc za tate spoczywa na moich Barkach.
Czy möge ja wymeldowac? Jak uniknac renty z tytulu zamiany sluzebnosci? Jestem wspolwlascicielka domu, w przyszlosci chce sprzedac swoja czesc i kupic tacie kawalerke z mozliwoscia dozywotniego mieszkania. Niestety finansowo nie podolam splacac rowniez mamy, szczerze mowiac nie man na to ochoty.
Jak to wszystko wyglada w swietle nowych przepisow meldunkowych? Jak uniknac renty lub innych roszczen ze strony mamy?
Obserwuj wątek
    • bebbcia Re: Rozwod, sluzebnosc, meldunek 06.02.16, 19:05
      Przepraszam. W akcie notarialnym w czesci dot mojej osoby widnieje zapis o zapewnieniu rodzicom bezplatnej i dozywotniej mozliwosci zamieszkania oraz zapewnienia opieki nad nimi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka