anja_pl 15.06.05, 22:55 odeszliście z domu z powodu romansu. Romans sie skończył, żona chce żebyście wrócili, czy wrócilibyście? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samosia75 Re: pytanie do menów: 15.06.05, 23:17 Nie jestem menem, ale się wypowiem krótko. Mój wróciłby. Ale to bardzo osobliwa historia, więc nie wiem czy to typowe dla genotypu XY.. Odpowiedz Link
scriptus Re: pytanie do menów: 15.06.05, 23:18 Odpowiem, ponieważ pytanie jest skierowane do mnie (jestem mężczyzną) W zasadzie mnie to pytanie nie dotyczy, nie wyobrażam sobie, żebym odszedł z domu z jakiegokolwiek powodu, A już na pewno zawsze wróciłbym do mojej ukochanej żony. Odpowiedz Link
bezecnymen Re: pytanie do menów: 16.06.05, 00:10 a ja widząc, że romans się kończy szybciutko rozejrzał bym się za nowym...nigdy nie wracam Odpowiedz Link
jarkoni Re: pytanie do menów: 16.06.05, 00:35 nie wróciłbym i nie wrócę, szczególnie po tym co zaaplikowała mi moja ex... Odpowiedz Link
tricolour Czy Ty, Aniu... 16.06.05, 00:17 ... na podstawie naszych wypowiedzi chcesz "wywnioskować" co zrobi Twój mąż? Takie mam wrażenie. Nie chodzi mi o to, by Cie urazić, czy dystansować. Chodzi o to, by nie mysleć życzeniowo, bo to nic nie daje - wręcz jest szkodliwe. Odpowiedz Link
anja_pl Re: Czy Ty, Aniu... 16.06.05, 09:40 tri to na razie rozważania hipotetyczne, znam pragnienia dzieci, które chcą by tata wrócił, sama miotam się czasami odpuścić czy czekać, kiedy z Nim rozmawiam i patrzę w oczy to ciągle widzę to coś... i wtedy wszystko wybaczam od ręki, a kiedy spóźnia się z płaceniem alimentów czy "zapomina" o wspólnym finansowaniu dziecięcych wyjazdów itp. to mnie szlag trafia, że muszę do Niego dzwonić i upominać się, Odpowiedz Link
vertigo5 Re: pytanie do menów: 16.06.05, 08:19 Nie ma jednej słusznej odpowiedzi Aniu. Wszystko co się z sytuacją wiązało jest ważne: czas, intensywność, sposób zakończenia, sposób traktowania współmałżonka, wypowiedziane słowa... . Jeśli chodzi o mnie to długo, bardzo długo miałem w sobie siłę do wybaczenia. Odpowiedz Link
mindsailor Re: pytanie do menów: 16.06.05, 09:42 ten, z którym jestem, wróciłby, gdyby żona dawała choć cień szansy Odpowiedz Link
amws Re: pytanie do menów: 16.06.05, 09:47 mój mąż chce wrócic, romans zakonczył sie fiaskiem, ale ja nie wiem czy chce...... on sie stara, zamieszkała z nami (to jego mieszkanie) zajmuje sie mała, chodzimy na spacery, robi zakupy, kanapki...ale ja sie boje zaufania ponownego.... Odpowiedz Link