tricolour 03.05.06, 20:45 ... nastraja bardzo optymistycznie. Gęba opalona przez ostre słońce odbite dodatkowo od śniegu - gęba czerwona, a oczodoły białe - mogę straszyć dzieci i dziewice... Jeszcze dwa dni i znów laba. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1madzia Re: Dziewice? Co to takiego? 03.05.06, 21:04 Pozazdrościć (gór, opalenizny mniej)! Byle do wakacji...też sobie nie będę żałowała. Odpowiedz Link
ba_mala Re: Dziewice? Co to takiego? 03.05.06, 21:53 Buu, a ja siedzialam caly czas w W-wie, bo jestem totalnie splukana(( No ale Tri, dalam czadu na balkonie i brazowa jestem.Wprawdzie powietrze u mnie wybitnie nieswieze i po paru sesjach na balkonie w nocy swiece na zielono(z nadmiaru substancji chemicznych ), ale moge smialo stwierdzic, ze odpoczelam psychicznie.A na sama mysl, ze jutro wstaje o 5 30, i musze zawiezc dzieciatko do przedszkola, a potem przebijac sie przez pol W-wy do pracy;robi mi sie niedobrze. Zycze wszystkim spokojnej nocy, i bezstresowej koncowki tygodnia Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: Dziewice? Co to takiego? 04.05.06, 10:28 A ja na rybkach, rybkach, rybkach. Ach Zalew Zegrzyński z łódki jest piękny. Opalenizne mam jak Tri.... też mogłabym straszyć, ale nie straszę, po co???:- )))) Odpowiedz Link
scriptus Re: Dziewice? Co to takiego? 04.05.06, 15:32 Dziewica, odpowiadam, zgodnie z definicją, to ktoś taki, kto powoduje przechodząc po jakimś tam moście w Amsterdamie, że kamienne lwy ryczą. Ponieważ podobno od 400 lat te lwy zachowują się spokojnie, stąd wniosek, że w Amsterdamie od tego czasu żadna dziewica nie spacerowała po wzmiankowanym moście. Chyba ten most tester stoi w niewłaściwym miejscu. Odpowiedz Link
1madzia Re: Tri..,omsknął się paluszek 04.05.06, 15:38 na klawiaturze, bo zapewne chodziło mu o KOZICE. Tobie, Scriptusie dziękuję za wyjaśnienie, bo przyszło by mi umrzeć w niewiedzy. A ufam Ci bezgranicznie, bo kto jak kto, ale Ty się znasz na tym zjawisku najlepiej. Odpowiedz Link
scriptus Re: Tri..,omsknął się paluszek 04.05.06, 17:14 Niestety, nie znam się na dziewicach, ponoć to bardzo rzadkie zjawisko, zatem nie miałem możliwości uzyskania miarodajnych wyników z przeprowadzenia badań na odpowiednio dużej populacji dziewic, ba, jeszcze mi się nie zdarzyło próbować przeprowadzać przez wymieniony most nawet jednej dziewicy. Sam tam zresztą też jeszcze nie byłem. Wiedzę w tym zakresie czerpałem z informacji podawanych przez znawców tematu owych kamiennych lwów.... Dziękuję za bezgraniczne zaufanie, postaram się go nie zawieść, nawet w kwestii dziewic. Odpowiedz Link
julka1800 Re: 3 dni... 04.05.06, 11:57 a my 3 dni nad jeziorem duża odskocznia od codzienności... Odpowiedz Link
kurka_wodna2 Kormorany na Kortowie 04.05.06, 16:28 A też z tego samego powodu kormorany nie odlatują ze studenckiego miasteczka... Podobno ) Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: Kormorany na Kortowie 04.05.06, 17:45 Ach to Kortowo, Kortowskie i te akademiki i imprezy w nich, ech młodość )) Odpowiedz Link
mindsailor Re: Pięć dni w górach... 08.05.06, 14:02 gdzieś Ty był w tych górach??? ja w Zakopcu chodziłam w czapie zimowej, szaliku i rękawicach. dopiero gdy wyjeżdżalismy, zrobiło sie ładnie, ale za to skorzystałam z pogody nad morzem Odpowiedz Link