janicka.annaa 06.06.06, 14:14 Ja tez jestem po rozwodzie, nie mam dziecka, ale kogos kto probuje naprawic bledy z przeszlosci. I na urodziny dostaje herbate i kubek a na walentynki sok malinowy Dba o moje zdrowie? Czy to pazerstwo z mojej strony czy minimalizm z jego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: Minimalizm?? 06.06.06, 14:30 Dobrze masz. Ja dostawałam kalendarze i długopisy otrzymane na konferencjach prasowych Odpowiedz Link
phokara Re: ...... 06.06.06, 15:07 Jesli kalendarze na aktualny rok i dlugopisy pisaly - to full wypas!!!! Odpowiedz Link
brzoza75 Re: :) 06.06.06, 15:36 kurcze dziewczyny ja nie jestem niesamowita ja tam dostawałam kwiaty i czekoladki ale niestety nie podziałało to na moją chemię i nic nie wyszło , nie umiem się zmusić do miłości ... Odpowiedz Link
phokara Re: :) 06.06.06, 15:55 Cholera, jak to jest ze milosc jest nas w stanie zmusic do wielu rzeczy, a w odwrotna strone to nie dziala? ps. Ja jakis czas temu wypilam jednemu panu, co to knajpe prowadzi 3 butle jakiegos abstrakcyjnie drogiego wina. Myslalam, ze on mnie tak z dobroci serca czestuje, ale potem do mnie dotarlo, ze raczej chodzilo w tym wszystkim o calkiem inny organ ciala. Na nieszczescie dla niego (pana - nie organu) ja mam koszmarnie mocny i malo kumaty leb, wiec zanim wykumalam o co w tym wszystkim chodzi to go narazilam na wielkie straty finansowe... nie ponoszac przy tym strat moralnych. Mysle, ze po dzis dzien pan pluje sobie w brode i zaluje, ze mnie nie uraczyl winem typu 'caro' za 7.50. W sumie na jedno by wyszlo, bo ja tam sie nie znam na winach, a juz na facetach zwlaszcza. Odpowiedz Link
hayet1 Re: :) 06.06.06, 16:01 o rany, ale ty fajna jesteś...może wpadnę kiedys ze skrzyneczka winiora, o ile nasze mocne łby nie będa chciały jeszcze. Pozdrówko!zdrówko! Właśnie pije jakiś francuski kwas do obiadku Odpowiedz Link
phokara Re: :) 06.06.06, 17:08 Wpadaj nawet bez skrzyneczki, wina to u mnie dostatek... tylko obiadu nigdy nie ma... haha. Taka jestem fajna. Odpowiedz Link
janicka.annaa Re: :) 06.06.06, 21:43 Phokara, dalas do pieca I dobrze! Tak trzymaj. Chyba na nauki przyjade - jAk bez skrupolow brac to co dobre Niekoniecznie madre i potrzebne i zdrowe. Odpowiedz Link
yoma Re: ...... 06.06.06, 18:18 A owszem, full wypas, tylko ja też chodzę na konferencje prasowe Odpowiedz Link
janicka.annaa Re: Minimalizm?? 06.06.06, 15:43 Brzoza, ale my tu rozparwiamy o przypadkach kiedy ja chce, a on nie moze? (w sumie juz nie chce, ale dowiedziec sie chcialam czy mam za wysokich lotow wymagania) Odpowiedz Link
yoma Re: Minimalizm?? 06.06.06, 18:12 Ania, powiem tak: zachowaj wymagania, w końcu co nam zostało Jak uczyła moja mama, jak spadać z konia, to z wysokiego. Odpowiedz Link
crazysoma Re: Minimalizm?? 06.06.06, 16:16 Ty wiesz Kobieto ile taki sok z malin kosztuje? A moze On sam go robil? Z wlasnorecznie zebranych owockow. Myslac o Tobie zrywal te maliny, po chaszczach najwiekszych spodnie darl i do krwi sie ranil w tych chaszczach... pozdrawiam Odpowiedz Link
maheda Jeśli to było np. 30 dkg białej herbaty... 06.06.06, 16:27 to wcale nie było takie skąpiradło! www.herbatakawa.pl/go/_info/?id=349&sess_id=a3369faba1688bbc63ee181cffe28463 M. Odpowiedz Link
janicka.annaa Re: Jeśli to było np. 30 dkg białej herbaty... 07.06.06, 08:50 OK, to moze ja jestem z innego swiata, ja kiedys na urodziny (kiedy bylismy para) kupilam mu markowy krawat jedwabny ze spinkami do koszuli od projektanta X - ale nie chodzi mi o licytowanie sie, ale manifestowanie egoizmu w tych i innych sprawach. Brrr. Odpowiedz Link
maheda Re: Jeśli to było np. 30 dkg białej herbaty... 07.06.06, 10:55 Wolałabym pyszną białą herbatę niż najdroższą i najpiękniejszą apaszkę świata Widać jestem z innego świata. Pełna zgoda. Odpowiedz Link
maheda Re: Jeśli to było np. 30 dkg białej herbaty... 07.06.06, 12:44 Swoją szosą - wygląda na to, że oboje jesteście siebie warci, bo kupujecie - jka się wydaje - prezenty "pod siebie", a nie "pod partnera" Odpowiedz Link
yoma Re: Jeśli to było np. 30 dkg białej herbaty... 07.06.06, 13:11 Mówisz, że gdyby on jej kupował apaszki, a ona jemu herbatę, byliby szczęśliwi? Odpowiedz Link
maheda Re: Jeśli to było np. 30 dkg białej herbaty... 07.06.06, 13:16 hahahaha Nie wiem Niemniej jednak to mi wygląda na kupowanie komuś czegoś, co się samemu lubi Odpowiedz Link
ladyhawke12 hmm.. 07.06.06, 13:23 Trudno jest ocenic, czy to jest skapstwo czy moze inna forma wyrazania uczucia. Mnie np. nie stac na jedwabne krawaty i spinki od projektanta, ale stac mnie na to zeby postarac sie cos znalesc orginalnego i taniego. Pomysl z kubeczkiem (mam nadzieje ze byl orginalny) i herbata jest swietny na prezent, u nas pani w sklepie dodaje jeszcze do tego podkladke z czekolady i pare slodyczy, prezent jest swietny ja jakbym taki dostala to bardzo bym sie cieszyla. Co do soku,sama dawalam wlasnorecznie robiony sok z malinek, lub dzemiki czy powidla lub inne przetwory, ladnie zapakowane, zawsze cieszyly zwlasza sliwki w zalewie. Nie upieralabym sie przy drogich prezentach wcale nie swiadcza ze kotos dlatego mnie kocha bo daje mi takowe, wazniejsze jest to ze pamieta i stara sie. Kolejny post czytam o wymaganiach co do partnera, a naprade to strasznie trudno ocenic zamiary i postepowanie drugiej ososby, trzeba zjesc przyslowiowa beczke soli a i tak nie pozna sie nikogo do konca, moze to lepiej. Odpowiedz Link
janicka.annaa Re: Minimalizm?? 07.06.06, 13:12 Oj, nie masz racji zupelnie. To jest facet z niby "klasa", na pierwszy rzut oka. Wyksztalcony, wyglad nienaganny, praca, samochod, oczekuje wysmakowanych rzeczy i zycia z dreszczykiem. I sam takowego zazywa. Snowboardy, Alpy, tenis itp. I mam wrazenie ze tylko oczekuje, oczekuje, w zamian ofiarujac kubek z promocji za 6.99 Odpowiedz Link
maheda Re: Minimalizm?? 07.06.06, 13:16 aaaa rozumiem Skąpiradło? Patrz wątek mniej więcej obok Odpowiedz Link
berek_76 Re: Minimalizm?? 08.06.06, 03:17 Hmmm, a długo się znacie? Może on nie wie, co lubisz? Co człowiek, to inne oczekiwania. Ja na przykład oszalałabym z radości, gdybym dostała kubek i herbatę. takie prezenty najbardziej lubię. I sorry, nie obraź się - najmniej istotne jest, ile kosztowały. jesli się ma kasę, można wydać parę stówek, nie poświęcając obdarowywanej osobie jednej cieplejszej myśli, byle się postawić. A można kupić za 5 zł kubek z promocji, bo jego kolor skojarzył się ofiarodawcy z kolorem oczu tej obdarowywanej... ----------------------- Berek, mama Żaby (11.06.2002) i Dasi (19.03.2005) Odpowiedz Link
janicka.annaa Re: Minimalizm?? 08.06.06, 09:49 Berku Znamy sie kilka lat i wiem czego ten Pan oczekuje od zycia i ludzi. Nie znaczy to ze nie dostrzega drobiazgow, tylko glupio sie czuje kiedy wystartowalismy z innego poziomu, Jemu sie nie pogorszylo- wprost przeciwnie, ja trzymam ten poziom, a on cos tak czuje ze daje mi do zrozumienia ze nie zasluzylam sobie na nic innego, jako wybranka. A niech to. Odpowiedz Link
yoma Re: Minimalizm?? 08.06.06, 11:30 Będę złośliwa: podaruj mu papier toaletowy. Z promocji Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: Minimalizm?? 08.06.06, 11:45 Okropna postawa roszczeniowa, interesuje Cie facet czy jego portfel,ja tam sie ciesze z drobiazgow, bo to bardzo mile ze pamieta o roznych datach. Nie moge zrozumiec takich kobiet zobaczy ze facet ma kase to odrazu zdaje sie takiej ze musi miec wszystko co sobie wymysli, kolie z diametow, zamiast pluszowej przytulanki ale danej od serca. Odpowiedz Link
yoma Re: Minimalizm?? 08.06.06, 12:13 Właśnie chodzi o serce, moja droga. Sok z półki w supermarkecie każdy może wziąć... Odpowiedz Link
janicka.annaa Re: Minimalizm?? 08.06.06, 12:15 Nic z tych rzeczy ladyhawke12. Chodzi tylko o roznicowanie siebie i mnie. Chcialabym w przyszlosci uniknac sytuacji kiedy ja daje z siebie wszystko, a przez Niego przemawialby minimalizm. Odpowiedz Link
ladyhawke12 Re: Minimalizm?? 08.06.06, 13:22 Dziewczyny z waszych postów to nie wynika niestety, żeby zdjąć z półki sok też trzeba chcieć, i pamiętać że ktoś ma np urodzinki. Nie przekonałyście mnie, ja nie kupuje drogich prezentów jak już wyżej pisałam, i wolę jak mój partner pamięta i dostanę śmieszny kubek z rysunkiem Mleczki i herbatą, właśnie piję w nim kawę i się uśmiecham.Związek to nie powinna być inwestycja finansowa, a dawanie z siebie wszystkiego rozumie troszke w inny sposób. Odpowiedz Link
libra22 Re: Minimalizm?? 08.06.06, 20:13 Moim zdaniem mężczyźnie powinno przeszkadzać, że dostaje bardzo drogie prezenty, kiedy sam woli dawać tańsze (choć go stać na te droższe). Mógłby jakoś wyjaśnić, że woli takie fikuśne prezenty. Mam wrażenie, że to co pisze anna nie wynika z materializmu. Odpowiedz Link