pierniczek4 11.10.06, 19:31 Witaj dzięki za odpowiedź odnośnie komórki i dowodów. Ale mam jeszcze jedno pytanie.A co wtedy,gdy komórka jest owszem moja, ale jest zakupiona na firmę i r-ki przychodziły na firmę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.niech.to Re: do majkela01 11.10.06, 22:09 Korzystam z okazji i proszę o wyjaśnienie, do czego potrzebny jest odpis orzeczenia o rozwodzie. Zamierzam wymienić dowód osobisty, byłoby mi wygodniej wyciągnąć odpis z USC za jednym bieganiem. Odpowiedz Link
tricolour Ale dziwne pytania zadajecie... 11.10.06, 22:57 1. Co z telefonem, który jest mój, ale nie jest mój, tylko na firmę? 2. Do czego potrzebny jest odpis orzeczenia o rozwodzie? Odpowiedz Link
misbaskerwill Re: Ale dziwne pytania zadajecie... 11.10.06, 23:27 ad. 1. Tak to jest z tymi przed rozwodem - emocje biorą górę, wszędzie widzi się możliwe zagrożenia... Cóż Tri - Ty już jesteś dawno po, to może tego nie rozumiesz. Poza tym, Ciebie chyba ominęła prawdziwa rozwodowa wojna, więc patrzysz na to jak na czystą paranoję. A nie - to jest paranoja indukowana , przechodzi po rozwodzie (mam nadzieję). ad 2. Wiadomo, że jak się idzie do urzędu, to zwykle traci się cenny czas. A.niech.to za wszelką cenę chce zoptymalizować swoją wyprawę do urzędu, stąd dziwne pytanie ))) Osobiście, myślę, że odpis orzeczenia o rozwodzie może się przydać przy następnym ślubie... i tyle mi do głowy wypełnionej trocinami przychodzi Swoją drogą Tri - czy dopiero teraz zauważyłeś, że ludzie zadają tu _dziwne_ pytania? ) Odpowiedz Link
chalsia Re: Ale dziwne pytania zadajecie... 11.10.06, 23:53 Odpis orzeczenia o rozwodzie bywa przydatny np. przy przepisywaniu na siebie umów z gazownictwem, energetyką i innymi instytucjami. Jest też niezbędny w US jeśli chce się rozliczać wspolnie z dzieckiem.Jak również gdyby się chciało wrócic do panieńskiego nazwiska. Tak więc warto wziąc. Chalsia Odpowiedz Link
tricolour Masz rację... 12.10.06, 20:40 ... juz zapomniałem jak to było emocjonalnie podczas rozwodu... stąd dziwię się takimi pytaniami, które dla kogoś mogą być ważne. Odpowiedz Link
majkel01 Re: do majkela01 12.10.06, 17:34 zawsze lepiej miec w domu jeden odpis prawomocnego orzeczenia na wszelki wypadek bowiem tak jak zauwazyla to chalsia, jest to niezbedne w wielu sprawach. Chocby przy wzieciu kredytu nawet. Lepiej wiec trzymac w domu bo pozniej gdy bedzie nagle potrzebny moga byc czasem klopoty by uzyskac z sadu stosowny dokument. Czasem ktos jest na urlopie, czasem jest ktos chory, czasem jest kolejka podan... a czasem wsiakna akta. Dlatego nalezy zalatwic sobie taki odpis i w razie czego okazywac sie kserem jesli akurat jest honorowane. Samo uzyskanie odpisu to podanie, 6 PLN oplaty sadowej i kilka dni (zalezy zreszta gdzie) czekania. Odpowiedz Link
majkel01 Re: do majkela01 12.10.06, 17:29 wydaje mi sie ze jesli nawet... to nie masz co sie zbytnio przejmowac komorka. Watpie by sad az tak szczegolowo drazyl temat, no ale zdarzyc sie moze. W sumie nie ma znaczenia na kogo sa rachunki, bo chodzi o uzytkownika. Ludzie czasem skladaja bilingi nawet z telefonow sluzbowych i to stacjonarnych sluzbowych . Chociaz sam biling nic nie oznacza. W sumie wazne jest kto uzytkowal dany telefon, jesli uda ci sie wybronic (w razie klopotow) twierdzeniem ze z telfonu moglo korzystac wiecej osob to druga strona straci wszelkie mozliwosci wykorzystania tego dowodu. Odpowiedz Link