Dodaj do ulubionych

do majkela01

11.10.06, 19:31
Witaj dzięki za odpowiedź odnośnie komórki i dowodów. Ale mam jeszcze jedno
pytanie.A co wtedy,gdy komórka jest owszem moja, ale jest zakupiona na firmę
i r-ki przychodziły na firmę?
Obserwuj wątek
    • a.niech.to Re: do majkela01 11.10.06, 22:09
      Korzystam z okazji i proszę o wyjaśnienie, do czego potrzebny jest odpis
      orzeczenia o rozwodzie. Zamierzam wymienić dowód osobisty, byłoby mi wygodniej
      wyciągnąć odpis z USC za jednym bieganiem.
      • tricolour Ale dziwne pytania zadajecie... 11.10.06, 22:57
        1. Co z telefonem, który jest mój, ale nie jest mój, tylko na firmę?
        2. Do czego potrzebny jest odpis orzeczenia o rozwodzie?

smile
        • misbaskerwill Re: Ale dziwne pytania zadajecie... 11.10.06, 23:27
          ad. 1. Tak to jest z tymi przed rozwodem - emocje biorą górę, wszędzie widzi się
          możliwe zagrożenia... Cóż Tri - Ty już jesteś dawno po, to może tego nie
          rozumiesz. Poza tym, Ciebie chyba ominęła prawdziwa rozwodowa wojna, więc
          patrzysz na to jak na czystą paranoję. A nie - to jest paranoja indukowana wink,
          przechodzi po rozwodzie (mam nadzieję).
          ad 2. Wiadomo, że jak się idzie do urzędu, to zwykle traci się cenny czas.
          A.niech.to za wszelką cenę chce zoptymalizować swoją wyprawę do urzędu, stąd
          dziwne pytanie smile)))
          Osobiście, myślę, że odpis orzeczenia o rozwodzie może się przydać przy
          następnym ślubie... i tyle mi do głowy wypełnionej trocinami przychodzismile

Swoją drogą Tri - czy dopiero teraz zauważyłeś, że ludzie zadają tu _dziwne_
          pytania? smile)
          • chalsia Re: Ale dziwne pytania zadajecie... 11.10.06, 23:53
            Odpis orzeczenia o rozwodzie bywa przydatny np. przy przepisywaniu na siebie
            umów z gazownictwem, energetyką i innymi instytucjami. Jest też niezbędny w US
            jeśli chce się rozliczać wspolnie z dzieckiem.Jak również gdyby się chciało
            wrócic do panieńskiego nazwiska.
            Tak więc warto wziąc.
            Chalsia
          • tricolour Masz rację... 12.10.06, 20:40
            ... juz zapomniałem jak to było emocjonalnie podczas rozwodu... stąd dziwię się
            takimi pytaniami, które dla kogoś mogą być ważne.

smile
      • majkel01 Re: do majkela01 12.10.06, 17:34
        zawsze lepiej miec w domu jeden odpis prawomocnego orzeczenia na wszelki wypadek
        bowiem tak jak zauwazyla to chalsia, jest to niezbedne w wielu sprawach. Chocby
        przy wzieciu kredytu nawet. Lepiej wiec trzymac w domu bo pozniej gdy bedzie
        nagle potrzebny moga byc czasem klopoty by uzyskac z sadu stosowny dokument.
        Czasem ktos jest na urlopie, czasem jest ktos chory, czasem jest kolejka
        podan... a czasem wsiakna akta. Dlatego nalezy zalatwic sobie taki odpis i w
        razie czego okazywac sie kserem jesli akurat jest honorowane. Samo uzyskanie
        odpisu to podanie, 6 PLN oplaty sadowej i kilka dni (zalezy zreszta gdzie) czekania.
        • a.niech.to Re: do majkela01 12.10.06, 19:50
          Dziękuję
    • majkel01 Re: do majkela01 12.10.06, 17:29
      wydaje mi sie ze jesli nawet... to nie masz co sie zbytnio przejmowac komorka.
      Watpie by sad az tak szczegolowo drazyl temat, no ale zdarzyc sie moze.
      W sumie nie ma znaczenia na kogo sa rachunki, bo chodzi o uzytkownika. Ludzie
      czasem skladaja bilingi nawet z telefonow sluzbowych i to stacjonarnych
      sluzbowych . Chociaz sam biling nic nie oznacza. W sumie wazne jest kto
      uzytkowal dany telefon, jesli uda ci sie wybronic (w razie klopotow)
      twierdzeniem ze z telfonu moglo korzystac wiecej osob to druga strona straci
      wszelkie mozliwosci wykorzystania tego dowodu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka