bursztynowe 10.01.07, 09:18 Jeśli płaczesz nad tym, że w twoim życiu słońce zapadło za horyzontem, twoje łzy przeszkodzą ci patrzeć w piękno gwiazd. Znalezione w necie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ak70 Re: 10 stycznia 2007 10.01.07, 09:24 Cholerka... a ja myślałam, że na tym świecie nie ma juz romantycznych facetów....! Bursztynowe... dzięki za otwarcie oczu ))) Odpowiedz Link
bursztynowe Re: 10 stycznia 2007 10.01.07, 10:08 bo nie ma, to tylko taki pic na wodę. facet to świnia, lalalala i myśli tylko o jednym Odpowiedz Link
marek_gazeta Re: 10 stycznia 2007 10.01.07, 10:17 Chrzan, ja jestem romantycznym facetem, który myśli tylko o jednym. Odpowiedz Link
ak70 Re: 10 stycznia 2007 10.01.07, 11:00 Marek ) Ale jak myślisz tylko o jednym a jestes romantyczny to przynajmniej wiesz jak sie do tego JEDNEGO zabrać, żeby kobieta tez miała przyjemność ) Odpowiedz Link
bursztynowe Re: 10 stycznia 2007 10.01.07, 10:12 zdradzę Ci tajemnicę... jestem kobietą... tak jak Kopernik. I Skłodowska-Curie też. Odpowiedz Link
blue_a Re: 10 stycznia 2007 10.01.07, 10:23 To ja w kontrze Łzy są wehikułem, który przeniosą Cię w nowe, lepsze miejsce (za Estes, z pamięci) są potrzebne, ja myślę... Odpowiedz Link
sbelatka blue 10.01.07, 10:43 skoro juz dzisiaj łzy kapią mi na koszule... to wole myśleć, ze sa wehikułem... niż ze cos mi tam zasłaniają...aaa, gwiazdy czy coś... Odpowiedz Link
blue_a Re: blue 10.01.07, 10:54 odruchowo mówi się "nie płacz, bądź dzielna", co nie? ale płacz, nie za mocno, ale trochę tak mnie matka mówi "się poukłada, będzie dobrze", ja jej wierzę, więc Ty też uwierz. POUKŁADA SIĘ. Odpowiedz Link
mirlen a ja wczoraj znalazłam coś takiego 10.01.07, 10:53 Nie wstyd płakać. Nie wstyd krzyczeć. Nie wstyd walić głową w mur. Ale wstyd stracić nadzieję. Spodobało mi się Odpowiedz Link
blue_a Fajnie tu z Wami :) 10.01.07, 11:06 To japońskie: Jeśli upadniesz, zadbaj o to, aby nie wstać z pustymi rękami. Odpowiedz Link
phokara Re: Fajnie tu z Wami :) 10.01.07, 11:11 > Jes´li upadniesz, zadbaj o to, aby nie wstac´ > z pustymi re˛kami... ... i nie podniesc gowna. (to mix kulturowy) Odpowiedz Link
blue_a a tak to można zrozumieć? 10.01.07, 11:20 nigdy nie myślałam w ten sposób. że ręce pełne g... Odpowiedz Link
phokara Re: a tak to moz˙na zrozumiec´? 10.01.07, 11:25 To dobrze. Ja tez odebralam te mysl, ze sie podnosisz z nareczem stokrotek. Ale potem sobie skojarzylam, ze znam przypadki, ktore po upadku podnosza sie niekoniecznie z czystym i mocnym sercem... wiec tak sobie pozwolilam dopisac. Odpowiedz Link
blue_a rozumiem, rozumiem... 10.01.07, 11:31 ale z japońskiego na nasze przetłumaczyłabym to: od dna można się już tylko odbić. albo: zadbaj teraz o siebie. no i tak dalej. kurczę, ale uwierz mi, też się wywaliłam i to nie tak dawno. na razie siedzę i się rozglądam. łąka, konwalie, pszczółki będzie miód (ale nie z konwalii), będzie lepiej. Odpowiedz Link
phokara Re: rozumiem, rozumiem... 10.01.07, 11:37 Bedzie cud-miod z Kornwalii. Kazdy tutaj sie kiedys wywalil. Powaga. Mysle, ze nie ma w zyciu czlowieka, ktory by sie nigdy nie wywalil. I dobrze. Te potkniecia swiadcza jednak o naszym czlowieczenstwie, a co wazniejsze to czlowieczenstwo ladnie hartuja. Zazwyczaj. Ale niektorzy zamiast zadbac o siebie i odbic do gory, w sensie do slonca, czesto wola odkryc drugie dno. To jest dopiero bezdenna paranoja. Kto to napisal "im nizej upadasz, tym mniej cie to boli..." Dostojewski chyba. Odpowiedz Link
bartikrasnik Re: rozumiem, rozumiem... 10.01.07, 11:53 ja upadłem i co myślałem że wstełem ze stokrotką w reku ale jak powąchałem to pochniało jak guwn....i co teraz sie rozwodze po nie calym roku małżeństwa. Odpowiedz Link
blue_a przykro mi... 10.01.07, 12:03 ale każdy jest odpowiedzialny sam za swoje wybory. (ludowe przysłowie? boję się, że zabrzmi za ostro. ok. wiedziały gały, co brały) Odpowiedz Link
phokara Re: widzia?y n/t 10.01.07, 12:18 Wiedzialy galy co braly - brzmi znacznie ciekawiej. Odpowiedz Link
ak70 Re: 10 stycznia 2007 10.01.07, 11:02 Brzózko... weźmy latarki i chodźmy... ich szukać ma sie rozumieć. Bo bez nich ten świat jest... jakis zimny (pominąwszy wiosne za oknem )) Odpowiedz Link
phokara Re: przykro mi...jasne 10.01.07, 12:26 gdzie??? haha... Jest jeszcze takie przyslowie, ze czego oczy nie wiedza tego sercu nie zal. Czy jakos tak. Ale moje ulubione brzmi: Raz sie jest na moscie, raz pod mostem. (chodzi w szczegolnosci o Most Poniatowskiego) Odpowiedz Link
blue_a wbrew pozorom 10.01.07, 12:31 i chociaż budzą duży bunt, i wewnętrzny sprzeciw przysłowia ludowe mają dużo sensu. nie, już więcej nie znam. moje ulubione to jednak to japońskie. miłego dnia... Odpowiedz Link
phokara Re: wbrew pozorom 10.01.07, 12:44 > tam Pho , mys´lisz z˙e potym to tylko pod most?;D Nie - PRZED tym pod most, a potem... to nie wiem. ps. Przyslowie winno brzmiec nastepujaco: Widzialy galy co braly, a potem przejrzaly na oczy! Tak wlasnie. Odpowiedz Link
blue_a Czy czasami nie jest tak, 10.01.07, 12:52 że nie chcemy widzieć przesłanek oczywistych? Odpowiedz Link
phokara Re: Czy czasami nie jest tak, 10.01.07, 12:54 Co jest 'oczywista przeslanka' gdy milosc zakrywa oczy? Odpowiedz Link
bartikrasnik Re: P.S. 10.01.07, 13:29 a moje ulubine "nie ma tego zlego co by na dobre nie wysło" z tym ciekawe ile zlego musi sie pojawic zeby sie dobro ukazało z tego i ile tego dobra Odpowiedz Link
phokara Re: P.S. 10.01.07, 13:38 to jest tylko roznica semantyczna. Psychologicznie jest tak, ze czlowiek musi sie najpierw zakochac, zeby kochac. Odpowiedz Link