ada_k12 20.08.08, 21:09 6 byla rozprawa, dostalismy rozwod, czekam na uprawomocnienie wyroku i co dalej? przyjdzie jakies pismo z sadu, ze jestem po rozwodzie, czy mam isc po to da sądu? denerwuja sie tym wszystkim (( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plujeczka Re: czekam 21.08.08, 08:50 po uprawomocnieniu się wyroku musisz złozyć w sądzie podanie o wydanie wyroku , albo odbierzesz sama olbo mozesz sie umówić ,ze wyslą Co do domu.Wówczas możesz podjąć w 3 miesiecy decyzje co z nazwiskiem ( mozesz zostać przy swoim lub wrócic do pańieńskiego). Możesz napisac czy była to sprawa z orzekaniem o winie czy tez nie/ dziekuję i pozdrawiam , ztcze Ci wszystkieo dobrego -wszystko sie powolutku poukłada uwierz. Odpowiedz Link
ada_k12 Re: czekam 21.08.08, 20:29 To znaczy, ze jak teraz minie te 21 dni to musze isc do sądu, tak? Mam poprosic o ten wyrok i majac taki dokument isc do USC zlozyc podanie o zmiane nazwiska, a pozniej powiadomic reszte instytucji jak ZUS, US, banki itd. Dobrze zrozumialam? Odpowiedz Link
zdziwiona.2 Re: czekam 22.08.08, 07:58 Pójdź do Sądu jak minie miesiąc, bo sąd niestety czeka jeszcze 7 dni na ewnetualną pocztęi lepiej osobiscie odebrać w sekretariacie, szybciej będzie Odpowiedz Link
takisiakinijaki Re: czekam 22.08.08, 09:19 No i mam wyrok już I co dalej? W moim przypadku nie ma zmiany nazwiska - mam i będę miał swoje własne ) ale gdzie musiałbym dalej coś zgłaszać? Czy muszę zgłosić w pracy w kadrach? Liczą mi np częściowy zwrot za wczasy w przeliczeniu na rodzinę, a ilość jej członków zmianiła mi się po rozwodzie, więc chyba powinienem. Nie ukrywam, ze wolałbym się nie pobnosić, więc nie pytałem jeszcze co i jak i wolałbym nie pytać - jedynie jakbym musiał to przyniósł bym wyrok. Ale gdzie jeszcze? A w usc - jakiś dokument potwierdzający, że jestem po rozwodzie, no bo przeciez w banku np przy kredycie nie będę wyrokiem świecił, to chyba to nie dokument dla nich, chyba coś innego jest potrzebne? Jest coś takiego jak akt ślubu z adnotacją o rowzodzie ? Odpowiedz Link
a.b1 Re: czekam 22.08.08, 16:24 do usc sąd sam wysyła właściwie nigdzie nie musisz tego faktu zgłaszać Odpowiedz Link