marus19817 13.04.10, 13:45 Mam pytanie czy ktoś z państwa miał robioną biopsję trofoblastu i jak długo czeka się na wynik? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabela140205 Re: biopsja trofoblastu i co potem 13.04.10, 16:28 Ja miałam robioną, wyniki co do płci (czy chłopiec czy dziewczynka) są już do południa następnego dnia. Jeśli jest chłopiec to sprawdzają czy ma ten sam X czy chory brat i na to czeka się już dłużej, ale nie wiem dokładnie ile, bo u mnie wyszła dziewczynka. Na wynik zaś czy dziewczynka jest nosicielką czeka się też dłużej. Ja czekałam jakieś dwa tygodnie ponieważ moje dwa chromosomy X są tak do siebie podobne, że musieli powtarzać badania żeby mieć pewność, który odziedziczyła po mnie córka. Pozdrawiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link
marus19817 Re: biopsja trofoblastu i co potem 16.04.10, 12:26 Czyli wynik co do płci dostała pani po paru dniach listownie czy można zadzwonić? A potem czeka się na drugi pare tygodni ? Sama czekam na badanie ponieważ mam już synka z dmd Odpowiedz Link
cat4444 Re: biopsja trofoblastu i co potem 16.04.10, 19:04 Tak jak napisała poprzedniczka wyniki płci są już na następny dzień po badaniu, żeby poznać wynik należy oczywiście zadzwonić. Na wyniki na nosicielstwo czeka się od 2 tygodni (ja czekałam 6 tygodni ze względu na święta) a na resztę chorób (zespół Downa itd) po wyniki można dzwonić po 4 tygodniach. Wszystkie wyniki również otrzymujemy listownie. Odpowiedz Link