go.ga Den Haag 18.09.04, 14:08 Kamilski" Zoutmanstraat 26B Den Haag tel./fax: 070-360 44 22 Mob.: 06-43 00 16 98 e-mail: kamilski33@hotmail.com Odpowiedz Link
monika_nl Re: Den Haag 18.09.04, 15:24 W Den Haag sa dwa Polskie sklepy , adresu tego drugiegio nie pamietam. No i moj sklep na necie na www.depoolsewinkel.nl, za pare dnie juz bedzie gotowy . pozdrawiam Monika z Hilversum Odpowiedz Link
go.ga Noordwijkerhout 18.09.04, 14:08 Dorpsstraat 34B 2211 GD Noordwijkerhout tel. 0252341415 Odpowiedz Link
go.ga Groningen 18.09.04, 14:15 Polskie Delikatesy "Kasia" Damsterdiep 269 (unit 6) Groningen www.polskie-delikatesy-kasia.nl Odpowiedz Link
marialudwika Re: Rotterdam-sklep GUTOWSKI 02.11.04, 21:55 Beukelsdijk 177 tel. 010-451-1787 ml Odpowiedz Link
saviera Re: Polskie sklepy - podsumowanie 18.09.04, 19:09 Byc moze to nie na temat?! Moze zna ktos jakis sklep w prowincji Limburg? Groetjes!!! Odpowiedz Link
payuta Re: Polskie sklepy - podsumowanie 18.09.04, 19:56 Wlasnie Saviera .Popieram.Ja tez chce w prowinji Limburg sklepika z kielbaska .Latawiec nie jestem i po tych hakach latac nie bede.BUNT BUNT BUNT CHLEBA I KIELBASY.P.P. Odpowiedz Link
zuzka71 Re: Polskie sklepy - podsumowanie 18.09.04, 23:22 ja dodaje adres tego drugiego sklepu w Hadze: Newtonstraat 234, godziny otwarcia Wtorek-Piatek 13:00-21:00 Sobota 11:00-18:00 Niedziela Nie pamietam ...ale dodam jak sprawdze pozdrawiam cichutko. zuzka Odpowiedz Link
monika_nl Re: Polskie sklepy - podsumowanie 23.09.04, 07:20 Wlasnie znalazlam informacje ze w Hadze otwarto juz trzeci Polski sklep , potem podam wam adres. pozdrawiam Monika Odpowiedz Link
marialudwika Re: Polskie sklepy - podsumowanie 23.09.04, 14:35 Podaj,oczywiscie! A kiedy Twoj sklep internetowy wreszcie ruszy? Ostatnio troche sie zawiodlam na sklepie w Noordwijkerhout.Kupione tam paczki "polskie",ale przywiezione z Niemiec byly ohydne.Kielbasa zywiecka absolutnie bez smaku/f-my Lazar/,chalwy nie bylo i nadal nie ma..:( Wlasnie zamierzam przetestowac sklepy w Hadze,ale najpierw telefonicznie "obadam" co maj by na darmo nie jechac. Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
zuzka71 Re: Polskie sklepy - podsumowanie 23.09.04, 15:02 marioludwiko ten pierwszy sklep o ktorymmowa w hadze ma pyszny polski chlebek (pisalysmy sobie o nim na starym forum) mozesz sobie go nawet zamowic i odebrac SWIEZY, lomatko zjadlam sam z maslem, amoje dziecie to sobie chcialo cala kromke od razu do buzi;) wiec polecam, maja ogorki kiszone (z niemiec, ale przyzwoite np do zupy ogorkowej - nawet moj slubny twierdzi ze ta ogorkowa to nawet lepsza od mamusinej, nie chwalajac sie, bo mysle ze to ogorki winne;) maja tez ptasie mleczko, karmelowe, czekoladowe na ten przyklad, to moj slubny sie na mnie kiedys obrazil, bo zjadlam w jedno posiedzenie niemal cale opakowanie (i mnie nie zemdlilo...)a zostawilam mu moze z 5 sztuk...jest chalwa taka w batoniku. tyle ja polecam po sprawdzeniu organoleptycznym;) acha kasza gryczana tez taka jak u mamy;) ale fakt sprawdz sobie telefonicznie. a monika_nl czekamy na dane o trzecim sklepie. oby sobie konkurowali z pozytkiem dla nas(cenowym glownie, bo jak dotad to uderzaja ostro po kieszeni - ja sie tez jak widmo oszczedna tu zrobilam;)) pozdrowiam i lece po ptasie;) Odpowiedz Link
marialudwika Re: Polskie sklepy - podsumowanie 23.09.04, 16:13 Mam nadzieje,ze bede wiedziec,ktory jest ten pierwszy!!A ptasie mleczko czekoladowe to i ja moge zjesc cale opakowanie naraz!!A niby slodyczy nie lubie:).Moj slubny tez sie o to samo obrazil!! Czy to ten slep,co jest czynny i w niedziele? ml Odpowiedz Link
widmowolnosci Re: Polskie sklepy - podsumowanie 23.09.04, 16:18 Tez sie ciesze ze wkoncu otwierasz sklep, jak bedzie sukces, to nie zapomnij pomalu o DVD i polskiej muzyce na CD,tylko zeby to bylo dla Ciebie oplacalne no i dla nas niedrogie .Informuj nas na biezaco.Pozdr.Widmo Odpowiedz Link
marialudwika Re: Polskie sklepy - podsumowanie 23.09.04, 16:29 I ja sie ciesze,ale kiedy to otwarcie? ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: Polskie sklepy - podsumowanie 23.09.04, 16:59 Zuzko!Czy ten pierwszy to jest Kamilski?Napisz,prosze! ml Odpowiedz Link
zuzka71 Re: Polskie sklepy - podsumowanie 23.09.04, 21:53 marioludwiko: pierwszy (czyli drugi w chronologii zaistnienia na rynku, hihi, ale pierwszy, bo o nim jako pierwszym napisala tu monikanl)mialam rzeczywiscie na mysli ten kamilski, otwarty tez w niedziele.ulicy nie pamietalam (i dalej tez) dlatego nazwalam go pierwszy.. dzis bylam w tym drugim (albolepiej nie bede juz mieszac nazywajac go tak, bo on przecie byl pierwszy hihi) nazywa sie alex, newtonstraat 234, pisalam juz o nim,mialam dodac godz.otwarcia w niedziele, ale nie pracuja. maly to sklepik, cen hhmm nie bede komentowac, sa zato bulawki (op.150 gr, sztuk 10....cena 1,5 euro..)i lepsze niz w kamilskim ogorki kiszone (w woreczku)mniam. drozsze troche maja ptasie;( acha i nastawiaja sie na gastronomie na miejscu! poza tym zawsze to alternatywa dla kamilskiego. monikanl gdzie ten trzeci?prosimy;) pozdrowienia Odpowiedz Link
monika_nl Re: Polskie sklepy - podsumowanie 23.09.04, 22:03 Sorry , ze kazalam wam tak dlugo czekac ale dopiero co wrocilam do domciu i musislam troszke czasu poswiecic moim zwierzakom. Oto adres nowego sklepu w Hadze : Jan en Bob Zoutmanstraat 72 tel.06-47190422. Oto adres Polskiej restauracji w Hadze :Restauracja ZAZA Beeklaan 99 tel.06- 48035037 pozdrawiam Monika MOJ SKLEPIK NA NECIE BEDZIE JUZ OD PONIEDZIAKLU 28.09.2004 ZAPRASZAM NA WWW.DEPOOLSEWINKEL.NL Odpowiedz Link
marialudwika Re: Polskie sklepy - podsumowanie 23.09.04, 23:30 Co ja widze?Oba polskie sklepy s a na tej samej ulicy?A,..nie !!teraz widze,ze tylko podobnej :)))) ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: Polskie sklepy - podsumowanie 23.09.04, 23:33 Chyba ja to mam te chorobe,o ktorej pisze WW!Jednak na tej samej,chyba,ze bylo wiecej Zoutmanow :))) ml Odpowiedz Link
widmowolnosci Re: Polskie sklepy - podsumowanie 23.09.04, 23:34 Bedziemy,bij.Pozdro.Widmo Odpowiedz Link
zuzka71 Re: Polskie sklepy - podsumowanie 24.09.04, 16:06 dzieki za info.powodzenia z twoim sklepikiem,poogladam sobie stronke w poniedzialek.pozdr Odpowiedz Link
marialudwika Re: Polskie sklepy - podsumowanie 24.09.04, 18:55 Zuzko!Jutro zamierzam przetestowac sklep nr.3.Podobno maja tam chalwe waniliowa i chlebek tez.Jesli pojade to opisze wrazenia.Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
zuzka71 Re: Polskie sklepy - podsumowanie 23.09.04, 21:58 to moze podam jeszze raz szczegoly sklepu ALEX w hadze newtonstraat 234 tel kom.613 425616 czynne: poniedzialek 15-20.00 wtorek-piatek 15-20.00 sobota 11-19.00 Odpowiedz Link
zuzka71 Re: Polskie sklepy - podsumowanie 25.09.04, 00:05 marioludwiko to ja jestem b.ciekawa tego sklepu nr 3, czekam na wrazenia, a tymczasem polecam chlebek ze sklepu nr 2 (kamilski zoutmanstraat) po przetestowaniu jasnego dzis pora na razowy. narazie w wieksej czesci lezy, bo jutro podziele sie z bliznimi;) pozdrawiam Odpowiedz Link
marialudwika Re: Polskie sklepy - podsumowanie 25.09.04, 16:21 Przetestowalam oba sklepy na Zoutmanstraat!!Sa SUPER!!!Ten najnowszy,istniejacy zaledwie 3 tygodnie jest malym supermarketem i ma wszystko,co lubie.Ale i Kamilski tez ma wedliny NIE z Niemiec a z Polski!!I bialy ser i maslo i maja oba znacznie wiecej niz sklep w Noordwijkerhout. Reasumujac wrocilam w euforii!! ten najnowszy jest otwarty rowniez w niedziele!! ml Odpowiedz Link
saviera Re: Polskie sklepy - podsumowanie 26.09.04, 16:54 Piszecie tylko o sklepach w Den Haag ,w Amsterdam....Nie chce mi sie tak daleko jechac i byc moze wrocic z niczym....Naprawde nikt nie zna sklepow w provincie Limburg???Alstublieft.....!!!!! Odpowiedz Link
marialudwika Re: Polskie sklepy - podsumowanie 26.09.04, 18:59 W A-damie nie ma polskiego sklepu!!Ale na bylym forum ktos planowal jego otwarcie,ale nie pamietam KTO?? ml Odpowiedz Link
a.polonia Amsterdam 26.09.04, 19:13 Jest w Amsterdamie cos na ksztalt sklepu, bylam, widzialam ;-) Pisalam o tym na starym forum, mam nadzieje, ze uda mi sie odtworzyc.... Miesci sie to niedaleko CS, przy wyjsciu z CS kierujemy sie w lewo, jest tam parking autokarow wycieczkowych, obok parkingu "zaparkowane" sa BARKI, tak tak. W jednej z nich miesci sie biuro podrozy Karolina i przy okazji sprzedaja tam polskie produkty, nie recze za jakosc, bo sama tam kupilam tylko czasopisma i Zywca ;-). Jest to malutkie i wybor pewnie niewielki, ale zawsze to cos ;-). Pozdrawiam Pola Odpowiedz Link
marialudwika Re: Amsterdam 26.09.04, 19:58 Zywiec tez dobra rzecz i pisma ,ale mnie sie marzy by byl taki normalny polski sklep,jak w Hadze!!Tam sa trzy a w A-damie tyle,co i nic.:( ml Odpowiedz Link
ina16 Twente 27.09.04, 23:40 A ja proponuje otworzenie polskiego sklepu gdzies w Twente (wielki plus - nie trzeba towaru aleko z Polski wozic - to przy granicy niemieckiej!). Chetni? Odpowiedz Link
beba3 Re: Twente 08.10.04, 00:12 ina16 napisała: > A ja proponuje otworzenie polskiego sklepu gdzies w Twente (wielki plus - nie > trzeba towaru aleko z Polski wozic - to przy granicy niemieckiej!). Chetni? Jestem ZA! Choc najadlam sie ostatnio polskiego jedzonka, oj najadlam! Mniam! pozd Odpowiedz Link
zuzka71 Re: Polskie sklepy - podsumowanie 28.09.04, 12:20 marialudwika-ciesze sie ze sie zapokoilas gastronomicznie;) jak to czasem niewiele potrzeba;)a ja odkrylam super chlebek w AH, nazywa sie goois zonnepitten brood i moze nawet konkurowac z tym z polskiego sklepu! polecam naprawde.pozdrowienia serdeczne Odpowiedz Link
marialudwika Re: Polskie sklepy - podsumowanie 28.09.04, 12:55 Nie omieszkam kupic,jak bede robic tygodniowe zakupy :) A co do zaspokojenia lakomstwa to masz racje,ladniej nazywam to "glod nostalgiczny",pozdrawiam tez! ml Odpowiedz Link
zuzka71 Re: Polskie sklepy - podsumowanie 28.09.04, 20:28 glod nostalgiczny - pieknie! taki glod nie raz zaprowadzil mnie w slepy zaulek.no bo czlowiek pragnie, glod nie do opisania, a tu smak nie ten, ale ciagle szuka, probuje, a tu ciagle zawod..ale nic to, co jakis czas najem sie w polsce tym czego tu jednak dostac nie moge.ze smakowitym pozdrowieniem zuzka Odpowiedz Link
marialudwika Re: Polskie sklepy - podsumowanie 28.09.04, 20:54 A zaspokajasz go czasem,gotujac polskie dania,jak golabki,bigosik i t.p.?To tez jest metoda,prawda?Pozdrawiam! ml Odpowiedz Link
zuzka71 Re: Polskie sklepy - podsumowanie 28.09.04, 21:33 stety mam przyjaciolki ktore takie cuda lubia i umia gotowac duzo lepiej ode mnie. ale tez staram sie zaspakajac nasze glody nostalgiczne domowe w swojski sposob, na miare umiejetnosci;) jak mieszkalam w polsce wolalam egzotyczne jedzonko, a teraz dusza teskni za polskim. pewnie ze jest metoda, tylkoszkoda ze nie zawsze produkty sie da kupic tutaj. a jak juz to jednak nie zawsze sa takie same jak w PL, ale nie narzekam, bo jednak sa.przynajmniej niektore przyzwoite. pozdrawiam smakowicie;) Odpowiedz Link
marialudwika Re: Polskie sklepy - podsumowanie 28.09.04, 23:00 Masz racje,sa ,ale nie takie,jak lubie.Ale golabki jakos mi "wychodza" wzglednie dobrze :) Smakowicie pozdrawiam jedzac ptasie mleczko ! ml Odpowiedz Link