monikaleiden 03.09.07, 15:14 Witam.. :) jestem w holandii od 3 dni i szukam kontaktu z fajnymi ludzmi. pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeeodee Re: nowe kontakty... 03.09.07, 20:10 czesc, ja tez szukam nowych kontaktow. Leiden to w sumie niedaleko od Haarlem, w ktorym mieszkam... Odpowiedz Link
monikaleiden Re: nowe kontakty... 06.09.07, 22:26 hej :) to milo. jak dlugo jestes w holandii? ja nie bardzo sie orientuje gdzie co jest... moze moglbys/moglabys podzielic sie doswiadczeniami ;)) Odpowiedz Link
jeeodee Re: nowe kontakty... 07.09.07, 14:03 Nie az tak dlugo, prawie 4 miesiace, wiec za wiele pewnie nie bede Ci w stanie pomoc. Pewnie jest tu, lub na innych forach, wiele bardziej doswiadczonych osob. Mnie na razie nawet sie nie chcialo poszukac lekarza rodzinnego (w koncu musze sie za to zabrac) Ale pytaj, moze dam rade :) Co robisz w Leiden w ogole? Pozdrawiam Odpowiedz Link
monikaleiden Re: nowe kontakty... 07.09.07, 20:51 hmm... to juz chyba najwyzszy czas na znalezienie lekarza..?? :) a moze wiesz cos o pracy gdzies tu w okolicach.. albo gdziekolwiek w holandii? ja jestem au-per u bardzo fajnej rodzinki (tak mysle).. no ale dopiero poczatkujaca ;) Odpowiedz Link
jeeodee Re: nowe kontakty... 10.09.07, 15:20 Hmm, chodzac po Haarlem widzialem pare ogloszen na knajpach, wiec mozesz sprobowac chodzic po miescie. Na sklepach tez jest troche ogloszen, tylko pewnie trzeba znac niderlandzki, a nie wiem jak z tym u Ciebie (u mnie na razie nijak, ale nidlugo w koncu zaczne kurs). Jest chyba pare innych sposobow na znalezienie roboty. Nie wiem jak jest z agencjami, ale zobacz pl.holandia.com.pl/ i www.niedziela.nl/forum/ , moze akurat cos bedzie ciekawego... Odpowiedz Link
monikaleiden Re: nowe kontakty... 11.09.07, 10:46 Hm.. po holendersku potrafie powiedziec dzien dobry i czesc :P I ide na kurs ale angielskiego. Ja prace mam, chodzi o prace dla chlopaka... on po holendersku tez nie umie.. tylko po angielsku cos troszeczke.. :) Ale trzeba by zobaczyc w sklepach... z tym ze tutaj w leiden do tej pory nic nie widzialam. Na niedzieli szukalam, ale nie na forum .. :) na to nie wpadlam :D dziekuje Ci za pomoc. A Ty co robisz w holandii?? Odpowiedz Link
jeeodee Re: nowe kontakty... 21.09.07, 16:20 Pracuje, a coz by innego... W sumie nie palilem sie do tego, ale mnie przeniesli, wiec nie bardzo mialem wybor... Odpowiedz Link
jad-1 Re: nowe kontakty... 11.09.07, 17:17 witam!! Zaoferowano mi prace w domach opieki w ZEIST.CZEKAM NA ODPOWIEDZ KIEDY MAM TAM PRZYJECHAC.Czy moze jest ktos na forum kto juz tam pracuje lub pracowal ( chodzi dokladnie o PRACE W DOMACH OPIEKI BOVENWEGEN w Zeist) i udzieli mi informacji jakie sa tam warunki jaka place itd.. dziekuje z gory za pomoc Odpowiedz Link
pupulek Re: nowe kontakty... 19.09.07, 22:54 Witam Cie bardzo serdecznie! Chetnie nawiaze kontakt z mila osobka z Polski.Mieszkam w Zoetermeer,mam 25 lat.Takze nie tak daleko od Leiden!! Jak masz ochote porozmawiac,wypic kawke, to daj znac!! Pozdrawiam goraco. Magda. Moj email adres to magdaiwaszko@hotmail.com Odpowiedz Link
jeeodee Re: nowe kontakty... 21.09.07, 19:46 Sluchajcie, to moze zrobimy jakies spotkanie przy kawie (zwracam sie tu rowniez do Moniki) skoro mieszkamy w okolicy? pupulek napisała: > Witam Cie bardzo serdecznie! > Chetnie nawiaze kontakt z mila osobka z Polski.Mieszkam w > Zoetermeer,mam 25 lat.Takze nie tak daleko od Leiden!! > Jak masz ochote porozmawiac,wypic kawke, to daj znac!! > Pozdrawiam goraco. > Magda. > Moj email adres to magdaiwaszko@hotmail.com Odpowiedz Link
marhaban Re: nowe kontakty... 13.10.07, 00:06 Ja mieszkam w Beverwijk*Poznam takze mile,ciekawe osoby*Aalyiah_ak@interia.pl Odpowiedz Link
amsterdamka Re: nowe kontakty... 26.09.07, 11:04 wszytskich zapraszam na forum o Holandii: www.mojaholandia.fora.pl www.otwieramy.pl/?p=51399 Odpowiedz Link
monikaleiden Re: nowe kontakty... 11.10.07, 13:02 To bardzo dobry pomysl zeby spotkac sie wszyscy razem... :):):) moze wymienmy sie jakims kontaktem.. mailem telefonem czymkolwiek.. co wy na to?? Odpowiedz Link
jeeodee Re: nowe kontakty... 11.10.07, 16:11 Jasne :) Piszcie najlepiej na maila jeeodee@gazeta.pl, potem mozemy przejsc do telefonow itp. (poza forum). Odpowiedz Link
zawsze.k.k Re: nowe kontakty... 24.10.07, 00:41 czes ja jestem w holandii od 3 lat i tez szukam kontaktu z fajnymi ludzmi.w jakim miescie mieszkasz? odpisz Odpowiedz Link
monikaleiden Re: nowe kontakty... 24.10.07, 19:37 witam.. :) ja mieszkam w leiden.. mam nadzieje, ze mozliwe bedzie spotkanie. zalezy mi bardzo na znajomosci z fajnymi ludzmi bo strasznie ciezko tutaj samej. pozdrawiam serdecznie :) podaje moj numer telefonu 0031651339399 i drugi 0031634377318 Odpowiedz Link
monikaleiden Re: nowe kontakty... 29.10.07, 16:09 ah.. i ucichlo... wszyscy szukaja a nikt nie chce..:P Odpowiedz Link