Dodaj do ulubionych

spacerowka - porosba o porade

05.03.11, 20:26
chce w koncu kupic nowa spacerowke.ta ktora mam dostalam od siostry, ale jest nieporeczna i bardzo duza, zajmuje nam 3/4 miejsca w bagazniku. chce cos malego (po zlozeniu) i porecznego. myslalam o quinny zapp ale ten nie ma pozycji do spania...mozecie cos doradzic?
z gory dziekuje,
maja
Obserwuj wątek
    • gosia_hh Re: spacerowka - porosba o porade 06.03.11, 08:11
      • majadeblij Re: spacerowka - porosba o porade 06.03.11, 14:06
        ja bym wlasnie chciala cos jak zapp ale z mozliwoscia spania...na wakacjach, jak sie na dluzszy spacer wybieramy, to chce zeby mala mogla sobie komfortowo spac....choc szczerze mowiac slabo mi na spacerach spi i tak:-))
        • anitax Re: spacerowka - porosba o porade 06.03.11, 15:22
          My kupilismy jako dodatkowy wozek Maclaren. Koniecznie chcielismy miec rozkladany wozek, zeby dziecko moglo w nim spac. Jestesmy bardzo zadowoleni. Typ - parasolka, mozna latwo wszedzie zabrac, solidny, w uzyciu juz 5 lat, nie zniszczyly go nawet czeste podroze, plaze itd. Na wczasach corka czesto w nim zasypiala nawet w restauracji a my moglismy sobie wieczorem dluzej posiedziec.
          • majadeblij Re: spacerowka - porosba o porade 07.03.11, 08:58
            mozesz podpowiedzec jaki model?
            • anitax Re: spacerowka - porosba o porade 07.03.11, 21:58
              Nie wiem dokladnie jaki to model, bo mamy go juz 5 lat. Przejrzalam strony internetowe i z wygladu przypomina Quest, ale byl na pewno tanszy. Z tego, co pisza o Quest, mozna go "rozebrac" i wrzucic do pralki, nasz takiej mozliwosci nie ma. Nie widze tez duzej roznicy miedzy modelem Quest a Triumph (ale przyznam, ze sie nie wczytywalam dokladnie).

www.babypark.nl/buggy-s/maclaren-quest/buggy-quest.html
    • sarahdonnel Re: spacerowka - porosba o porade 14.03.11, 20:29
      Ja jeżdże taką za 70 eur z Prenatala, parasolką. Dostęp do kosza pod siedzeniem średni przy w pełni rozłożonym siedzisku, ale jak na warunki 'miejskie' - ok. Nawet byliśmy na plaży w Scheveningen i obwieszoną dzieciem i gratami przeciągnęłam z nad wody po piachu do bulwaru :). Żyje, chociaż dzisiaj prawie zgubiłam przednie kółko w tramwaju.
      Chcę Zappa (bo ten to klekot potworny), ale szukam takiego odchylanego do poziomu, czyli tego droższego modelu. W Prenatalu 240 eur...
      • majadeblij Re: spacerowka - porosba o porade 15.03.11, 09:56
        no wlasnie mnie ceny troche powalaja....upatrzylam sobie tez tego odchylanego zappa, szukam uzywanego, ale tego jak na lekarstwo! moze ma ktos do sprzedania??
        • sarahdonnel Re: spacerowka - porosba o porade 15.03.11, 20:34
          Kolekcja 2011, czyli nowy model.

A za kinderbijslag za 2 tyg. nie kupisz? Wypłata 5. kwietnia.

Dzisiaj z moją parasolką prenatala miałam drobny 'psikus' - przy wysiadaniu z autobusu odleciało kółko i wtoczyło się pod koła. Koło autobusu zahaczyło o kółko wózka, i trochę je pogięło. Po południu pojechałam do 'dużego' Prenatala w okolicy, zareklamowałam: zamówią mi komplet przednich kółek, jak znajdę paragon, to na gwarancji - wózek został w sklepie, tymczasem dostałam 'pojazd zastępczy'.
          • majadeblij Re: spacerowka - porosba o porade 16.03.11, 11:17
            no prosze jaki serwis:-)
            kusisz mnie mnie tym zappem:-)
            • sarahdonnel Re: spacerowka - porosba o porade 18.03.11, 00:21
              Wczoraj dowoziłam do Prenatala paragon za parasolkę, jak się okazało, mój model to krypto-TopMark, i tylko wymienią kółeczka.
              Dzieć ciężkawy, więc pewnie za następny kinderbijslag będę kupować Quinny (bo trochę go obmacałam, i coraz bardziej mi się podoba... poza kolorem, wolałabym turkusowy, bo ten czerwony na żywo taki trochę bezjajeczny, i śpiwór by pasował.

A na teraz korci mnie 2 w 1, czyli trójkołowy bakfiets. ;)
              • majadeblij Re: spacerowka - porosba o porade 19.03.11, 15:01

jestem w polsce i w poniedzalek wybieram sie poogladac, krajowych producentow. ceny sa baaaaardzo atrakcyjne, zobaczymy jak to w naturze i dotyku wyglada.
                nie uzywam spacerowki duzo, bo mam fiets-cara ktory ma kolka z przodu i mozna go na spacerowke przerobic. dla mnie rewelacja! bak=fiets wydaje mi sie troche ciezkawy do prowadzenia...choc widzalam taki jeden nodel, gdzie 'bak' mozna odczepic od 'fiets' i jako spacerowki uzywac, cena tylko byla grubo ponad tysiac E:-)
                • sarahdonnel Allegro: Polak potrafi :) 20.03.11, 14:12
                  Ten bakfiets z odczepianym 'bak' kosztuje teraz 1500 - 2000, szukałam na marktplaats. Przyczepki nie chcę, bo dzieć mały, i wolę go z przodu.

Zappa używanego prawie wylicytowałam za 35 eur na Marktplaats (nawet 3, wszystkie czerwone), ale w międzyczasie znalazłam na Allegro (skoro jesteś w Polsce, to może Cię zainteresuje :) takie oto ustrojstwo (nowe):
                  euro-cart.eu/nasze_produkty/karta_produktu.php?url=lira3&wer=spacerowa&color=1
                  za równowartość 100 EUR po wczorajszym kursie ze strony Gazety. Za 10 dni przyjeżdża moja mama, więc umówiłam się, że przywiezie ten i zabierze parasolkę Prenatala jako 'wózek wakacyjny', bo mnie ten wywrotno-klekoczący pojazd gubiący kółeczka zaczął przerażać.
                  W zasadzie wg opisu ma toto wszystko, czego brakowało mi w Zappie, czyli rozkładane oparcie. Wadą jest konieczność sprowadzania części z Polski, i brak adapterów do fotelika, ale z fotelika to dzieć mi już wyrasta (miesiąc temu w CB 8600, fotelik starego typu, czyli 0, a nie 0+), a wg sąsiadki 'znów mi urósł'.
                  • mamantkaa Re: Allegro: Polak potrafi :) 20.03.11, 20:30
                    O, sarahdonnel, to jestem bardzo ciekawa Twojej opinii o nim, jak go już dostaniesz.
                    Też chciałabym dla mojej prawie 11miesięcznej Mani coś małego, zwinnego i wytrzymałego kupić. Jestem ciekawa jak z wielkością tego wózka, skoro piszesz, że dziecię masz spore. Czy myslisz, że już do końca Ci się w nim Twój dziec zmieści?
                    A teściowie przyjeżdżają pod koniec kwietnia, to mogliby mi coś takiego przywieźć.
                    • majadeblij euro-cart 22.03.11, 21:58
                      moge teraz cos wiecej nastukac, bo wcesniej siedzala kolo mnie corka, a wtedy ciezko napisac cos:-)
                      moja mala ma praiw 20miesiecy i spokojnie sie w nim miesci, nie wiem ile ma synek sarah (chyba kolo pol roku, prawda??) i wydaje mi sie, ze dla takiego malucha ten wozek troche za duzy. jak dla mnie, to prowadzi sie go rewelacyjnie, ale nie ma duzego porownania, jedynie do 6 letniego per-pego. jest bardzo zgrabny. tak jak mowilam wczesniej, ja wozka wiele nie uzywam, bo do miasta jezdze fiets-carem, na spacery kolo domu wychodzimy czesto bez wozka. dla mnie najwazniejsze bylo, aby wozek skladal sie w kostke, abym mogla go wlozyc miedzy siedzenie kierowcy a krzeselkiem malej. i rzeczywiscie, miesci sie tam bez problemow, aczkolwieg jest sporo wiekszy po zlorzeniu niz zapp. wada tego wozka jest maly kosz (dla mnie to nie istotne, bo nigdy nie chodze ze spacerowka na zakupy) i to ze nie ma regulacji wysokosci raczek do prowadzenia. sa one stosunkowo nisko, ja jestem niska (160) i mi dla mnie sa na perfekcyjnej wysokosci, ale mysle, ze osobie wysokiej moze byc troche niewygodnie. co do wytrzymalosci to nie wiem, bo mam go od 3 dni, jeszcze sie nic nie popsulo:-) w razie czego zapraszam do siebie na ogladanie wozka!, jakby ktoras chiala to moge porobic szczegolowe zdjecia i wam podeslac.

pozdrawiam,
                      maja
                      • sarahdonnel Re: euro-cart 22.03.11, 23:03
                        Potencjalny pasażer trójkołowca ma całe 7 miesięcy i jeszcze parę dni (1. kwietnia 7 i pół, wtedy wsadzimy dziecia do wózka), ostatnio w CB bez ubrania i bez pampersa ważył 8600g, mierzył 70cm (jest powyżej holenderskiego 'zerowego' centyla), i wg moich sąsiadek jeszcze urósł! Półtora-dwulatki Kreolek to przy nim chucherka :), ubranka kupuję na 74 - 86, hormonem wzrostu nie dokarmiam (chyba, że to przez gryzienie łodyg selera naciowego tak rośnie :).
                        Znalazłam dzisiaj miejsce spacerowe do testowania, z klasycznymi 'kocimi łbami' i wszelkimi możliwymi nawierzchniami, schodkami do złapania wózka w łapki i przeniesienia, górkami, dołkami, a przy tym ładne (i z centrum handlowym po drodze do domu).
                        Zdam relację przy najbliższej okazji.
                        • majadeblij Re: euro-cart 23.03.11, 14:18
                          :-) moje mlode 19 miesiecy i niecale 10kg wazy i wozek jej bardzo pasuje, takze mysle ze na twojego tez bedzie pasowal.
                  • majadeblij Re: Allegro: Polak potrafi :) 22.03.11, 19:17
                    hahah, wyobraz sobie, ze wlasnie tego kupilam!!!!!!!!!!!:-))))) mam lire 4, zupelnie przez przypadek, nie znalam tego wozka, weszlam do malutkiego sklepu na warszawskiej pradze i mowie o kurcze quinny za 100E:-)
                    jest super, mala sie w nim zakochala i wola auto moje auto i nie chce z niego wyjsc:-))
                    • sarahdonnel Re: Allegro: Polak potrafi :) 22.03.11, 22:28
                      Na razie z ciekawości rozpakował i rozłożył wehikuł mój tata. Mama uznała za super-machinę, że sam jeździ w każdą stronę (tak miał Zapp, i dlatego tak mi się podobał). Nie wiem, jaki kolor (nie odważyłam się na fiolet, wszystko przez te różowe wykończenia), miał być niebieski lub w ostateczności czerwony. Przetestuję na początku kwietnia i dam znać, jak zachowuje się trójkołowiec.
                      W ogóle, jak patrzę na wózki Euro-Carta, to są to, z punktu widzenia wzornictwa i rozwiązań, kopie 'światowych' marek z dodanymi praktycznymi rozwiązaniami z jakiegoś konkurencyjnego modelu i 'własnym' detalem. Ceny zupełnie 'polskie', mam nadzieję, że ustrojstwo wytrzyma do 2 urodzin dziecia bezawaryjnie.
                      • majadeblij Re: Allegro: Polak potrafi :) 23.03.11, 14:32
                        ja mam kolor pistacjowy, sliczny!
                        • banka4 Re: Allegro: Polak potrafi :) 02.04.11, 19:26
                          Dziewczyny, a mozecie mi napisac jak bardzo odchyla sie oparcie w Lira 4??Czy w opcji lezakowania odchyla sie do jakiegos malutkiego kata (prawie poziom)?
                          • majadeblij Re: Allegro: Polak potrafi :) 02.04.11, 19:52
                            prawie do poziomu, jest taka tasma z tylu i za nia sie pociaga takze mozna kazdy kat sobie wybrac.
                            • ma-norge Re: Allegro: Polak potrafi :) 24.05.11, 09:20
                              Dolaczylam do posiadaczek Liry 4 , kolor pomaranczowo-szary ;-) Fajny wozek, ma zdecydowanie wiecej zalet niz wad (idealy i tak nie istnieja) i cena w porownaniu do holenderskiech bardziej niz przystepna. Zamowialm w sklepie internetowym w PL, szybko i sprawnie zalatwione, zabralam go do NL przy okazji niedawnej rodzinnej wizyty. I najwazniejsze, ze malej tez bardzo odpowiada -;)
                              • sarahdonnel Nieuzasadnione insynuacje :) 27.05.11, 01:18
                                Lew jeździ 'trójką'. W centrum miasta sprawdza się doskonale jako codzienny wózek na długie trasy przyjemnościowe czy zawodowe i wyprawy na rynek. Ja za to na nowo polubiłam się z wściekle czerwonymi ciuchami - pod kolor wózka.

Za to ostatnio widzę sporo Arabek z wózkami o bardzo podobnej konstrukcji, ale zdecydowanie uboższym wyposażeniu. Identyczną rame jak 'Lira 4', za to ogromny koszyk na zakupy, zdaje sie miec spacerowka Safety 1st. Sprzedaje to chyba dom wysyłkowy 'Neckermann', ale głowy nie dam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka