Dodaj do ulubionych

Antykoncepcja

15.03.06, 22:26
Dziewczynki mam pytanko w zwizku z tym.Miesiac temu zaczelam brac Pile Jasmin
i szok przezylam juz po pierwszym opakowaniu.Czuje sie jakbym byla w ciazy-
ciagle spie ,apatia,spadek libido,za to wzrost apetytu(tak jem ze 5kg
utylam).dzwonilam do ginek z polski i kazala odstawic jasmin i wykupic
mercilon.Ale czy to nie bedzie to samo????Przeciez sa tam takie same
skladniki i wogole skoro moj org.zle reaguje to czy warto wogole tak sie
zabiespieczac???Mialyscie moze taki problem?Nie wiem co robic czy faktycznie
za kilka dni wziasc mercilon czy moze dac sobie z pilami spokoj?Pomozcie bo
jestem zdezorjetowana!A kolezanka mi mowila ze minipile sa lepsze ale czy dla
mnie?Sama niewiem co robic.Brac-nie brac?I co?
Obserwuj wątek
    • nesla Re: Antykoncepcja 16.03.06, 08:43
      Na pewno bym odstawila, 5 kg?! ospalosc, apatia? odstawilabym. Dlaczego nie
      przepisano ci microgynonu ? to podobno najpopularniejszy srodek anty, ja kiedys
      zazywalam i bez zadnych skutkow ubocznych (przynajmniej zadnych widocznych),
      moze poczytaj tez o srodku Mirena.
      • maxijo Re: Antykoncepcja 16.03.06, 09:28
        Ja bralam kiedys Diane, potem Cilest i zawsze tylam. Ostatnie pare lat bralam
        Mercilon, po nim czulam sie lepiej, owszem ladniejsza cera i wlosy, ale zawsze
        2 kg do przodu, opuchlizna, ciezki biust. Ja tak reguje na hormony.
        • zuzka71 Re: Antykoncepcja 16.03.06, 09:35
          sprawa indywudualna,a le powiem wam ze ja to chyb apol zycia na pigulce bylam i macrogynon uwazam za najlepsz.
          kolor a przy innych pigulach te same problemy mialas? ja bym na stowe odstawiula te towj skoro tak syzbko ci sie tyje...ok 1-2 kg w pierwsyzm miesacu organizm sie dostosowqauje itp..ale to mi nie brzmi dobrze....
          • go.ga Re: Antykoncepcja 16.03.06, 09:53
            Bardzo indywidualna, ja teraz jestem na diane-35, ktorej sie duzo osob boi i
            wszystko jest ok. Nie przytylam na niej, nic mi sie nie dzialo.
            Mirene mialam, na poczatku byla swietna i bylam nia zachwycona, ale po trzech
            latach zaczely sie problemy i musialam ja wyjac.
            • tere_tere Re: Antykoncepcja 16.03.06, 10:35
              goga, jakie problemy, jesli moge zapytac? bo ja sie na mirene prawie zdecydowlam...

kolor, jesli zle ragujes na hormony, to mozesz sie zastanowic nad spirala
              miedziana. rownie skuteczna, podobno, i bez ubocznych skutkow. tak mi
              przynajmniej tutejsza lekarka powiedziala.
              • kolor201 Re: Antykoncepcja 16.03.06, 11:27
                Dziewczyny widze ze kazda przechodzila cos takiego z tymi hormonami.Ej no ale
                skoro sa najnowszej generacji i w 90%nie powoduja n.tycia to kurcze dlaczego
                musialo na mnie pasc!Kiedys dawno bralam cilest i tez utylam na nich 6kg a po
                3miesiacach zazywania zaszlam w ciaze-podczas ich brania hehe dlatego sie
                ogolnie boje pili.Ale spirala jest wczesnoporonna wiec odpada gdyz to jest
                sprzeczne z moja wiara,inne nie daja wiekszej pewnosci.Condomy sa ok ale
                zuzywalismy ich mase no i wiadomo ze jak ich potrzeba to akurat niema itp
                zdarzenia.kurcze a prubowalyscie tych nowych jednoskladnikowych??Cezarette?Nie
                wzielam juz tych pili nawet dzisiaj i szczerze powiem ze wstalam ok10fakt ale
                przytomnie jakos wyskoczylam z lozka,czuje wieksza ciut energie i o dziwo
                brzuch mniej odstaje.Chyba macie racje zeby odstawic wogole.A moze jednak
                sprobowac tych mercilon???Nie miala baba problemow to sobie pile wziela...(ja
                glupia).Szkoda mi jednak zaprzepascic tej wygody ich brania bo mam nadzieje ze
                moze jednak schudne i wruci wszystko do normy...(nadzieja matka glupich...)?
                • kruszynka28 Re: Antykoncepcja 16.03.06, 11:48
                  Bralam Cezarette. Dla mnie koszmar! libido zero, krwawienia miedzymiesiaczkowe,
                  miesiaczka co 2 tygodnie! ogromny apetyt fuuuuj. Po 4 miesiacach powiedzialam
                  nie. Poprzednio bralam tylko microgynon i wtedy nie mialam zadnych skutkow
                  ubocznych.
                  W Polsce sa teraz popularne plastry i zastrzyki. Moze cos takiego by ci
                  odpowiadalo?
                  • kolor201 Re: Antykoncepcja 16.03.06, 12:03
                    zastrzyki powoduja trzyrazy wieksze skutki uboczne bo pytalam i wiadomo juz ze
                    dla mnie nieodpowiednie a plastry?jakos im nie ufam.chyba jednak odpuszcze ta
                    antykoncepcje.a mowisz te Cezarette tak dzialaja tez?o szok-nic nie ma takiego
                    zeby odchudzalo zamiast dodawalo kg!A teraz wskoczylam na wage i serio 5rowne
                    kilo plus-matko a jak je teraz ciezko pewnie bedzie zrzucic!!!
                  • kolor201 Re: Antykoncepcja 16.03.06, 12:05
                    A mialo byc tak fajnie...i moze byloby gdybym miala ochote na ten sex ale teraz
                    to mowie na ten jakby byl beznadziejny!O rany!A microgynon to stad czy z pl??
              • go.ga Re: Antykoncepcja 16.03.06, 17:12
                Tere_tere, to naprawde indywidualne. Moge Ci napisac, jakie u mnie sie pojawily
                problemy, ale to nie znaczy, ze u Ciebie tez tak bedzie. Znam osoby zadowolone
                z mireny, nosza juz druga :-) Nie da sie przewidziec jak zareaguje Twoj
                organizm.
          • zuzka71 Re: Antykoncepcja 16.03.06, 13:38
            juz nie biore wiec mi sie nazwa pomylila mialam na mysli bardzo tu popularny (tani?) microgynon 30..
    • flucha Re: Antykoncepcja 16.03.06, 14:07
      Ja zażywałam microgynon przed ciążą i wszystko było OK. Natomiast po urodzeniu
      dziecka było fatalnie. Lekarz powiedział mi, że po ciąży jest się zupełnie inną
      kobietą i inaczej reaguje. Teraz brałam lek IV generacji (tak pisało w
      magazynie dla kobiet)Jeanine. Jestem zadowolona.
      • aannac Re: Antykoncepcja 16.03.06, 16:08
        a czy wiecie cos na temat spirali, ale gdzy kobieta jeszcze nie rodzila...

ja biore teraz tabletki, ale z checia przeszlabym na cos innego, plastyodpadaja
        (bol glowy po nich mam straszny) i zastanawiam sie nad spirala.....
        poczekac?? zalozyc po dziecku?? czy moze nei na zagrozenia nieplodnosci przy
        zalozeniu teraz spirali?
        • saraanna Re: Antykoncepcja 16.03.06, 19:18
          Moja znajoma miala spirale taka dla nie rodzacych i byla zadowolona,ale
          zakladala w Polsce,dodam ,ze byla na 5 lat ,po zdjeciu 2 miesiace pozniej
          zaszla w ciaze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka