Dodaj do ulubionych

Pekajace palce...

23.03.06, 10:35
Mam od paru miesiecy taki problem,ze pekaja mi palce z bou paznokcia az do
krwi,goji sie to a za chwile znowu to samo.Po raz pierwszy mam ten
problem,jest to bardzo uciazliwe i bolesne.Moze wiecie co to jest?Co bym
tutaj mogla kupic na to,moze jakas masc znacie.Poradzcie,bo kazda czynnosc to
po prostu horror,tak to boli.
Obserwuj wątek
    • haganl Re: Pekajace palce... 23.03.06, 11:02
      hej, moj mezulo ma podobny problem i myślimy że to brak witamin. Smaruje to maścią z wit.A i to bardzo pomaga. powodzenia. M.
      • monikat4 Re: Pekajace palce... 23.03.06, 11:19
        A czy dostane tutaj taka masc,jak sie nazywa?
        • tijgertje Re: Pekajace palce... 23.03.06, 13:09
          Nie jestem pewna, ale to moze byc wlasnie brak witamin A i E. Nie wiem, jakie sa na to smarowidla, ale moja siostra dawno temu na cos z rekami miala zwykle kapsuki i krople i tym sie jej rece smarowalo. Zapytaj w aptece, baby sa tam zwykle dosc kumate, jak nie, to mecz domowego o skierowanie do dermatologa, chyba ze sam ci przepisze cos dzialajacego jak nalezy.
        • haganl Re: Pekajace palce... 23.03.06, 14:52
          mam z Polski taką maść, ale tutaj na pewno też coś dostaniesz.
          • zuzka71 Re: Pekajace palce... 23.03.06, 21:44
            monika kup kapsulki z wit E, moze sa polaczone z Aalbo wit.A osbno, tez w kaspulkach, moze tran to sie bedzie nazywalo. maz moze takimi pezklutymi i wycisnietymi sie samrowac i lykac,od srodka tez nie zaszkodzi uzupelnic braki. no ja w kazdym rzie bym tak probowala zanim do domowego..kotry przypuszczalnie przepisze masc steroidowa..powodzenia.
            • beba3 Re: Pekajace palce... 23.03.06, 21:55
              Mi czasmi tez sie tak dzieje. Bardzo boli i nie chce sie gioic. Zazwyczaj wtedy
              gdy naduzywam wody. Duzo myje, pucuje, piore recznie. Kiedy przestaje, zmywanie
              zostawiam na jeen raz (no..) albo prosze meza, powoli sie zasklepia. Uzywam tez
              wtedy wiecej kremu do rak o ktorym zazwyczaj zapominam.
              Do rekawiczek nie ma juz zupelnie pamieci. Dzisiaj do pracy w ogrodzie uzylam.
              Triche mnie dlonie potem swedzialy ale nie zabrudzilam ich, nie pokaleczylam i
              nie musialam domywac co tez im szkodzi...
              Czy brak witamin? Moze ale u mnie pomaga nie uzywanie za czesto chemii.
              • monikat4 Re: Pekajace palce... 24.03.06, 06:59
                Ja zawsze uzywam rekawiczek,przyzwyczailam sie,ale to bedzie chyba jednak brak
                witamin,wczoraj kupilam A,E.Dzis pojde jeszcze do apteki po jakas masc.Dzieki
                dziwczyny.
                • saviera Re: Pekajace palce... 24.03.06, 08:18
                  ...to od naduzywania srodkow chemicznych , czesto mam to samo ......w Polsce
                  jest taki "krem z witamina A"...bardzo pomaga , tutaj nigdy tego nie szukalam ,
                  nie wiem czy dostaniesz :)))
                  • corneliss Re: Pekajace palce... 24.03.06, 10:20
                    moze zanim ci sie porobia ranki od tych pekniec, na luszczaca i piekaca skore i
                    rozne skorne wysypki na dloniach (min. od srodkow chemicznych, reakcji wody z
                    talkiem w gumowych rekawiczkach tez) uzywalam masci Bactroban, jest to masc z
                    antybiotykiem
                    kiedys przywiozlam z PL ale tu tez mozna dostac na recepte oczywiscie (rozowe
                    tubki, w PL biale, nazwa handlowa ta sama)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka