28.05.06, 21:13
witam moje drogie.
niedawna ciaza i urodzenie bobaska przez moja bliska znajoma zakonczylo sie
bardzo przykra dla jej wygladu melasma,chloasma,maska pociazowa.szukam dla
niej usilnie w necie informacji i pytam was moje kochane,moze ,ktoras z was
borykala sie rowniez z tym uciazliwym problemem pigmentacyjnym,wie jakie
mascie ,czy kremy zastosowac,zna moze jakas dobra klinike? znajoma jest tak
zrozpaczona(dotyczy to dokladnie calosci jej twarzy) ,ze jest zdecydowana
nawet na silny peeling chemiczny czy lasoterapie.

www.huidweb.nl/index.php?id=84
Obserwuj wątek
    • zuzka71 Re: melasma 29.05.06, 10:09
      moni bardzo mi przykro ale niestety bladegopojcia nie mam...moze na LU wrzuc
      haslo? albo napisz do basi? ona taka zorientowana wszechstronnie, moze cos
      poleci...moze retinale, albo kremy z duza dawka kwasu L askorbinowego albo sam
      kwas? zycze powodzenia i wytralosci dla twojej kol.pozdrowki i witaj u nas;) zuzka
      • beba3 Re: melasma 29.05.06, 10:16
        Szczerze mowiac, tylko cos slyszlam odnosnie tabletek antykoncepcyjnych ale
        niedokladnie. Na zabiegach kosmetycznych sie nie znam zupelnie...
        Szczerze wspolczuje...
        • monivk Re: melasma 29.05.06, 19:35
          zuziu hejka:)masz racje zuzka jak najbardziej.ja tez wiem juz
          wiecej.zluszczanie retinolami,kwasami,peelingi chemiczne.terapia specjalnym
          laserem moze pomoc ,ale bardzo czesto bywaja nawroty.trzeba po prostu pozbyc
          sie wierzchnich warst naskorka(auc!).serum z witaminka C i E jej zrobilam,ale
          to nie zlikwiduje jej przebarwien.szkoda dziewczyny ,bo sliczne rysy twarzy
          ma ,a codziennie musi maskowac sie pod wielka warstwa make-upu.pozdrowka
          • saraanna Re: melasma 29.05.06, 19:53
            Wiem ze moja kolezanka uzywala jakis specjalny krem na wybielenie,ale ona miala
            kilka plam na twarzy,moze w aptece beda wiedzieli jaki.
            • nesla Re: melasma 29.05.06, 20:11
              Bedac w ciazy czytalam w madrych ksiazkach aby nie wystawiac twarzy na
              dzialanie slonca, bo moga zostac plamy ktore sa niemozliwe do calkowitego
              usuniecia. Obawiam sie wiec ze medycyna na razie nie wynalazla specyfiku na to,
              albo nie na czasie jestem. Wybielic na pewno sie jakos da, ale calkowicie nie
              znikna i unikac slonca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka