04.06.06, 14:18
Pijecie, lubicie? Jakie najbardziej?
Oczywiscie pomijam takie oczywiste oczywistosci jak herbata pu-ehr, ale ale...
Wczoraj zaopatrzylam sie w nowe smaki w Simon Levelt i wlasnie upajam sie
smakiem zielonej kaktusowo-waniliowej, mniam ;-)
Poza tym kupilam jeszcze rooibos stracciatella (wanilia z czekolada), mietowo-
czekoladowa, pycha!
Obserwuj wątek
    • tere_tere Re: Herbata 04.06.06, 20:29
      ja "prawdziwych" (czarnych) herbat pic nie moge, bo mi sie po nich robi
      niedobrze. mam to odkadpamietam. nie wiem co to jest i regularnie probuje od
      nowa, ale efekt caly czas ten sam...
      dlatgo moja szafa jest pelna herbat ziolowych.
      zielone niektore toleruje i wlasnie jedna taka moge polecic: zielona herbata z
      prazonym ryzem. japonska. kupowana w herbaciarni w polsce. znakomita! przechodzi
      smakiem ryzu, ale poloczenie jest znakomie!
    • go.ga Re: Herbata 04.06.06, 21:17
      Uwielbiam, najbardziej zielona.
      A pilas rooibos marcepanowa? Pycha. Kupiona w:
      www.geels.nl/
      jak bedziesz w A-damie, to warto tam zajrzec.
      • tijgertje Re: Herbata 04.06.06, 21:30
        Go.ga, jestes wielka!!! Maja Droom der zuiderzee!!! I wysylaja!!! Och, zasciskalabym cie z wdziecznosci:-))) Jeszcze sobie daarjeling i earl grey superior zamowie, moze cos wiecej. Aha, maja tez taka wedzona herbate. Tylko dla odwazbych! Mialam, wywalilam, dla mnie ohydztwo.
        • a.polonia Re: Herbata 04.06.06, 21:31
          oo, wysylaja, juz ide tam na zakupy ;-)
    • tijgertje Re: Herbata 04.06.06, 21:22
      Ja lubie rozne herbatki:-) Mielismy taki fajowy sklep z roznymi na wage, mozna bylo sobie pomieszac tez troche, jak komu pasowalo (Nesla, dobre byly?), ale sklep zlikwidowali:-((( Jeszcze resztkami gonie. Libilam owocowe, albo czarne aromatyzowane. Zielona mi jakos nie podchodzi, tak samo jak rooibos. Byla tak jedna czarna, droom der zuidzee, jak ktos ja gdzies spotka, to tak z kilo dla mnie prosze:-))) Earl grey zawsze lubilam, potem odkrylam Lady Grey, tez z bergamota, ale dodatkowo ze skorka cytrynowa. Rewelacja po prostu.
      Pola, gdzie ty te swoje herbaty kupujesz? Czekolady przy herbacie jakos nie lubie, ale jestem otwarta na nowosci:-))) Waniliowa lubie bardzo:-)
      No. ale nie ma to jak dobra kawa... Bylismy na urodzinach i nawet kawy nie dali:-((( Kucharz byl, ale kawy nie mial w repertuarze:-(((
      • a.polonia Re: Herbata 04.06.06, 21:30
        Tijger, w Simon Levelt kupuje, jak zobacze to Twoje droom, to Ci kupie, ale co
        to dokladnie za smak??? bo pewnie pod inna nazwa wystapi ;-))) O mamo, a te
        urodziny to u Holendrow, i kawy nie bylo??? Koniec swiata ;-))
        Od wczoraj pije mniej kawy, bo sie wlasnie delektuje nowymi herbatkami ;-)
        Goga, dzieki, juz sobie zalinkowalam!
        • beba3 Re: Herbata 05.06.06, 21:46
          A mi sie wydawalo ze my za duza wage przykladamy do picia herbaty. Zawsze
          zawalona polka jakimis puszkami czy kartonikami. ;-) Moi rodzice maja jeden czy
          dwa rodzaje (jak sie ten pierwszy konczy).
          U mnie nie sa to jakies specjalne mieszanki a po prostu rozne rodzaje, czesto
          ziolka (mieta, rumianek, szalwia (fuj), mieszanki). Pikwicki i herbatki z
          marektu z Polski.
          Przy Was to jestem maly pikus! ;-) No i teraz juz wiem, ze jak sie bede
          wpraszac to koniecznie na dobra herbatke! ;-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka