Dodaj do ulubionych

no i znowu cisza

29.08.06, 11:20
ale się opuszczacie.
coś mam dla was

www.teapetece.com/moviles/

wprowadz numer komórki osoby, którą chcesz znaleźć :-)))))
Obserwuj wątek
    • beba3 Re: no i znowu cisza 29.08.06, 13:21
      He, he...
      Cisza bo wakacje, mam nadzieje. ;-) A dla mnie bardziej pracowite bo dzieciaki
      siedza mi na karku. Zastanawiam sie czy we wrzesniu troche odsapne? ;-)
      • diuna22 Re: no i znowu cisza 29.08.06, 14:18
        Swiete slowa Beba - jejku wstac normalnie o 7 rano, zrobic swoje, odstawic
        starszego do szkoly, mlodszego do peuter i miec choc te 2-3 godz 2 razy w tyg
        dla siebie bez miliona pytan/sekunde :)))). A nie od 6 rano mamo to mamo
        tamto ;)))).
    • kolor201 Re: no i znowu cisza 29.08.06, 14:57
      Gosia bo ja to juz wole sie nie udzielac hihih bo mam zadlugi jezor:)))ale i
      tak czasami cos skrobne;))
      • kasia191273 Re: no i znowu cisza 29.08.06, 15:09
        to ja skrobnę, że od wczoraj wiem, że mam w brzuszku córeczkę!
        • beba3 Re: no i znowu cisza 29.08.06, 17:12
          Kasia! Gratulacje! :-) No to teraz czas na imie i pokoik trzeba na rozowo
          malowac! ;-) Rozowy wiciaz w modzie! ;-P
          Dziewczynki sa slodkie! Ciupke Ci zazdroszcze, pamietam jak ja sie cieszylam
          jak zobaczylam swoje dzidzie i jak dowiedzialm sie ze zdrowie, plec, termin...
          Swietna sprawa! :-)
          Kolor! Masz inne zdanie to pisz. Kontrowersje budzic mozesz. W necie jak w
          realu, nie kazdy musi sie lubic, nie z kazdym musimy sie zgadzac itd a
          porozmawiac zawsze mozna. :-)
          Diuna!
          Dokaldnie jak napisalas! ;-D Trzeba ugotowac, uprac, posprzatac a dzieciaczki
          caly czas czegos chca! Moje dzisaij namietanie wychodza na dwor i wracaja ja
          bumerangi. Dzis nic innego nie robie tylko otwieram i zamykam dzwi. ;-)
          Przedszkolko dla Pysi jest juz odmowione i bede musiala jej jakos w miare
          atrakcyjnie czas sama zorganizowac... Czyli wolne dopiero jak pojda spac... :-P
          Szkoda, ze nie udalo nam sie nigdzie wyjachac, poczulabym ze mam jakies
          wakacje... U Was szkola od wrzesnia?
          • diuna22 Re: no i znowu cisza 29.08.06, 20:01
            Cos czujemy ten klimat ;)))) - szkola od 4 wrzesnia, peuter wtorek i piatek z
            czego w piatek cale 3 godz!!!! Yuppppiiii jak mawiaja moi obaj. No nic wakacje
            w domku ale mama u nas przynajmniej byla miesiac, dziecmi mi sie zajela, one
            babcia ;), pomogla sporo bo juz przygotowanie obiadu czy chocby prozaiczne
            wyjecie naczyn ze zmywarki i wlozenie ponowne - nie cierpie tego robic:))). No
            nic mam nadzieje ze wyjdziemy w koncu na prosta i odpoczniemy we wrzesniu :)))).
            • beba3 Re: no i znowu cisza 31.08.06, 23:04
              Diuna! Ty mi nic nie mow o wkladnaiu i wyjmowaniu naczyn ze zmywarki! ja sobie
              wyobrazam zeto musi byc sama rozkosz! ;-D Moze sie kiedys dorobie i bede miala
              w domu zmywarke, mikrofalowke, dodatkowa zamrazarke, suszarke do prania, dwa
              odkurzacze ;-) co by nie targac po schodach w ta i z powrotem... I jeszcze
              kilka innych pomagaczy domowych.
              Zapomnialam o DVD i _sprawnym_ video, plazmie ;-D i kompie dla kazdego czlonka
              rodziny. ;-P Az sie rozmarzylam... ;-)
              • a.polonia Re: Bebaaaa!!! 03.09.06, 23:42
                Zapomnialam o DVD i _sprawnym_ video, plazmie ;-D i kompie dla kazdego czlonka
                > rodziny. ;-P Az sie rozmarzylam... ;-)

----------Beba, zartujesz, prawda? ;-) czy marza Ci sie wieczory w domu, gdzie
                kazdy siedzi przy swoim kompie?
                A swoja droga, to w zeszlym tygodniu sprzedalismy tv, hurra, napawam sie cisza,
                slychac tylko pomrukiwanie kota, ktory mi wlasnie zalegl na kolanach :)
                No dobra, tv od roku stal sobie niepodlaczony :)
                • go.ga Pola! 04.09.06, 10:09
                  > A swoja droga, to w zeszlym tygodniu sprzedalismy tv, hurra, napawam sie
                  cisza,
                  >
                  > slychac tylko pomrukiwanie kota, ktory mi wlasnie zalegl na kolanach :)
                  > No dobra, tv od roku stal sobie niepodlaczony :)

Gdzie sprzedaliscie tv? Na marktplaats? Mozna szczegoly(jak stray grutoch, za
                  ile poszedl). Bo ja sie zastanawiam na sprzedarza (mamy 2, kazdy mial swoj
                  zamin nie zamieszkalismy razem) ale nie wiem, czy ktos to jeszcze kupi.
                  • a.polonia Re: Pola! 04.09.06, 14:37
                    Go.ga, wszystko zostalo w rodzinie :P, M. sprzedal bratu nasz, a brat siostrze
                    swoj, starszy model od naszego.
                    Ale poprzedni udalo sie sprzedac wlasnie przez markplaats, i to dosyc szybko,
                    gruchot i z zepsutym pilotem, ale nie pamietam za ile :(, wiem, ze jakos
                    niewiele, bo chcielismy sie go pozbyc jak najszybciej. Zapytam M.
        • diuna22 Re: no i znowu cisza 29.08.06, 20:03
          Gratulacje - super!!!, niech zdrowo sobie rosnie, kopie i daje znac o sobie
          coby mamusia sie przyzwyczajala :)))
          • kolor201 Re: no i znowu cisza 29.08.06, 23:56
            Kaska i nici z tego wymarzonego chlopca:/ale za to dziewczynka zrozumie ze masz
            wiele innych zajec i da wiecej luuzu hihi bo bedzie grzeczniejsza;))miejmy
            nadzieje:)))Gratulacje:))))))))))))))))))))))))))))))
        • go.ga Re: no i znowu cisza 01.09.06, 10:32
          Kasia, gratulacje! Zdecydowalas sie juz na imie? Olga?
          • kasia191273 Re: no i znowu cisza 01.09.06, 14:05
            Olga odpadła, bo WSZYSCY zapytani Holendrzy krzywili się potwornie- że i
            brzmienie, i skojarzenia fatalne w niderlandzkim. Trwa więc druga runda
            poszukiwań. Teraz rozważana jest Nina;-)
            • go.ga Re: no i znowu cisza 01.09.06, 19:23
              kasia191273 napisała:

> Olga odpadła, bo WSZYSCY zapytani Holendrzy krzywili się potwornie- że i
              > brzmienie, i skojarzenia fatalne w niderlandzkim. Trwa więc druga runda
              > poszukiwań. Teraz rozważana jest Nina;-)

Nina tez ladne. A podoba Ci sie imie Nadia?
              • tere_tere Re: no i znowu cisza 04.09.06, 14:23
                HALO-HALO! przypominam, ze nina nadia na tym forum juz JEST! ;)
      • go.ga Re: no i znowu cisza 01.09.06, 10:35
        kolor201 napisała:

> Gosia bo ja to juz wole sie nie udzielac hihih bo mam zadlugi jezor:)))ale i
        > tak czasami cos skrobne;))

Pisz, pisz. Nikt tak nie ozywia tego jak Ty ostatnio, wiec udzielaj sie jak
        najczesciej.
    • gosia06 Re: no i znowu cisza 01.09.06, 18:17
      A ja dzisiaj 'Nila" słyszałam i baaaardzo mi sie podoba :-)))
      • beba3 Re: no i znowu cisza 01.09.06, 21:50
        U nas na podworku jest Mila ale jak sie dokladnie pisze to nie wiem. Czy cos
        sie dubluje? Moze 'L', Milla?
        • kolor201 Re: no i znowu cisza 01.09.06, 23:21
          Mila to skrut od Emili.Po holendersku Emili w polskim Emilia.Pozatym fajnie
          mozna te imie zdrabniac:Emi(kolezanketak nazywamy),Mili,Mila(kuzynki corka
          nazywana tak przez moja rodzine-imie Milena)(milka).No ale furora w mojej
          rodzince jest corka kuzynki ktora nosi imie MELODI.Wogole moja Leni na drugie
          ma Mischell po mojej mamie ktora nosi imie Michalina(Michasia)strasznie
          fajne.Doradzic moge jeszcze Abigeil(skrot to Abi,Abusia).I w polskim i w
          holenderskim to imie jest tak samo pisane i czytane.Jest to imie biblijne.
          • ada9611 Re: no i znowu cisza 02.09.06, 01:16
            moja corka ma na ime melinda a drugire imie to z trudnoscia wymowie bo jeszcze
            do dzis jestem zla na meza-matylida-na czesc jego babci. do babci nic nie mam
            ale znowu na litere-m?syn jest martyn ,maz jest marcel
            • diuna22 Re: no i znowu cisza 02.09.06, 09:30
              A mnie Lisa sie podoba :))) i choc nie mam coreczki (zawsze marzylam hihi) - ha
              i miec raczej nie bede juz ;))) - swoj typ podam a co.
              • kasia191273 Re: no i znowu cisza 02.09.06, 10:01
                Lisa bardzo ladne, ale to najpopularniejsze w tej chwili imie w NL.
                • beba3 Re: no i znowu cisza 03.09.06, 19:52
                  Wszelkie wersje: Emilia, Milka, Mila jak rowniez Milena, Milka (od razu mysle o
                  pysznej czekoladce! ;-P)podobaja mi sie.
                  Ada! I maz i dzieciaki na 'M' a Ty jedna na "A"? ;-P W mojej rodzince od strony
                  brata podzielili sie po rowno: mama na K, tata na A, dwie pierwsze cory na A a
                  kolejny syn i potem cora na K. Mi sie i tak czesto myli! ;-D
                  Ja sobie szukam imienia dla dziewczynki i chlopaka ale podoba mi sie prawie
                  wszystko. ;-) Co by tu dosztukowac do Nikodema, Ewy, Jagody i Patrycji? ;-D
                  PS Jak na razie nic nie planuejmy! Zeby nie bylo! ;-D
                  • kolor201 Re: no i znowu cisza 03.09.06, 23:37
                    Beba proponuje Nelly (dz:Nell,Neli,Nelka,Nelan) bez znaczenia jaka
                    plec:)))))))))))))))))).Albo Niky(Niki);)))))))))))))))
                  • ada9611 Re: no i znowu cisza 04.09.06, 11:30
                    no ,maz syn i corka maj a wszyscy na -m-.ja chcialam tak wlasciwie corce dac
                    abigeli lub amelia.moze pamietacie ten serial o abigel.ale dalam sobie
                    wypersadowac te imie,przez meza.ale jak tak mysle juz zadne imie by nie
                    pasowalo do mojej malej ,jest melinda ,moja mala mela.
                  • ada9611 Re: no i znowu cisza 04.09.06, 11:31
                    a jeszcze bym zapomniala moja siostra ma na imie jagoda,naprawde
                    • beba3 Re: no i znowu cisza 04.09.06, 18:33
                      Jagodek bylo do tej pory niewiele (pomijajac ta z "Czterdziestolatka" - wtedy
                      to imie bylo spotykane) ale teraz, w necie lapie od czasu do czasu niemowlaczka
                      o imieniu Jagoda. :-)
                      U mnie tez jest tak, ze jakos nie wyobrazam sobie innych imion dla corek
                      teraz... ;-)
                      Dla syneczka odpadaja wszelkie Niki bo tak mowie na meza. Podoba mi sie tez
                      Mikolaj ale zdrobnienie to Miki, zreszta kuzyn moich dzieci, i ciagle sie
                      mylimy: Niki czy Miki, co za roznica? ;-)
                      Amelia bardzo mi sie podoba. Delikatnie brzmi ale jakos do Ofelii zmierza i
                      odpada.
                      Kiedys stawialam na Oliwie ale mi przeszlo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka