gosia06 02.01.07, 17:23 Czy ktoś wie, jak się robi takie fajne zdjęcia jak agnieszka na blogu wstawiła? Albo gdzie znaleźć forum(o ile takie istnieje)? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszkaela Re: scrapbooking 02.01.07, 18:53 Fajnie, ze uwazasz ze fajne ;-) Ja bawie sie w Photoshop-ie, ale mozna w Corelu i innych programach. Frajda niesamowita, choc dopiero zaczynam wciagnelo mnie mocno. Ponizej dwa linki do forumowych tematow na temat scrapow, pierwszy polecam szczegolnie-to kurs do Photoshopa. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1111&w=26009781&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23390&w=25396630 I inne- do poogladania czy sciagniecia szablonow www.beginpaginas.nl/dochtersite.php?s=scrapbooking www.spaceraven.net/papers-3.php www.allcrafts.net/scrapbook.htm#freeprojects milo82.eigenoverzicht.nl/ www.digitalscrapbooking.nl/home.htm I cos do poogladania-dziewczyna robi niesamowite rzeczy-nie tylko scrapy. www.flickr.com/photos/haika/sets/72057594118706772/ Generalnie w sieci jest tego mnostwo pod haslami digital scrapbooking. Odpowiedz Link
diuna22 Re: scrapbooking 02.01.07, 21:05 Hej nie wiem co na blogu ;) ale polecam goraco forum, ktore zalozyla moja kolezanka - zapalona milosniczka PSP, istna czarodziejka jesli chodzi o ozdabianie zdjec. Dla mnie to na razie czarna magia ale ... mam nadzieje, ze w koncu uda mi wgryzc w temat :). www.martek-pspx.nazwa.pl/forum/index.php Odpowiedz Link
a.polonia Re: scrapbooking 02.01.07, 21:09 fajnie to wyglada, ale jednak wole tradycyjny scrapbooking, takam juz staroswiecka ;-) Odpowiedz Link
agnieszkaela Re: scrapbooking 03.01.07, 10:47 Tradycyjny scrapbooking tez mi sie bardzo podoba, ale zdecydowanie za malo cierpliwa jestem. Digital scrap ma ta zalete, ze zawsze moza wszystko poprawic i nie marnuje sie materialow, ktore kosztuja. Ale ciagle dojrzerwa we mnie kilka pomyslow na albumy i moze w koncu uda mi sie cos zrobic. Odpowiedz Link
nesla Re: scrapbooking 02.01.07, 21:25 Nie wiedzialam ze takie bawienie sie PSem ma taka profesjonalna nazwe :D Mnie to bawilo na poczatku zabawy z fotografia cyfrowa, po kilku miesiacach mi sie znudzilo, bardziej zaczal pociagac mnie kierunek pracy nad jakoscia zdjec niz ich udziwnianie w programach graficznych ;) Odpowiedz Link
a.polonia Re: scrapbooking 02.01.07, 21:43 Hm, ale scrapbooking to zupelnie co innego niz przerobka zdjec np. w Photoshop'ie. To bardziej komponowanie zdjec, dodawanie tla do zjecia, itd. Podoba mi sie ta technika, bo mozna fajnie "ubierac" np. rodzinne zdjecia, ktore niekoniecznie musza byc idealne wykonane. Odpowiedz Link
gosia06 Re: scrapbooking 03.01.07, 10:29 dziekuję za linki. Na pewno skorzystam jak znajdę chwilę czasu. Idę dziecię budzić, niech je :DDDD Odpowiedz Link