Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenie.

04.05.07, 21:57
Musimy wykupic tutaj ubezpieczenie,to znaczy maz musi wykupic,bo ja nie
pracuje.Jest mnostwo firm ubezpieczeniowych,nie wiemy w ktorej to
zrobic.Interesuje nas taki komletny pakiet,na meza,na mnie i na corke.Moze
mozecie polecic jakas dobra firme,mysle o AGIS,ale sama nie wiem.Do tej pory
bylismy ubezpieczeni w Polsce.Poradzcie.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • kasia191273 Re: Ubezpieczenie. 04.05.07, 23:18
      ja nie polecę niczego, ale odradzam AGIS
    • tijgertje Re: Ubezpieczenie. 05.05.07, 10:31
      Pakiet podstawowy maja wszedzie ten sam, wiec to roznicy nie robi, ktore
      ubezpieczenie wybierzesz, (chyba, ze chcesz uzuelniajace) Dzieci sa
      ubezpieczone z wami za darmo. Mielismy VGZ, osobiscie bylam bardzo zadowolona w
      trakcie, tyle, ze przy zmianie wyszlo, ze jakis tam balagan mieli, bo mimo 2
      czy 3 krotnych telefonow, ze sie juz wymeldowalismy ciagle upomnali sie o nowe
      skladki:-/ W koncu jednak chyba znalezli co trzeba, bo przestali. eraz mam
      Menzis (rozszerzone), na razie nie narzekam, po ponad roku na raziezadnych
      problemow nie bylo, w razie watpliwoscidzwonimy i np wychodzi, ze cos
      pokrywaja, co w polisie nie jest zaznaczone oddzielnie, ale daje sie podpiac
      pod jakas szersza grupe. Jedyne, to te telefony:-/ Troche trwa, zanim sie uda
      polaczyc czasem, ja mam zwykle pecha:-(
      • mala9943 Re: Ubezpieczenie. 05.05.07, 21:42
        Hmmm...a ja mam pytanie,poniewz tez juz nie pracuje ale ubezpieczenie sobie
        oplacam nadal,z mojego ubezpieczenia korzysta synek,moj partner rowniez sobie
        oplaca...Czy musze wiec i ja placic czy razem z synkiem mozemy korzystac z
        ubezpieczenia partnera,czy musimy byc malzenstwem??? Moze ktos mi wyjasnic jak
        to jest?
        • tijgertje Re: Ubezpieczenie. 06.05.07, 10:32
          Mala, dzieci maja ubezpieczenie za darmo doczepiane do rodzicow, ale swoja
          wlasna polise, tak, ze np koszty leczenia dziecka nie sa odliczane od no-claim.
          Kazdy dorosly zameldowany w Holandii musi byc ubezpiecznony. Jezeli twoj
          partner ma np zbiorowe ubezpieczenie w pracy, to wybierajac tego samego
          ubezpieczyciela razem z nim dostaniesz taka sama znizke w skladkach. Rownie
          dobrze mozesz wybrac innego ubezpieczyciela, czy inny pakiet, nie ma zadnego
          przymusu w wyborze, poza tym, ze ubezpieczyc sie trzeba. Jezeli macie rozne
          ubezpieczenia, to wybieracie, w k\ktorej firmie chcecie ubezpieczyc dziecko.
          • mala9943 Re: Ubezpieczenie. 06.05.07, 14:25
            Tijgertje,dzieki za wyjasnienie :) A juz myslalam,ze zaoszczedze te 100pare
            euro...No nic,trzeba placic dalej :D
    • agnieszkaela Re: Ubezpieczenie. 05.05.07, 22:17
      Doradzac trudno-zazwyczaj kazda z nas miala do czynienia co najwyzej z dwoma
      firmami. My mamy od poczatku rozszerzony pkiet SR
      www.sr-zorgverzekeraar.nl/Consumenten/Default.aspx?page=home
      i jestesmy zadowoleni.
    • mad_die Re: Ubezpieczenie. 06.05.07, 09:43
      A czy to nie jest tak przypadkiem, ze każdy dorosły musi być ubezpieczony? Czy pracuje czy nie, ubezpiecznie opłaca.
      My byliśmy ubezpieczeni w Menzis w zeszłym roku, ale mieli taki bałagan w papierach, że nasze karty przyszły dopiero wtedy, jak zrezygnowaliśmy z ich usług... paranoja...
      A teraz jesteśmy w OHRA ubezpieczeni i jak na razie - odpukać ;) - wszystko jest OK.
    • mad_die a tu... 06.05.07, 09:46
      ... jest taka stronka, gdzie można porównać (mniej więcej) co jaki ubezpieczyciel oferuje i za ile i obliczyć sobie składki ubezpieczeniowe :

www.kiesbeter.nl/zorgverzekeringen/Default.aspx
      • anitax Re: a tu... 08.05.07, 23:15
        Wydaje mi sie, ze balagan to maja wszedzie. W AGIS 3 razy musialam wysylac
        papiery, bo pogubili. Pozniej bylam ubezpieczona w Nationale Nederlanden i
        Avero Achmea. Nie bylo lepiej.
        Przy wyborze pakietu warto zwrocic uwage czy zwracaja koszty tylko od lekarzy i
        instytucji, z ktorymi firma ma podpisana umowe, czy od wszystkich. Czasem za
        niewielka doplata (w Avero bylo to 1 Euro miesiecznie) mozna miec pokrycie
        kosztow od wszystkich instytucji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka