Dodaj do ulubionych

Orliki, Drzewiecki i Grad

28.12.10, 16:14
SLD grzmi ! Pozostale Partie zaniemowily z powodow blizej mi nieznanych poza oczywiscie zlodziejami z PO.
Kilku przyglupow cieszylo sie tutaj z budowy ORLIKOW. Wiadoma rzecza jest , ze za kazda inwestycja w tym kraju od 3 lat kryja sie niebotyczne przekrety. Najlepiej zalatwiac interesy na cmentarzu- to juz wiemy. Afera wybuchla wczoraj , kiedy okazalo sie, ze wylacznosc na import trawy po cenach z Ksiezyca do pokrycia nawierzchni Orlikow mial Miro Drzewiecki. Jak oceniaja specjalisci z SLD zarobil chlopina na tym okolo 30 mln zlotych. Trawa oczywiscie byla najdrozsza a cena jej przekraczala 3 razy cene identycznej trawy konkurencji ktora zglosila sie do przetargu.
Dodatkowo Katarczyk Grad poinformowal, ze nie bedzie prawie zadnych drog ekspresowych do euro 2012. Skreslono droge Wroclaw- Poznan, Warszawa- Krakow, Warszawa-Gdansk, Wroclaw-Kudowa i pozostalych okolo 1200 km. To, ze skreslono to jestem w stanie zrozumiec, bo bida w kraju straszna. Nie oge jednak zrozumiec, ze wydano juz wszystkie zaplanowane pieniadze na np. odcinek Wroclaw-Poznan. Moze Grad wezwie Katarczykow na pomoc jak to mialo miejsce kiedy "prywatyzowano" stocznie. Obawiam sie jednak, ze taki oszust wie tylko gdzie Szwajcaria i banki.
Wiele na tym forum matolow wypowiadalo sie na temat zaplodnienia in vitro. Oczywiscie wszyscy byli ZA i malo sie ze szczescia nie posrali kiedy uchalila gminna rada na Wiejskiej, ze bedziemy zapladniac in vitro. Dzisiaj jednak wiadomo juz, ze nie bedziemy bo nas nie stac. Nie bedziemy takze refundowac insuliny dlugodzialajacej bo takze na to nas nie stac!
Dziwi mnie postawa SLD, ktora zlozyla wnioski o odwolanie GRADA, KOPACZ oraz skierowala do NIK sprawe MIRA. Ja tego nie rozumiem! Skoro Miro okrada podatnikow, skoro jestesmy tak bogaci iz na 2 tygodnie Michnik za pieniadze podatnikow wysyla synka Tuska do Chin na konferencje " Koleje Wielkiej Predkosci" to dlaczego nie ma pieniedzy na drogi? Podniesc cene chleba do 10 zl, benzyny do 10 takze. Za prad lupic, za gaz lupic. czy ludzie to wytrzymaja? TAK! Takich jak w Jelczu mieszka sporo w Polsce. Zniosa wszystko az padna z glodu. Nie wiem co na to powie radny-bezradny MIKOJ. Skoro nazywasz emeryta dorabiajacego sobie 200-300 zl ZLODZIEJEM to jak nazwiesz tych z rzadu? Nie nazwiesz ich zlodziejami. Tylek za pieniadze podatnikow przyrasta szybko do stolka, prawda? A odwagi cywilnej, zeby nazwac rzecz po imieniu na tyle nie masz. Wygodniej jest oczywiscie fotografowac pekniete sciany domow i zagladac ludziom do garow. Oczywiscie nikt juz nie pozwoli Ci tego zrobic bo skompromitujesz ugrupowanie z ktorego startowales. Byl jeszcze jakis model tutaj , ktory plakal, ze brakuje inwestycji w Jelczu-Laskowicach. Z Nim sie akurat zgadzam! Brakuje przede wszystkim Szpitala Psychiatrycznego z prawdziwego zdarzenia, aby tacy jak On mogli sie leczyc.
Pytanie konkursowe. Jaka ogolnopolska inwestycje wymysli Tusk dla MIRA aby mogl skubnac kolejne miliony od glupich podatnikow? Mam nadzieje, ze bedzie to wlasnie ten szpital psychiatryczny. Niech go buduje sam MIRO a ja bede siedzial cicho jak mysz pod miotla bo bedzie to jedyna trafiona inwestycja zlodzieji z PO.
Nie pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kat_jakub Re: Orliki, Drzewiecki i Grad 28.12.10, 17:18
      Przyszedł cham, puścił baka i zepsuł powietrze.
      Jak się nie ma nic do powiedzenia w tematach dotyczących Jelcza-Laskowic stosuje się starą sztuczkę matołów z podstawówki.
      Na pytanie do smarkacza co wie o słoniu, odpowiada:
      - Aaaa słoń. Słoń żyje w Afryce, a tam żyje też żyrafa, a żyrafa to to, to i tamto.

- Aaa Jelcz-Laskowice. Tam jest radny mikoj, a mikoj to polityk lokalny. Jak polityk to tak samo jak Miro, a ten miro to to, to i tamto.

Jak się nie ma wiedzy na jakiś temat, to usiłuje się zainteresować innych swoim, choćby ukradzionym z jakiegoś portalu.
      • mooreland Re: Orliki, Drzewiecki i Grad 28.12.10, 21:46
        Miro okradl Was smile Nie widzisz tego? Skoro nie widzisz co sie dzieje dookola to powiedz skad ma Gmina zebrac fundusze na inwestycje? Jakim kretynem trzeba byc aby tego nie rozumiec? Jakie sprawy lokalne? Dla was pierwszoplanowa sprawa jest odbudowa walu przeciwpowodziowego! Potem biedronki, Lidle i inne cuda na kiju! Czy znajda sie pieniadze w budzecie juz nie Gminy a wojewodztwa? Nie wiem. Moze Miro zrobi kolejny skok na kase. Ten nie byl pierwszy i zapewne nie ostatni. Tusku-Tusku lubi takich. Kiedy przy wladzy byl PiS , Szechter i cala pozostala prasa podnioslyby taki jazgot w tym momencie a forumowicze z Jelcz-laskowic toczyliby piane z pyskow przez cala dobe. Teraz milcza. Byc moze juz jutro otworza sakiewki i zrobia kolejna zrzutke na "chlopcow z cmentarza". Proboszcz juz dal rozgrzeszenie Mirowi.
        • bercov Re: Orliki, Drzewiecki i Grad 28.12.10, 22:35
          hehehehe artykuł mnie osobiście rozbawił,wiele w nim ciekawostek niczym z "Naszego dziennika" czyli sensacja goni sensacje.Jak świat światem politycy zawsze kręcili lody.Toteż na chwilę bieżącą nie ma sensu na nie tyle oskarżenia co wydawanie wyroków,nie ma co się "mooreland" podniecać ponieważ jeżeli jest jakiś przekręt a nie tylko następna pseudo afera wynaleziona przez PIS to na bank ktoś za to beknie.Nie jest sztuką krytykowanie lecz sztuką jest zrobienie czegoś tak ażeby w przyszłych latach obywatele nie obudzili się z ręką w nocniku.Mądra opozycja to taka która stara się wnieść,nieć wizję na rozwój kraju a nie na szerzenie podziałów pomiędzy polakami.
          • mooreland Re: Orliki, Drzewiecki i Grad 29.12.10, 09:36
            W tym przypadku przekret wykrylo SLD a nie PiS. Wyobrazasz sobie jazgot i toczenie piany z geby przez "niezalezna" prase gdyby to nie bylo PO a PiS ? Ile afer zamieciono pod dywan za rzadow PO? Nie liczylem , ale wszystkie. Piszesz o wizji rozwoju Polski. Wizjonerow to mamy az nadto, tylko te magiczne kule jakos zawodza albo ci wizjonerzy sa zwyklymi oszustami. Pamietasz te autostrady i drogi expresowe? Pamietasz wyczekiwanie na katarczykow? Pamietasz obnizanie podatkow? Pamietasz tansze leki w aptekach dla przewlekle chorych? Pamietasz sciaganie Polakow z UK bo tutaj czeka na nich dobrze platna praca? Pamietasz Zielona Wyspe w oceanie europejskiej biedy? Pamietasz bajki o zwiekszeniu realnej sily nabywczej zarobkow Polakow? Pamietasz koreanczykow z polnocy tyrajacych w nieludzkich warunkach w Polsce dla Pana posla z PO? Pamietasz o tym latwym dostepie do lekarza obiecanym przez Pania Kopacz? Pamietasz o czystkach w TVP i PR ? Pamietasz o setkach innych rzeczy ,ktore obiecali blagierzy z PO?
            Mamy zrobic cos, zeby obywatele nie obudzili sie za kilka lat z reka w nocniku- piszesz. Reke w nocniku juz mamy, chyba chodzilo Ci o glowe. Z kim i kto ma to zrobic. Nalezy sie zastanowic czy warto cos robic dla idiotow. Nie oburzaj sie, tak, totalnych idiotow i kretynow. Oto przyklad (jeden z wielu) i dowod tezy iz Polacy to kretyni.
            Listopad 2010, Tomaszow Boleslawiecki (okolo 7 km od Boleslawca)
            Szkolna swietlica pelna mieszkancow oswieconej Polski. W ramach profilaktyki zdrowotnej przyjechala ekipa aby zbadaac poziom cholesterolu u miszkancow. Badanie przeprowadza sie bez uzycia igly i strzykawki. Tenarzedzia zastapiono nowatorska metoda wykorzystujac zestaw kulturystyczny skladajacy sie z 2 raczek i trzech czy czterech kawalkow gumy dlugosci okolo 50-60 cm. Gumy przecieto w srodku i zamontowano jakis elektroniczny wskaznik na ktorym odczytywano poziom zlego cholesterolu . Pacjent stara sie rozciagnac gumy i na wyswietlaczu otrzymujemy wynik badania. Wyniki wachaja sie w przedziale 300-500. Wszystkim glupom oferowane sa natychmiast ziola po 49 zl za 100 ml. Ekipa "kombinatorow" sprzedaje znacznie ponad 200 opakowan. Czesc matolow bierze po 2 opakowania i wiecej bo cena jest "okazyjna". Nastepnego dnia ta sama ekipa jest w sasiedniej wsi w Okmianach. Scenaruisz identyczny jak w Tomaszowie. Kolejnego dnia sa w Boleslawcu. Na sali sa lekarze. Rozmawiam z jednym z nich i pytam dlaczego nie interweniuje. Odpowiada, ze zaraz bedzie Policja. Przyjechali, sprawdzili "papiery" i zezwolenia na prowadzenie takich praktyk i pojechali. Ten fakt jeszcze bardziej utwierdzil ciemnogrod w przekonaniu, ze to nie oszusci a cyrulicy. Tetr trwal dalej a kolejne akty byly powieleniem z poprzednich dni. Kolejnego dnia Nowa Sol. Po wizycie w Nowej Soli zostawilem juz w spokoju specjalistow od cholesterolu z pozarzadowej organizacji leczenia alternatywnego.
            Tacy ludzie (mowie tutaj o "pacjentach") maja prawa wyborcze! Jak idiota moze miec takie prawa? Nie wiem. Nie sadze aby w Europie znalezli sie jeszcze jacys kretyni , ktorzy poddaliby sie takiemu badaniu. No, moze w glebokich Karpatach w Rumunii, ale jest to zrozumiale, wszak to ziemia Drakuli.
            Ty chcesz z takimi ludzmi i takim ludziom cokolwiek wytlumaczyc? A moze wlasnie dlatego olbrzymi szpital psychiatryczny w Boleslawcu nie przyjmuje pacjentow z powodu braku miejsc na Oddzialach? A niech obudza sie z glowa w urynie. I tak pomysla, ze spijaja nektar z kwiatow mlodosci, piekna i madrosci.
            Powiesz, ze w jelczu to nie jest do pomyslenia. Ja natomiast twierdze, ze nie masz racji. Masz wcale nie mniejszych przyglupow. Przyglupow radzacych emigracje do Chile, jako "najfajniejszego kraju", masz idiotow kupujacych mielony wegiel najgorszego gatunku w jednej z hurtowni materialow budowlanych, masz ludkow kladacych wiezby z mokrego drewna, masz ludzi kladacych instalacje z alupexu z marketu za 1 zl za metr, masz ludzi ktorzy cale zycie spedzaja pod sklepem saczac piwo marki piwo itd.
            Oczywiscie, ze jest tez grupa ludzi normalnych, ale oni zyja wlasnym zyciem i wlasnymi sprawami. I slusznie. Masz tez ludzi ktorzy nie maja pieniedzy, sa ubodzy i zgodnie z cecha narodowa Polakow, zadluza sie na kupno LCD czy wozka dla dziecka. Beda jesc ziemnaki ale ludzie zobacza te 40 cali na scianie czy wozek za 1000 zl made in china. Takie postawy oczywiscie mozna zaobserwowac w calej Polsce. Czesto jestem gosciem w aptekach (Xylometazolin trzyma moj nos w sprawnosci) i widze jak matka z dzieckiem "przelewajacym" sie na rekach rezygnuje z antybiotyku przepisanego przez lekarza bo jej po prostu na niego nie stac! Dodatkowo na recepcie zawsze jest jakis srodek przeciwgrzbiczny, syropek, cos przeciwgoraczkowego, witaminki i krople do nosa dla malucha. Dlaczego matka nie jest na tyle uswiadomiona, ze nie zrezygnuje nawet ze wszystkiego i nie wykupi samego antybiotyku i nie poprosi o zamiennik np. Nystatyne, ktora prawie zawsze sugeruje farmaceuta?
            Ciemnota w narodzie jest straszna. Chcesz cos dobrego zrobic dla glupca? jezeli tak, to pozostaw go samemu sobie. I tak nigdy go nie przekonasz.
            Podzialy miedzy Polakami sa pielegnowane od momentu dojscia do wladzy PiS. W tym wlasnie momencie cala postkomunistyczna prasa rozpoczela nagonke na PiS i dzielenie Polakow. Ja nie bronie Pis-u bo ani Giertych ani tym bardziej Lepper nie byli ludzmi z mojej bajki. Kaczynscy to takze OKRAGLOSTOLOWCY a tych ludzi nie toleruje. Nie jest tez miom faworytem niedorozwiniety Pawlak (ostatnio obwiescil, ze Rosja zarzuci nas tanim paliwem !) ani wspolpracownik SB- Boni, ktorego Tusk wzial sobie za doradce. Borowski z SLD to juz ludzka karykatura podobnie jak Jerzy Urban, ktoremu inteligencji odmowic nie mozna, ale czlowieczenstwa jak najbardziej. Ja nie chce wybierac mniejszego zla. Zlo zawsze pozostanie zlem,niezaleznie czy bedzie mniejsze czy wieksze. Boom budowlany sie skonczyl i nalezy miec tylko nadzieje, ze ludzie ktorzy pracowali w budowlance znajda inna prace. Skowyt za kolejna biedronka czy Lidlem jest skowytem glupka. Nie widze potrzeby wyprowadzania zlotowek z Polski a potem zabawy w ustalanie kursu na gieldzie przez kapital zagraniczny. Pisalem juz, ze sprawa priorytetowa dla Jelcza jest naprawa walow. Przyjdzie wiosna i odwilz i moze sie tragedia powtorzyc. Niestey rozumieja to tylko jednostki. Wiem, bo rozmawialem z Putyra, ze On to rozumie. czy nowy wojewoda Dolnoslaski to zrozumie i czy znajda sie na to pieniadze z budzetu centralnego, tego nie wiem. Oby nie zostaly przeznaczone na wizyte mlodego pisarczyka Tuska z lokalnego dodatku GW w Gdansku na podroz do Chile w celu zbadania mozliwosci zatrudnienia w tamtejszych kopalniach polskich gornikow.
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka