mooreland
28.12.10, 16:14
SLD grzmi ! Pozostale Partie zaniemowily z powodow blizej mi nieznanych poza oczywiscie zlodziejami z PO.
Kilku przyglupow cieszylo sie tutaj z budowy ORLIKOW. Wiadoma rzecza jest , ze za kazda inwestycja w tym kraju od 3 lat kryja sie niebotyczne przekrety. Najlepiej zalatwiac interesy na cmentarzu- to juz wiemy. Afera wybuchla wczoraj , kiedy okazalo sie, ze wylacznosc na import trawy po cenach z Ksiezyca do pokrycia nawierzchni Orlikow mial Miro Drzewiecki. Jak oceniaja specjalisci z SLD zarobil chlopina na tym okolo 30 mln zlotych. Trawa oczywiscie byla najdrozsza a cena jej przekraczala 3 razy cene identycznej trawy konkurencji ktora zglosila sie do przetargu.
Dodatkowo Katarczyk Grad poinformowal, ze nie bedzie prawie zadnych drog ekspresowych do euro 2012. Skreslono droge Wroclaw- Poznan, Warszawa- Krakow, Warszawa-Gdansk, Wroclaw-Kudowa i pozostalych okolo 1200 km. To, ze skreslono to jestem w stanie zrozumiec, bo bida w kraju straszna. Nie oge jednak zrozumiec, ze wydano juz wszystkie zaplanowane pieniadze na np. odcinek Wroclaw-Poznan. Moze Grad wezwie Katarczykow na pomoc jak to mialo miejsce kiedy "prywatyzowano" stocznie. Obawiam sie jednak, ze taki oszust wie tylko gdzie Szwajcaria i banki.
Wiele na tym forum matolow wypowiadalo sie na temat zaplodnienia in vitro. Oczywiscie wszyscy byli ZA i malo sie ze szczescia nie posrali kiedy uchalila gminna rada na Wiejskiej, ze bedziemy zapladniac in vitro. Dzisiaj jednak wiadomo juz, ze nie bedziemy bo nas nie stac. Nie bedziemy takze refundowac insuliny dlugodzialajacej bo takze na to nas nie stac!
Dziwi mnie postawa SLD, ktora zlozyla wnioski o odwolanie GRADA, KOPACZ oraz skierowala do NIK sprawe MIRA. Ja tego nie rozumiem! Skoro Miro okrada podatnikow, skoro jestesmy tak bogaci iz na 2 tygodnie Michnik za pieniadze podatnikow wysyla synka Tuska do Chin na konferencje " Koleje Wielkiej Predkosci" to dlaczego nie ma pieniedzy na drogi? Podniesc cene chleba do 10 zl, benzyny do 10 takze. Za prad lupic, za gaz lupic. czy ludzie to wytrzymaja? TAK! Takich jak w Jelczu mieszka sporo w Polsce. Zniosa wszystko az padna z glodu. Nie wiem co na to powie radny-bezradny MIKOJ. Skoro nazywasz emeryta dorabiajacego sobie 200-300 zl ZLODZIEJEM to jak nazwiesz tych z rzadu? Nie nazwiesz ich zlodziejami. Tylek za pieniadze podatnikow przyrasta szybko do stolka, prawda? A odwagi cywilnej, zeby nazwac rzecz po imieniu na tyle nie masz. Wygodniej jest oczywiscie fotografowac pekniete sciany domow i zagladac ludziom do garow. Oczywiscie nikt juz nie pozwoli Ci tego zrobic bo skompromitujesz ugrupowanie z ktorego startowales. Byl jeszcze jakis model tutaj , ktory plakal, ze brakuje inwestycji w Jelczu-Laskowicach. Z Nim sie akurat zgadzam! Brakuje przede wszystkim Szpitala Psychiatrycznego z prawdziwego zdarzenia, aby tacy jak On mogli sie leczyc.
Pytanie konkursowe. Jaka ogolnopolska inwestycje wymysli Tusk dla MIRA aby mogl skubnac kolejne miliony od glupich podatnikow? Mam nadzieje, ze bedzie to wlasnie ten szpital psychiatryczny. Niech go buduje sam MIRO a ja bede siedzial cicho jak mysz pod miotla bo bedzie to jedyna trafiona inwestycja zlodzieji z PO.
Nie pozdrawiam