kasjan007 30.09.11, 19:48 Następnym razem to nie będzie podniesienie wycieraczek. Nie parkuje się centralnie na chodniku, chyba,że jest się tępym cieciem. Zdjęcie mam do udostępnienia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kat_jakub Re: DOA 21174 30.09.11, 22:46 Widzę, że tematy o motoryzacyjnych analfabetach pojawiają się coraz częściej na forum. Opiszę więc sytuację, której byłem świadkiem. Ok. trzy tygodnie temu jechałem sobie ulicą Witosa od strony Piekar i Chwałowic. Nagle spod Pubu 22 do ruchu włączył się parkujący tam pojazd. Zrobił to agresywnie zmuszając wszystkich do hamowania. Żeby tego było mało na wysokości komisariatu policji rozpoczął wyprzedzanie. Manewr ten wykonał na całej długości skrzyżowania z Oławską, a zakończył na wysokości kościoła i parku. Tylko dzięki wyobraźni i refleksowi innych kierowców nie doszło do tragedii. W ostatniej chwili zahamował pan, który miał skręcać w lewo w Oławską, oraz drugi który w tym czasie wyjeżdżał w prawo z Oławskiej w Witosa. Chwał też temu który puścił idiotę na łuku koło kościoła, bo pewnie jechałby tym lewym pasem aż do GOKu. Bardzo uważam teraz na tego gościa , a często go widuję. Auto jest bardzo charakterystyczne. Taki ciemny Golf III, bardzo obniżony, na szerokich żółtych kółkach. Rejestracja nasza, a z tego co zapamiętałem to numer na dwa albo trzy zera. "Kierowca?" to dzieciuch w idiotycznej czapeczce nawet nie daszkiem do przodu. Uważajcie, Pozdrawiam Odpowiedz Link
jelonjl Re: DOA 21174 01.10.11, 10:05 kasjan007 napisał: > Następnym razem to nie będzie podniesienie wycieraczek. Nie parkuje się central > nie na chodniku, chyba,że jest się tępym cieciem. Zdjęcie mam do udostępnienia. Z checia zobacze to zdjęcie Jelonjl@gmail.com Odpowiedz Link
kasjan007 Re: DOA 21174 01.10.11, 18:42 Jeżeli to się powtórzy,prześlę do Policji. Natomiast na forum nie będę tej pani szkodził. Odpowiedz Link
hersst Re: DOA 21174 01.10.11, 19:12 Ta Pani zaparkowała tam gdzie było wolne miejsce. A Ty jestes "tępy buc". Jak sie domyślam jesteś również za tabliczkami - "nie deptać trawników". Taki zwykły buc - chyba bez wykształcenia. Odpowiedz Link
kr-ok Re: DOA 21174 01.10.11, 19:29 Nie rozumiem dlaczego bronisz tej pani,wyzywając przy tym innych.To iż na chodniku było jedynie wolne miejsce nie upoważnia nikogo do tarasowania chodnika przez samochód. Już sama nazwa chodnik mówi o tym do czego on służy i samochód a szczególnie zaparkowany centralnie będzie tam zawsze intruzem, proszę o tym pamiętać.Ostatni dość często spotykam w naszym mieście tak zaparkowane samochody,że uniemożliwiają wręcz przejście chodnikiem. Odpowiedz Link
hersst Re: DOA 21174 01.10.11, 19:44 kr-ok napisała: > Nie rozumiem dlaczego bronisz tej pani,wyzywając przy tym innych.To iż na chodn > iku było jedynie wolne miejsce nie upoważnia nikogo do tarasowania chodnika pr > zez samochód. Już sama nazwa chodnik mówi o tym do czego on służy i samochód a > szczególnie zaparkowany centralnie będzie tam zawsze intruzem, proszę o tym pa > miętać.Ostatni dość często spotykam w naszym mieście tak zaparkowane samochody, > że uniemożliwiają wręcz przejście chodnikiem. Chodzi o to, że jest stanowczo za mało miejsc parkingowych i czasem trzeba zrozumieć konieczność zaparkowania (myślę, że czasowo) w miejscu nie dogodnym dla pieszych. Bądźmy tolerancyjni nikomu krzywda się z tego powodu nie stała. Kiedyś przed laty bylem świadkiem takiej sytuacji w Paryżu jak przyjechał patrol policji do pojazdów zaparkowanych na zakazie (ok 30 aut). Tak długo (opieszale) przystępowali do akcji, ze wszyscy zdążyli odjechać. Na moje zdziwienie policjant odpowiedział - no cóż zatrzymali się chwilowo - widocznie nie mieli w okolicy parkingu. A w Polsce jakiś PALANT podaje numer rejestracyjny - wstydź się człowieku. Odpowiedz Link
kr-ok Re: DOA 21174 02.10.11, 20:22 Napisałeś bądźmy tolerancyjni,nikomu krzywda się z tego powodu nie stała,a czy według Ciebie to jest słuszne, aby osoba z wózkiem lub inwalida na wózku musiała zawracać lub zjeżdżać na ulicę bo ktoś nie przestrzega elementarnych zasad. Brak miejsc parkingowych nie jest żadnym tłumaczeniem.Wszyscy parkujący na chodnikach nawet na chwilę powinni mieć na uwadze że narażają pieszych na niedogodności. Odpowiedz Link
kasjan007 Re: DOA 21174 01.10.11, 19:46 Z herssta wypowiedzi wynika,że wykształcone buce parkują na miejscach dla pieszych i depczą trawniki. Gratuluję. Na takich buców najlepszy jest ostry gwóźdź. Odpowiedz Link
hersst Re: DOA 21174 03.10.11, 09:21 pimpam3 napisał: > Jest na to sposób > Jjeżeli już coś kopiujesz to dlaczego wyciąłeś oryginalny komentarz do fotki ? Zdarza ci się parkować na chodniku zajmując go w całości? Z pewnością tak, bo samochodów przybywa, a parkingów nie... Odpowiedz Link
abencjusz Re: DOA 21174 03.10.11, 12:56 Parafrazując znaną formułkę - niech pierwszy rzuci kamieniem ten, który nigdy nie zaparkował tam gdzie nie powinien. Kierowca z przywołanego pojazdu mógłbyc zwykłym bucem , ale mógł też nie mieć innego wyjścia. Nie osądzajmy tak pochopnie. Odpowiedz Link
kasjan007 Re: DOA 21174 03.10.11, 19:45 hersst napisał: > pimpam3 napisał: > > > Jest na to sposób > > > > Jjeżeli już coś kopiujesz to dlaczego wyciąłeś oryginalny komentarz do fotki ? > Hersst, a co mnie to obchodzi,że samochodów przybywa? Chodnik , jak sama nazwa wskazuje, służy do chodzenia. Tak jak i piesi nie mogą dowolnie przemieszczać się po jezdni, prawda? I aby to zrozumieć, nie trzeba mieć wykształcenia. Nie trzeba po prostu być tępym burakiem czy tam kartoflem. > Zdarza ci się parkować na chodniku zajmując go w całości? Z pewnością tak, b > o samochodów przybywa, a parkingów nie... Odpowiedz Link
pimpam3 Re: DOA 21174 06.10.11, 14:13 Nie interesuje mnie komentarz , a chodziło o to jak postępować z idiotami. Może Cię rozczaruję, ale nie zdarza mi się parkować na chodniku zajmując jego całą szerokość. Mam trochę wyobraźni. Odpowiedz Link