Dodaj do ulubionych

Kupujemy telewizor.

18.12.11, 18:17
Niejednokrotnie na forum radziłem się w różnych sprawach. Zawsze otrzymywałem klika bardzo profesjonalnych odpowiedzi. Teraz mam pytanie o telewizor. Oferta na rynku jest olbrzymia, firmy prześcigają się w reklamach i chwaleniu swoich produktów. Który telewizor jest na dzień dzisiejszy najbardziej optymalny do użytkowania w domu. Myślę tu o telewizorze o przekątnej 40 cali. Na co powinienem zwrócić uwagę, jakie firmy unikać?
Obserwuj wątek
    • lookart Re: Kupujemy telewizor. 18.12.11, 18:36
      Zainwestuj w Panasonica. Dobry stosunek ceny do jakości. Mają bardzo dobre matryce.
      • brrr78 Re: Kupujemy telewizor. 19.12.11, 07:05
        Ja zawsze w takim przypadku kieruję się opiniami z porównywarki cenowej:
        www.ceneo.pl/Telewizory_LED;0113-1.htm
    • forumowitz Re: Kupujemy telewizor. 19.12.11, 08:10
      Nie wiem w jakich pieniadzach szukasz,ale radze Samsunga z gniazdami USB i MPEG4,wbudowaną przegladarke internetową z portalami FB YT inne tez,nie musi być 3D,bo byś musiał mieć peryferia też 3D,ale jak ma to niech bedzie.
    • hersst Re: Kupujemy telewizor. 19.12.11, 09:12
      panjarekp napisał:

> Niejednokrotnie na forum radziłem się w różnych sprawach. Zawsze otrzymywałem k
      > lika bardzo profesjonalnych odpowiedzi. Teraz mam pytanie o telewizor. Oferta n
      > a rynku jest olbrzymia, firmy prześcigają się w reklamach i chwaleniu swoich pr
      > oduktów. Który telewizor jest na dzień dzisiejszy najbardziej optymalny do użyt
      > kowania w domu. Myślę tu o telewizorze o przekątnej 40 cali. Na co powinienem z
      > wrócić uwagę, jakie firmy unikać?

Polecam sprawdzone (można kupić już za 2990)
      www.ceneo.pl/8680246
    • przebudzonyx Re: Kupujemy telewizor. 19.12.11, 21:16
      Wolę dać wędkę niż rybę, więc polecam profesjonalne forum tematyczne:

www.hdtv.com.pl/forum/index.php#video
    • girardengo Re: Kupujemy telewizor. 19.12.11, 21:25
      Jeśli miałbym wtrącić swoje 5 groszy...
      Skoro szukasz pomocy na tym forum, to chyba jesteś przeciętnym oglądaczem telewizji smile więc:
      - kup nie drożej niż za 2000zł - technika idzie szybko do przodu, telewizory szybko tanieją. Ten który kupisz dzisiaj za 2000zł rok temu kosztował w okolicach 3000zł a za wielkiej różnicy oglądając film nie zauważysz.
      - kup koniecznie z tunerem DVB-T MPEG4
      • heymdal Re: Kupujemy telewizor. 26.12.11, 11:01
        W necie wszystko znajdziesz. Może ta strona Ci pomoże?
        www.videotesty.pl/ranking/Telwizor-LED/2011/6/Ranking-telewizorow-LED-czerwiec-2011/
    • bidford Re: Kupujemy telewizor. 26.12.11, 17:49
      moim zdaniem trzeba unikac nabierania sie na wszelkiego rodzaju "blyskotki" typu 3D czy internet w telewizorze. nikomu to nie jest potrzebne a tylko niepotrzebnie podbija cene. w 3 D i tak nie ma co ogladac, a internet kazdy przeglada w komputerze. ja bym wyszukal jakiegos LEDA Samsunga albo Toshiby.
    • hersst Re: Kupujemy telewizor. 26.12.11, 18:31
      panjarekp napisał:

> Niejednokrotnie na forum radziłem się w różnych sprawach. Zawsze otrzymywałem k
      > lika bardzo profesjonalnych odpowiedzi. Teraz mam pytanie o telewizor. Oferta n
      > a rynku jest olbrzymia, firmy prześcigają się w reklamach i chwaleniu swoich pr
      > oduktów. Który telewizor jest na dzień dzisiejszy najbardziej optymalny do użyt
      > kowania w domu. Myślę tu o telewizorze o przekątnej 40 cali. Na co powinienem z
      > wrócić uwagę, jakie firmy unikać?

Najlepiej opierać się na opiniach użytkowników - ja tak zrobiłem i jestem zadowolony (PHILIPS 42PFL7665 h12 + karta sieciowa wifi )
      • przystojna Re: Kupujemy telewizor. 27.12.11, 19:11
        Mam pytanie po co w telewizorze wifi? Można się łączyć z internetem? A co jest klawiaturą pilot? I jak z rozdzielczością?
    • sakenik Re: Kupujemy telewizor. 27.12.11, 13:54
      A ja polecam sklep kajt24.pl mają bardzo dobre ceny na agd, siedzibę w oleśnicy i długolece. Miła i fachowa obsluga. Warto znaleźć sobie produkt na ich stronie, gdyż w necie ceny są o wiele niższe niż na sklepie. Ale odebrać można osobiście
      • librys Re: Kupujemy telewizor. 30.12.11, 22:16
        Ja proponuję oprzeć się na opinii niemieckich fachowców. Oni polecają Samsunga LE40c750.
        To multimedialny kombajn. Będziesz zadowolony.
        • panjarekp Re: Kupujemy telewizor. 01.01.12, 19:05
          Dziękuję za wszystkie rady. Dziś poświeciłem trochę czasu na analizę i wybrałem dwa telewizory.
          Jeden to Samsung UE40D6500 - www.ceneo.pl/11214889, a drugi Sony KDL40EX720 - www.ceneo.pl/11214889. Oba są 40 calowe LED z technologią 3D. Oba są full HD i mają możliwość korzystania internetu poprzez WiFi. Sony jest tańszy ale trzeba dokupić moduł WiFi. Samsung jest droższy ale ma większe możliwości w korzystaniu z przeglądarek internetowych.
          Ciekawy jestem co Wy byście wybrali?
          • subik Re: Kupujemy telewizor. 02.01.12, 15:32
            linki nie działają i myśle ze specjalnie 3D nie szukasz? to bez sensu ...powiedz gdzie masz filmy jako 3D? skad taki format(rozszerzenie pliku) wezmiesz bo z internetu nie wydaje mi sie i pewnie duzo zajmuja....
            • panjarekp Re: Kupujemy telewizor. 02.01.12, 17:08
              Podaje link do testu i porównania tych dwóch telewizorów:
              www.tvtest.pl/samsung-ue40d6500-kontra-sony-kdl-40ex720/
              Na 3D mi nie zależy. Zastanawiam się, czy takie telewizory z tą technologią w programach 2D nie są gorsze od zwykłych LED. W tych telewizorach podoba mi się ich multimedialność (WiFi). Możliwość przeglądania stron internetowych, sprawdzania poczty, zamrażanie programu z możliwością odtwarzania po jakimś czasie, czy odtwarzanie filmów z USB.
              • brrr78 Re: Kupujemy telewizor. 03.01.12, 07:31
                No to sam dokonałeś wyboru.
                Jeszcze tylko zapodaj sobie to:
                allegro.pl/pilot-samsung-rmc-qtd1-z-klawiatura-qwerty-smarttv-i1989083783.html
                I nie zapominaj o kilku ciekawych aplikacjach na telefony Samsunga z androidem.
            • brrr78 Re: Kupujemy telewizor. 03.01.12, 07:19
              Proszę, oto filmy 3D:
              n.pl/3d/?page=soon
              Wystarczy zaopatrzyć się w dekoder, a i w internecie jest tego trochę.
    • panjarekp Re: Kupujemy telewizor. 03.01.12, 20:45
      Kupiłem Samsunga UE 40C6500 w Mixelectronics. Jestem bardzo zadowolony, zapłaciłem cenę najniższą jaka była na Ceneo i dostałem gratis 2 okulary do 3D, miałem za to możliwość testu w sklepie w Oławie gdzie mogłem sprawdzić czy nie ma martwych pikseli.
      Telewizor jest bardzo łatwy w obsłudze. Dzięki tunerom DVB-T i DVB-S mam o wiele więcej programów ze zwykłej naziemnej anteny, a tuner satelitarny już mi jest niepotrzebny. Najciekawsza jest funkcja SMART HUB telewizor łączy się bezprzewodowo z internetem, można przeglądać wszystkie strony, oglądać serwisy filmowe i muzyczne (np IPLA).
      Świetnie odtwarza pliki z pendriva (flimy, zdjęcia).
      • brrr78 Re: Kupujemy telewizor. 04.01.12, 08:06
        Do tego modelu można dodać tylko różowe okulary, a Ty zapewne kupiłeś UE40D6500 smile
    • panjarekp Re: Kupujemy telewizor. 04.01.12, 08:49
      Zgadza się tu jego opis. www.samsung.com/pl/consumer/tv-audio-video/televisions/led/UE40D6500VSXXH
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka