jola154 11.10.16, 18:56 Kolejny zakup tego chleba (zawinięty w folię więc trudno wyczuć) i kolejna porażka. Chleb po raz kolejny jest dosłownie spalony i śmierdzi węglem Czy tylko ja mam takie przygody z tą piekarnią? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brawo_ja Re: Intermarche, chleb z piekarni Kamil z Ratowic 11.10.16, 20:12 Ogólnie rzecz biorąc, w naszej mieścinie ciężko o dobry chleb. Dwaj lokalni monopoliści odstawiają coraz większą fuszerkę... czyżby miało to związek z zatrudnieniem taniej siły roboczej, nie przykładającej się odpowiednio do pracy??? Nie od dziś wiadomo, że chachłom zależy tylko na kasie, a że przy okazji partolą kolejne partie pieczywa, no cóż... chyba nikt tego nie kontroluje... czyżby właściciele twierdzili, że ich klienci są jak kozy i zjedzą wszystko??? Nie przyjmują do wiadomości, że niektórzy mają wyczulone podniebienie i wyczuwają, że jakość bardzo się pogorszyła? W chlebie coraz więcej powietrza i pleśnieje następnego dnia i nie piszę tu o najtańszych wyrobach, ale o tych foremkowych za ponad 5 zł. Wszystko trzeba załatwiać i kupować we Wrocławiu, pieczywo niedługo też... Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Intermarche, chleb z piekarni Kamil z Ratowic 11.10.16, 21:34 Trudno się z Tobą nie zgodzić, niestety. Pieczywo jest fatalne. Kupuję na pl. Bema i zamrażam, ale jak mam trochę czasu, to sama piekę. Odpowiedz Link
przystojna Re: Intermarche, chleb z piekarni Kamil z Ratowic 21.10.16, 06:08 Wszystko jest teraz gorszej jakości. Chleb, wędliny, warzywa i owoce. Jak unia podpisze umowę z Kanadą to bedzie jeszcze gorzej. Odpowiedz Link
brawo_ja Re: Intermarche, chleb z piekarni Kamil z Ratowic 19.11.16, 23:00 Poszłam za radą Pani Doroty i od ponad miesiąca kupuję pieczywo na placu Bema. Przypomniałam sobie studenckie czasy, kiedy to żywiłam się bułkami i drożdżówkami głównie z tej piekarni. Minęło już parę lat, ale nic się nie zmieniło. Chlebuś jest pyszny (jak za komuny). Pieczony tradycyjnie z mąki, a nie z gotowych mieszanek z "polepszaczami". Skórka błyszcząca i chrupiąca. Chleb może leżeć kilka dni i jest taki sam jak pierwszego dnia. Jedyny mankament to kolejki w tej piekarni-również jak za komuny. Ale można kupić raz w tygodniu, odstać swoje i zamrozić. Polecam i pozdrawiam, dziękując za inspirację. Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Intermarche, chleb z piekarni Kamil z Ratowic 20.11.16, 12:01 Największe kolejki są pod koniec tygodnia, w środku tygodnia jest zdecydowanie lepiej. Mam to szczęście, że korzystam z uprzejmości sąsiada, który tamtędy wraca z pracy i też lubi ten chleb - "jak dobrze mieć sąsiada" lalala... Odpowiedz Link
serek5555 Re: Intermarche, chleb z piekarni Kamil z Ratowic 24.11.16, 14:47 "jak dobrze mieć sąsiada, co po chlebuś wpada" Odpowiedz Link
serek5555 Re: Intermarche, chleb z piekarni Kamil z Ratowic 24.11.16, 14:46 Z Ratowic natknełem się na kawałek żwiru. Od tego momentu nie kupuje. Odpowiedz Link