mono80 12.11.08, 09:23 Polecam burakom z J-Laskowic i okolic dyskusję o wjeździe pod zakaz do Wrocławia forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=87089706 nieraz poruszałem ten temat, ale dla naszych cwaniaczków to jest rzucanie grochem o ścianę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorkasz1 Re: Polecam burakom 12.11.08, 09:49 Zgadzam się, ale... dla mnie największym buractwem jest to, że od dawna było wiadomo, że remont będzie, a władze nie podjęły działań, które w skuteczny sposób przygotowałyby drogi objazdu. Dla przeciętnie inteligentnego człowieka było wiadome to, że będą problemy. Pobocza nie zostały przygotowane do takiego obciążenia ruchem, jakie w tej chwili ma miejsce. I to jest chyba nasza największa bolączka. Brak patrzenia perspektywicznego no i brak egzekwowania prawa. Odpowiedz Link
mooreland Re: Polecam burakom 13.11.08, 08:41 O jakich poboczach mowisz? O czym w ogole mowisz? W artykulach jest mowa o tym iz SAMOCHODY LAMIACE ZAKAZ WJAZDU DO WROCLAWIA od strony Kamienca i Dobrzykowic skrecaja po okolo 1 km w ulice Wloscianska. Tam ich nie ma prawa byc! maja wytyczony objazd przez Dobrzykowice i Kielczowek oraz Wilczyce. O jakich poboczach ci sie sni? Oczywiscie jest prawda ze porobione tzw. tereny zielone mialy spowalniac jazde. Na drodze osiedlowej jest ograniczenie do 30 km/ godz. Mieszkancy placili czesciowo za droge (1500 zl) a wszystko co zrobiono to bez ich wiedzy. Bez ich wiedzy wybudowano osiedle (blokowisko) na tylach domkow jednorodzinnych. Zgode (po cichu) wydala Rada Osiedla w imieniu mieszkancow. Pani Renata Piwko zdaje sie byla wtedy takze w Komitecie osiedlowym. Wykonywana w tym samym czasie ulica Rolnicza nie zostala podlaczona do kanalizacji wlasnie z powodu blokowiska! Wszystko dzialo sie poza plecami mieskancow. Nie rozumiem poza tym utyskiwan mieszkancoe Wloscianskiej. Proponowane bylo przez mieszkancow sfinalizowanie zakupu fotoradaru i ustawienie go na wlocie od strony Dobrzykowic i Kamienca. Wladze miejskie nie widza jednak takiej potrzeby! Kpina!Mieszkancy tego rejonu ponosili czesciowe koszty za wszystko! Za droge, za kanalizacje, za wodociag, za gazyfikacje itd! Sam remont jest troche bezsensowny. Przeprowadza sie go wylacznie w celu mozliwosci budowy nowych blokowisk. Sila developerow w Urzedzie Miejskim musi byc duza. Ulicy nie poszerza sie ani o centymetr bo nie ma jak a najbrzydsze bloki jakie mozna zobaczyc rosnal jak grzyby po deszczu. Gierkowskie blokowiske to cud architektoniczny! czasami mysle ze "maczal" w tym rece Pan Roman Litwicki - szef wydz. architektury z Jelcza-laskowic To dopiero jest matol. Do tego tak zlosliwego czlowieka w zyciu nie spotkalem. ..... Odpowiedz Link
djmixer1 Re: Polecam burakom 13.11.08, 08:58 Największymi burakami są posłowie pisu. Jeden z liderów Kurski pokazał jacy są prawi na drodze. Odpowiedz Link
mono80 Re: Polecam burakom 13.11.08, 09:10 czy to czasami mixser nie bierze udziału w teleturnieju jego wpisy są łudząco podobne do odpowiedzi uczestnika www.youtube.com/watch?v=I35LTgiJEpw Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Polecam burakom 13.11.08, 09:30 Panie Mooreland... czytanie ze zrozumieniem nie jest Pana najmocniejszą stroną. Pyta Pan o jakich poboczach mówię? Napisałam chyba dosyć wyraźnie " od dawna było wiadomo, że remont będzie, a władze nie podjęły działań, które w skuteczny sposób przygotowałyby drogi objazdu. Dla przeciętnie inteligentnego człowieka było wiadome to, że będą problemy. Pobocza nie zostały przygotowane do takiego obciążenia ruchem, jakie w tej chwili ma miejsce." Pisałam o poboczach przy drodze z Dobrzykowic do Kiełczówka i dalej do Wrocławia. Nie o poboczach przy ul. Włościańskiej, gdzie nawiasem mówiąc, jest ograniczenie do 20 km/h, a nie 30, bo nie jest to droga osiedlowa tylko tzw.strefa zamieszkania. Prostokątny niebieski znak z rysunkami pieszego, dziecka grającego w piłkę i in. To takie miejsce, gdzie piesi mają pierwszeństwo przed innymi użytkownikami. Rada Osiedla raczej nie wydaje zgody (po cichu), bo posiedzenia Rady, z tego co mi wiadomo, są jawne i jest na nie wolny wstęp. Podobnie jak na Rady Miasta w JL. Problemem jest tylko to, że ludzie mają w nosie chodzenie na takie imprezy. Odpowiedz Link
mooreland Re: Polecam burakom 13.11.08, 11:00 Pobocza na drodze dobrzykowice- kielczow??? Zart? jezdze tam prawie codziennie i nie mam zadnych zastrzezen. A kto mial je przygotowac skoro teren nie nalezy do Gminy Wroclaw? Odnosnie Wloscianskiej prosze nie zabierac glosu. cala budowa blokowiska odbyla sie po "cichu". Prosze porozmawiac z mieszkancami a potem zabierac glos. Nikt nie mial zielonego pojecia ze beda stawiac bloki! tak nawiasem mowiac to bloki stoja na tylach dzialek czlonkow tamtejszej Rady Osiedla. Czy powiedzmy KOWALSKI mieszkajacy pod numerem 42 czyli okolo 300 m od blokow ma wplyw na budowe osiedla? Kto z mieszkancoe Rolniczej mogl przypuszczac ze budowa blokow uniemozliwi wlaczenie sie im do kanalizacji? W tym czasie powstal nowy Komitet Budowy kanalizacji ul Rolniczej. Ludzie wnioskowali o zwrot wplaconych pieniedzy na kanalizacje. Otrzymali je natychmiast od inwestora blokowiska. Okolo 1 rok pozniej energicznie dzialajacy Komitet z Rolniczej mial juz wlasna kanalizacje. Do dzisiaj ludzie z Rolniczej patrza "bykiem" na mieszkancow Wloscianskiej. czy Wloscianska miala jakies profity z zezwolenia wlaczenia do kanalizacjo blokowiska? Szary mieszkaniec NIE, ale jednostki tak. I to spore. To tak jak inwestycja drogi osiedlowej na "osiedlu Politechniki" W tym samym czasie mial byc robiona droga na Wloscianskiej. "Osiedle Politechniki" wypielo dupe, po 2 latach oddalo wplacone pieniadze i tak zostalo. Odpowiedz Link
mikoj50 Re: Polecam burakom 13.11.08, 11:51 mooreland napisał: > Pobocza na drodze dobrzykowice- kielczow??? Zart? jezdze tam prawie codziennie i nie mam zadnych zastrzezen. A kto mial je przygotowac skoro teren nie nalezy do Gminy Wroclaw? .-.-.-.-.- Jeżeli pobocza na drodze Dobrzykowice - Kiełczówek są bez zastrzeżeń, to gratuluję dobrego samopoczucia. Faktem jest, że utrzymanie tej drogi leży w gestii powiatu wrocławskiego a nie gminy Wrocław, ale Dorkasz1 ma rację uważając, że pobocza tej drogi, zarówno lewe jak i prawe pozostawiają wiele do życzenia. Ich obecny stan jest bardzo zły. Wypłukane dziury utrudniają jazdę powodując zagrożenie bezpieczeństwa w RD. Mnie osobiście bardzo źle jeździ się tą drogą. Jest stanowczo zbyt wąska, a pędzący z przeciwnego kierunku szaleńcy powodują dodatkowy stres. Ale każdy ma prawo do własnej oceny i własnego zdania w sprawie tej powiatowej drogi. Jeszcze kilka lat temu była to droga szutrowa. Przy obecnym natężeniu ruchu dzisiaj byłby to istny tor przeszkód. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link
wrocek251 Re: Polecam burakom 13.11.08, 12:17 a jechałeś tam może dzisiaj ? kolejne 2 samochody z rozerwanymi oponami , już chyba dziesięć takich przypadków widziałem , a inne ? więc nie pisz o poboczach bez zastrzeżeń , bo jakby były ok to ludzie nie niszczyli by na nich opon , felg i zawieszeń. PS. zdradliwa wyrwa w asfalcie znajduje się zaraz za "hopką" po prawej stronie, wygląda niewinnie , a mało kto wozi ze sobą 2 koła zapasowe. Odpowiedz Link
girardengo Re: Polecam burakom 13.11.08, 16:33 Faktycznie mooreland musi być wyjątkowo w dobrym humorze, skoro mu się ten objazd podoba Ja widziałem 2 przypadki urwanych lusterek i jedno przetarcie... wszystko na moich oczach, a jeżdżę stosunkowo rzadko tą drogą do WRO, więc nawet nie wyobrażam sobie ile takich przypadków jest tam w każdym dniu. Odpowiedz Link
mono80 Re: Polecam burakom 14.11.08, 19:51 jeżdżę objazdem i faktycznie pobocze jest w kiepskim stanie ale przy spokojnej jeździe nie powinno się nic wydarzyć chyba,że trafi się taki debil jak dzisiaj czarny golf z rejestracją DOA wyprzedzał sznur samochodów, bo bardzo mu się spieszyło chyba do p.Boga oby tylko trafił tam sam, nie zabierając nikogo ze sobą ani nie robiąc z nikogo inwalidy,takich debili nie ma co żałować Odpowiedz Link