Dodaj do ulubionych

Nurtujace pytanie w sprawie 2 mies.kotki-wazne!

30.11.06, 11:25
Od tygodnia mam koteczke i zauwazylam, ze mala ma odruch ssacy. Ma ok. 9 tyg, nie jest wiec juz taka malutka, a bezustannie chce ssac, zwlaszcza w nocy, chwyta mnie za reke, nos, ucho, za wszystko!Musze sie nakrywac koldra, bo to jest czasem nie do zniesienia, zwlaszcza o 3 nad ranem! Czy to normalne? Co w takiej sytuacji robić?
Obserwuj wątek
    • marychna31 Re: Nurtujace pytanie w sprawie 2 mies.kotki-wazn 30.11.06, 18:38
      Prawdopodobnie jest to choroba sieroca. Koteczka została zbyt wcześnie odączona
      od mamy.
      Mam prawie dwuletniego kocurka- znajdkę i on nawet teraz robi dokładnie to
      samo, tyle, ze rzadziej. Najlepszym sposobem na chorobę sierocą jest dużo
      miłości i czułości:)
      • po.prostu.ona Re: Nurtujace pytanie w sprawie 2 mies.kotki-wazn 01.12.06, 07:22
        Ja tylko dodam, że "prawie 9-tygodniowa kotka" powinna jeszcze przebywać z
        matką. Kocięta są odstawiane od kocic w wieku 12 tygodni! Zachowania sieroce u
        przedwcześnie odstawionego kociątka są całkowicie normalne.
        Dbaj o to biedactwo i dostarczaj mu wiele miłości, bo zostało skrzywdzone już
        na początku swego życia.
        • greenhills Re:Nurtujace pytanie w sprawie mlodej.kotki-ssanie 13.12.06, 15:06
          Kurcze, koteczka rosnie a ssac nadal chce! Robi sie to uciazliwe w nocy. Normalne toto chyba nie jest. Co robic w takiej sytuacji? MOze ktos mial podobny problem.
          • pixie65 Re:Nurtujace pytanie w sprawie mlodej.kotki-ssani 13.12.06, 18:56
            Wiesz....szkoda, że nie zapytałaś ZANIM zdrcydowałaś się wziąć tak malenkiego
            kotka...One po prostu tak mają...Nie bardzo rozumiem, jakiej rady oczekujesz? To
            jest kocie dziecko, jak urośnie BYĆ MOŻE jej to przejdzie.
            • greenhills Re:Nurtujace pytanie w sprawie mlodej.kotki-ssani 14.12.06, 11:05
              WZielam, bo blakala sie i nikt jej chyba nie chcial. Zreszta-taka malutka to wcale nie byla. Teraz ma blisko 3 miesiace (dokladnie nie moge stwierdzic)i nadal ssa. Zapytalam tylko czy jest cos co mozna zroboc-czy powinnam jej zabronic, odsuwac od siebie gdy chce ssac moja reke czy szyje. Moze ktos rowniez ma kotka, ktory dlugo mial taki odruch.
              • pierozek_monika Re:Nurtujace pytanie w sprawie mlodej.kotki-ssani 15.12.06, 10:17
                a niech sobie ssie na zdrowie :)
                jak się z tym dobrze czuje...
                moja kotka ciamkała sobie końcówkę ogona.
                • pixie65 Re:Nurtujace pytanie w sprawie mlodej.kotki-ssani 15.12.06, 13:48
                  Greenhills...przepraszam za trochę obcesowy ton...pomyślałam, ze jesteś z tych
                  panienek, co to tylko malusiego kiciusia chcą...
                  Mój kot ma sześć lat,waży siedem kilo i uwielbia przed zaśnięciem "pociumkać"
                  brzeg mojej koszulki, okrutnie się przy tym śliniąc...Jemu się wydaje, że on w
                  dalszym ciągu takie kocie dziecko jest...a mnie to wzrusza.
                  • greenhills do Pixie 18.12.06, 14:07
                    Sluchaj, latek to ja sobie troche licze, a paniusia rzeczywiscie jestem, faceta nie przypominam:p Problem w tym, ze ona nie ssie swojego ogona, ani mojej koszulki, ona ssie moje ucho, moj nos, reke, szyje, najczesciej kiedy spie-wowczas skutecznie mnie budzi i nie daje zasnac przez kolejne dwie godziny. Gdyby ssala kawalek szmatki to prosze bardzo-na zdrowie-tylko chodzi o to co zrobic by oduczyc ja od ssania mojego ciala, a nauczyc ssania mojej koszulki! Nie rozczula mnie to,natomiast troche boli, bo czesto trzyma mnie zebami, a po tym zostaja mi krwiaczki. Nie wiem-pytam-to dla mnie naturalne.
                    • takajataka1 Re: do Pixie 15.02.07, 10:35
                      mój kocurek ma 8 miesięcy i też ma odruch ssania. wzięłam go ze schroniska.
                      mówili, ze ma 3 miesiące, okazało się, ze ma 2 miesiące. u nas sprawa została
                      załatwiona tak, ze kocurek ma swojego misia "mamusię" i zasypia ssając go i
                      udeptując :) tylko taki się zrobił, ze bez misia to nie zaśnie. chodzi i go
                      szuka :) a jak szaleje za bardzo, to wystarczy mu podsunąć misia i kot mrucząc i
                      terkocząc zasypia :)
    • iwona24z Re: Nurtujace pytanie w sprawie 2 mies.kotki-wazn 12.01.07, 16:39
      Brakujej jej poprostu matki. Ja mam ratlerka i jego matka zmarła po okoceniu
      miała cesarke ale do dziś jest z nami podawaliśmy jej dosłownie co godzine
      mleko trzeba było wstawać. Ale opłacało się dziś odwdzięcza się miłością.
      • venus22 Re: Nurtujace pytanie w sprawie 2 mies.kotki-wazn 21.02.07, 02:10
        moj sp pamieci kocio mial cale zycie zamilowanie do ssania. cale 17 lat. :(:::::

wiec kiedys zrobilam mu na drutach z powiazanych w supelki krotkich kawalkow
        welny kolorowy kosmaty kocyk ktory uwielbial.

najpierw wsadzal tam nos, krecil lebkiem, potem jak znalazl odpowiednie miejsce
        to zaczynal udeptywac, mruczec jak traktorek i dalej!! zaczynalo sie cudowne
        ssanie,
        od czasu do czasu siarczyscie kichal co brzmialo jakby mial wymiotowac i zawsze
        wywolywalo u mnie chwilowe przerazenie. ale to tylko bylo apsik.

Venus
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka