Dodaj do ulubionych

Stresfa parkowania

11.12.06, 10:52
Dzisiaj w Rzeczpospolitej jest mapka z granicami proponowanej nowej strefy
parkowania na Powislu:

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_061211/warszawa_a_2.html
Co o tym sadzicie? Mi to sie srednio podoba, bo moja Kozminska znajduje sie
juz poza strefa i pewnie posluzy za darmowy parking tym ktorzy beda chcieli
zaoszczedzic na parkowaniu w strefie...
Obserwuj wątek
    • fedorczyk4 Re: Stresfa parkowania 11.12.06, 21:46
      Moj kawalek Czerniakowskiej tez, ale ze na nim i tak nigdy nie bylo miejsc to
      juz mi jest wszystko jedno.
    • grzegorz958 Re: Stresfa parkowania 11.12.06, 22:30

Twoja Kożmińska już i tak od dawna jest zamurowana. Za to moja Wilanowska,
      jeszcze nie tak dawno, rok - półtora roku temu była całkiem przyjazną ulicą dla
      zmotoryzowanych mieszkańców. Później przyszła budowa, sytuacja zmieniła się
      radykalnie. Samochody, które parkowały na parkingu osiedlowym stanęły na ulicy.
      Nic to - pomyślałem. Skończą budowę - samochody powrócą na parking. Ale później
      oprzytomniałem. Na jaki parking?! Nie będzie żadnego parkingu! Parkingi pod
      budynkami będą tylko dla mieszkańców tych nowych budynków. Kocioł, jaki mamy
      teraz, już nam zostanie. A do tego jeszcze ta nowa strefa w sąsiedztwie...
    • fogelka Re: Stresfa parkowania 12.12.06, 16:13
      ZAMUROWAŁO MNIE : "Zdaniem wicedyrektora ZDM Mirosława Kazubka po otwarciu
      przebudowanego Krakowskiego Przedmieścia, z którego zniknie większość
      dotychczasowych miejsc postojowych, Powiśle może się zmienić w gigantyczny
      parking. ...Ostateczną decyzję w sprawie większej strefy podejmie w przyszłym
      roku Rada Warszawy". A kto myśli o nas o mieszkańcach Powiśla???
      • iza1973 Re: Stresfa parkowania 20.12.06, 01:56
        niestety póki co najgorzej mają Ci mieszkańcy, którzy znajdą się tuż za strefą
        płatnego parkowania (vide Żelazna i Chlodna na Woli).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka