marakota 02.05.07, 10:50 moze moglibyśmy polecać sobie/przestrzegać przed kawiarniami i restauracjami Powisla? Co Wam sie podoba a co nie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marakota Czuły barbarzyńca 02.05.07, 10:51 wiadomo- jest kawka, herbatko, ciacha i książki...i spotkania autorskie... czasami trudno o miejsce. Odpowiedz Link
marakota Tokio 02.05.07, 10:52 sushi smaczne, ceny jak to w tego typu restauracjach. jedna z pierwszych w Warszawie tego typu restauracji. Odpowiedz Link
marakota Tarambuk ul. Browarna 6 02.05.07, 10:58 książki, spotkania, herbaty, domowe ciasta miałam kiedyś zatrzeżenia do palenia... nie wiem jak jest teraz... Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Restauracje, kawiarnie 08.05.07, 17:25 Polecam bardzo miłą kawiarnię przy Kruczkowskiego, w filarze Mostu Poniatowskiego. Wnętrze bezpretensjonalne a stylowe, na ścianach stare fotografie przeróżnych mostów i wiaduktów, przy barze gigantyczna palma, żywa i przepiękna, w menu oprócz kawy i piwa kilka rodzajów wina, czekolada, desery lodowe a nawet kilka dań obiadowych i przekąsek. Ceny - jak wszędzie :), niezbyt tanio, ale też niewygórowanie. Wada - jak wszystkie lokale w filarach mostu, jest tam zimno i ciągnie. Znakomite miejsce do chodzenia latem - zimą lepiej być ciepło ubranym i zamówić grzane wino :) Odpowiedz Link
marakota Re: Restauracje, kawiarnie 16.05.07, 15:47 wczoraj wypróbowałam :) całkiem całkiem :) Odpowiedz Link
szczotkipedzle Re: Restauracje, kawiarnie 27.05.07, 19:56 www.szczotkipedzle.pl tamka 45 b kawiarnia w starym zakladzie szczotkarskim Odpowiedz Link
paulau Re: Restauracje, kawiarnie 29.05.07, 13:42 Ja polecam Return tuz przy kortach Legii. Pyszne jedzenie, szczegolnie carpaccio i stek Return. Polecam! Odpowiedz Link
aaron22 Re: Restauracje, kawiarnie 23.06.07, 22:03 szczotkipedzle - najlesza na Powiślu :-) Odpowiedz Link
jaktheparrot Re: Restauracje, kawiarnie 19.04.08, 23:35 Ech, szczotki są naprawdę przyjemne. Kawa smaczna i tak dalej. Ale trzeba dobrze trafić z obsługą. Czasem jest przemiło, a czasem odnoszę wrażenie, że klienci sprawiają niektórym osobom za kontuarem wielką przykrość swoim przybyciem. Nieuprzejmy ton, znudzona mina izero kontaktu wzrokowego. Ale i tak polecam. Odpowiedz Link
a_weasley Cafe Pompa 15.08.07, 23:20 Być może nie jestem obiektywny, bo lokal zainstalował się w miejscu, w które przychodzę od jakichś 37 lat (wcześniej bywałem przywożony w wózku), mianowicie przy studni artezyjskiej nad sadzawką koło Elizeum. Miło położony ogródek pod parasolami. Kilka gatunków piwa, proste dania do piwa. WIno też, ale nie wchodziłem w szczegóły. Można wprowadzać psy i niektórzy tak robią. Miła obsługa. Niestety ostatnio założyli telewizor, ale jak ładnie poprosić to ściszają. Odpowiedz Link
aniolmroku Bar Powiśle 12.11.07, 09:27 Jest taki barek na ulicy dobrej który znajduję się dokładnie na przedzie Jadłodajni Filozoficznej, Aurory i Diuny. Żółta markiza przyciąga przechodniów a w środku znajdziemy pyszne domowe jedzenie w naprawdę przystępnych cenach (nawet dl studenta wydanie 3 zł na zupę to nie majątek) Pani bardzo miła, pakują do domu. jednym słowem ceny super, jedzenie rewelacyjnie ogólnie duży + Odpowiedz Link