Dodaj do ulubionych

Klagenfurt

29.07.13, 12:59
Witam,

W związku z tym że w najbliższym czasie wybieram się na delegacje do Klagenfurtu na 1-2 miesiące mam kilka pytań:
- gdzie można tanio i smacznie zjeść coś lokalnego?
- gdzie warto wybrać się na piwo?
- co trzeba zobaczyć w Klagenfurcie oraz w okolicy, będziemy autem dlatego odległość nie gra roli?
- Gdzie warto wybrać się na weekend (Włochy, Chorwacja, Słowenia)

Za wszystkie rady będę wdzięczny
Obserwuj wątek
    • deoand Re: Klagenfurt 29.07.13, 16:43
      Ja przez Klagenfurt tylko przejeżdzałem dwa razy wiec o samym mieście nic nie powiem ale co do wyjazdów to juz cos wiem bo jechałem - Piekna droga w góre wśród prawdziwych dzikich Alp i przejazd przez tunel i juz jest Słowenia a dalej do Postojnej -przepiękne jaskinie i powrót .
      albo -trochę nacisnąć pedał gazu i już Wenecja - miasto samo w sobie - zawsze można do niego wrócić nawet jak się było kilka razy - a jak koleżance z delegacji zaproponujesz przejazd gondolą to pewno nie odmówi jak zapłacisz .
    • adalbert21 Re: Klagenfurt 29.07.13, 20:06
      > - gdzie można tanio i smacznie zjeść coś lokalnego?
      > - gdzie warto wybrać się na piwo?
      > - co trzeba zobaczyć w Klagenfurcie oraz w okolicy, będziemy autem dlatego odle
      > głość nie gra roli?
      > - Gdzie warto wybrać się na weekend (Włochy, Chorwacja, Słowenia)

- w karzdej knajpie
      - jak wyzej
      - nic nie trzeba
      - poszukaj sam
      • ennka Re: Klagenfurt 01.08.13, 23:16
        "W każdej" a nie " karzdej".
        Do pytającego- zjeść i wypić można ,rzeczywiście wszędzie, co najmniej dobrze.
        W okolicy jest kilka pięknych jezior z Worthersee na czele.
        Wiele miast i miasteczek, zamków wartych zwiedzenia.
        Do tego góry ,potoki, wodospady ,szlaki turystyczne różnej trudności i .t.p.
        Pogoogluj trochę , a resztę dowiesz się na miejscu.
        Dwa miesiące to dość czasu ,żeby poznać okolice bliższe i dalsze.
    • abwehrstelle_breslau Re: Klagenfurt 14.08.13, 11:22
      11mm22 jak już się nafutrujesz przysmakami Karyntii i ochlejesz browarkiem, jak już zbajerujesz karyncką słowenkę w jakimś malowniczym zakątku Whortersee...

polecam dla odmiany wycieczkę górską na miarę Wysokich Tatr! Autem jedziesz do Bodental lub do Baerental i dalej sruuu na Hohenstule
      w wersji soft, to przynajmniej spacer do malowniczego Tshepatchschluct

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka